Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan. Je moet weer ‘in het ritme’ komen, maar aanpassen aan de structuur van een werkweek is niet altijd even gemakkelijk. Sommige mensen zijn bang dat ze een deel van hun vroegere vaardigheden kwijt zijn geraakt. Of ze maken zich zorgen over de toekomst van het werk. Met deze tips proberen we te helpen om je weer voor te bereiden op de terugkeer naar de wereld van je werk.

1. Creëer een routine

Als je thuis zit omdat je niet naar het werk kon komen of ontslagen bent, dan heb je waarschijnlijk weken thuis doorgebracht met weinig structuur aan je dag. In de voorbereiding op het terugkeren naar het werk, is het verstandig om eerst weer een paar routines in te stellen om je zo weer aan te passen aan het werkritme. Plan een tijdschema met regelmatige periodes voor werk en ontspanning. Stel regelmatige tijden vast voor het naar bed gaan en het opstaan in de ochtend en houd je daaraan vast. Thuis hebben velen van ons de gelegenheid aangegrepen om de dag in vrijetijdskleding of de pyjama door te brengen. Heerlijk natuurlijk, maar je kan niet naar het werk in een onesie. Herzie daarom je garderobe en begin met het dragen van je werkkleding om je weer in een productieve staat van denken te brengen.


2. Angst overwinnen

Natuurlijk zal je je zorgen maken om weer aan het werk te gaan. Er zullen nieuwe sociale afstandsregelingen en andere gezondheids- en veiligheidsmaatregelen volgen. Je maakt je misschien zorgen dat je niet zo goed zult presteren als voor het verlof. Echter, sommige mensen kunnen hun gevoelens van angst en stress overweldigend vinden. Yoga of meditatie zal je helpen om te ontspannen. Bouw wat tijd voor lichaamsbeweging in je dag in, indien mogelijk buitenshuis. Bachbloesem Supermix 5 is geformuleerd om je te ondersteunen in stressvolle tijden, en helpt om angst, paniekaanvallen, stress en slaapproblemen te verminderen.

3. Houd contact met je werkgever

Als je lang uit de roulatie bent geweest, heb je misschien niet veel contact gehad met je manager en collega’s. Als je je zorgen maakt over je werkzekerheid of over je prestaties, dan zou een nieuwe werkvergadering met je leidinggevende kunnen helpen om een aantal van je angsten te verlichten. Hoewel ieders ervaringen met het thuis zijn anders zijn, lijkt het erop dat jongere werknemers zich het meest zorgen maken over het feit dat ze kwetsbaar zijn voor ontslag. En als ze thuis hebben gewerkt, hebben ze kansen gemist voor praktische training en sociale netwerken met meer ervaren collega’s. Zorg ervoor dat je leidinggevende op de hoogte is van specifieke zaken of opleidingsbehoeften die je hebt. En maak bespreekbaar waar je je zorgen over maakt. Iedereen heeft behoefte aan een klankbord, vooral in deze tijd.

4. Vraag een flexibel schema aan

De lockdown heeft ook voordelen gehad. Zo zijn er werknemers die het wel heel fijn vinden om thuis te werken, omdat ze zo ook meer bij de kinderen zijn geweest. Misschien wil je liever niet voltijd terugkeren naar je werkplek, maar juist wat van die vrijheid en flexibiliteit behouden. Door op afstand te werken kunnen medewerkers jongleren met kinderopvang en andere zorgbehoeftes; het bespaart ook tijd en geld dat voorheen werd besteed aan het woon-werkverkeer. Misschien is het niet nodig om terug te gaan naar alle oude manieren van werken. Vraag een gesprek aan om een flexibel werkschema te bespreken, als je één of twee dagen per week op kantoor werkt en de rest van de tijd thuis.

5. Pauze voor reflectie

Het verlof van de afgelopen tijd heeft ons de kans gegeven om te pauzeren en na te denken over onze carrières en hoe we ons leven leiden. Mensen hebben op vele, uiteenlopende manieren gereageerd op de uitdagingen die de lockdown met zich meebrengt. Sommigen leerden nieuwe vaardigheden en probeerden andere hobby's uit, en verrasten zichzelf misschien. Als je weer aan het werk gaat, probeer dan een dagboek bij te houden van je gedachten en gevoelens; dit zal je helpen om vast te stellen welke delen van je werk je leuk vindt en welke je uitdagend vindt. Je zou je zelfs geïnspireerd kunnen voelen om een nieuwe richting in je carrière in te slaan.

6. Blijf positief

Als we weer aan het werk gaan, beleven we allemaal goede en minder goede dagen. Wennen aan het ‘nieuwe normale’ kost nu eenmaal tijd. Mensen genieten niet van te veel verandering, vooral niet als ze het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over de gebeurtenissen, dus veel mensen zullen zich angstig voelen. Echter kan het blijven rondlopen met deze negatieve gedachten leiden tot angst en depressie. Om je emotionele welzijn tijdens een stressvolle periode te ondersteunen, zal Bachbloesem Mix 65 helpen om sombere gedachten uit te bannen. Probeer positief te blijven door de dag goed te beginnen met meditatie of reflectie. Richt je hierbij op de positieve aspecten van het weer aan het werk gaan. Dit kan van alles zijn, van het bereiken van je doelen tot het uitkijken naar koffie en een goed gesprek met collega’s. Door negatieve gedachten te vervangen door positieve beelden, vergroot je je veerkracht en ben je in staat om alle uitdagingen van het weer aan het werk gaan met beide handen aan te pakken.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Waarom het nooit te laat is te veranderen

Mensen denken altijd: zo ben ik gewoon. Ik ben niet goed in ‘X’, dat is gewoon hoe ik ben. Enkele redenen waarom het nooit te laat is te veranderen. 

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang. Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

7 redenen waarom je kind slecht presteert

Als ouders maken we ons vaak zorgen bij een slecht rapport op school, soms zelfs meer dan ons kind! Gaan de punten erop achteruit, dan begin je redenen te zoeken en of je iets kan doen om te helpen.

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

10 tips om het beste uit elke dag te halen

Soms lijken dagen en nachten zo snel voorbij te schieten, dat je nauwelijks merkt dat er alweer een week voorbij is. Soms zitten we in een sleur waarbij de dagen op elkaar lijken, waardoor het een brij van tijd wordt. Zonde, want iedere dag is bijzonder. Neem de controle terug over je leven, zet de sleur opzij en haal het beste uit elk moment. Met deze tips lukt het je zeker.

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?
Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan. Je moet weer ‘in het ritme’ komen, maar aanpassen aan de structuur van een werkweek is niet altijd even gemakkelijk. Sommige mensen zijn bang dat ze een deel van hun vroegere vaardigheden kwijt zijn geraakt. Of ze maken zich zorgen over de toekomst van het werk. Met deze tips proberen we te helpen om je weer voor te bereiden op de terugkeer naar de wereld van je werk.

1. Creëer een routine

Als je thuis zit omdat je niet naar het werk kon komen of ontslagen bent, dan heb je waarschijnlijk weken thuis doorgebracht met weinig structuur aan je dag. In de voorbereiding op het terugkeren naar het werk, is het verstandig om eerst weer een paar routines in te stellen om je zo weer aan te passen aan het werkritme. Plan een tijdschema met regelmatige periodes voor werk en ontspanning. Stel regelmatige tijden vast voor het naar bed gaan en het opstaan in de ochtend en houd je daaraan vast. Thuis hebben velen van ons de gelegenheid aangegrepen om de dag in vrijetijdskleding of de pyjama door te brengen. Heerlijk natuurlijk, maar je kan niet naar het werk in een onesie. Herzie daarom je garderobe en begin met het dragen van je werkkleding om je weer in een productieve staat van denken te brengen.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

  • Je stelt zelf je mix samen
  • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
  • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

2. Angst overwinnen

Natuurlijk zal je je zorgen maken om weer aan het werk te gaan. Er zullen nieuwe sociale afstandsregelingen en andere gezondheids- en veiligheidsmaatregelen volgen. Je maakt je misschien zorgen dat je niet zo goed zult presteren als voor het verlof. Echter, sommige mensen kunnen hun gevoelens van angst en stress overweldigend vinden. Yoga of meditatie zal je helpen om te ontspannen. Bouw wat tijd voor lichaamsbeweging in je dag in, indien mogelijk buitenshuis. Bachbloesem Supermix 5 is geformuleerd om je te ondersteunen in stressvolle tijden, en helpt om angst, paniekaanvallen, stress en slaapproblemen te verminderen.

3. Houd contact met je werkgever

Als je lang uit de roulatie bent geweest, heb je misschien niet veel contact gehad met je manager en collega’s. Als je je zorgen maakt over je werkzekerheid of over je prestaties, dan zou een nieuwe werkvergadering met je leidinggevende kunnen helpen om een aantal van je angsten te verlichten. Hoewel ieders ervaringen met het thuis zijn anders zijn, lijkt het erop dat jongere werknemers zich het meest zorgen maken over het feit dat ze kwetsbaar zijn voor ontslag. En als ze thuis hebben gewerkt, hebben ze kansen gemist voor praktische training en sociale netwerken met meer ervaren collega’s. Zorg ervoor dat je leidinggevende op de hoogte is van specifieke zaken of opleidingsbehoeften die je hebt. En maak bespreekbaar waar je je zorgen over maakt. Iedereen heeft behoefte aan een klankbord, vooral in deze tijd.

4. Vraag een flexibel schema aan

De lockdown heeft ook voordelen gehad. Zo zijn er werknemers die het wel heel fijn vinden om thuis te werken, omdat ze zo ook meer bij de kinderen zijn geweest. Misschien wil je liever niet voltijd terugkeren naar je werkplek, maar juist wat van die vrijheid en flexibiliteit behouden. Door op afstand te werken kunnen medewerkers jongleren met kinderopvang en andere zorgbehoeftes; het bespaart ook tijd en geld dat voorheen werd besteed aan het woon-werkverkeer. Misschien is het niet nodig om terug te gaan naar alle oude manieren van werken. Vraag een gesprek aan om een flexibel werkschema te bespreken, als je één of twee dagen per week op kantoor werkt en de rest van de tijd thuis.

5. Pauze voor reflectie

Het verlof van de afgelopen tijd heeft ons de kans gegeven om te pauzeren en na te denken over onze carrières en hoe we ons leven leiden. Mensen hebben op vele, uiteenlopende manieren gereageerd op de uitdagingen die de lockdown met zich meebrengt. Sommigen leerden nieuwe vaardigheden en probeerden andere hobby's uit, en verrasten zichzelf misschien. Als je weer aan het werk gaat, probeer dan een dagboek bij te houden van je gedachten en gevoelens; dit zal je helpen om vast te stellen welke delen van je werk je leuk vindt en welke je uitdagend vindt. Je zou je zelfs geïnspireerd kunnen voelen om een nieuwe richting in je carrière in te slaan.

6. Blijf positief

Als we weer aan het werk gaan, beleven we allemaal goede en minder goede dagen. Wennen aan het ‘nieuwe normale’ kost nu eenmaal tijd. Mensen genieten niet van te veel verandering, vooral niet als ze het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over de gebeurtenissen, dus veel mensen zullen zich angstig voelen. Echter kan het blijven rondlopen met deze negatieve gedachten leiden tot angst en depressie. Om je emotionele welzijn tijdens een stressvolle periode te ondersteunen, zal Bachbloesem Mix 65 helpen om sombere gedachten uit te bannen. Probeer positief te blijven door de dag goed te beginnen met meditatie of reflectie. Richt je hierbij op de positieve aspecten van het weer aan het werk gaan. Dit kan van alles zijn, van het bereiken van je doelen tot het uitkijken naar koffie en een goed gesprek met collega’s. Door negatieve gedachten te vervangen door positieve beelden, vergroot je je veerkracht en ben je in staat om alle uitdagingen van het weer aan het werk gaan met beide handen aan te pakken.


Marie Pure

Andere artikelen


Waarom het nooit te laat is te veranderen

Waarom het nooit te laat is te veranderen

Mensen denken altijd: zo ben ik gewoon. Ik ben niet goed in ‘X’, dat is gewoon hoe ik ben. Enkele redenen waarom het nooit te laat is te veranderen. 

Lees het volledig artikel

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

Lees het volledig artikel

goede voornemens

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang. Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Lees het volledig artikel

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

7 redenen waarom je kind slecht presteert

7 redenen waarom je kind slecht presteert

Als ouders maken we ons vaak zorgen bij een slecht rapport op school, soms zelfs meer dan ons kind! Gaan de punten erop achteruit, dan begin je redenen te zoeken en of je iets kan doen om te helpen.

Lees het volledig artikel

gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

10 tips om het beste uit elke dag te halen

10 tips om het beste uit elke dag te halen

Soms lijken dagen en nachten zo snel voorbij te schieten, dat je nauwelijks merkt dat er alweer een week voorbij is. Soms zitten we in een sleur waarbij de dagen op elkaar lijken, waardoor het een brij van tijd wordt. Zonde, want iedere dag is bijzonder. Neem de controle terug over je leven, zet de sleur opzij en haal het beste uit elk moment. Met deze tips lukt het je zeker.

Lees het volledig artikel

Zet je seksleven je relatie op het spel

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....