Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Gebruik van Bachbloesems bij faalangst

Onder faalangst kan erg geleden worden, vandaar dat personen met faalangst baat kunnen hebben bij het gebruik van verschillende soorten Bachbloesems. Er zijn verschillende soorten Bachbloesems beschikbaar voor mensen die last hebben van faalangst.

 

Faalangst en Bachbloesems

Faalangst en Bachbloesems gaan perfect samen. Eerst iets meer over faalangst. Faalangst is een probleem wat bij iedereen voor kan komen, in vele soorten en maten. Er zijn verschillende vlakken waarbij iemand faalangst kan ervaren. Bij kinderen en jongeren komt het voornamelijk voor bij het schoolwerk, het zogenoemde ‘dichtklappen’ bij bijvoorbeeld toetsen en presentaties. Dit kan het presteren op school belemmeren, waardoor leerlingen onder hun niveau les gaan krijgen omdat er gedacht wordt dat ze een hoger niveau niet aankunnen. Faalangst is een irrationele angst waarbij van te voren al uitgegaan wordt van een fiasco, ondanks goede voorbereiding.

Het kan echter ook voorkomen in sociale situaties bij mensen van alle leeftijden.  Door gebrek aan zelfvertrouwen kunnen er problemen ontstaan in de communicatie met anderen. Een persoon kan moeite hebben met het voeren van gesprekken of met zich thuis te voelen in groepen. Ook kan het moeilijk zijn voor iemand om mensen recht in de ogen te kijken. Iemand kan hier erg onder lijden.
Faalangst kan zich uiten in vele vormen, onder andere doemdenken, angsten en gevoelens van innerlijke onrust. Veel mensen hebben last van tobben en door al deze negatieve gevoelens verdwijnt het zelfvertrouwen langzaam maar zeker. Al deze emoties kunnen aangepakt worden met Bachbloesems.


Hoe helpt Bachbloesem bij faalangst?

De angst die mensen ervaren bij het hebben van faalangst wordt met behulp van Bachbloesem omgezet in geloof en vertrouwen in eigen kunnen. Het zelfvertrouwen kan weer naar een gezond niveau opgeschroefd worden en de innerlijke rust kan weer terug gevonden worden met behulp van Bachbloesems.

Het kan zijn dat niet alleen faalangst een probleem is, maar er ook andere problemen meespelen die aangepakt moeten worden. Bachbloesem werkt in principe als een ui, het meest recente moet je eerst afpellen voor je bij de kern kunt komen.  Om te ontdekken wat de schil en wat de kern is, is er achtergrond informatie nodig. Zo is het aan te raden om eerst gratis advies aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de juiste Bachbloesem mix voor je faalangst.


Welke Bachbloesems helpen bij faalangst?

Er zijn verschillende soorten mixen tegen angsten, waaronder dus ook de faalangst. Bachbloesem mix 85 helpt onder andere om alledaagse angsten te overwinnen, je zelfvertrouwen op te krikken en paniekaanvallen te overwinnen. Dit zijn dus precies de aspecten die je kunt gebruiken bij faalangst.

Bachbloesem mix 74 helpt bij examenstress, wat ook een groot onderdeel van faalangst kan zijn. Deze Bachbloesem helpt onder andere om de moed niet te verliezen na een examen wat iets minder is gegaan. Het helpt kalm en ontspannen te blijven, beter te slapen en je minder zorgen te maken over je examens. Zo kun je vol vertrouwen weer je volgende examen ingaan.

Verscheidene soorten Bachbloesems hebben een positief effect op de vervelende gevolgen van faalangst, vraag gratis advies aan om te weten welke geschikt is voor jou.

 

Delen

Andere artikelen


Wat is faalangst?

Wat is faalangst?

Faalangst kan je krijgen wanneer je een examen moet afleggen, een spreekbeurt moet geven, gaan voorlezen, antwoorden geven op de vraag van een leerkracht, bij een rijexamen,etc. Iedereen kent situaties waarin je beoordeeld wordt: door de leerkracht, door de medeleerlingen en ook door jezelf. Dit kan spanning en angst veroorzaken.

Lees het volledig artikel

Laag zelfbeeld 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Laag zelfbeeld: 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Je minderwaardigheidscomplex start bij jou, maar jij hebt de meest wonderbaarlijke krachten – je kan namelijk jezelf veranderen. Het is tijd om alleen nog te geven om wat JIJ denkt. Beoordeel jezelf op je eigen normen. Als jij een laag zelfbeeld hebt, hebben we 10 tips om je te behoeden voor een minderwaardigheidscomplex.

Lees het volledig artikel

Faalangst bij kinderen, een veel voorkomend fenomeen!

Faalangst bij kinderen, een veel voorkomend fenomeen!

Faalangst bij kinderen komt heel veel voor. Je spreekt pas van faalangst als je kind ergens heel erg bang voor is, of zijn angst niet realistisch is. Je kind gaat door deze faalangst zichzelf blokkeren in plaats van te motiveren.
Elk kind is wel eens bang om te falen en dit is helemaal niet erg want het kan juist motiverend werken. Faalangst heeft hier dus een averechts effect.

Lees het volledig artikel

Tips voor mensen met faalangst

Tips voor mensen met faalangst

Mensen met faalangst kunnen best wel wat tips gebruiken om met dit probleem om te gaan. Maar wat is faalangst eigenlijk? Het woord zegt het min of meer zelf.  

Lees het volledig artikel

Faalangst tijdens het presenteren

Faalangst tijdens het presenteren

Niet iedereen is er even tuk op om iets te presenteren, zeker niet als men problemen heeft met faalangst. Nochtans gebeurt het regelmatig dat men op het werk of tijdens het studeren iets moet presenteren aan de anderen.   

Lees het volledig artikel

Faalangst: een literatuurstudie in het Engels

Faalangst: een literatuurstudie in het Engels

Wat is faalangst vertaald in het Engels? Dit is handig wanneer je meer te weten wilt komen over deze angstvorm. Veel artikelen zijn in het Engels verschenen en ook wetenschappelijke rapporten luiden veelal in de Engelse taal.

Lees het volledig artikel

Tips voor meer assertiviteit

Tips voor meer assertiviteit

Als je niet voldoende zelfzeker bent, dan ga je op zoek naar tips voor meer assertiviteit. Lees enkele tips die je heel goed kunnen helpen hierbij.

Lees het volledig artikel

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst komt niet alleen bij kinderen voor, ook volwassenen hebben er veel last van. Er is sprake van angst om te falen wanneer je irrationeel bang bent om te falen, of als je blokkeert ten gevolge van je angst...

Lees het volledig artikel

Soorten faalangst

Soorten faalangst

Als men over faalangst spreekt, dan is dit een overkoepelende term voor verschillende soorten van faalangst. Men kan faalangst eerst en vooral onderverdelen in positieve en negatieve faalangst  

Lees het volledig artikel

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid: dat lijkt een paradox. Waarom zou iemand met uitstekende leerkwaliteiten en vaardigheden, last hebben van faalangst?

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....