Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 51

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

Wist je al dat 80% van de mensen die gewicht verliezen er al niet meer in slagen hun nieuwe levensstijl te behouden na een jaar? Het lijkt misschien ontmoedigend, maar je kan het ook op een andere manier bekijken.


We bekijken eerst de zes meest voorkomende redenen waarom zoveel mensen niet slagen in een dieet op de lange termijn. Daarin zal je zien dat het logisch is waarom Bachbloesems goed kunnen helpen om gewicht te verliezen. Loop je tegen de spreekwoordelijke muur? Lees dan vooral verder.

Onrealistische doelstellingen

Velen zullen het ermee eens zijn dat een onrealistische verwachting één van de meest voorkomende redenen voor een falend dieet is.
Gewicht verliezen is een langzaam proces; de optimale en gezonde manier is de langzame manier. Dit is vele mensen niet gegeven dus na een korte tijd geven ze al op nog voordat je echt resultaat kan zien.

Daarom is het veel beter om het op een behoudende manier aan te pakken en geen dieet te kiezen die je snel veel gewicht laat verliezen. Daarbij moet je ook rekening houden dat niet iedereen in dezelfde tijd evenveel gewicht zal en kan verliezen. Vergelijk jezelf niet met anderen, iedereen loopt zijn eigen race. Vergelijkingen maken zal alleen leiden tot frustraties en een domper zijn op je motivatie.

Denken dat alleen een dieet volgen voldoende is

In principe verbrandt het lichaam vet zodra er een calorietekort is. Toch zal een calorietekort niet noodzakelijk leiden tot gewichtsverlies – zeker niet voor mensen met een trager metabolisme.
Een dieet volgen betekent eigenlijk zowel veranderen van levensstijl als minder eten. Daarom dat het heel goed is om met het starten van een dieet ook meer te bewegen.
Door meer te bewegen versnel je je metabolisme. Het resultaat daarvan is dat je veel makkelijker die overtollige kilo’s kwijtraakt.

Evolutie

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond waarom zoveel diëten mislukken.
Wat interessant is, is de factor dat de mens zoveel is geëvolueerd.
Als je zorgt voor een tekort aan calorieën, dan ziet het lichaam dat als een mogelijke dreiging om te kunnen overleven. Dit zorgt voor verschillende autonomische, en dus onbewuste, acties van het lichaam als (2):

  • Een trager metabolisme (wat het moeilijk maakt om calorieën te verbranden)
  • Een toename van het hongerhormoon ghreline
  • Een afgenomen gevoel van verzadiging

Deze drie factoren maken het moeilijker om een goede discipline te houden, waardoor je dus sneller opgeeft.

De sociale factor

De mens is een sociaal dier. We drinken of eten graag iets met vrienden, collega’s of familie na een lange werkweek en we slaan een menu met meerdere gangen niet snel af. Jammer genoeg betaal je de prijs wel snel als je aan het diëten bent.
Invloed van je omgeving is dus net zo belangrijk als je metabolisme.

Elke vorm van dieet vereist een opoffering. Maar het is niet gemakkelijk om gewoontes die je al jarenlang hebt op te geven. Daarom is het soms goed om mensen in dezelfde situatie te zoeken en rond je te hebben – mensen die ook diëten. Dan is de kans minder groot dat je je laat gaan en is er altijd steun als je dat nodig hebt.

Vreetbuien

Als je jezelf beperkingen oplegt bestaat de kans dat je net daardoor vreetbuien hebt. Dat wil zeggen dat je dan veel waarschijnlijker een maaltijd met een hoge aantal calorieën zal verorberen als je je laat verleiden.
Er zijn twee grote problemen hieraan verbonden.

Ten eerste zal je lichaam het moeilijk hebben om je doelstellingen op korte en lange termijn te behalen als het plots een grote hoeveelheid calorieën moet verwerken, want een overvloed aan calorieën wordt meestal opgeslagen als vet.

Ten tweede zal een vreetbui je gevoel voor eigenwaarde verkleinen. Dit maakt het een grotere uitdaging om terug de discipline op te brengen om terug te keren naar je gezondere eetgewoontes en het zorgt voor een pessimistische vooruitblik (“Ik ben toch niet sterk genoeg”). Dit is ook de reden waarom mensen die last hebben van vreetbuien gewicht bijkrijgen in plaats van verliezen als ze proberen te diëten.

Alleen naar de finish kijken

De laatste factor die ook een belangrijke rol speelt.
Stel je eens voor dat je deelneemt aan een marathon, dan kan het heel ontmoedigend zijn als je je focust op hoe ver de finishlijn ligt. De afstand alleen al is dan voldoende reden om bij het eerste ongemak op te geven. Daarom gaan marathonlopers tellen in segmenten of stappen in plaats.

Met andere woorden; het is beter om je te focussen op mijlpalen op de korte termijn – op die manier voel je je niet overweldigd. Het is ook een uitstekende manier om je voortgang op te volgen en te zien of er nog zaken kunnen veranderen voor je in je dieet.
Het is natuurlijk niet slecht om zo hoog mogelijk te mikken, maar onthoud dat elke reis stap voor stap dient te gebeuren.

Hoe kan je deze valkuilen ontwijken?

Het is extreem belangrijk te onthouden dat we ons allemaal wel eens laten verleiden. In plaats van dat als excuus te gebruiken om op te geven, is het een beter idee om ervan te leren.

Er zijn ook veel mensen die sterke resultaten hebben geboekt met onze Bachbloesem mix 51.
Hierbij kan het helpen;

  • Een gezonde verandering van je eetgewoontes
  • Een versterkte zelfdiscipline
  • Een sterker mentaal vermogen waardoor je niet te snel opgeeft
  • Geduld om je doelen op de lange termijn te behalen

Het is bij Bachbloesems wel belangrijk om de volledige kuur te nemen als je de optimale resultaten wil bereiken. Dat betekent dat je ze voor een periode van drie maanden dient te nemen. Ook de resultaten zullen verschillen per individu.

Het belangrijkste is te onthouden dat je diëten of je dieet veranderen geen eenvoudige taak is.
Je moet er de tijd voor nemen, de zelfdiscipline voor hebben en je moet kunnen aanvaarden dat er af en toe eens een foutje kan worden gemaakt.
Daarom is het belangrijk om er van in het begin op een realistische manier naar te kijken.
Met de hulp van Bachbloesems lukt het je zeker!


Bronnen:

1. https://www.scientificamerican.com/article/unexpected-clues-emerge-about-why-diets-fail/
2. https://health.osu.edu/wellness/exercise-and-nutrition/that-diet-probably-did-not-work

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

"Bachbloesem Advies" wordt "Mariepure"

Na 25 jaar in de Bachbloesemwereld stelden we ons de vraag of het niet tijd werd voor een eigen naam. Niet alleen wij zijn gegroeid, ook jullie en het vertrouwen dat jullie in ons hebben is gegroeid. Daarom willen we ons graag verbinden met een naam. Die naam is Mariepure.

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Vakantie anders bekeken

De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet
De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

Wist je al dat 80% van de mensen die gewicht verliezen er al niet meer in slagen hun nieuwe levensstijl te behouden na een jaar? Het lijkt misschien ontmoedigend, maar je kan het ook op een andere manier bekijken.

Bachbloesem Mix 51: Ondersteunt bij afslanken

Bachbloesem mix 51 helpt om:

  • je dieet vol te houden
  • discipline te creëren om je aan een voedingspatroon te houden
  • moed te krijgen om geen schuldgevoelens te ervaren
  • je emoties beter onder controle te krijgen
  • verdraagzamer te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 51

We bekijken eerst de zes meest voorkomende redenen waarom zoveel mensen niet slagen in een dieet op de lange termijn. Daarin zal je zien dat het logisch is waarom Bachbloesems goed kunnen helpen om gewicht te verliezen. Loop je tegen de spreekwoordelijke muur? Lees dan vooral verder.

Onrealistische doelstellingen

Velen zullen het ermee eens zijn dat een onrealistische verwachting één van de meest voorkomende redenen voor een falend dieet is.
Gewicht verliezen is een langzaam proces; de optimale en gezonde manier is de langzame manier. Dit is vele mensen niet gegeven dus na een korte tijd geven ze al op nog voordat je echt resultaat kan zien.

Daarom is het veel beter om het op een behoudende manier aan te pakken en geen dieet te kiezen die je snel veel gewicht laat verliezen. Daarbij moet je ook rekening houden dat niet iedereen in dezelfde tijd evenveel gewicht zal en kan verliezen. Vergelijk jezelf niet met anderen, iedereen loopt zijn eigen race. Vergelijkingen maken zal alleen leiden tot frustraties en een domper zijn op je motivatie.

Denken dat alleen een dieet volgen voldoende is

In principe verbrandt het lichaam vet zodra er een calorietekort is. Toch zal een calorietekort niet noodzakelijk leiden tot gewichtsverlies – zeker niet voor mensen met een trager metabolisme.
Een dieet volgen betekent eigenlijk zowel veranderen van levensstijl als minder eten. Daarom dat het heel goed is om met het starten van een dieet ook meer te bewegen.
Door meer te bewegen versnel je je metabolisme. Het resultaat daarvan is dat je veel makkelijker die overtollige kilo’s kwijtraakt.

Evolutie

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond waarom zoveel diëten mislukken.
Wat interessant is, is de factor dat de mens zoveel is geëvolueerd.
Als je zorgt voor een tekort aan calorieën, dan ziet het lichaam dat als een mogelijke dreiging om te kunnen overleven. Dit zorgt voor verschillende autonomische, en dus onbewuste, acties van het lichaam als (2):

  • Een trager metabolisme (wat het moeilijk maakt om calorieën te verbranden)
  • Een toename van het hongerhormoon ghreline
  • Een afgenomen gevoel van verzadiging

Deze drie factoren maken het moeilijker om een goede discipline te houden, waardoor je dus sneller opgeeft.

De sociale factor

De mens is een sociaal dier. We drinken of eten graag iets met vrienden, collega’s of familie na een lange werkweek en we slaan een menu met meerdere gangen niet snel af. Jammer genoeg betaal je de prijs wel snel als je aan het diëten bent.
Invloed van je omgeving is dus net zo belangrijk als je metabolisme.

Elke vorm van dieet vereist een opoffering. Maar het is niet gemakkelijk om gewoontes die je al jarenlang hebt op te geven. Daarom is het soms goed om mensen in dezelfde situatie te zoeken en rond je te hebben – mensen die ook diëten. Dan is de kans minder groot dat je je laat gaan en is er altijd steun als je dat nodig hebt.

Vreetbuien

Als je jezelf beperkingen oplegt bestaat de kans dat je net daardoor vreetbuien hebt. Dat wil zeggen dat je dan veel waarschijnlijker een maaltijd met een hoge aantal calorieën zal verorberen als je je laat verleiden.
Er zijn twee grote problemen hieraan verbonden.

Ten eerste zal je lichaam het moeilijk hebben om je doelstellingen op korte en lange termijn te behalen als het plots een grote hoeveelheid calorieën moet verwerken, want een overvloed aan calorieën wordt meestal opgeslagen als vet.

Ten tweede zal een vreetbui je gevoel voor eigenwaarde verkleinen. Dit maakt het een grotere uitdaging om terug de discipline op te brengen om terug te keren naar je gezondere eetgewoontes en het zorgt voor een pessimistische vooruitblik (“Ik ben toch niet sterk genoeg”). Dit is ook de reden waarom mensen die last hebben van vreetbuien gewicht bijkrijgen in plaats van verliezen als ze proberen te diëten.

Alleen naar de finish kijken

De laatste factor die ook een belangrijke rol speelt.
Stel je eens voor dat je deelneemt aan een marathon, dan kan het heel ontmoedigend zijn als je je focust op hoe ver de finishlijn ligt. De afstand alleen al is dan voldoende reden om bij het eerste ongemak op te geven. Daarom gaan marathonlopers tellen in segmenten of stappen in plaats.

Met andere woorden; het is beter om je te focussen op mijlpalen op de korte termijn – op die manier voel je je niet overweldigd. Het is ook een uitstekende manier om je voortgang op te volgen en te zien of er nog zaken kunnen veranderen voor je in je dieet.
Het is natuurlijk niet slecht om zo hoog mogelijk te mikken, maar onthoud dat elke reis stap voor stap dient te gebeuren.

Hoe kan je deze valkuilen ontwijken?

Het is extreem belangrijk te onthouden dat we ons allemaal wel eens laten verleiden. In plaats van dat als excuus te gebruiken om op te geven, is het een beter idee om ervan te leren.

Er zijn ook veel mensen die sterke resultaten hebben geboekt met onze Bachbloesem mix 51.
Hierbij kan het helpen;

  • Een gezonde verandering van je eetgewoontes
  • Een versterkte zelfdiscipline
  • Een sterker mentaal vermogen waardoor je niet te snel opgeeft
  • Geduld om je doelen op de lange termijn te behalen

Het is bij Bachbloesems wel belangrijk om de volledige kuur te nemen als je de optimale resultaten wil bereiken. Dat betekent dat je ze voor een periode van drie maanden dient te nemen. Ook de resultaten zullen verschillen per individu.

Het belangrijkste is te onthouden dat je diëten of je dieet veranderen geen eenvoudige taak is.
Je moet er de tijd voor nemen, de zelfdiscipline voor hebben en je moet kunnen aanvaarden dat er af en toe eens een foutje kan worden gemaakt.
Daarom is het belangrijk om er van in het begin op een realistische manier naar te kijken.
Met de hulp van Bachbloesems lukt het je zeker!


Bronnen:

1. https://www.scientificamerican.com/article/unexpected-clues-emerge-about-why-diets-fail/
2. https://health.osu.edu/wellness/exercise-and-nutrition/that-diet-probably-did-not-work


Marie Pure

Andere artikelen


"Bachbloesem Advies" wordt "Mariepure"

"Bachbloesem Advies" wordt "Mariepure"

Na 25 jaar in de Bachbloesemwereld stelden we ons de vraag of het niet tijd werd voor een eigen naam. Niet alleen wij zijn gegroeid, ook jullie en het vertrouwen dat jullie in ons hebben is gegroeid. Daarom willen we ons graag verbinden met een naam. Die naam is Mariepure.

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

vakantie-anders-bekeken

Vakantie anders bekeken

De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

Zijn er nog goede mensen?

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Lees het volledig artikel

Hoe irrationele angsten verslaan

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Lees het volledig artikel

Ik wil niet!

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Lees het volledig artikel

nieuwe schooljaar

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Lees het volledig artikel

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....