De nieuwe Federale regering heeft al heel wat stof doen opwaaien. Allerlei onpopulaire maatregelen steken op regelmatige basis de kop op. Eén van de slachtoffers van de besparingsmaatregelen, zullen de alternatieve behandelingen zijn. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de kersverse minister van Volksgezondheid Maggie De Block niet meteen voorstander is van deze vormen van behandeling.
Het ganse schoentje wringt op het vlak van wetenschappelijke bewijzen. Maggie De Block wijst er op dat alternatieve behandelingen pas zullen erkend worden als die gebaseerd zijn op wetenschappelijke bewijzen. Die erkenning is vooral van belang voor de terugbetaling. Zolang er geen officiële erkenning is van een therapie, kan deze ook niet worden terugbetaald.
Het Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg heeft in de voorbije jaren reeds een lijstje opgemaakt van wat wetenschappelijk kan worden aangetoond bij alternatieve behandelingen zoals homeopathie, acupunctuur, osteopathie en chiropraxie. De resultaten konden worden samengebracht op een post-it. Want slechts enkele behandelingen van nekpijn en lage rugpijn door osteopaten of chiropractici konden als wetenschappelijk bewezen worden opgenoemd.
Uiteraard is dit niet naar de zin van mensen die op een ernstige manier met alternatieve behandelingen bezig zijn. Deze mensen kunnen vaak via voorbeelden aantonen dat mensen met een alternatieve behandeling geholpen werden. Toch blijkt dit niet voldoende voor de minister. Meer nog, ze schildert het af alsof het een warm bad is. Dat doet ook deugd, maar kan toch niet als een behandeling worden erkend, zo luidt het.
Dit doet natuurlijk de haren ten berge rijzen van mensen die alternatieve behandelingen krijgen en geven. Zij vinden deze vergelijking veel te kort door de bocht, aangezien de alternatieve behandelingen wel heel wat meer in zich hebben dan “deugd doen”. Voor deze mensen is de houding van de minister zeker geen warm bad, maar veeleer een koude douche.
06/11/2014
Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.
Waarom zou je jezelf niet aan een verandering toewijden dit jaar? Hier zijn onze tips om je goede voornemens vol te houden.
Om succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.
Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen.
Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan?
Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.
Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.
Lees het volledig artikelHeb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.
De verbeelding van kinderen kent geen limiet en hun dromen zijn een mix van hoop en fantasie, de werkelijkheid en magische wereld, het onmogelijke en haalbare.
Hij heeft een hele poos op zich laten wachten, maar de laatste dagen kunnen we er niet meer onderuit: de herfst is in het land. De herfst wordt ook wel een overgangsseizoen genoemd. Langzaam aan bereidt de herfst ons voor op de overgang van lange en warme dagen naar koude en korte dagen.
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.