Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 77

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Hoe omgaan met HSP

Hoe omgaan met HSP

We kennen wellicht allemaal wel een Hoogsensitief persoon of HSP, je partner, een collega of een familielid. Hoogsensitieve personen of HSP zijn gevoeliger aan impulsen dan anderen. Ze nemen meer informatie op uit hun omgeving dan anderen en verwerken het dieper. Het kan soms moeilijk zijn om dit bij onszelf te herkennen want het wordt vaak vergist met introvert zijn, verlegen zijn, onzekerheid, angst of depressie.

Ben jij een HSP?

Ongeveer één op de vijf onder ons kunnen beschreven worden als een HSP. Hoogsensitiviteit is geen mentale aandoening, en er is geen precieze diagnose, maar er zijn enkele karakteristieken die aangenomen worden als kenmerken van hoogsensitieve personen:

  • Gewelddadige TV series of films zijn te intens en zijn ongemakkelijk voor hen
  • Ze worden diep beroerd door de schoonheid van de natuur, de mens en kunst.
  • Ze worden overweldigd door felle lichten en/of luide, rumoerige groepen van mensen
  • Ze zijn heel gevoelig aan oncomfortabele kledij
  • HSP hebben vaak rust nodig, een periode van kalmte in een koele, donkere, rustgevende ruimte
  • Ze denken diep na en hebben een rijk, complex innerlijk leven met sterke emoties.

Herken je dit bij jezelf? Dan kan je misschien wel een HSP zijn. Bachbloesem mix 77 helpt om emotionele sensitiviteit te verminderen. Daarbij helpt het om je assertiever te maken en zo het zelfvertrouwen te hebben om “nee” te zeggen bij dingen waar je je niet goed bij voelt.

HSP op het werk

HSPs zijn misschien meer gestrest door hun werkomgeving dan anderen, maar ze zijn vaak wel goede werkkrachten. Managers gaan ze soms onderschatten.
HSPs kunnen een fantastische aanwinst voor het team zijn. Hun acute alertheid van hun omgeving stelt ze in staat om problemen te spotten voor ze escaleren, en hun inzicht en empathie betekent dat ze de noden van andere mensen begrijpen.

HSPs neigen creatief, voorzichtig, bewust en hardwerkend te zijn. Ze zijn vaak stil bij groepssituaties, maar ze zijn ook sterk in het overbrengen van hun boodschap. Hier zijn enkele manieren om je hoogsensitieve collega’s hun volle potentieel te laten bereiken.

1. Aanvaard HSP’s

Wees open, begripvol en receptief voor hun noden. Creëer een ontspannen en positieve atmosfeer op de werkplaats.

2. Pak bronnen van stress aan

Als je HSP teamlid gestresseerd is; vraag hem of haar dan wat er hen stoort. Of het nu te veel lawaai is, een collega’s lunch met sterke geur of te lange meetings. Minachting is hier niet op zijn plaats, pak deze zorgen aan.

HSPs zijn heel gevoelig voor kritiek, zorg dus voor positieve feedback als je hun prestaties beoordeelt.

3. Geef ze ruimte

Als de HSP een introvert is, laat ze dan alleen werken. Als teamwork essentieel is, zorg dan voor ademruimte in zijn of haar schema zodat de hoogsensitieve persoon de tijd heeft om zich opnieuw op te laden.

4. Zorg voor een rustige werkomgeving

Creëer een kalme, rustige plek om te werken voor je HSP collega. Moedig ze aan om regelmatig eens pauze te nemen gedurende de dag. Zorg wel dat voor alle collega’s dezelfde regels gelden.

5. Vermijd lastminute veranderingen

Als je hun schema moet aanpassen, probeer een HSP dan zoveel mogelijk op voorhand te verwittigen. Raken ze overweldigd, geef ze dan ruimte om terug op kracht te komen voor een meeting of activiteit.

Door een kalme, ondersteunende werkomgeving te creëren voor je hoogsensitieve collega’s, zal je hun creativiteit en productiviteit maximaliseren, wat voordelig is voor je team en bedrijf.

In een relatie met een hoogsensitieve persoon? Dit is hoe je je liefde kan tonen

Als je een relatie hebt met een HSP, dan voelt het soms alsof je op eieren loopt. Hier is hoe je je partner kan steunen en liefde kan tonen

1. Gebruik positieve woorden

Woorden zijn heel belangrijk voor HSPs, dus denk goed na bij je taalgebruik. Kritiek – zelfs een kleine opmerking – kan diep snijden, dus houd het op het minimum. In plaats daarvan, vertel je hoogsensitieve partner dat je hem/haar graag ziet, geef een compliment over hun uiterlijk, en denk aan gedeelde, gelukkige momenten – dat betekent heel veel voor een HSP.

2. Vraag hoe het gaat

HSPs doen er alles aan om anderen niet te storen. Dus als je HSP stiller lijkt dan anders, ga dan eens na of alles ok is. De meeste hoogsensitieve personen zullen appreciëren dat het je is opgevallen.

3 Geef toe aan de gevoeligheid

Ontdek wat je HSP het meest doet genieten en verwen je partner met prachtige kunst, een wandeling bij ochtendstond of een heerlijke maaltijd. Dankzij de hooggevoelige natuur van een HSP, kunnen ze daardoor zelfs tot tranen toe bewogen worden, maar het zullen wel tranen van geluk zijn.

4. Wat straal jij uit?

HSPs hebben een zeer goed oog voor details bij anderen. Ze nemen bijna hun emoties en gemoedstoestand over. Kom je dus thuis met een slecht humeur, dan zal je hoogsensitieve partner je gemoed “vangen en overnemen”. Let goed op wat je uitstraalt en vervang negatief gedrag door positieve gedachten.

5. Respecteer de grens

Ook als het op niets slaat, respecteer de grenzen en wensen van een HSP. Iets dat voor jou onbelangrijk lijkt kan essentieel zijn voor het welzijn van je partner. Hoogsensitieve personen ervaren fysieke aanrakingen heel intensief. Knuffels en kussen zijn van levensbelang voor een HSP – maar houd het teder en met toestemming!

6. Aandacht geven

Je hoogsensitieve partner besteed veel aandacht aan wat jij wil, en wil ook dat jij hen opmerkt. Soms ben je je niet bewust van kleine dingen zoals een HSP dat is, probeer het toch te zijn – een klein beetje moeite kan al veel betekenen!

Nog een laatste gedachte

Als jij, of iemand waar je close mee bent een HSP is, dan voel je de dingen vaak dieper – of het nu positief of negatief is. De “hoogtes” geven je reden om te genieten, de “laagtes” kunnen een impact geven op je werk, relaties en weerkracht. Ontwikkel dus een plan om je emoties te beheren in uitdagende situaties, zodat je je niet overweldigd voelt.


Sources:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086365/

https://www.highlysensitivesociety.com/blog/tips-to-fight-stress-anxiety-depression-negative-thoughts

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/the-athletes-way/202006/how-tell-if-youre-highly-sensitive

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Het tijdperk van digibesitas

Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Denk jij te veel na? Of te weinig?

Blijf je soms piekeren? Kan je moeilijk beslissingen nemen? Of ga je niet genoeg over je verschillende opties? Lees dit artikel en vind de balans die je nodig hebt.

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

Hoe omgaan met HSP

Hoe omgaan met HSP
Hoe omgaan met HSP

We kennen wellicht allemaal wel een Hoogsensitief persoon of HSP, je partner, een collega of een familielid. Hoogsensitieve personen of HSP zijn gevoeliger aan impulsen dan anderen. Ze nemen meer informatie op uit hun omgeving dan anderen en verwerken het dieper. Het kan soms moeilijk zijn om dit bij onszelf te herkennen want het wordt vaak vergist met introvert zijn, verlegen zijn, onzekerheid, angst of depressie.

Bachbloesem Mix 77: Hoogsensitiviteit

Bachbloesem mix 77 helpt om:

  • minder bang te zijn
  • emotionele gevoeligheid te verminderen
  • weerbaarder te worden tegen externe prikkels
  • stress en spanningen weg te nemen
  • durven “nee” te zeggen
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 77

Ben jij een HSP?

Ongeveer één op de vijf onder ons kunnen beschreven worden als een HSP. Hoogsensitiviteit is geen mentale aandoening, en er is geen precieze diagnose, maar er zijn enkele karakteristieken die aangenomen worden als kenmerken van hoogsensitieve personen:

  • Gewelddadige TV series of films zijn te intens en zijn ongemakkelijk voor hen
  • Ze worden diep beroerd door de schoonheid van de natuur, de mens en kunst.
  • Ze worden overweldigd door felle lichten en/of luide, rumoerige groepen van mensen
  • Ze zijn heel gevoelig aan oncomfortabele kledij
  • HSP hebben vaak rust nodig, een periode van kalmte in een koele, donkere, rustgevende ruimte
  • Ze denken diep na en hebben een rijk, complex innerlijk leven met sterke emoties.

Herken je dit bij jezelf? Dan kan je misschien wel een HSP zijn. Bachbloesem mix 77 helpt om emotionele sensitiviteit te verminderen. Daarbij helpt het om je assertiever te maken en zo het zelfvertrouwen te hebben om “nee” te zeggen bij dingen waar je je niet goed bij voelt.

HSP op het werk

HSPs zijn misschien meer gestrest door hun werkomgeving dan anderen, maar ze zijn vaak wel goede werkkrachten. Managers gaan ze soms onderschatten.
HSPs kunnen een fantastische aanwinst voor het team zijn. Hun acute alertheid van hun omgeving stelt ze in staat om problemen te spotten voor ze escaleren, en hun inzicht en empathie betekent dat ze de noden van andere mensen begrijpen.

HSPs neigen creatief, voorzichtig, bewust en hardwerkend te zijn. Ze zijn vaak stil bij groepssituaties, maar ze zijn ook sterk in het overbrengen van hun boodschap. Hier zijn enkele manieren om je hoogsensitieve collega’s hun volle potentieel te laten bereiken.

1. Aanvaard HSP’s

Wees open, begripvol en receptief voor hun noden. Creëer een ontspannen en positieve atmosfeer op de werkplaats.

2. Pak bronnen van stress aan

Als je HSP teamlid gestresseerd is; vraag hem of haar dan wat er hen stoort. Of het nu te veel lawaai is, een collega’s lunch met sterke geur of te lange meetings. Minachting is hier niet op zijn plaats, pak deze zorgen aan.

HSPs zijn heel gevoelig voor kritiek, zorg dus voor positieve feedback als je hun prestaties beoordeelt.

3. Geef ze ruimte

Als de HSP een introvert is, laat ze dan alleen werken. Als teamwork essentieel is, zorg dan voor ademruimte in zijn of haar schema zodat de hoogsensitieve persoon de tijd heeft om zich opnieuw op te laden.

4. Zorg voor een rustige werkomgeving

Creëer een kalme, rustige plek om te werken voor je HSP collega. Moedig ze aan om regelmatig eens pauze te nemen gedurende de dag. Zorg wel dat voor alle collega’s dezelfde regels gelden.

5. Vermijd lastminute veranderingen

Als je hun schema moet aanpassen, probeer een HSP dan zoveel mogelijk op voorhand te verwittigen. Raken ze overweldigd, geef ze dan ruimte om terug op kracht te komen voor een meeting of activiteit.

Door een kalme, ondersteunende werkomgeving te creëren voor je hoogsensitieve collega’s, zal je hun creativiteit en productiviteit maximaliseren, wat voordelig is voor je team en bedrijf.

In een relatie met een hoogsensitieve persoon? Dit is hoe je je liefde kan tonen

Als je een relatie hebt met een HSP, dan voelt het soms alsof je op eieren loopt. Hier is hoe je je partner kan steunen en liefde kan tonen

1. Gebruik positieve woorden

Woorden zijn heel belangrijk voor HSPs, dus denk goed na bij je taalgebruik. Kritiek – zelfs een kleine opmerking – kan diep snijden, dus houd het op het minimum. In plaats daarvan, vertel je hoogsensitieve partner dat je hem/haar graag ziet, geef een compliment over hun uiterlijk, en denk aan gedeelde, gelukkige momenten – dat betekent heel veel voor een HSP.

2. Vraag hoe het gaat

HSPs doen er alles aan om anderen niet te storen. Dus als je HSP stiller lijkt dan anders, ga dan eens na of alles ok is. De meeste hoogsensitieve personen zullen appreciëren dat het je is opgevallen.

3 Geef toe aan de gevoeligheid

Ontdek wat je HSP het meest doet genieten en verwen je partner met prachtige kunst, een wandeling bij ochtendstond of een heerlijke maaltijd. Dankzij de hooggevoelige natuur van een HSP, kunnen ze daardoor zelfs tot tranen toe bewogen worden, maar het zullen wel tranen van geluk zijn.

4. Wat straal jij uit?

HSPs hebben een zeer goed oog voor details bij anderen. Ze nemen bijna hun emoties en gemoedstoestand over. Kom je dus thuis met een slecht humeur, dan zal je hoogsensitieve partner je gemoed “vangen en overnemen”. Let goed op wat je uitstraalt en vervang negatief gedrag door positieve gedachten.

5. Respecteer de grens

Ook als het op niets slaat, respecteer de grenzen en wensen van een HSP. Iets dat voor jou onbelangrijk lijkt kan essentieel zijn voor het welzijn van je partner. Hoogsensitieve personen ervaren fysieke aanrakingen heel intensief. Knuffels en kussen zijn van levensbelang voor een HSP – maar houd het teder en met toestemming!

6. Aandacht geven

Je hoogsensitieve partner besteed veel aandacht aan wat jij wil, en wil ook dat jij hen opmerkt. Soms ben je je niet bewust van kleine dingen zoals een HSP dat is, probeer het toch te zijn – een klein beetje moeite kan al veel betekenen!

Nog een laatste gedachte

Als jij, of iemand waar je close mee bent een HSP is, dan voel je de dingen vaak dieper – of het nu positief of negatief is. De “hoogtes” geven je reden om te genieten, de “laagtes” kunnen een impact geven op je werk, relaties en weerkracht. Ontwikkel dus een plan om je emoties te beheren in uitdagende situaties, zodat je je niet overweldigd voelt.


Sources:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086365/

https://www.highlysensitivesociety.com/blog/tips-to-fight-stress-anxiety-depression-negative-thoughts

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/the-athletes-way/202006/how-tell-if-youre-highly-sensitive


Marie Pure

Andere artikelen


Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Minder kritisch zijn over andere (en jezelf)

Het is heel makkelijk om altijd iedereen, ook jezelf, te bekritiseren en beoordelen. Alleen achteraf voel je je er vaak slecht over en schuldig.

Lees het volledig artikel

Hoe je jouw waarde bewijst

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Lees het volledig artikel

menopauze

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Lees het volledig artikel

Zet je seksleven je relatie op het spel

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Lees het volledig artikel

digibesitas

Het tijdperk van digibesitas

Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

Lees het volledig artikel

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Lees het volledig artikel

Denk jij te veel na Of te weinig

Denk jij te veel na? Of te weinig?

Blijf je soms piekeren? Kan je moeilijk beslissingen nemen? Of ga je niet genoeg over je verschillende opties? Lees dit artikel en vind de balans die je nodig hebt.

Lees het volledig artikel

Hoe irrationele angsten verslaan

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Lees het volledig artikel

Voel jij je neerslachtig

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Lees het volledig artikel

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....