9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie

9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie
9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie

Het concept van een eeuwigdurende relatie mag in deze tijd als een sprookje klinken. Maar het vinden van een zielsverwant die je partner voor het leven wordt, is nog niet helemaal uitgestorven! Echter kunnen relaties vervagen als we er niet goed voor zorgen. Dus wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je relatie blijft bestaan?

1. Communiceer

Het meest belangrijke is een relatie is communiceren. Als jij niet zegt wat je wilt, hoe moet de ander dan weten wat je bedoelt. Bespreek alles, van werk tot het ophangen van een fotolijstje aan de muur, en geef elkaar de ruimte om daar op te reageren. Luister naar elkaar en concentreer je op wat de ander zegt. Probeer te begrijpen wat de ander zijn of haar standpunt is. Je hoeft het niet eens te zijn met elkaar, als je elkaar maar waardeert, begrijpt en respecteert.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

  • Je stelt zelf je mix samen
  • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
  • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

2. Steun de dromen van je partner

Stel dat je naar een ander deel van het land wilt verhuizen of wilt overstappen naar een nieuwe carrière? Zo een beslissing is al moeilijk genoeg, helemaal wanneer je geen steun kan verwachten van je partner. Dit levert alleen maar conflicten op, terwijl er wellicht een middenweg te vinden is om toch de dromen van je partner te kunnen waarmaken. Belangrijke beslissingen neem je samen, met ruimte om bedenkingen te uiten, zolang je elkaar maar blijft steunen.

3. Geef elkaar de ruimte…

In de begintijd van een relatie is het fantastisch om zoveel mogelijk tijd door te brengen met je nieuwe partner en is het moeilijk om uit elkaar te gaan. Maar naarmate de tijd verstrijkt, kan het zijn dat die kleine dingen op je zenuwen beginnen te werken. Een beetje tijd voor jezelf is daarom heel belangrijk. Maak tijd om dingen apart te doen: bezoek je familie of hang rond met vrienden en geef je partner de ruimte om hetzelfde te doen. Een tijdje weg zijn van je partner is geen ramp: je ziet ze ‘s avonds, de volgende dag of zelfs de volgende week weer. Bovendien bouwt in die tijd het verlangen naar elkaar weer op. En heb je elkaar iets nieuws te vertellen.

4. …maar geniet tevens samen van activiteiten

Het kan heel fijn zijn om af en toe tijd zonder elkaar door te brengen, om zo je partner meer te waarderen. Maar het is net zo essentieel om dingen te samen te doen. Samen sporten bijvoorbeeld. En wat dacht je van samen een cursus tekenen te gaan doen? Probeer wat leuke dingen uit. Het is daarnaast goed om je te interesseren voor de hobby’s van de ander. In de begintijd van een relatie hebben mensen de neiging om veel aandacht te besteden aan elkaars belangen, op den duur wordt dit minder. Gescheiden interesses zijn prima, maar zoek toch naar dat ene waar jullie samen van genieten. Hoe meer interesses je gemeen hebt, hoe minder compromissen je moet sluiten over hoe je je tijd samen gaat besteden.

5. Houd de romantiek levend

Als je al een tijdje samen bent, kunnen de vonken die je eerst voelde een beetje doven, waardoor je wellicht minder vaak met elkaar vrijt dan aan het begin van de relatie. Hoewel seks een essentiële factor is voor de meeste relaties, moet je het niet als vanzelfsprekend zien. Want dan wordt het een moeten en dan heeft niemand er meer zin in. Praat daar samen over, ook wanneer jij minder zin hebt dan de ander. Open en eerlijk communiceren is het geheim van een gezonde, langdurige relatie. Helemaal wanneer het om zoiets intiems gaat als seks.

Gelukkig is het soms niet moeilijk om dat vuurtje van weleer weer een beetje op te stoken. Hou de romantiek levend en neem je partner mee op date en maak er iets spectaculairs van – net zoals toen je net begon met daten. Doe iets liefs voor de ander en zet je zelf even over het gevoel heen dat je geen zin zou hebben. Wellicht verras je jezelf! En de ander erbij. Het verlies van zin in seks hoeft niet altijd iets te maken te hebben met een dovende vlam. Stress en gezondheidsproblemen (zoals lichamelijke pijn) spelen tevens een grote rol. Heb je erg veel last van stress en nerveuze spanningen? Bachbloesem Mix 71 pakt problemen aan die te maken hebben met stress, terwijl Bachbloesem Mix 41 ter ondersteuning van het libido kan helpen bij het verlies van het verlangen.

6. Respecteer elkaar

Een succesvolle lange termijn relatie heeft baat bij wederzijds respect voor grenzen en het behoud van een zekere mate van privacy. Iedereen heeft wel iets wat ze liever voor zichzelf houden. Je moet gerustgesteld zijn dat je elkaar daarin vertrouwt en elkaars grenzen niet overschrijdt. Respect gaat nog verder dan dat. Het is namelijk ook belangrijk om elkaar zelfs in een ruzie te blijven respecteren. Wanneer je de ander beledigt in het heetst van de strijd, dan kun je dat vaak nooit meer goed maken. Zelfs als je het zo niet had bedoeld.

7. Compromissen sluiten

Een goede, langdurige relatie kan alleen ontstaan, wanneer je beide compromissen sluit. Het kan niet altijd gaan zoals jij of zoals de ander het wilt. Neem bijvoorbeeld date night: de ene week beslis jij wat er op het programma staat, de andere keer je partner. Maar dat geldt ook voor waar je naar op vakantie gaat of voor de inrichting van het huis en het doen van boodschappen. Wanneer er geen compromissen worden gesloten en dus één partner in de relatie altijd alle beslissingen neemt, dan merk je dat je je niet volwaardig voelt in de relatie. Een relatie moet in evenwicht zijn en daarom pas je je aan elkaar aan.

8. Eerlijkheid en vertrouwen

Eerlijkheid duurt het langst. Het is daarom het beste beleid in iedere relatie. Oneerlijkheid tegenover je partner schaadt het vertrouwen. Dat geldt andersom net zo goed. Als je niet wilt dat je degene die je liefhebt tegen je liegt, lieg dan niet tegen hen, zelfs niet over kleine dingen. Als iemand ooit tegen je heeft gelogen, weet je hoe pijnlijk dat kan zijn. We liegen alleen als we iets proberen te verbergen. Leugens vormen geen basis voor een langdurige relatie.

9. Zorg goed voor jezelf

Wanneer je in een langdurige relatie zit, kun je soms in een patroon vallen waarin je de behoeften van je partner boven die van jezelf stelt, terwijl het cruciaal is om juist voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende beweging, eet gezond en slaap goed. Als je last hebt van slapeloosheid dan kan Bachbloesem Mix 87 je helpen de nachtrust te verbeteren. Maak elke dag tijd om iets te doen waar je van geniet, zoals voor het kijken naar je favoriete televisieprogramma, een wandeling, een ontspannend bad, het lezen van een boek of het beoefenen van je favoriete hobby.

Tot slot

De inspanning die nodig is om een relatie voor de rest van je leven te laten duren, komt natuurlijk niet alleen van jou. Je bent met zijn tweeën in de relatie en jullie moeten allebei werken aan het openlijk communiceren, compromitteren en respecteren van elkaar. Met vertrouwen, eerlijkheid en doorzettingsvermogen zal jullie relatie opbloeien tot eeuwige liefde.


Bronnen:

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/intentional-insights/201701/12-tips-happy-long-lasting-relationships

https://brightside.me/inspiration-relationships/10-things-only-people-in-a-long-term-relationship-can-understand-599060/ 

Delen
Marie Pure

Andere artikelen


gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.

Lees het volledig artikel

Avocado

6 voedselsoorten die je angsten beperken

Deze 6 voedselsoorten bevatten stoffen die je angsten beperken. Meer weten? Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

De toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren.

Lees het volledig artikel

De financiële gevolgen van een burn-out

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Lees het volledig artikel

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Lees het volledig artikel

Jouw fouten als ouder

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Lees het volledig artikel

Waarom een leven zonder obstakels de moeite niet waard is

Waarom een leven zonder obstakels de moeite niet waard is

Stress kan zowel goed als slecht zijn; het is hoe jij het bekijkt. Maar te veel stress kan gevaarlijk zijn. Lees meer over stress in dit artikel!

Lees het volledig artikel

het verleden loslaten

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....