Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Ga ervoor! Hoe kan je ervoor zorgen dat je voornemens slagen?

Ga ervoor! Hoe kan je ervoor zorgen dat je voornemens slagen

Soms voelt het gewoon alsof je goede voornemens maakt, juist om ze te kunnen verbreken. Toch is het een uitstekend idee om slechte gewoontes te dumpen en te vervangen door positieve – alleen moet je leren hoe je voornemens volhoudt.

Het probleem is niet zozeer dat we niet de vastberadenheid hebben om ons aan onze goede voornemens te houden; het is meer dat we doelen moeten kiezen die haalbaar zijn. Zo niet, dan is het alsof we onszelf juist op een mislukking aansturen. Probeer daarom eens deze tips om je doelen te verwezenlijken en je goede voornemens vol te houden:


1. Kies een realistisch doel

Het eerste geheim van succes is het kiezen van een enkel doel in plaats van meerdere. Bedenk of het een doel is dat je realistisch gezien kunt bereiken - heb je de tijd en inzet om je daaraan te houden? Als je besluit om de chocolade volledig op te geven, bedenk dan hoe lang je hierin kunt volharden. Je hebt veel meer kans om je doel te bereiken als jouw voornemen is om de traktatie te beperken tot slechts één reep per week.

2. Maak je voornemens specifiek

Geld besparen is een uitstekend idee. Maar je bent meer geneigd om gefocust te blijven als je van plan bent om je budget te verlagen met een vast bedrag. En dat hoeft niet eens zoveel te zijn. Neem bijvoorbeeld een lunchpakketje mee in plaats van elke dag een broodje en koffie te kopen. Het geld dat je daarmee bespaart, zet je actief opzij. Dat kan op een spaarrekening zijn of in een goed afgesloten spaarpot. Het instellen van een klein, goed gedefinieerd doel maakt het veel gemakkelijker om op koers te blijven.

3. Schrijf je doelen op

Door je goede voornemens op te schrijven, voel je je meer verantwoordelijk en heb je een veel betere kans om je doelen te bereiken. Het bijhouden van een dagboek of bulletjournal kan je helpen om na te denken over wat je allemaal doet op een dag. Zo kun je eventuele gedragspatronen herkennen die je succes in gevaar kunnen brengen.

4. Praat over je voornemens

Het openbaar maken van je goede voornemens maakt het moeilijker om terug te krabbelen. Praat met anderen over je doelen en vraag hen om regelmatig te checken om te zien hoe het met je gaat. Nog beter is het om een vriend te vinden die dezelfde voornemens heeft gemaakt, zo kun je elkaar steunen.

5. Evalueer je doelen regelmatig

Pauzeer het hele jaar door regelmatig om je doelen te evalueren. Als je besluit dat je de doelen waarschijnlijk niet gaat bereiken, voel je dan vrij om ze een paar keer aan te passen, zodat ze beter aansluiten op je levensstijl. Deel eventuele veranderingen die je maakt met vrienden en familie, zodat zij je kunnen blijven steunen.

6. Herken kleine overwinningen

Richt je niet alleen op het bereiken van de eindstreep, maar vier kleine prestaties onderweg. Als je besluit om 15 kilo te verliezen, wacht dan niet tot je je doel hebt bereikt. Hou je vooruitgang bij in je dagboek en trakteer jezelf na elke kilo.

7. Als je afvalt, ben je niet alleen!

Bijna iedereen die een goed voornemen maakt, raakt wel eens de goede weg kwijt. Als dit met jou gebeurt, laat je je dan niet door je verval tegenhouden. Het is hoe je ermee omgaat dat telt. Verspil geen tijd met je schuldgevoel en geef zeker niet op. Erken je tegenslag, begrijp waarom het is gebeurd en zoek uit hoe je kunt voorkomen dat je dezelfde fout weer maakt. Zo kom je weer op het juiste pad terecht.

8. Blijf bij technieken die werken

Als je nieuwe gedrag eenmaal ‘normaal’ begint te voelen, bestaat het risico dat je je waakzaamheid laat verslappen. Het is nu dat je het meest kwetsbaar bent om weer te vervallen in je oude gewoontes. Stel dat je al drie maanden geen sigaret hebt gehad. Je zou kunnen denken dat het veilig is om een avondje uit te gaan met vrienden die roken… Echter heeft het vermijden van deze sociale cirkel je in staat gesteld om te kunnen slagen in je goede voornemen. En wanneer het bijhouden van een voedingsdagboek cruciaal is geweest voor je gewichtsverlies, stop dan niet op dit punt. Het verwijderen van deze technieken kan je vastberadenheid ondermijnen. Als wat je doet nuttig is, stop dan niet.

9. Geloof in jezelf en in je mogelijkheden

Als je er zeker van bent dat je in staat bent om je gedrag te veranderen, zal je zelfvertrouwen doorzetten tot succes. Mensen zeggen wel eens dat ze een goed voornemen willen maken, maar het gevoel hebben dat ze die niet zullen halen. Maar als je gelooft dat je iets kunt doen, heb je meer kans om te slagen.

Tot slot

Als je soms aan jezelf twijfelt, geef dan niet op. Pas in plaats daarvan je goede voornemens aan om ze haalbaar te maken. In plaats van een grote uitdaging aan te gaan, splits je je voornemen op in kleinere doelen waarvan je weet dat je ze kunt bereiken. Bachbloesem mix 44 kan helpen: het bevat Bachbloesems die het zelfvertrouwen kunnen helpen en je zelfvertrouwen kunnen ondersteunen.

Heb je je voornemens behouden en nieuwe, gezonde gewoontes ontwikkeld, dan is dat het moment om je succes te vieren! Wees trots op jezelf en geef ondertussen niet op. Of het nu gaat om stoppen met roken, gezond eten of regelmatig sporten; bouw voort op je doelen en behoud zo je nieuwe, gezonde levensstijl voor de komende jaren.

 

Bronnen:

https://www.nytimes.com/guides/smarterliving/resolution-ideas

https://blog.mindvalley.com/importance-of-self-belief/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

10 subtiele manieren om zelfverzekerder over te komen

Niemand voelt zich de hele tijd zelfverzekerd! Maar of het nu op het werk, als ouder of in je relatie is; zelfverzekerd overkomen is het geheim van succes. Volg onze tips en je komt zelfverzekerder over in elke situatie.

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem vandaag een vliegende nieuwe start. Deze tijd van het jaar voel je je vol energie en je wil onder de zon komen met positiviteit en optimisme. We hebben een hele reeks informatieve artikels die je kunnen helpen dat te doen! Van een gezonde nieuwe start, tot gelukkig zijn, wij kunnen helpen.

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Waarom ik niet?

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Detox je leven deze herfst: Hoe?

Zit je in een sleur? Ben je overdonderd door het leven en word je het beu? Heb je een detox van je leven nodig? Lees onze tips voor een detox voor je leven deze herfst.

Moet jij je zorgen maken? 4 vragen

Vermoei jij jezelf met zorgen en heb je moeite om rust in je hoofd te brengen? Wat kan je er aan doen? Voor een snelle oplossing, kan je jezelf deze 4 vragen stellen.

Wat houdt je tegen?

De pandemie heeft helaas velen van ons gedwongen om bepaalde dromen in de wacht te zetten. We hebben moeten accepteren dat we sommige dromen en doelen op de lange baan moeten schuiven. Dat is logisch, maar je weet dat we ze wel weer zullen gaan oppakken in de nabije toekomst.

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Steeds meer Vlamingen gaan slaappillen gaan gebruiken. Maar ook steeds op een jongere leeftijd. Welke gevaren hangen hier aan vast?

Ga ervoor! Hoe kan je ervoor zorgen dat je voornemens slagen?

Ga ervoor! Hoe kan je ervoor zorgen dat je voornemens slagen?
Ga ervoor! Hoe kan je ervoor zorgen dat je voornemens slagen

Soms voelt het gewoon alsof je goede voornemens maakt, juist om ze te kunnen verbreken. Toch is het een uitstekend idee om slechte gewoontes te dumpen en te vervangen door positieve – alleen moet je leren hoe je voornemens volhoudt.

Het probleem is niet zozeer dat we niet de vastberadenheid hebben om ons aan onze goede voornemens te houden; het is meer dat we doelen moeten kiezen die haalbaar zijn. Zo niet, dan is het alsof we onszelf juist op een mislukking aansturen. Probeer daarom eens deze tips om je doelen te verwezenlijken en je goede voornemens vol te houden:

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

  • Je stelt zelf je mix samen
  • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
  • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard

1. Kies een realistisch doel

Het eerste geheim van succes is het kiezen van een enkel doel in plaats van meerdere. Bedenk of het een doel is dat je realistisch gezien kunt bereiken - heb je de tijd en inzet om je daaraan te houden? Als je besluit om de chocolade volledig op te geven, bedenk dan hoe lang je hierin kunt volharden. Je hebt veel meer kans om je doel te bereiken als jouw voornemen is om de traktatie te beperken tot slechts één reep per week.

2. Maak je voornemens specifiek

Geld besparen is een uitstekend idee. Maar je bent meer geneigd om gefocust te blijven als je van plan bent om je budget te verlagen met een vast bedrag. En dat hoeft niet eens zoveel te zijn. Neem bijvoorbeeld een lunchpakketje mee in plaats van elke dag een broodje en koffie te kopen. Het geld dat je daarmee bespaart, zet je actief opzij. Dat kan op een spaarrekening zijn of in een goed afgesloten spaarpot. Het instellen van een klein, goed gedefinieerd doel maakt het veel gemakkelijker om op koers te blijven.

3. Schrijf je doelen op

Door je goede voornemens op te schrijven, voel je je meer verantwoordelijk en heb je een veel betere kans om je doelen te bereiken. Het bijhouden van een dagboek of bulletjournal kan je helpen om na te denken over wat je allemaal doet op een dag. Zo kun je eventuele gedragspatronen herkennen die je succes in gevaar kunnen brengen.

4. Praat over je voornemens

Het openbaar maken van je goede voornemens maakt het moeilijker om terug te krabbelen. Praat met anderen over je doelen en vraag hen om regelmatig te checken om te zien hoe het met je gaat. Nog beter is het om een vriend te vinden die dezelfde voornemens heeft gemaakt, zo kun je elkaar steunen.

5. Evalueer je doelen regelmatig

Pauzeer het hele jaar door regelmatig om je doelen te evalueren. Als je besluit dat je de doelen waarschijnlijk niet gaat bereiken, voel je dan vrij om ze een paar keer aan te passen, zodat ze beter aansluiten op je levensstijl. Deel eventuele veranderingen die je maakt met vrienden en familie, zodat zij je kunnen blijven steunen.

6. Herken kleine overwinningen

Richt je niet alleen op het bereiken van de eindstreep, maar vier kleine prestaties onderweg. Als je besluit om 15 kilo te verliezen, wacht dan niet tot je je doel hebt bereikt. Hou je vooruitgang bij in je dagboek en trakteer jezelf na elke kilo.

7. Als je afvalt, ben je niet alleen!

Bijna iedereen die een goed voornemen maakt, raakt wel eens de goede weg kwijt. Als dit met jou gebeurt, laat je je dan niet door je verval tegenhouden. Het is hoe je ermee omgaat dat telt. Verspil geen tijd met je schuldgevoel en geef zeker niet op. Erken je tegenslag, begrijp waarom het is gebeurd en zoek uit hoe je kunt voorkomen dat je dezelfde fout weer maakt. Zo kom je weer op het juiste pad terecht.

8. Blijf bij technieken die werken

Als je nieuwe gedrag eenmaal ‘normaal’ begint te voelen, bestaat het risico dat je je waakzaamheid laat verslappen. Het is nu dat je het meest kwetsbaar bent om weer te vervallen in je oude gewoontes. Stel dat je al drie maanden geen sigaret hebt gehad. Je zou kunnen denken dat het veilig is om een avondje uit te gaan met vrienden die roken… Echter heeft het vermijden van deze sociale cirkel je in staat gesteld om te kunnen slagen in je goede voornemen. En wanneer het bijhouden van een voedingsdagboek cruciaal is geweest voor je gewichtsverlies, stop dan niet op dit punt. Het verwijderen van deze technieken kan je vastberadenheid ondermijnen. Als wat je doet nuttig is, stop dan niet.

9. Geloof in jezelf en in je mogelijkheden

Als je er zeker van bent dat je in staat bent om je gedrag te veranderen, zal je zelfvertrouwen doorzetten tot succes. Mensen zeggen wel eens dat ze een goed voornemen willen maken, maar het gevoel hebben dat ze die niet zullen halen. Maar als je gelooft dat je iets kunt doen, heb je meer kans om te slagen.

Tot slot

Als je soms aan jezelf twijfelt, geef dan niet op. Pas in plaats daarvan je goede voornemens aan om ze haalbaar te maken. In plaats van een grote uitdaging aan te gaan, splits je je voornemen op in kleinere doelen waarvan je weet dat je ze kunt bereiken. Bachbloesem mix 44 kan helpen: het bevat Bachbloesems die het zelfvertrouwen kunnen helpen en je zelfvertrouwen kunnen ondersteunen.

Heb je je voornemens behouden en nieuwe, gezonde gewoontes ontwikkeld, dan is dat het moment om je succes te vieren! Wees trots op jezelf en geef ondertussen niet op. Of het nu gaat om stoppen met roken, gezond eten of regelmatig sporten; bouw voort op je doelen en behoud zo je nieuwe, gezonde levensstijl voor de komende jaren.

 

Bronnen:

https://www.nytimes.com/guides/smarterliving/resolution-ideas

https://blog.mindvalley.com/importance-of-self-belief/


Marie Pure

Andere artikelen


10 subtiele manieren om zelfverzekerder over te komen

10 subtiele manieren om zelfverzekerder over te komen

Niemand voelt zich de hele tijd zelfverzekerd! Maar of het nu op het werk, als ouder of in je relatie is; zelfverzekerd overkomen is het geheim van succes. Volg onze tips en je komt zelfverzekerder over in elke situatie.

Lees het volledig artikel

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe iets

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Lees het volledig artikel

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem vandaag een vliegende nieuwe start. Deze tijd van het jaar voel je je vol energie en je wil onder de zon komen met positiviteit en optimisme. We hebben een hele reeks informatieve artikels die je kunnen helpen dat te doen! Van een gezonde nieuwe start, tot gelukkig zijn, wij kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Zijn er nog goede mensen?

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Lees het volledig artikel

Waarom ik niet

Waarom ik niet?

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Lees het volledig artikel

Thuis met een depressie

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden, opteert men er voor om de patiënt thuis te laten. Maar meer en meer begint men zich af te vragen of dit wel de ideale oplossing is.

Lees het volledig artikel

Detox

Detox je leven deze herfst: Hoe?

Zit je in een sleur? Ben je overdonderd door het leven en word je het beu? Heb je een detox van je leven nodig? Lees onze tips voor een detox voor je leven deze herfst.

Lees het volledig artikel

Moet jij je zorgen maken? 4 vragen

Moet jij je zorgen maken? 4 vragen

Vermoei jij jezelf met zorgen en heb je moeite om rust in je hoofd te brengen? Wat kan je er aan doen? Voor een snelle oplossing, kan je jezelf deze 4 vragen stellen.

Lees het volledig artikel

Wat houdt je tegen

Wat houdt je tegen?

De pandemie heeft helaas velen van ons gedwongen om bepaalde dromen in de wacht te zetten. We hebben moeten accepteren dat we sommige dromen en doelen op de lange baan moeten schuiven. Dat is logisch, maar je weet dat we ze wel weer zullen gaan oppakken in de nabije toekomst.

Lees het volledig artikel

slaappillen

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Steeds meer Vlamingen gaan slaappillen gaan gebruiken. Maar ook steeds op een jongere leeftijd. Welke gevaren hangen hier aan vast?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....