Iedereen heeft soms wel eens een reden om niet te doen wat die moet doen. En soms zijn de redenen gewoon niet waar. We zoeken excuses om onze uitdagingen uit te stellen. Dit is volkomen normaal. Maar als we te lang wachten, wordt de stap om te ondernemen groter en groter. Na een tijdje hebben we moeite om het gedaan te krijgen en wordt de stap zodanig groot dat het ons verlamt en we niet uit de vicieuze cirkel geraken. Hier zijn enkele tips die je helpen om de uitdaging waar je nu aan denkt aan te gaan.
Bezint eer ge begint is altijd een goed idee. Maar als je er te veel over moet nadenken bestaat het gevaar dat je verloren loopt in je gedachten. Er zullen meer en meer aspecten komen om over na te denken en op het einde van de dag zal de uitdaging ondoenbaar lijken. Het is natuurlijk goed om aan de gevolgen te denken, maar je kan falen niet uitsluiten van in het begin. Als je iets moet doen, denk er dan even na, stop daarna met denken en begin met doen!
Verstand komt met de jaren, of wijsheid komt als je er op wacht. Soms hebben we gewoon meer tijd nodig om te denken: we moeten wachten op bepaalde gebeurtenissen of op bepaalde info die we moeten ontvangen. Maar als we te lang wachten, vergeten we net wat we moeten doen voor de uitdaging die voor ons ligt. Het momentum die je hebt opgebouwd gaat weg en het kost veel meer energie om je terug aan de taak te zetten. Neem de tijd die je nodig hebt, maar vergeet niet dat het perfecte moment misschien nooit komt. Als je te lang wacht, zal je je doel nooit bereiken.
Angsten houden ons vaak tegen om te doen wat we moeten doen. Sommige mensen zijn bang om te spreken voor een grote groep. Anderen zijn gewoon bang om te falen. Vooral als het gaat over nieuwe dingen proberen, kan faalangst heel sterk zijn. Wees geen slaaf van je eigen angsten, neem je lot in je eigen handen en start meteen.
Als we alle mogelijke obstakels op voorhand al zouden proberen elimineren, dan zou het gevaarlijk zijn dat er steeds meer obstakels komen, en dus meer vragen komen. Het is vooral volledig onmogelijk om alle mogelijke gevolgen te berekenen en alle complicaties voor te zijn. Perfectionisme werkt soms als een handrem – het voorkomt ons vooruit te gaan. Wees niet bang om fouten te maken. Als je fouten maakt, kan je ervan leren. Daarom is het nuttig om je verwachtingen bij te stellen en de mogelijkheid op falen te aanvaarden. Op deze manier zal de last die je voelt minder zwaar zijn, en je zal kunnen starten zodra je perfectionisme achter je laat.
Soms zit je zomaar in het niets te staren. De taak die je moet doen lijkt zo gigantisch en onmogelijk te doen. Verlamd hierdoor, zie je kop noch staart en twijfel je aan je eigen capaciteiten. Maar hoe dichter je het bekijkt, hoe kleiner het lijkt. In zulke situaties helpt het om je uitdaging stap per stap aan te gaan. Probeer een grote taak in verschillende kleine taken op te delen en pak ze één voor één aan. Je zal zien dat elk van deze kleinere uitdagingen perfect te doen zijn en dat als je ze één per één aanpakt, je het zal halen.
Als je simpelweg de motivatie niet hebt om te doen wat je moet doen, dan is de sleutel tot de oplossing jezelf! Stel je eens voor hoe je je zal voelen eens je klaar bent. Je zal trots zijn op jezelf zodra je de uitdaging voltooid hebt. Je kan spreken over succes, je zal je opgelucht voelen en je zal je concentreren op dingen die je graag doet. Zodra je over je motivatiecrisis heen bent, zal het leven veel makkelijker lijken dan het momenteel is.
Je hebt alle vorige tips gelezen maar je hebt nog steeds geen idee hoe de uitdaging waar je nu aan denkt aan te pakken? Dan is je probleem misschien dieper geworteld. Wat dacht je van anderen om hulp vragen – een gezinslid, een vriend of een collega? Als er niemand is om mee te spreken, is het misschien goed om professionele hulp in te schakelen. Een psycholoog, of je dokter kan je misschien bepaalde therapieën om je uitstelprobleem aan te pakken. En trouwens: zodra je hulp zoekt, heb je de eerste stap om het probleem op te lossen al genomen. Je moet het alleen nu meteen doen.
Je kan je stresssymptomen beu zijn, maar wist je dat je je manier van denken kan veranderen? Is leven zonder stress echt mogelijk?
Soms lijken dagen en nachten zo snel voorbij te schieten, dat je nauwelijks merkt dat er alweer een week voorbij is. Soms zitten we in een sleur waarbij de dagen op elkaar lijken, waardoor het een brij van tijd wordt. Zonde, want iedere dag is bijzonder. Neem de controle terug over je leven, zet de sleur opzij en haal het beste uit elk moment. Met deze tips lukt het je zeker.
Het is genoegzaam bekend dat gezond eten heel belangrijk is voor ons lichaam. Er gaat geen dag voorbij of we worden om de oren geslagen met tips over wat wel en wat niet gezond is.
Na 25 jaar in de Bachbloesemwereld stelden we ons de vraag of het niet tijd werd voor een eigen naam. Niet alleen wij zijn gegroeid, ook jullie en het vertrouwen dat jullie in ons hebben is gegroeid. Daarom willen we ons graag verbinden met een naam. Die naam is Mariepure.
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaat volgend jaar een opmerkelijk project opstarten. Het is haar bedoeling om per provincie een halftijdse ADHD-expert aan te stellen. Het aanstellen van zo’n expert past binnen haar plan om de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren op te krikken.
Lees het volledig artikelCOVID-19 heeft de wereld de afgelopen maanden flink op zijn kop gezet en regeringen over de hele wereld moesten ongekende maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De snelle veranderingen hebben een grote impact gehad op bijna elk aspect van ons leven.
Onlangs gaf Google een lijst vrij van de top van trefwoorden die Belgen ingeven. In die toplijst staat "wat is geluk?". Geluk is dus iets waar mensen op één of andere manier op zoek naar zijn. Maar wat is geluk?
De verbeelding van kinderen kent geen limiet en hun dromen zijn een mix van hoop en fantasie, de werkelijkheid en magische wereld, het onmogelijke en haalbare.
Wat doet een scheiding met kinderen en wat zijn de precieze gevolgen voor kinderen? Voor een kind verandert er na een scheiding plots veel. Wat zijn de gevolgen voor kinderen van gescheiden ouders?
Lees het volledig artikelJe hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.