Bètablokkers en vermoeidheid

Bètablokkers en vermoeidheid

Hoe veroorzaken bètablokkers vermoeidheid?

Hoewel de moderne farmaceutische industrie beweert dat bètablokkers geen vermoeidheid kunnen veroorzaken, zijn er toch al heel wat gevallen bekend die wel dit negatieve effect hebben ondervonden door het gebruik van deze bètablokkers.
Ook zijn er andere symptomen die vaak gepaard gaan bij het gebruik van bètablokkers, zoals concentratieproblemen, oorsuizingen, hoofdpijn en spierkrampen. Ook kortademigheid wordt vaak ondervonden als een symptoom van bètablokkers.
Om de vermoeidheid te doen afnemen, moet een alternatief voor de huidige bètablokkers worden gevonden.

Hoe voorkomen bètablokkers vermoeidheid?

Vreemd genoeg kunnen bètablokkers ook vermoeidheid voorkomen. Maar dit heeft eigenlijk niets te maken met de werking van het middel op vermoeidheid, maar wel met de werking van het middel op diverse aandoening.

Zo blijkt het gebruik van bètablokkers bij hartaandoeningen en een verhoogde bloeddruk zeer gunstig te zijn. Wanneer iemand last heeft van een aandoening of een probleem met bloeddruk of het hart, kan vermoeidheid optreden. Door het probleem met bètablokkers te gaan behandelen, kan de vermoeidheid door deze aandoening gaan afnemen.

Jammer genoeg gaan de bètablokkers bij de meeste patiënten gepaard met het veroorzaken van vermoeidheid, dus is het moeilijk met zekerheid te zeggen of dit middel wel kan gebruikt worden om vermoeidheid tegen te gaan.

Bepaalde bètablokkers blijken echter geen vermoeidheid te veroorzaken en ook de bijkomende neveneffecten blijken bij deze soorten minder te zijn. Zo is de bètablokker atenolol een goed alternatief en blijkt het ook goed te werken tegen vermoeidheid.

Wat te doen met bètablokkers bij vermoeidheid?

Indien je ondervindt dat je door het gebruik van de bètablokkers vermoeidheid ontwikkeld, ga dan zeker langs bij je huisarts. Het is namelijk al eerder gebeurd dat een bepaalde soort bètablokker vermoeidheid bij een patiënt veroorzaakte. Om dit tegen te gaan kan ervoor worden gekozen om een nieuwe soort bètablokker in je behandeling te introduceren, en zodoende de vermoeidheid tegengaan.
Bètablokkers hebben een kalmerend effect, dus het is zeker niet vreemd dat dit geneesmiddel vaak bij topsporters wordt gebruikt. Toch is het gebruik van bètablokkers zonder voorschrift zeker af te raden, want bij gezonde mensen kunnen ze heel wat schade aanrichten. Vooral in geweersporten blijken de bètablokkers populair, om hun geweer via hartkloppingen in hun halsslagader af te vuren.
De langdurige gevolgen van het gebruik van bètablokkers is zeker een reden om niet te beginnen met het gebruik van dit geneesmiddel zonder dat daar aanleiding tot is. Ook wordt de bètablokker in sportkringen als doping gezien. Het niet voorgeschreven gebruik van bètablokkers kan de volgende symptomen veroorzaken: moeheid, hoofdpijn, slapeloosheid, nachtmerries tot zelfs een langdurige depressie. Ook impotentie en problemen met het libido behoren tot de problemen op lange termijn.
Als conclusie kunnen we alvast stellen dat de bètablokkers vermoeidheid kan tegengaan maar ook veroorzaken, dus is het niet voorgeschreven gebruik zeker af te raden.

 

Delen


Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bachbloesem mix 47 biedt ondersteuning om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 47
Marie Pure

Andere artikelen


Tips voor meer energie

Tips voor meer energie

Tips voor meer energie kan iedereen wel gebruiken. Leer enkele tips voor meer energie kennen maar ontdek ook enkele valstrikken die averechts werken.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na griep

Vermoeidheid na griep

Vele mensen die last hebben gehad van de griep, hebben enige tijd na de griep last van vermoeidheid. Een griep kan zeer lastig zijn voor het lichaam, dus is de aanwezigheid van deze symptomen niet echt vreemd.  

Lees het volledig artikel

10 manieren om je energie te boosten

10 manieren om je energie te boosten!

Voel je je moe, gestresseerd? Lijd je aan vermoeidheid? Zoek je naar energieboosters, dan kan je hier onze tips vinden: 10 manieren om je energie te boosten.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door allergie

Vermoeidheid door allergie

Een allergie kan dus vermoeidheid veroorzaken. Maar hoe komt dit nu precies? Wel, wanneer je last hebt van een allergie, treden allerlei symptomen op die je doen denken aan een verkoudheid, astma aanval of griep.  

Lees het volledig artikel

10 tips om meer energie te hebben

10 tips om meer energie te hebben

Als jij iemand bent die vaak last heeft van energiedipjes g dan kan je hier wat nuttige tips lezen die je prestaties thuis en op het werk zullen verbeteren.

Lees het volledig artikel

Multiple Sclerose en vermoeidheid

Multiple Sclerose en vermoeidheid

Vermoeidheid is verder een veelvoorkomende klacht bij Multiple Sclerose. Het verschil tussen gewone vermoeidheid en vermoeidheid bij Multiple Sclerose is echter groot. De vermoeidheid bij Multiple Sclerose kan namelijk zeer ongewone proporties gaan aannemen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na een operatie

Vermoeidheid na een operatie

Vele mensen ondervinden last van vermoeidheid na een operatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig is dit soort vermoeidheid van voorbijgaande aard. Wanneer de vermoeidheid na een operatie te intens of te lang aanhoudt, loop je best even langs bij de huisarts.  

Lees het volledig artikel

Voedingstips om minder moe te zijn

Voedingstips om minder moe te zijn

Als je lijdt aan grote vermoeidheid of veel energiedipjes hebt, neem een kijkje naar onze voedseltips en misschien vind je er wel een paar die ook voor jou van toepassing zijn!

Lees het volledig artikel

wat je ken eten als energiebooster

Wat je kan eten als energiebooster

Wat je kan eten als energiebooster. Ga de strijd aan met vermoeidheid met deze energieboostende soorten voedsel.

Lees het volledig artikel

ik ben zo moe

Ik ben zo moe...

Ik ben zo moe... Hoe vaak horen we dit zinnetje niet zeggen? Mensen voelen zich vaak enorm moe, zonder dat er enige aanwijzing voor is. Hoe komt het toch dat mensen dikwijls zo moe zijn?

Lees het volledig artikel