Aspirine tegen hoge bloeddruk?

Aspirine tegen hoge bloeddruk?

Aspirine tegen hoge bloeddruk: waarom?

Aangezien aspirine goed zou zijn tegen een hoge bloeddruk, is dit heel belangrijk om eens bij stil te staan. Hart- en vaatziekten die veroorzaakt worden door een te hoge bloeddruk behoort tot de top van de doodsoorzaken in ons land. Eigenlijk gaat het hier om een welvaartskwaal, want een hoge bloeddruk wordt vaak veroorzaakt door een levensstijl die verre van gezond is. In combinatie met een verhoogd cholesterolgehalte verhoogt het risico op een hoge bloeddruk aanzienlijk. Het is ook typerend dat noch een hoge bloeddruk nog een verhoogd cholesterolgehalte iets is wat je zomaar merkt. Om die reden lopen mensen vaak rond met deze kwalen zonder het zelf te weten. Men spreekt niet voor niets van sluipende moordenaars. Is het dan aan te raden om geregeld een aspirine te nemen om deze gevaren te ontwijken?

Is aspirine aangewezen bij een hoge bloeddruk?

Er zijn redenen om aan te nemen dat een aspirine bij een hoge bloeddruk nuttig werk kan leveren. In aspirine zit acetylsalicylzuur en dat remt het stollen van het bloed af. Hierdoor kan men vooral bekomen dat mensen met een hoge bloeddruk minder risico op een hartinfarct lopen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit effectief zo is. Naar een herseninfarct toe is er geen verminderd risico.
Men moet hier natuurlijk wel de bedenking bij stellen dat het dagelijks nemen van een aspirine geen bijwerkingen heeft. Zo is het risico op bloedingen een pak groter, uiteraard omwille van het feit dat door aspirine het bloed minder vlug stolt. Het blijft dus wikken en wegen of aspirine aangewezen is als iemand een hoge bloeddruk heeft. Er moet trouwens bij vermeld worden dat de aspirine de bloeddruk op zich niet zal verlagen. Het bloed zal minder stollen zodat er minder druk moet gezet worden om het door de aderen te krijgen.

Alternatieven voor een aspirine bij een hoge bloeddruk

Ook al kan een aspirine zinvol zijn bij iemand met een hoge bloeddruk, toch moet men zich afvragen of het dagelijks gebruik ervan wel verantwoord is. Een aanpassen van de levensstijl, zou eerder moeten overwogen worden dan het gebruik van een aspirine. Door gezonder te gaan eten (minder vet en zout), meer te gaan bewegen en minder stress te hebben, zal de bloeddruk ook dalen en het risico op een hartkwaal verminderen.
Een aanpassing van een levensstijl is uiteraard niet eenvoudig. Iemand die moet stoppen met roken of met het gebruiken van alcohol of iemand die moet gaan diëten, heeft het hier vaak extreem moeilijk mee. Dit kan men opvangen door het gebruik van Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten zonder enige bijwerkingen. Met Bachbloesems kan men zich sterker voelen en beter bestand tegen deze aanpassingen. Om de juiste remedie te bepalen, is het wel aangewezen om met een ervaren therapeut (Tom Vermeersch bijvoorbeeld) te overleggen.

Delen


Bachbloesem Mix 96: Te hoge druk

Bachbloesem mix 96 helpt om:

  • stress te verminderen
  • irritaties weg te nemen
  • spanningen tot een minimum te herleiden
  • bange gevoelens te overwinnen
  • minder te piekeren
  • een rustiger leven te leiden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 96
Marie Pure

Andere artikelen


Een hoge bloeddruk na de bevalling

Een hoge bloeddruk na de bevalling

Het kan gebeuren dat vrouwen na de bevalling last krijgen van een hoge bloeddruk, maar er wordt meer aandacht besteed aan een hoge bloeddruk voor de bevalling.

Lees het volledig artikel