Overleeft je relatie het? Doe de test!

Overleeft je relatie het? Doe de test!
Overleeft je relatie het Doe de test!

We geloven allemaal graag dat onze relatie voor altijd stand zal houden. Alles wijst er ook op dat je relatie het zal overleven. Maar er zijn ook veel tekens dat je relatie in een sleur zit, en dat het misschien niet blijft duren.

Je hebt toewijding nodig om een relatie te doen slagen. Als je geen voldoening haalt uit je relatie, doe dan deze test en kom te weten of je relatie kans maakt om te overleven. We hebben ook tips over hoe je de vonk in je relatie terug kan brengen.

Persoonlijke Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix op maat - Wizard :

 • Je stelt zelf je mix samen
 • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
 • Aan de hand van reeds bestaande mixen
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard
 

Doe de relatietest!

Heeft je relatie een boost nodig? Beantwoord deze twee sets vragen en noteer je antwoorden op een stukje papier, en kom het te weten!

Set 1

1. Heb je vertrouwen? Niet alleen het vertrouwen dat je partner trouw aan je is en je niet bedriegt, maar ook dat ze je steunen en je erop kan rekenen?

2. Hebben jullie dezelfde doelen?

3. Zijn jullie fysiek intiem? En het gaat hier niet enkel om seks, maar hoe vaak doen jullie moeite om elkaar een kus of een knuffel te geven?

4. Kan je open en eerlijk communiceren?

5. Houd je nog steeds van je partner, ook als je boos bent?

6. Hebben jullie vaak lol, lachen jullie vaak samen?

7. Kan je volledig jezelf zijn in je relatie?

Set 2

8. Is de vonk uit je seksleven weg?

9. Heb je steeds dezelfde discussies?

10. Voel je je ondergewaardeerd door je partner? Beseft hij/zij niet hoeveel je waard bent?

11. Bekijken jullie het leven op een verschillende manier?

12. Ben je niet in staat volledig jezelf te zijn in je relatie?

13. Heeft de routine van het dagelijks leven (taakjes, op de kinderen passen, …) zijn tol geëist in je relatie?

14. Communiceer je niet langer met elkaar?

15. Is de passie uitgedoofd terwijl de afwas bleef staan?

De resultaten:

Deze vragen werden verdeeld over twee sets. Als je “Ja” hebt geantwoord op de vragen in de eerste set, dan is er weinig twijfel dat je relatie er eentje is voor de lange duur.

Heb je “Ja” geantwoord op de tweede set vragen, dan is je relatie vast aan het lopen, en geraak je in een sleur.

Misschien krijg je het gevoel dat het tijd wordt de relatie te beëindigen en verder te gaan – en dat is ook ok. Maar als je opnieuw fleur in de relatie wil brengen, probeer dan de volgende tips.

Tips om je relatie een reset te geven

 • Plan een wekelijkse date night. Het geeft je de tijd en ruimte om te ontspannen en opnieuw connectie te vinden met elkaar door even uit de routine te stappen.
 • Ontsnap eens een weekend. In plaats van altijd een gezinsvakantie te doen, maak eens tijd voor jullie zelf. Dit geeft je de kans je partner op een andere manier te zien in plaats van altijd in hun rol als ouder.
 • Geef je libido een boost. Er zijn verschillende redens waarom je misschien een gebrek aan verlangen voelt voor je partner, van vermoeidheid tot hormonen uit balans. Bachbloesem mix 41 stimuleert niet alleen het libido, maar het helpt ook faalangst te bevechten en jezelf een positiever zelfbeeld te geven.
 • Verminder de tijd met schermen. Zet je tv en alle andere toestellen af, ten minste een half uur per dag (als je thuis bent natuurlijk!). Dit doen helpt dat je elkaar aandacht moet geven en je te weten komt wat er vandaag gebeurd is.
 • Doe samen iets. Hobby’s en interesses delen of samen iets nieuw leren kan helpen om te zorgen dat je relatie steviger staat.
 • Heb je het gevoel uit elkaar te groeien, vertel je partner dan hoe je je voelt. Heb je het gevoel dat je noden niet beantwoord worden, spreek er dan samen over – ga na welke veranderingen er moeten komen om je relatie te verbeteren.
 • Vermijd beschuldigen en gebruik “ik” in plaats van “jij” wanneer je met je partner praat over je gevoelens. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Je geeft mij nooit aandacht”, probeer het meer over je gevoel te laten gaan. Zeg “Ik voel dat we onze verbondenheid kwijtraken, ik wil me weer close met je voelen”. Je partner beschuldigen zal hen alleen in de verdediging steken, en dat zal de communicatie tussen jullie zeker niet verbeteren.
 • Discussieer je vaak over dezelfde dingen, bekijk dan de problemen vanuit het perspectief van je partner. Hun standpunt begrijpen zal je helpen om compromis te vinden en verder te gaan.
 • Lopen discussies uit de hand, vermijd dan om dingen te zeggen waar je later misschien spijt van hebt. In plaats daarvan, neem even een time out en wandel even weg om er rationeel over te kunnen nadenken. Als je dan de tijd hebt gehad om rustig over alles na te denken, zal je het probleem rustiger met je partner kunnen bespreken.
 • Je relatieproblemen bespreken met een onpartijdige derde persoon kan helpen om je dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en meer inzicht te verkrijgen. Relatietherapie kan heel voordelig zijn als je voortdurend tegen dezelfde grenzen aanloopt. Een therapeut kan ook manieren aanraden om de communicatie tussen jullie te verbeteren en suggesties geven om je relatie een boost te geven.

Nu is het aan jou!

Als je eerlijk bent geweest met de antwoorden die je gaf op de test, kan je nu beslissen over de volgende stappen. Misschien bewandel je niet langer hetzelfde pad als je partner, en neem je de beslissing om alleen verder te gaan. Heb je het gevoel dat je relatie de moeite waard is om te behouden, dan kan je de zaken keren zolang jullie allebei bereid zijn ervoor te werken.


Bronnen

https://psychcentral.com/blog/7-relationship-maintenance-tips-for-healthy-couples

https://www.relate.org.uk/


Marie Pure

Andere artikelen


Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Lees het volledig artikel

Verwacht jij te veel van anderen Doe de test!

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Lees het volledig artikel

Jouw fouten als ouder

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

roken

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist. 

Lees het volledig artikel

nieuwe schooljaar

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Lees het volledig artikel

Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Lees het volledig artikel

gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

Gezonde voeding

5 weetjes over gezonde voeding

Het is genoegzaam bekend dat gezond eten heel belangrijk is voor ons lichaam. Er gaat geen dag voorbij of we worden om de oren geslagen met tips over wat wel en wat niet gezond is.

Lees het volledig artikel

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....