Overleeft je relatie het? Doe de test!

Overleeft je relatie het? Doe de test!
Overleeft je relatie het Doe de test!

We geloven allemaal graag dat onze relatie voor altijd stand zal houden. Alles wijst er ook op dat je relatie het zal overleven. Maar er zijn ook veel tekens dat je relatie in een sleur zit, en dat het misschien niet blijft duren.

Je hebt toewijding nodig om een relatie te doen slagen. Als je geen voldoening haalt uit je relatie, doe dan deze test en kom te weten of je relatie kans maakt om te overleven. We hebben ook tips over hoe je de vonk in je relatie terug kan brengen.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

 • Je stelt zelf je mix samen
 • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
 • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard
 

Doe de relatietest!

Heeft je relatie een boost nodig? Beantwoord deze twee sets vragen en noteer je antwoorden op een stukje papier, en kom het te weten!

Set 1

1. Heb je vertrouwen? Niet alleen het vertrouwen dat je partner trouw aan je is en je niet bedriegt, maar ook dat ze je steunen en je erop kan rekenen?

2. Hebben jullie dezelfde doelen?

3. Zijn jullie fysiek intiem? En het gaat hier niet enkel om seks, maar hoe vaak doen jullie moeite om elkaar een kus of een knuffel te geven?

4. Kan je open en eerlijk communiceren?

5. Houd je nog steeds van je partner, ook als je boos bent?

6. Hebben jullie vaak lol, lachen jullie vaak samen?

7. Kan je volledig jezelf zijn in je relatie?

Set 2

8. Is de vonk uit je seksleven weg?

9. Heb je steeds dezelfde discussies?

10. Voel je je ondergewaardeerd door je partner? Beseft hij/zij niet hoeveel je waard bent?

11. Bekijken jullie het leven op een verschillende manier?

12. Ben je niet in staat volledig jezelf te zijn in je relatie?

13. Heeft de routine van het dagelijks leven (taakjes, op de kinderen passen, …) zijn tol geëist in je relatie?

14. Communiceer je niet langer met elkaar?

15. Is de passie uitgedoofd terwijl de afwas bleef staan?

De resultaten:

Deze vragen werden verdeeld over twee sets. Als je “Ja” hebt geantwoord op de vragen in de eerste set, dan is er weinig twijfel dat je relatie er eentje is voor de lange duur.

Heb je “Ja” geantwoord op de tweede set vragen, dan is je relatie vast aan het lopen, en geraak je in een sleur.

Misschien krijg je het gevoel dat het tijd wordt de relatie te beëindigen en verder te gaan – en dat is ook ok. Maar als je opnieuw fleur in de relatie wil brengen, probeer dan de volgende tips.

Tips om je relatie een reset te geven

 • Plan een wekelijkse date night. Het geeft je de tijd en ruimte om te ontspannen en opnieuw connectie te vinden met elkaar door even uit de routine te stappen.
 • Ontsnap eens een weekend. In plaats van altijd een gezinsvakantie te doen, maak eens tijd voor jullie zelf. Dit geeft je de kans je partner op een andere manier te zien in plaats van altijd in hun rol als ouder.
 • Geef je libido een boost. Er zijn verschillende redens waarom je misschien een gebrek aan verlangen voelt voor je partner, van vermoeidheid tot hormonen uit balans. Bachbloesem mix 41 stimuleert niet alleen het libido, maar het helpt ook faalangst te bevechten en jezelf een positiever zelfbeeld te geven.
 • Verminder de tijd met schermen. Zet je tv en alle andere toestellen af, ten minste een half uur per dag (als je thuis bent natuurlijk!). Dit doen helpt dat je elkaar aandacht moet geven en je te weten komt wat er vandaag gebeurd is.
 • Doe samen iets. Hobby’s en interesses delen of samen iets nieuw leren kan helpen om te zorgen dat je relatie steviger staat.
 • Heb je het gevoel uit elkaar te groeien, vertel je partner dan hoe je je voelt. Heb je het gevoel dat je noden niet beantwoord worden, spreek er dan samen over – ga na welke veranderingen er moeten komen om je relatie te verbeteren.
 • Vermijd beschuldigen en gebruik “ik” in plaats van “jij” wanneer je met je partner praat over je gevoelens. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Je geeft mij nooit aandacht”, probeer het meer over je gevoel te laten gaan. Zeg “Ik voel dat we onze verbondenheid kwijtraken, ik wil me weer close met je voelen”. Je partner beschuldigen zal hen alleen in de verdediging steken, en dat zal de communicatie tussen jullie zeker niet verbeteren.
 • Discussieer je vaak over dezelfde dingen, bekijk dan de problemen vanuit het perspectief van je partner. Hun standpunt begrijpen zal je helpen om compromis te vinden en verder te gaan.
 • Lopen discussies uit de hand, vermijd dan om dingen te zeggen waar je later misschien spijt van hebt. In plaats daarvan, neem even een time out en wandel even weg om er rationeel over te kunnen nadenken. Als je dan de tijd hebt gehad om rustig over alles na te denken, zal je het probleem rustiger met je partner kunnen bespreken.
 • Je relatieproblemen bespreken met een onpartijdige derde persoon kan helpen om je dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en meer inzicht te verkrijgen. Relatietherapie kan heel voordelig zijn als je voortdurend tegen dezelfde grenzen aanloopt. Een therapeut kan ook manieren aanraden om de communicatie tussen jullie te verbeteren en suggesties geven om je relatie een boost te geven.

Nu is het aan jou!

Als je eerlijk bent geweest met de antwoorden die je gaf op de test, kan je nu beslissen over de volgende stappen. Misschien bewandel je niet langer hetzelfde pad als je partner, en neem je de beslissing om alleen verder te gaan. Heb je het gevoel dat je relatie de moeite waard is om te behouden, dan kan je de zaken keren zolang jullie allebei bereid zijn ervoor te werken.


Bronnen

https://psychcentral.com/blog/7-relationship-maintenance-tips-for-healthy-couples

https://www.relate.org.uk/


Marie Pure

Andere artikelen


Gaat alles te snel voor jou

Gaat alles te snel voor jou

Ben je bezorgd dat de wereld te snel verandert? Dan ben je niet alleen: de technologie ontwikkelt zich voortdurend, en het is een uitdaging om met alles mee te zijn. Veel mensen – niet alleen de oudere generatie – zijn daarom angstig dat ze achterop zullen geraken.

Lees het volledig artikel

Gezonde voeding

5 weetjes over gezonde voeding

Het is genoegzaam bekend dat gezond eten heel belangrijk is voor ons lichaam. Er gaat geen dag voorbij of we worden om de oren geslagen met tips over wat wel en wat niet gezond is.

Lees het volledig artikel

alternatieve geneeswijzen

De sombere toekomst van alternatieve behandelingen

De nieuwe Federale regering heeft al heel wat stof doen opwaaien. Allerlei onpopulaire maatregelen steken op regelmatige basis de kop op. Eén van de slachtoffers van de besparingsmaatregelen, zullen de alternatieve behandelingen zijn. 

Lees het volledig artikel

Zijn er nog goede mensen?

Zijn de meeste mensen goed of slecht?

Ben je soms heel wanhopig over de mensheid omdat het lijkt alsof er bijzonder veel meer slechte mensen zijn, dan goede? Zijn wij als mens te egoïstisch? Denken we te veel na over wat we zelf willen? Of denken we zo cynisch over mensen omdat we te veel op het internet zitten? De waarheid is iets complexer dan dat…

Lees het volledig artikel

menopauze

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Lees het volledig artikel

Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Waarom zou je jezelf niet aan een verandering toewijden dit jaar? Hier zijn onze tips om je goede voornemens vol te houden.

Lees het volledig artikel

Hoe irrationele angsten verslaan

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Lees het volledig artikel

het verleden loslaten

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Lees het volledig artikel

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....