De nieuwe Federale regering heeft al heel wat stof doen opwaaien. Allerlei onpopulaire maatregelen steken op regelmatige basis de kop op. Eén van de slachtoffers van de besparingsmaatregelen, zullen de alternatieve behandelingen zijn. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de kersverse minister van Volksgezondheid Maggie De Block niet meteen voorstander is van deze vormen van behandeling.
Het ganse schoentje wringt op het vlak van wetenschappelijke bewijzen. Maggie De Block wijst er op dat alternatieve behandelingen pas zullen erkend worden als die gebaseerd zijn op wetenschappelijke bewijzen. Die erkenning is vooral van belang voor de terugbetaling. Zolang er geen officiële erkenning is van een therapie, kan deze ook niet worden terugbetaald.
Het Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg heeft in de voorbije jaren reeds een lijstje opgemaakt van wat wetenschappelijk kan worden aangetoond bij alternatieve behandelingen zoals homeopathie, acupunctuur, osteopathie en chiropraxie. De resultaten konden worden samengebracht op een post-it. Want slechts enkele behandelingen van nekpijn en lage rugpijn door osteopaten of chiropractici konden als wetenschappelijk bewezen worden opgenoemd.
Uiteraard is dit niet naar de zin van mensen die op een ernstige manier met alternatieve behandelingen bezig zijn. Deze mensen kunnen vaak via voorbeelden aantonen dat mensen met een alternatieve behandeling geholpen werden. Toch blijkt dit niet voldoende voor de minister. Meer nog, ze schildert het af alsof het een warm bad is. Dat doet ook deugd, maar kan toch niet als een behandeling worden erkend, zo luidt het.
Dit doet natuurlijk de haren ten berge rijzen van mensen die alternatieve behandelingen krijgen en geven. Zij vinden deze vergelijking veel te kort door de bocht, aangezien de alternatieve behandelingen wel heel wat meer in zich hebben dan “deugd doen”. Voor deze mensen is de houding van de minister zeker geen warm bad, maar veeleer een koude douche.
06/11/2014
De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?
Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan.
Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan. Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.
Lees het volledig artikelVoor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?
Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media
De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.
Lees het volledig artikelCOVID-19 heeft de wereld de afgelopen maanden flink op zijn kop gezet en regeringen over de hele wereld moesten ongekende maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De snelle veranderingen hebben een grote impact gehad op bijna elk aspect van ons leven.
Onlangs gaf Google een lijst vrij van de top van trefwoorden die Belgen ingeven. In die toplijst staat "wat is geluk?". Geluk is dus iets waar mensen op één of andere manier op zoek naar zijn. Maar wat is geluk?
De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?
Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.