Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 44

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Dit is slecht voor je zelfvertrouwen

Dit is slecht voor je zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen, of een laag zelfbeeld, beschouwen we vaak als een karaktertrek waar we maar mee moeten leren leven. Maar een laag zelfbeeld kan zware schade veroorzaken, van niet te durven spreken tijdens een vergadering of op school tot gevaren op de lange termijn zoals zelf-saboterend gedrag en relatieproblemen.

De tekens van een laag zelfbeeld herkennen is de eerste stap in zelfvertrouwen verbeteren. Iedereen voelt zich wel eens minder goed in zijn vel, maar als negatief zelfgeloof je tegenhoudt, dan moet je de controle nemen en veranderingen doorvoeren. Onze dagelijkse gewoontes en manieren van denken hebben invloed over hoe we onszelf zien, dus het is levensbelangrijk om positieve gedachten en gezond gedrag proberen te hebben.

Hoe we onszelf behandelen reflecteert onze zelfwaarde en omgekeerd. We kunnen dus levensverbeterende of – verslechterende gewoontes aannemen. Als we verstrikt raken in negatieve gedachtenpatronen en schadelijk gedrag, voelen we ons beschaamd en niet goed genoeg. Als we gezonde gewoontes aannemen en positieve denken, voelen we ons beter en trotser.


Slechte gewoontes erkennen en vervangen met goede gewoontes en positieve gedachten kan je zelfvertrouwen een boost geven en je helpen om je beter te voelen. Dit zijn tien dingen die slecht zijn voor je zelfvertrouwen en enkele tips om er beter mee om te gaan.

1. Negatieve zelfspraak

Je bent wat je zegt tegen je zelf dat je bent. Dus als je luistert naar de stem in je hoofd die je constant bekritiseert en neerhaalt, dan zal je geloven dat je waardeloos en nooit goed genoeg bent. Door negatieve gedachten te veranderen met positieve manieren om te kijken naar dingen - zal je depressie, angst en stress verminderen. Je fysieke gezondheid zal ook verbeteren.

Heb je faalangst op school of op het werk? Dan kan Bachbloesem mix 44 helpen om een positievere uitkijk op het leven te hebben en sterker in je schoenen te staan.

2. Jezelf vergelijken met anderen

Jezelf vergelijken met anderen kan soms positief, bemoedigend of inspirerend zijn om gelijkaardige prestaties te verwezenlijken. Maar het kan ook toxisch zijn, het beschadigt je zelfvertrouwen en we gaan geloven dat onze intelligentie, ons lichaam en onze carrière minder waard is dan dat van een ander. Onderzoek toont aan dat mensen zich goed en vol zelfvertrouwen voelen als ze een taak goed hebben uitgevoerd, maar als ze leren dat iemand anders het beter deed, hun zelfvertrouwen erop achteruit gaat. Houd de focus op je eigen levensdoelen, en blijf niet hangen op wat anderen doen.

3. Een ‘pleaser’ zijn

Probeer je mensen voortdurend tevreden te houden door akkoord te gaan met zaken waar je eigenlijk liever niet akkoord mee wil gaan? Probeer assertiever te zijn door soms eens nee te zeggen. Het lijkt contra intuïtief, maar als je “nee” zegt tegen iets dat je niet wil doen, dan zeg je eigenlijk “ja” tegen jezelf. Je versterkt ook je eigen gedachten en je blijft dan ook puur jezelf.

4. Je dag niet plannen

Het kan frustrerend zijn als de dag op zijn einde loopt en je het gevoel hebt dat je niets hebt uitgevoerd. Een to-do lijstje schrijven en afvinken wat je hebt gedaan kan zeer goed helpen en je het gevoel geven dat je iets hebt verwezenlijkt.

5. Te snel opgeven

Te snel stoppen met een taak of er zelfs niet mee starten omdat je bang bent dat het niet zal lukken zal je zelfvertrouwen schaden. Je laat angst je leven leiden en je zal in een sleur geraken, en de lijnen die je om je eigen wereld trekt zullen om je heen krimpen. Elke keer je iets vermijd omdat je te bang bent dat je zal falen of dom zal lijken, bevestigt dat je gevoel dat je een mislukking bent. Of het nu een sollicitatiegesprek is voor je droomjob of een sociaal gebeuren waar je je zorgen om maakt, mis geen kansen omdat je faalangst hebt. Haal eens diep adem en ga ervoor!

6. Anderen slecht behandelen

Als je anderen slecht behandelt, zal je ze wegduwen en plots omringd zijn door anderen met een laag zelfbeeld. Als je andere mensen slecht behandelt, zal je je ook slecht voelen over jezelf. Je gevoel voor zelfwaarde zal zakken. Behandel je mensen anderzijds met respect, attentie en vriendelijkheid, dan zal je zelfvertrouwen groeien.

7. In de slachtofferrol kruipen

Altijd het slachtoffer zijn ontkracht jou. Het is niet altijd zo dat anderen van je willen profiteren. Maar als je deze mythe wel gelooft, dan zal je niet zien waarom je zaken moet veranderen. Stop met anderen te beschuldigen voor wat er gebeurt en neem zelf de controle, vervang negatieve gedachten met positieve manieren van denken.

8. Misbruik van middelen

Alcohol, drugs of voedsel gebruiken of misbruiken om beer te kunnen omgaan met een verdrietig, gestresseerd of angstig gevoel kan een snelle oplossing lijken, maar dit verslavend gedrag maskeren het echte probleem. Iedereen gaat door zware periodes als ze zich verdrietig voelen, en we moeten onszelf leren omgaan met deze uitdagingen. We leren dat de slechtste tijden uiteindelijk voorbijgaan en dat we de weerkracht hebben om met tegenslagen om te kunnen gaan.

9. Op de bank blijven hangen

Een sedimentaire of zittende levensstijl is slecht voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je je slecht voelt, ga dan niet de volgende aflevering op Netflix opzetten; doe in plaats daarvan iets actief. Je moet daarom niet naar de fitness. Ga eens wandelen, maak eens schoon, maai het gras. Bewegen is één van de beste manieren om je zelfvertrouwen te boosten en je humeur te verbeteren.

10. Te veel op sociale media kijken

Het internet is een zegen maar het is ook verslavend. Te veel tijd doorbrengen op sociale media betekent dat je constant je eigen leven en verwezenlijkingen vergelijkt met de schijnbaar perfecte levens van andere mensen. Onthoud dat niemand perfect is, en dat mensen vooral een stevig bijgeknipte versie van hun leven posten.

Wees goed voor jezelf

Je zelfvertrouwen verbeteren vergt wat werk, maar je hebt de kracht om het te doen. Blijf niet piekeren over fouten of mislukkingen uit het verleden – behandel jezelf alsof je een vriend zou behandelen, en vergeef jezelf. Niemand kan perfect zijn, maar we kunnen allemaal veranderen als we dat écht willen.


Sources:

https://www.nhs.uk/mental-health/self-help/tips-and-support/raise-low-self-esteem/

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/self-esteem/art-20045374

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Zit jij in een sleur?

Soms is het moeilijk te merken als je vastraakt in bekende routines. Doe de test en kom te weten of je in een sleur zit en wat je er aan kan doen.

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Signalen dat je kind ongelukkig is

Volgens cijfers van de WHO lijden meer dan 260 miljoen mensen wereldwijd aan depressie. En niet alleen volwassenen krijgen die diagnose. Kinderen vanaf drie à vier jaar kunnen depressie ervaren.

Omgaan met de zomertijd

Sommige mensen reageren heel gevoelig op de tijdverandering en het kan enkele dagen duren, of zelfs weken, tot je je zich weer de oude voelt. Anderen merken er dan weer nauwelijks iets van.

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!

Verbergen van een depressie: zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Dit is slecht voor je zelfvertrouwen

Dit is slecht voor je zelfvertrouwen
Dit is slecht voor je zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen, of een laag zelfbeeld, beschouwen we vaak als een karaktertrek waar we maar mee moeten leren leven. Maar een laag zelfbeeld kan zware schade veroorzaken, van niet te durven spreken tijdens een vergadering of op school tot gevaren op de lange termijn zoals zelf-saboterend gedrag en relatieproblemen.

De tekens van een laag zelfbeeld herkennen is de eerste stap in zelfvertrouwen verbeteren. Iedereen voelt zich wel eens minder goed in zijn vel, maar als negatief zelfgeloof je tegenhoudt, dan moet je de controle nemen en veranderingen doorvoeren. Onze dagelijkse gewoontes en manieren van denken hebben invloed over hoe we onszelf zien, dus het is levensbelangrijk om positieve gedachten en gezond gedrag proberen te hebben.

Hoe we onszelf behandelen reflecteert onze zelfwaarde en omgekeerd. We kunnen dus levensverbeterende of – verslechterende gewoontes aannemen. Als we verstrikt raken in negatieve gedachtenpatronen en schadelijk gedrag, voelen we ons beschaamd en niet goed genoeg. Als we gezonde gewoontes aannemen en positieve denken, voelen we ons beter en trotser.

Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Slechte gewoontes erkennen en vervangen met goede gewoontes en positieve gedachten kan je zelfvertrouwen een boost geven en je helpen om je beter te voelen. Dit zijn tien dingen die slecht zijn voor je zelfvertrouwen en enkele tips om er beter mee om te gaan.

1. Negatieve zelfspraak

Je bent wat je zegt tegen je zelf dat je bent. Dus als je luistert naar de stem in je hoofd die je constant bekritiseert en neerhaalt, dan zal je geloven dat je waardeloos en nooit goed genoeg bent. Door negatieve gedachten te veranderen met positieve manieren om te kijken naar dingen - zal je depressie, angst en stress verminderen. Je fysieke gezondheid zal ook verbeteren.

Heb je faalangst op school of op het werk? Dan kan Bachbloesem mix 44 helpen om een positievere uitkijk op het leven te hebben en sterker in je schoenen te staan.

2. Jezelf vergelijken met anderen

Jezelf vergelijken met anderen kan soms positief, bemoedigend of inspirerend zijn om gelijkaardige prestaties te verwezenlijken. Maar het kan ook toxisch zijn, het beschadigt je zelfvertrouwen en we gaan geloven dat onze intelligentie, ons lichaam en onze carrière minder waard is dan dat van een ander. Onderzoek toont aan dat mensen zich goed en vol zelfvertrouwen voelen als ze een taak goed hebben uitgevoerd, maar als ze leren dat iemand anders het beter deed, hun zelfvertrouwen erop achteruit gaat. Houd de focus op je eigen levensdoelen, en blijf niet hangen op wat anderen doen.

3. Een ‘pleaser’ zijn

Probeer je mensen voortdurend tevreden te houden door akkoord te gaan met zaken waar je eigenlijk liever niet akkoord mee wil gaan? Probeer assertiever te zijn door soms eens nee te zeggen. Het lijkt contra intuïtief, maar als je “nee” zegt tegen iets dat je niet wil doen, dan zeg je eigenlijk “ja” tegen jezelf. Je versterkt ook je eigen gedachten en je blijft dan ook puur jezelf.

4. Je dag niet plannen

Het kan frustrerend zijn als de dag op zijn einde loopt en je het gevoel hebt dat je niets hebt uitgevoerd. Een to-do lijstje schrijven en afvinken wat je hebt gedaan kan zeer goed helpen en je het gevoel geven dat je iets hebt verwezenlijkt.

5. Te snel opgeven

Te snel stoppen met een taak of er zelfs niet mee starten omdat je bang bent dat het niet zal lukken zal je zelfvertrouwen schaden. Je laat angst je leven leiden en je zal in een sleur geraken, en de lijnen die je om je eigen wereld trekt zullen om je heen krimpen. Elke keer je iets vermijd omdat je te bang bent dat je zal falen of dom zal lijken, bevestigt dat je gevoel dat je een mislukking bent. Of het nu een sollicitatiegesprek is voor je droomjob of een sociaal gebeuren waar je je zorgen om maakt, mis geen kansen omdat je faalangst hebt. Haal eens diep adem en ga ervoor!

6. Anderen slecht behandelen

Als je anderen slecht behandelt, zal je ze wegduwen en plots omringd zijn door anderen met een laag zelfbeeld. Als je andere mensen slecht behandelt, zal je je ook slecht voelen over jezelf. Je gevoel voor zelfwaarde zal zakken. Behandel je mensen anderzijds met respect, attentie en vriendelijkheid, dan zal je zelfvertrouwen groeien.

7. In de slachtofferrol kruipen

Altijd het slachtoffer zijn ontkracht jou. Het is niet altijd zo dat anderen van je willen profiteren. Maar als je deze mythe wel gelooft, dan zal je niet zien waarom je zaken moet veranderen. Stop met anderen te beschuldigen voor wat er gebeurt en neem zelf de controle, vervang negatieve gedachten met positieve manieren van denken.

8. Misbruik van middelen

Alcohol, drugs of voedsel gebruiken of misbruiken om beer te kunnen omgaan met een verdrietig, gestresseerd of angstig gevoel kan een snelle oplossing lijken, maar dit verslavend gedrag maskeren het echte probleem. Iedereen gaat door zware periodes als ze zich verdrietig voelen, en we moeten onszelf leren omgaan met deze uitdagingen. We leren dat de slechtste tijden uiteindelijk voorbijgaan en dat we de weerkracht hebben om met tegenslagen om te kunnen gaan.

9. Op de bank blijven hangen

Een sedimentaire of zittende levensstijl is slecht voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je je slecht voelt, ga dan niet de volgende aflevering op Netflix opzetten; doe in plaats daarvan iets actief. Je moet daarom niet naar de fitness. Ga eens wandelen, maak eens schoon, maai het gras. Bewegen is één van de beste manieren om je zelfvertrouwen te boosten en je humeur te verbeteren.

10. Te veel op sociale media kijken

Het internet is een zegen maar het is ook verslavend. Te veel tijd doorbrengen op sociale media betekent dat je constant je eigen leven en verwezenlijkingen vergelijkt met de schijnbaar perfecte levens van andere mensen. Onthoud dat niemand perfect is, en dat mensen vooral een stevig bijgeknipte versie van hun leven posten.

Wees goed voor jezelf

Je zelfvertrouwen verbeteren vergt wat werk, maar je hebt de kracht om het te doen. Blijf niet piekeren over fouten of mislukkingen uit het verleden – behandel jezelf alsof je een vriend zou behandelen, en vergeef jezelf. Niemand kan perfect zijn, maar we kunnen allemaal veranderen als we dat écht willen.


Sources:

https://www.nhs.uk/mental-health/self-help/tips-and-support/raise-low-self-esteem/

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/self-esteem/art-20045374


Marie Pure

Andere artikelen


Jouw fouten als ouder

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Lees het volledig artikel

Ik wil niet!

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Lees het volledig artikel

Zit jij in een sleur

Zit jij in een sleur?

Soms is het moeilijk te merken als je vastraakt in bekende routines. Doe de test en kom te weten of je in een sleur zit en wat je er aan kan doen.

Lees het volledig artikel

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Lees het volledig artikel

Signalen dat je kind ongelukkig is

Signalen dat je kind ongelukkig is

Volgens cijfers van de WHO lijden meer dan 260 miljoen mensen wereldwijd aan depressie. En niet alleen volwassenen krijgen die diagnose. Kinderen vanaf drie à vier jaar kunnen depressie ervaren.

Lees het volledig artikel

omgaan met de zomertijd

Omgaan met de zomertijd

Sommige mensen reageren heel gevoelig op de tijdverandering en het kan enkele dagen duren, of zelfs weken, tot je je zich weer de oude voelt. Anderen merken er dan weer nauwelijks iets van.

Lees het volledig artikel

Depressie

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!

Lees het volledig artikel

Verbergen van een depressie zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Verbergen van een depressie: zoek uit of iemand die je kent – of jijzelf! – dit doet

Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!

Lees het volledig artikel

Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....