Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

 • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Hoe geef je je leven meer pit

Hoe geef je je leven meer pit


Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

Het gevoel kan zich geleidelijk aan opbouwen en je hebt het gevoel dat je gewoon de tijd aan het doden bent in plaats van naar een doel toe te werken. Misschien merk je in het begin niet eens dat je vastloopt - hier zijn enkele tekenen die erop wijzen dat je vastzit in een sleur: • Misschien vind je het moeilijk om te onthouden welke dag van de week het is omdat ze allemaal hetzelfde aanvoelen.
 • Je voelt je nooit opgewonden of geïnspireerd - je komt gewoon je dagen door.
 • Je zou graag een nieuwe hobby of creatieve taak willen beginnen, maar het ontbreekt je aan motivatie en je blijft het maar uitstellen.
 • Je leven voelt saai, eentonig en onbevredigend, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen.
 • Je bent bang om uit je comfortzone te stappen en maakt je zorgen over het risico op mislukking.

Als je deze tekenen herkent, is de eerste stap om uit te zoeken wat de oorzaak is van je ontevredenheid. Niet elke sleur is hetzelfde - misschien zit je in een sleur met je baan of voel je je verveelt in een relatie. Vriendschappen, hobby's, je huis en je gezondheid kunnen er allemaal voor zorgen dat je je ontevreden voelt.

Geef jezelf niet de schuld

Als je eenmaal de oorzaak van je gevoelens hebt begrepen, geef jezelf dan niet de schuld en bekritiseer jezelf niet. Het kan maar al te gemakkelijk zijn om het probleem te minimaliseren en je emoties te bagatelliseren. Je hebt het recht om je zo te voelen. Hoewel de dingen voor anderen misschien oké lijken, is het tijd om veranderingen aan te brengen als je meer uit het leven wilt halen!

Zorg voor jezelf

Zelfcompassie is de sleutel tot mentaal welzijn, dus begin met goed voor jezelf te zorgen.

Krijg je wel genoeg slaap? Eet je goed en beweeg je? Breng je tijd door met mensen die je kunnen steunen?

Als er iets ontbreekt, zoek dan naar manieren om beter voor jezelf te zorgen. Als je goed voor jezelf zorgt, krijg je de energie om verder te gaan en weer zin in het leven te krijgen.

Verander je routines

We zijn gewoontedieren en soms komt het gevoel dat we vastzitten in een sleur voort uit verveling. Probeer daarom dingen een beetje te veranderen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar gewoon een paar kleine stappen om je op weg te helpen. Hier zijn een paar ideeën om meer pit aan je leven te geven:

Probeer iets nieuws

Bekijk een nieuwe serie, schrijf je in voor een cursus of loop op een andere manier naar je werk.

Een gesprek beginnen

Je zult iets nieuws leren over de mensen om je heen en door met verschillende mensen te praten, breid je je sociale kring uit.

Maak plezier

Plan wat tijd in om iets leuks te doen waar je van houdt: een hobby, een sport of tijd doorbrengen met vrienden.

Leef in het moment

Wees spontaan en wees niet bang om onverwachte dingen te doen.

Breng tijd buitenshuis door

Onderzoek heeft aangetoond dat tijd buiten doorbrengen het mentale welzijn vergroot. Wandelen kan bijvoorbeeld stress verminderen en het patroon van piekeren over negatieve gedachten die depressie kunnen veroorzaken, doorbreken. Bovendien is het een uitstekende manier om regelmatige lichaamsbeweging in je dagelijkse routine in te bouwen.

Studies tonen ook aan dat buiten zijn in de natuur de creativiteit stimuleert. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt vast te zitten, ga dan naar buiten en besteed aandacht aan de wereld. Laat negativiteit los, ontspan en geniet van de schoonheid om je heen. Je zult met hernieuwde energie terugkeren naar je bureau.

Zoek dingen om naar uit te kijken

Het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat het leven geen voldoening geeft als je nergens naar uitkijkt. Het hebben van een doel is een cruciaal ingrediënt voor motivatie. Langetermijndoelen die verband houden met betrekking tot je relaties of werk kunnen je bijvoorbeeld een gevoel van doelgerichtheid geven. En het hoeft niets groots te zijn: zelfs het plannen van een bijeenkomst in het weekend geeft je iets om naar uit te kijken en geeft je humeur een boost.

En onderzoek toont aan dat het hebben van iets om naar te streven zelfcontrole en wilskracht opbouwt. Een betere veerkracht helpt je om te gaan met stress en uitdagingen in het dagelijks leven terwijl je uitkijkt naar toekomstige beloningen.

Hier zijn enkele ideeën om jezelf dingen te geven waar je naar uit kunt kijken:

Plannen maken

Je kunt uitkijken naar bestaande gebeurtenissen, zoals Kerstmis of een voetbalwedstrijd. Maar je kunt ook bewust plannen voor jezelf maken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit met vrienden of een vakantie naar een nieuwe plek. Creëer dingen die je kunt verwachten en waar je enthousiast over kunt zijn.

Vergeet kleine beloningen niet

Kleine wekelijkse of dagelijkse beloningen, zoals naar je favoriete café gaan tijdens de lunch of bloemen voor jezelf kopen, zijn geweldige manieren om een gevoel van vooruitkijken naar de toekomst op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk om anderen te helpen

Anderen helpen is een uitstekende manier om een gevoel van doel en betekenis in het leven te krijgen. Richt je op het helpen van een geliefde met een project, doe mee aan politiek activisme of werk als vrijwilliger bij een lokale organisatie om bij te dragen aan de gemeenschap.

Een laatste gedachte - aan jou!

Of je nu ontevreden bent over je baan, je relaties of de plaats waar je woont, alleen jij kunt actie ondernemen om dingen spannender te maken en dat gevoel van vastzitten in een sleur kwijt te raken.

Je weet waarschijnlijk al waarom je je onvervuld voelt en meer uit het leven wilt halen. Begin dus kleine veranderingen aan te brengen, waarbij je datgene wat je tegenhoudt geleidelijk aanpakt. Voel je niet schuldig; je hebt het recht om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar alleen jij kunt actie ondernemen om je potentieel te vervullen, je optimisme te hervinden en je leven weer te laten bruisen.


Sources:

https://www.royalcornwall.nhs.uk/services/pain/pain-management-service/how-can-i-start-to-prioritise-my-self-care/

https://www.psychalive.org/i-hate-my-life/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

10 tips om het beste uit elke dag te halen

Soms lijken dagen en nachten zo snel voorbij te schieten, dat je nauwelijks merkt dat er alweer een week voorbij is. Soms zitten we in een sleur waarbij de dagen op elkaar lijken, waardoor het een brij van tijd wordt. Zonde, want iedere dag is bijzonder. Neem de controle terug over je leven, zet de sleur opzij en haal het beste uit elk moment. Met deze tips lukt het je zeker.

Hoe help ik mijn kind zijn dromen te verwezenlijken

De verbeelding van kinderen kent geen limiet en hun dromen zijn een mix van hoop en fantasie, de werkelijkheid en magische wereld, het onmogelijke en haalbare.

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Musturbeer jij te veel?

Lijd jij aan een aandoening die gekend is als “Musturbatie”? Deze term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 door psychotherapeut Albert Ellis en beschreven als een manier waarop een negatieve innerlijke stem onze gedachten beïnvloedt en ons slaat met woorden als “moet (must)”, zou moeten en zal moeten.

Hoe geef je je leven meer pit

Hoe geef je je leven meer pit
Hoe geef je je leven meer pit


Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

Het gevoel kan zich geleidelijk aan opbouwen en je hebt het gevoel dat je gewoon de tijd aan het doden bent in plaats van naar een doel toe te werken. Misschien merk je in het begin niet eens dat je vastloopt - hier zijn enkele tekenen die erop wijzen dat je vastzit in een sleur: • Misschien vind je het moeilijk om te onthouden welke dag van de week het is omdat ze allemaal hetzelfde aanvoelen.
 • Je voelt je nooit opgewonden of geïnspireerd - je komt gewoon je dagen door.
 • Je zou graag een nieuwe hobby of creatieve taak willen beginnen, maar het ontbreekt je aan motivatie en je blijft het maar uitstellen.
 • Je leven voelt saai, eentonig en onbevredigend, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen.
 • Je bent bang om uit je comfortzone te stappen en maakt je zorgen over het risico op mislukking.

Als je deze tekenen herkent, is de eerste stap om uit te zoeken wat de oorzaak is van je ontevredenheid. Niet elke sleur is hetzelfde - misschien zit je in een sleur met je baan of voel je je verveelt in een relatie. Vriendschappen, hobby's, je huis en je gezondheid kunnen er allemaal voor zorgen dat je je ontevreden voelt.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

 • Je stelt zelf je mix samen
 • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
 • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

Geef jezelf niet de schuld

Als je eenmaal de oorzaak van je gevoelens hebt begrepen, geef jezelf dan niet de schuld en bekritiseer jezelf niet. Het kan maar al te gemakkelijk zijn om het probleem te minimaliseren en je emoties te bagatelliseren. Je hebt het recht om je zo te voelen. Hoewel de dingen voor anderen misschien oké lijken, is het tijd om veranderingen aan te brengen als je meer uit het leven wilt halen!

Zorg voor jezelf

Zelfcompassie is de sleutel tot mentaal welzijn, dus begin met goed voor jezelf te zorgen.

Krijg je wel genoeg slaap? Eet je goed en beweeg je? Breng je tijd door met mensen die je kunnen steunen?

Als er iets ontbreekt, zoek dan naar manieren om beter voor jezelf te zorgen. Als je goed voor jezelf zorgt, krijg je de energie om verder te gaan en weer zin in het leven te krijgen.

Verander je routines

We zijn gewoontedieren en soms komt het gevoel dat we vastzitten in een sleur voort uit verveling. Probeer daarom dingen een beetje te veranderen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar gewoon een paar kleine stappen om je op weg te helpen. Hier zijn een paar ideeën om meer pit aan je leven te geven:

Probeer iets nieuws

Bekijk een nieuwe serie, schrijf je in voor een cursus of loop op een andere manier naar je werk.

Een gesprek beginnen

Je zult iets nieuws leren over de mensen om je heen en door met verschillende mensen te praten, breid je je sociale kring uit.

Maak plezier

Plan wat tijd in om iets leuks te doen waar je van houdt: een hobby, een sport of tijd doorbrengen met vrienden.

Leef in het moment

Wees spontaan en wees niet bang om onverwachte dingen te doen.

Breng tijd buitenshuis door

Onderzoek heeft aangetoond dat tijd buiten doorbrengen het mentale welzijn vergroot. Wandelen kan bijvoorbeeld stress verminderen en het patroon van piekeren over negatieve gedachten die depressie kunnen veroorzaken, doorbreken. Bovendien is het een uitstekende manier om regelmatige lichaamsbeweging in je dagelijkse routine in te bouwen.

Studies tonen ook aan dat buiten zijn in de natuur de creativiteit stimuleert. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt vast te zitten, ga dan naar buiten en besteed aandacht aan de wereld. Laat negativiteit los, ontspan en geniet van de schoonheid om je heen. Je zult met hernieuwde energie terugkeren naar je bureau.

Zoek dingen om naar uit te kijken

Het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat het leven geen voldoening geeft als je nergens naar uitkijkt. Het hebben van een doel is een cruciaal ingrediënt voor motivatie. Langetermijndoelen die verband houden met betrekking tot je relaties of werk kunnen je bijvoorbeeld een gevoel van doelgerichtheid geven. En het hoeft niets groots te zijn: zelfs het plannen van een bijeenkomst in het weekend geeft je iets om naar uit te kijken en geeft je humeur een boost.

En onderzoek toont aan dat het hebben van iets om naar te streven zelfcontrole en wilskracht opbouwt. Een betere veerkracht helpt je om te gaan met stress en uitdagingen in het dagelijks leven terwijl je uitkijkt naar toekomstige beloningen.

Hier zijn enkele ideeën om jezelf dingen te geven waar je naar uit kunt kijken:

Plannen maken

Je kunt uitkijken naar bestaande gebeurtenissen, zoals Kerstmis of een voetbalwedstrijd. Maar je kunt ook bewust plannen voor jezelf maken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit met vrienden of een vakantie naar een nieuwe plek. Creëer dingen die je kunt verwachten en waar je enthousiast over kunt zijn.

Vergeet kleine beloningen niet

Kleine wekelijkse of dagelijkse beloningen, zoals naar je favoriete café gaan tijdens de lunch of bloemen voor jezelf kopen, zijn geweldige manieren om een gevoel van vooruitkijken naar de toekomst op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk om anderen te helpen

Anderen helpen is een uitstekende manier om een gevoel van doel en betekenis in het leven te krijgen. Richt je op het helpen van een geliefde met een project, doe mee aan politiek activisme of werk als vrijwilliger bij een lokale organisatie om bij te dragen aan de gemeenschap.

Een laatste gedachte - aan jou!

Of je nu ontevreden bent over je baan, je relaties of de plaats waar je woont, alleen jij kunt actie ondernemen om dingen spannender te maken en dat gevoel van vastzitten in een sleur kwijt te raken.

Je weet waarschijnlijk al waarom je je onvervuld voelt en meer uit het leven wilt halen. Begin dus kleine veranderingen aan te brengen, waarbij je datgene wat je tegenhoudt geleidelijk aanpakt. Voel je niet schuldig; je hebt het recht om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar alleen jij kunt actie ondernemen om je potentieel te vervullen, je optimisme te hervinden en je leven weer te laten bruisen.


Sources:

https://www.royalcornwall.nhs.uk/services/pain/pain-management-service/how-can-i-start-to-prioritise-my-self-care/

https://www.psychalive.org/i-hate-my-life/


Marie Pure

Andere artikelen


Verwacht jij te veel van anderen Doe de test!

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Lees het volledig artikel

10 tips om het beste uit elke dag te halen

10 tips om het beste uit elke dag te halen

Soms lijken dagen en nachten zo snel voorbij te schieten, dat je nauwelijks merkt dat er alweer een week voorbij is. Soms zitten we in een sleur waarbij de dagen op elkaar lijken, waardoor het een brij van tijd wordt. Zonde, want iedere dag is bijzonder. Neem de controle terug over je leven, zet de sleur opzij en haal het beste uit elk moment. Met deze tips lukt het je zeker.

Lees het volledig artikel

Hoe help ik mijn kind zijn dromen te verwezenlijken

Hoe help ik mijn kind zijn dromen te verwezenlijken

De verbeelding van kinderen kent geen limiet en hun dromen zijn een mix van hoop en fantasie, de werkelijkheid en magische wereld, het onmogelijke en haalbare.

Lees het volledig artikel

Zijn er nog goede mensen?

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Lees het volledig artikel

Feit of fictie Is het echt gezond

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Lees het volledig artikel

nieuwe schooljaar

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Lees het volledig artikel

Thuis met een depressie

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Lees het volledig artikel

Musturbeer jij te veel

Musturbeer jij te veel?

Lijd jij aan een aandoening die gekend is als “Musturbatie”? Deze term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 door psychotherapeut Albert Ellis en beschreven als een manier waarop een negatieve innerlijke stem onze gedachten beïnvloedt en ons slaat met woorden als “moet (must)”, zou moeten en zal moeten.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....