Bachbloesemadvies

Bachbloesem mix op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Musturbeer jij te veel?

Musturbeer jij te veel

Lijd jij aan een aandoening die gekend is als “Musturbatie”? Deze term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 door psychotherapeut Albert Ellis en beschreven als een manier waarop een negatieve innerlijke stem onze gedachten beïnvloedt en ons slaat met woorden als “moet (must)”, zou moeten en zal moeten. Deze negatieve gedachtenpatroon is ook wel gekend als “should-ing”, afgeleid van het Engels word “Should” wat zoveel betekent als “zou moeten”. “Ik zou moeten beter doen op het werk”. “Ik zou moeten gaan voor die promotie.” Of “Ik moet echt helpen op het schoolfeestje.” Dit is je innerlijke “Musturbully” die spreekt. Mocht je nu met een vriend over een probleem praten, zou je dan even hard omgaan met hen als met jezelf?

 

Wat is het voordeel van lief zijn voor jezelf?

We kennen empathie en lief zijn voor anderen, maar kunnen we ook lief zijn voor onszelf? En waarom is zelfempathie belangrijk? Er zijn zoveel mensen die de noden van anderen plaatsen boven hun eigen welzijn.

We worden opgevoed om te geloven dat onze eigen noden eerst plaatsen egoïstisch is. In de realiteit is zelfempathie en lief zijn voor jezelf verantwoord gedrag in plaats van egoïsme.

Zelfempathie wordt vaak overkeken. Maar als je lief bent voor jezelf, dan helpt het je om lief te zijn voor anderen. Dus als je negatieve innerlijke stem je zegt dat je eigenlijk iets zou moeten doen wat je niet wil doen, vraag jezelf dan of je tegen een vriend ook zo zou spreken of hetzelfde advies zou geven. Of zou je advies zijn om niet zo hard voor zichzelf te zijn?

Het is van levensbelang om af en toe te pauzeren, even op adem te komen en lief te zijn voor jezelf, of je jezelf nu mentaal feliciteert voor een succesje op het werk of je jezelf trakteert op een wellness dagje. En voel je niet schuldig terwijl je het doet!

Als zelfempathie niet natuurlijk komt bij jou, dan bn je niet de enige! Zelfempathie praktiseren is voor veel mensen ongemakkelijk.

Doe de test hieronder en kom te weten of je echt lief bent voor jezelf of te veel “Musturbeert”.

Test: Hoe lief ben jij voor jezelf?

1. Hoeveel me-time laat je toe voor jezelf?

a) Tijd voor mezelf is niet noodzakelijk voor mij.

b) Ik slaag er niet altijd in tijd te maken voor mezelf omdat ik te veel te doen heb.

c) Ik zorg dat ik in mijn dagelijks schema altijd tijd voor mezelf heb.

2. Je hebt afgesproken met vrienden om iets te drinken na het werk, maar je bent al de hele week hard aan het werken aan een project op het werk, en je voelt je vermoeid. Wat beslis je om te doen?

a) Je gaat naar je vrienden toe, maar bedenkt een smoesje om te vertrekken en terug verder te werken.

b) Je gaat mee omdat je je schuldig zou voelen als je het afzegt, maar je voelt je gestresseerd en kan niet stoppen met denken aan het werk.

c) Mijn vrienden zullen het begrijpen – ik leg het uit aan hen, spreek een ander moment met hen af, ga naar huis om mezelf een goede nachtrust te verzekeren.

3. Je ontmoet iemand die jou kent, maar je herinnert zijn of haar naam niet. Jij:

a) Bent heel boos op jezelf dat je de naam was vergeten en blijft er aan denken voor de rest van de dag.

b) Bluft je doorheen het gesprek, nerveus dat die persoon het zou doorhebben.

c) Maakt een grap en zegt sorry – het gebeurt zo vaak.

4. Plannen dit weekend?

a) Werken – ik heb het weekend nodig om werk in te halen die ik afgelopen week niet kon doen.

b) Ik zie wel wat de anderen willen doen.

c) Ik zal iets doen waar ik blij van word.

5. Je geeft een presentatie of hebt een belangrijk gesprek op het werk, maar je haalt wat woorden door elkaar. Hoe voel je je achteraf?

a) Je maalt het voortdurend over in je hoofd en verliest je zelfvertrouwen.

b) Focust op wat er goed ging en leert uit je fouten, zodat je beter doet in de toekomst.

c) Spreekt erover met een vriend, voelt je even stom erover, maar gaat dan verder.


Vooral A:

Je moet zelfempathie praktiseren. Lief zijn voor jezelf is één van de laatste dingen waar je aan denkt. Leer je “Musturbully” te negeren, stap voor stap. Neem één avond per week voor wat aandacht voor jezelf. Geen gsm, neem een ontspannend bad, luister naar muziek of ga eens een film kijken.

Vooral B:

Je bent lief voor jezelf – soms!

Soms kan je je eigen beste vriend zijn; op andere momenten is je innerlijke criticus toch te sterk aanwezig. Probeer assertiever te zijn. Het is oké om af en toe eens een uitnodiging af te slaan en gewoon eens thuis te zijn, als dat is wat je nodig hebt.

Vooral C:

Je kent het belang van zelfempathie

Je bent je eigen beste vriend. Je snapt hoe belangrijk het is lief te zijn voor jezelf. Als je niet nar jezelf omkijkt, zal je jezelf opbranden en niet goed genoeg functioneren om ook goed te zijn voor anderen, dus zorg je dagelijks voor wat tijd voor jezelf.

Hoe kan je je zelfempathie boosten

Lief zijn voor jezelf is niet altijd iets dat natuurlijk komt. Velen onder ons zijn veel te hard voor zichzelf, maar dat hoeft niet. Zelfempathie is een vaardigheid die je kan aanleren. Enkele tips:

Voed je lichaam

Eet gezond, ga wandelen, spendeer een dagje in de tuin. Alles wat je doet om je lichaam goed te verzorgen is een belangrijke stap tot zelfempathie. Bachbloesem mix 44 helpt je te geloven in jezelf en faalangst te verminderen

Praktiseer mindfulness

Enkele minuten mediteren of tijd doorbrengen in de natuur is een fantastische manier om lief te zijn voor jezelf.

Houd een dagboek bij

Wanneer een situatie je gepijnigd heeft, beschrijf het dan in een dagboek zonder iets of iemand te beschuldigen – vooral jezelf. Deze oefening zal je helpen je gevoelens te analyseren en voorkomen dat je gevangen zit in een eindeloze cyclus van negatief denken.

Moedig jezelf aan

Als een goede vriend het moeilijk zou hebben, wat zou je er dan tegen zeggen? Je zou ze steunen, aanmoedigen en optimistisch zijn. Als jij in een gelijkaardige situatie zit, negeer dan je innerlijke “Musturbully” en wees empathisch met jezelf.


Bronnen:

https://positivepsychology.com/how-to-practice-self-compassion/

https://self-compassion.org/wptest/wp-content/uploads/self_compassion_exercise.pdf

https://www.nhs.uk/mental-health/self-help/guides-tools-and-activities/five-steps-to-mental-wellbeing/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Als verlegenheid je parten speelt

Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

Lente brengt ons energie!

Hoera! De lente staat voor de deur! De zon schijnt en geeft de eerste zalige warmte. De natuur ontwaakt eindelijk uit haar winterslaap. 

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Het tijdperk van digibesitas

Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wie kent het spelletje niet? Ik ga op reis en ik neem mee. Echter, deze tijd van het jaar is het pure realiteit om te overwegen wat je wel of niet meeneemt op reis.

5 Redenen om gezonder te eten die niks met je gewicht te maken hebben

Gezond eten om af te vallen is een goede reden. Maar welke goede redens zijn er nog om gezond te eten?

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!

6 tips om het sporten vol te houden

Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

    Musturbeer jij te veel?

    Musturbeer jij te veel?
    Musturbeer jij te veel

    Lijd jij aan een aandoening die gekend is als “Musturbatie”? Deze term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 door psychotherapeut Albert Ellis en beschreven als een manier waarop een negatieve innerlijke stem onze gedachten beïnvloedt en ons slaat met woorden als “moet (must)”, zou moeten en zal moeten. Deze negatieve gedachtenpatroon is ook wel gekend als “should-ing”, afgeleid van het Engels word “Should” wat zoveel betekent als “zou moeten”. “Ik zou moeten beter doen op het werk”. “Ik zou moeten gaan voor die promotie.” Of “Ik moet echt helpen op het schoolfeestje.” Dit is je innerlijke “Musturbully” die spreekt. Mocht je nu met een vriend over een probleem praten, zou je dan even hard omgaan met hen als met jezelf?

    Persoonlijke Bachbloesem Mix

    Bachbloesem mix op maat - Wizard :

    • Je stelt zelf je mix samen
    • Op basis van klachten die je selecteert uit een lijst
    • Aan de hand van reeds bestaande mixen
    Klik hier en ontdek Bachbloesem mix op maat - Wizard
     

    Wat is het voordeel van lief zijn voor jezelf?

    We kennen empathie en lief zijn voor anderen, maar kunnen we ook lief zijn voor onszelf? En waarom is zelfempathie belangrijk? Er zijn zoveel mensen die de noden van anderen plaatsen boven hun eigen welzijn.

    We worden opgevoed om te geloven dat onze eigen noden eerst plaatsen egoïstisch is. In de realiteit is zelfempathie en lief zijn voor jezelf verantwoord gedrag in plaats van egoïsme.

    Zelfempathie wordt vaak overkeken. Maar als je lief bent voor jezelf, dan helpt het je om lief te zijn voor anderen. Dus als je negatieve innerlijke stem je zegt dat je eigenlijk iets zou moeten doen wat je niet wil doen, vraag jezelf dan of je tegen een vriend ook zo zou spreken of hetzelfde advies zou geven. Of zou je advies zijn om niet zo hard voor zichzelf te zijn?

    Het is van levensbelang om af en toe te pauzeren, even op adem te komen en lief te zijn voor jezelf, of je jezelf nu mentaal feliciteert voor een succesje op het werk of je jezelf trakteert op een wellness dagje. En voel je niet schuldig terwijl je het doet!

    Als zelfempathie niet natuurlijk komt bij jou, dan bn je niet de enige! Zelfempathie praktiseren is voor veel mensen ongemakkelijk.

    Doe de test hieronder en kom te weten of je echt lief bent voor jezelf of te veel “Musturbeert”.

    Test: Hoe lief ben jij voor jezelf?

    1. Hoeveel me-time laat je toe voor jezelf?

    a) Tijd voor mezelf is niet noodzakelijk voor mij.

    b) Ik slaag er niet altijd in tijd te maken voor mezelf omdat ik te veel te doen heb.

    c) Ik zorg dat ik in mijn dagelijks schema altijd tijd voor mezelf heb.

    2. Je hebt afgesproken met vrienden om iets te drinken na het werk, maar je bent al de hele week hard aan het werken aan een project op het werk, en je voelt je vermoeid. Wat beslis je om te doen?

    a) Je gaat naar je vrienden toe, maar bedenkt een smoesje om te vertrekken en terug verder te werken.

    b) Je gaat mee omdat je je schuldig zou voelen als je het afzegt, maar je voelt je gestresseerd en kan niet stoppen met denken aan het werk.

    c) Mijn vrienden zullen het begrijpen – ik leg het uit aan hen, spreek een ander moment met hen af, ga naar huis om mezelf een goede nachtrust te verzekeren.

    3. Je ontmoet iemand die jou kent, maar je herinnert zijn of haar naam niet. Jij:

    a) Bent heel boos op jezelf dat je de naam was vergeten en blijft er aan denken voor de rest van de dag.

    b) Bluft je doorheen het gesprek, nerveus dat die persoon het zou doorhebben.

    c) Maakt een grap en zegt sorry – het gebeurt zo vaak.

    4. Plannen dit weekend?

    a) Werken – ik heb het weekend nodig om werk in te halen die ik afgelopen week niet kon doen.

    b) Ik zie wel wat de anderen willen doen.

    c) Ik zal iets doen waar ik blij van word.

    5. Je geeft een presentatie of hebt een belangrijk gesprek op het werk, maar je haalt wat woorden door elkaar. Hoe voel je je achteraf?

    a) Je maalt het voortdurend over in je hoofd en verliest je zelfvertrouwen.

    b) Focust op wat er goed ging en leert uit je fouten, zodat je beter doet in de toekomst.

    c) Spreekt erover met een vriend, voelt je even stom erover, maar gaat dan verder.


    Vooral A:

    Je moet zelfempathie praktiseren. Lief zijn voor jezelf is één van de laatste dingen waar je aan denkt. Leer je “Musturbully” te negeren, stap voor stap. Neem één avond per week voor wat aandacht voor jezelf. Geen gsm, neem een ontspannend bad, luister naar muziek of ga eens een film kijken.

    Vooral B:

    Je bent lief voor jezelf – soms!

    Soms kan je je eigen beste vriend zijn; op andere momenten is je innerlijke criticus toch te sterk aanwezig. Probeer assertiever te zijn. Het is oké om af en toe eens een uitnodiging af te slaan en gewoon eens thuis te zijn, als dat is wat je nodig hebt.

    Vooral C:

    Je kent het belang van zelfempathie

    Je bent je eigen beste vriend. Je snapt hoe belangrijk het is lief te zijn voor jezelf. Als je niet nar jezelf omkijkt, zal je jezelf opbranden en niet goed genoeg functioneren om ook goed te zijn voor anderen, dus zorg je dagelijks voor wat tijd voor jezelf.

    Hoe kan je je zelfempathie boosten

    Lief zijn voor jezelf is niet altijd iets dat natuurlijk komt. Velen onder ons zijn veel te hard voor zichzelf, maar dat hoeft niet. Zelfempathie is een vaardigheid die je kan aanleren. Enkele tips:

    Voed je lichaam

    Eet gezond, ga wandelen, spendeer een dagje in de tuin. Alles wat je doet om je lichaam goed te verzorgen is een belangrijke stap tot zelfempathie. Bachbloesem mix 44 helpt je te geloven in jezelf en faalangst te verminderen

    Praktiseer mindfulness

    Enkele minuten mediteren of tijd doorbrengen in de natuur is een fantastische manier om lief te zijn voor jezelf.

    Houd een dagboek bij

    Wanneer een situatie je gepijnigd heeft, beschrijf het dan in een dagboek zonder iets of iemand te beschuldigen – vooral jezelf. Deze oefening zal je helpen je gevoelens te analyseren en voorkomen dat je gevangen zit in een eindeloze cyclus van negatief denken.

    Moedig jezelf aan

    Als een goede vriend het moeilijk zou hebben, wat zou je er dan tegen zeggen? Je zou ze steunen, aanmoedigen en optimistisch zijn. Als jij in een gelijkaardige situatie zit, negeer dan je innerlijke “Musturbully” en wees empathisch met jezelf.


    Bronnen:

    https://positivepsychology.com/how-to-practice-self-compassion/

    https://self-compassion.org/wptest/wp-content/uploads/self_compassion_exercise.pdf

    https://www.nhs.uk/mental-health/self-help/guides-tools-and-activities/five-steps-to-mental-wellbeing/


    Marie Pure

    Andere artikelen


    verlegenheid

    Als verlegenheid je parten speelt

    Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

    Lees het volledig artikel

    lente-energie

    Lente brengt ons energie!

    Hoera! De lente staat voor de deur! De zon schijnt en geeft de eerste zalige warmte. De natuur ontwaakt eindelijk uit haar winterslaap. 

    Lees het volledig artikel

    Ik wil niet!

    Ik wil niet!

    Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

    Lees het volledig artikel

    digibesitas

    Het tijdperk van digibesitas

    Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

    Lees het volledig artikel

    De financiële gevolgen van een burn-out

    De financiële gevolgen van een burn-out

    Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

    Lees het volledig artikel

    op reis

    Ik ga op reis en ik neem mee…

    Wie kent het spelletje niet? Ik ga op reis en ik neem mee. Echter, deze tijd van het jaar is het pure realiteit om te overwegen wat je wel of niet meeneemt op reis.

    Lees het volledig artikel

    beter-humeur

    5 Redenen om gezonder te eten die niks met je gewicht te maken hebben

    Gezond eten om af te vallen is een goede reden. Maar welke goede redens zijn er nog om gezond te eten?

    Lees het volledig artikel

    Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

    Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

    Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

    Lees het volledig artikel

    Depressie

    7 verrassende redenen waarom je depressief bent

    Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!

    Lees het volledig artikel

    Tips om het sporten vol te houden

    6 tips om het sporten vol te houden

    Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

      Lees het volledig artikel

      Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

      © 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

      Krijg gratis advies voor jouw probleem

      Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

      tom vermeersch
      Tom Vermeersch

      Ja, ik wil gratis advies

      Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....