Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 51

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Hoe stoppen met snoepen

Hoe stoppen met snoepen

Vind je dat je maar niet kan stoppen met snoepen? Eten en drinken tussen maaltijden door is iets dat velen onder ons onweerstaanbaar vinden – zeker als er lekker eten of drinken in de buurt is.

De vaakst voorkomende reden voor snoepen is de honger bevredigen. Maar andere factoren zoals de sociale omgeving en de beschikbaarheid van voedsel zijn ook van belang. Mensen snoepen vaak wanneer ze niet per se honger hebben, uit gewoonte, omdat ze zich vervelen, of om een emotionele behoefte te bevredigen.

Sommige mensen geloven dat kleine, frequente maaltijden goed zijn. Anderen maken zich zorgen dat snoepen het moeilijker zal maken gewicht te verliezen. Als we spreken over snoep, dan denken we aan zoetigheden, maar bij snoepen horen ook chips, koeken, cola, …
Snoep hoeft niet altijd ongezond te zijn  - je kan ook fruit, noten, zaden, veggie repen en hummus snoepen.


Wat is het effect op de suikerspiegel?

Het wordt vaak aangenomen dat vijf tot zes kleine maaltijden doorheen de dag helpen om de suikerspiegel op peil te houden, maar eigenlijk is dat niet per se waar.

Sommige studies tonen aan dat mensen met diabetes type 2 een betere insulinegevoeligheid, lagere suikerspiegel en verbeterd gewichtsverlies hebben als ze twee grote maaltijden per dag eten. Er zijn ook studies die aantonen dat er geen verschil is op de suikerspiegel als het aantal opgenomen calorieën gelijk is – of je nu twee grote maaltijden eet of ze onderverdeeld onder kleine maaltijden.

Kies je ervoor om verschillende snacks te nemen in plaats van een grote maaltijd, kies dan veel vezels, weinig koolhydraten en veel proteïnes want dat is goed voor de stabilisatie van de suikerspiegel.

Tips om te stoppen met snoepen – of gezonder te snoepen

Dus je hebt jezelf beloofd dat je zal stoppen met snoepen, maar je vindt het nog steeds moeilijk om de koekenkast niet open te trekken! Hier zijn enkele tips die het makkelijker maken om vol te houden.

1. Bachbloesem mix 51

Bachbloesem mix 51 kan helpen om je zelfdiscipline een boost te geven en je te ondersteunen terwijl je je eetgewoontes probeert te veranderen. Deze Bachbloesemmix beperkt ook schuldgevoelens mocht je je toch laten verleiden, waardoor je minder snel gaat opgeven.

2. Goed eten tijdens maaltijden

Als je minder probeert te snoepen, dan is het belangrijk om genoeg te eten tijdens de maaltijd om je honger te bevredigen. Zorg ervoor dat je maaltijden proteïnes, koolhydraten en vetten bevat die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Daarna zou het hunkeren naar snoepen moeten stoppen.
Hoeveel zou je moeten eten? Dat is voor iedereen anders en hangt af van je dagelijkse activiteiten, leeftijd en geslacht. Iemand met een heel actieve levensstijl moet veel calorieën opnemen terwijl dat voor iemand met een zittende job of levensstijl niet zo is.

3. Maak een maaltijdplanning

Maak een maaltijdplanning zodat je weet wat je gaat eten en wanneer je het gaat eten. Kies je snacks en verdeel het in porties, zodat je niet verleid bent om je te veel te laten gaan. Kaas snijd je best in blokjes, en verdeel ze in verschillende doosjes in je koelkast. Je kan hetzelfde doen voor rozijnen, noten en zaden. Op die manier kan je genieten van een snack terwijl je niet over je dagelijkse caloriehoeveelheid gaat, en het zal je dieet niet verpesten.

4. Eet frequente, kleine maaltijden

Sommige mensen vinden dat meerdere kleine maaltijden per dag eten beter werkt dan twee of drie grote maaltijden. Dit boost je metabolisme en helpt je suikerspiegel onder controle te houden, waardoor je geen dipjes meer hebt die je doen verlangen naar een zoet tussendoortje.

5. Drink veel water

Heb je honger tussen maaltijden door, drink dan een glas water. Vaak denk je dat je honger hebt, maar heb je eigenlijk gewoon dorst. Wacht vijftien minuutjes nadat je gedronken hebt, beslis dan of je nog een tussendoortje neemt of kan wachten tot de volgende maaltijd.

6. Eet fruit in plaats van snoep

Als er momenten zijn waarbij je echt hunkert naar iets zoet, verplaats de chocoladereep dan door een gezonder alternatief. Probeer een appel, banaan of enkele druiven. Of neem gezonde vetten, zoals noten of een avocado. Je kan steeds een banaan pellen, in aluminiumfolie inwikkelen en invriezen voor een gezond alternatief op een ijsje.

7. Heb je honger, of verveel je je?

Als je het gevoel hebt dat je wil snoepen, stop en sta er eens bij stil of je echt honger hebt, of je je gewoon verveelt. Als je je verveelt, zoek dan naar afleiding. Zie hieronder:

8. Doe iets anders!

Wanneer je begint te verlangen naar een snack, doe dan iets om jezelf af te leiden. Neem een bad, ga wandelen, lees een boek of haal wat strijk in.
Het maakt niet uit wat je doet. Zolang je iets doet dat je gedachtenpatroon verstoort, zal het verlangen verdwijnen.

9. Houd een eetdagboek bij

Het is algemeen geweten dat het bijhouden van je calorieopname ervoor zorgt dat je bewuster bent van wat je eet, waardoor je minder gaat eten. Houd dus een eetdagboek bij, en houd bij wat je dagelijks eet inclusief snacks.

10. Zorg dat je minder makkelijk kan snoepen

Verstop je snacks of snoep zodat je ze niet zo snel kan nemen. Verdeel snacks en stop ze in doosjes van een portie of zakjes zodat je bewust moeite moet doen om iets te openen als je ervan wil eten. Door dit te doen zal je ‘Snackcidenten’  vermijden zoals een hele doos chocolade in een keer naar binnen spelen.

Jezelf ontzeggen

Als laatste; ontzeg jezelf niet alles. Als je de hele week flink bent geweest en hebt kunnen vermijden van ongezond te snoepen, beloon jezelf dan in het weekend met een reepje chocolade of een klein zakje van je lievelingschips.
Als je alle vorm van snoepen bant, zal je veel sneller vallen voor de verleiding en een grote zak snoep of grote chocoladereep vreten. Verbied jezelf niets; maar zet limieten. Iedereen verdient het om af en toe eens verwend te worden!


Bronnen:

https://www.bbc.co.uk/food/articles/resist_food_cravings

https://www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/enjoy-food/eating-with-diabetes/food-psychology/emotional-eating-and-feasting

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324474

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Langer werken… maar hoe? Steeds meer langdurig ziek...

Het gespreksonderwerp dat de laatste tijd op de werkvloer heel vaak wordt aangesneden, is ongetwijfeld de pensioenleeftijd die behoorlijk is opgetrokken. Dat we langer moeten werken, daar is quasi iedereen van overtuigd. Maar of we het zien zitten om langer te werken op de manier zoals we nu bezig zijn, is een ander paar mouwen.

Behoort overgewicht tot het verleden?

Overgewicht is zowat één van de grootste problemen van de Westerse samenleving. Maar, er zou een inspuiting op komst zijn die er voor kan zorgen dat de zin in eten kan verminderd worden.

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Hoe gewicht verliezen zonder diëten

Het is ongezond om obsessief bezig te zijn met hoe we eruit zien, en calorieën tellen is zeker niet voor iedereen, maar als je tegelijk gewicht wil verliezen én je houdt erg van eten, is er dan iets dat je kan doen om gewicht te verliezen terwijl je eet? Wij denken van wel. 

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Een hapje voor het slapengaan?

Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen.

Hoe stoppen met snoepen

Hoe stoppen met snoepen
Hoe stoppen met snoepen

Vind je dat je maar niet kan stoppen met snoepen? Eten en drinken tussen maaltijden door is iets dat velen onder ons onweerstaanbaar vinden – zeker als er lekker eten of drinken in de buurt is.

De vaakst voorkomende reden voor snoepen is de honger bevredigen. Maar andere factoren zoals de sociale omgeving en de beschikbaarheid van voedsel zijn ook van belang. Mensen snoepen vaak wanneer ze niet per se honger hebben, uit gewoonte, omdat ze zich vervelen, of om een emotionele behoefte te bevredigen.

Sommige mensen geloven dat kleine, frequente maaltijden goed zijn. Anderen maken zich zorgen dat snoepen het moeilijker zal maken gewicht te verliezen. Als we spreken over snoep, dan denken we aan zoetigheden, maar bij snoepen horen ook chips, koeken, cola, …
Snoep hoeft niet altijd ongezond te zijn  - je kan ook fruit, noten, zaden, veggie repen en hummus snoepen.

Bachbloesem Mix 51: Ondersteunt bij afslanken

Bachbloesem mix 51 helpt om:

  • je dieet vol te houden
  • discipline te creëren om je aan een voedingspatroon te houden
  • moed te krijgen om geen schuldgevoelens te ervaren
  • je emoties beter onder controle te krijgen
  • verdraagzamer te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 51

Wat is het effect op de suikerspiegel?

Het wordt vaak aangenomen dat vijf tot zes kleine maaltijden doorheen de dag helpen om de suikerspiegel op peil te houden, maar eigenlijk is dat niet per se waar.

Sommige studies tonen aan dat mensen met diabetes type 2 een betere insulinegevoeligheid, lagere suikerspiegel en verbeterd gewichtsverlies hebben als ze twee grote maaltijden per dag eten. Er zijn ook studies die aantonen dat er geen verschil is op de suikerspiegel als het aantal opgenomen calorieën gelijk is – of je nu twee grote maaltijden eet of ze onderverdeeld onder kleine maaltijden.

Kies je ervoor om verschillende snacks te nemen in plaats van een grote maaltijd, kies dan veel vezels, weinig koolhydraten en veel proteïnes want dat is goed voor de stabilisatie van de suikerspiegel.

Tips om te stoppen met snoepen – of gezonder te snoepen

Dus je hebt jezelf beloofd dat je zal stoppen met snoepen, maar je vindt het nog steeds moeilijk om de koekenkast niet open te trekken! Hier zijn enkele tips die het makkelijker maken om vol te houden.

1. Bachbloesem mix 51

Bachbloesem mix 51 kan helpen om je zelfdiscipline een boost te geven en je te ondersteunen terwijl je je eetgewoontes probeert te veranderen. Deze Bachbloesemmix beperkt ook schuldgevoelens mocht je je toch laten verleiden, waardoor je minder snel gaat opgeven.

2. Goed eten tijdens maaltijden

Als je minder probeert te snoepen, dan is het belangrijk om genoeg te eten tijdens de maaltijd om je honger te bevredigen. Zorg ervoor dat je maaltijden proteïnes, koolhydraten en vetten bevat die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Daarna zou het hunkeren naar snoepen moeten stoppen.
Hoeveel zou je moeten eten? Dat is voor iedereen anders en hangt af van je dagelijkse activiteiten, leeftijd en geslacht. Iemand met een heel actieve levensstijl moet veel calorieën opnemen terwijl dat voor iemand met een zittende job of levensstijl niet zo is.

3. Maak een maaltijdplanning

Maak een maaltijdplanning zodat je weet wat je gaat eten en wanneer je het gaat eten. Kies je snacks en verdeel het in porties, zodat je niet verleid bent om je te veel te laten gaan. Kaas snijd je best in blokjes, en verdeel ze in verschillende doosjes in je koelkast. Je kan hetzelfde doen voor rozijnen, noten en zaden. Op die manier kan je genieten van een snack terwijl je niet over je dagelijkse caloriehoeveelheid gaat, en het zal je dieet niet verpesten.

4. Eet frequente, kleine maaltijden

Sommige mensen vinden dat meerdere kleine maaltijden per dag eten beter werkt dan twee of drie grote maaltijden. Dit boost je metabolisme en helpt je suikerspiegel onder controle te houden, waardoor je geen dipjes meer hebt die je doen verlangen naar een zoet tussendoortje.

5. Drink veel water

Heb je honger tussen maaltijden door, drink dan een glas water. Vaak denk je dat je honger hebt, maar heb je eigenlijk gewoon dorst. Wacht vijftien minuutjes nadat je gedronken hebt, beslis dan of je nog een tussendoortje neemt of kan wachten tot de volgende maaltijd.

6. Eet fruit in plaats van snoep

Als er momenten zijn waarbij je echt hunkert naar iets zoet, verplaats de chocoladereep dan door een gezonder alternatief. Probeer een appel, banaan of enkele druiven. Of neem gezonde vetten, zoals noten of een avocado. Je kan steeds een banaan pellen, in aluminiumfolie inwikkelen en invriezen voor een gezond alternatief op een ijsje.

7. Heb je honger, of verveel je je?

Als je het gevoel hebt dat je wil snoepen, stop en sta er eens bij stil of je echt honger hebt, of je je gewoon verveelt. Als je je verveelt, zoek dan naar afleiding. Zie hieronder:

8. Doe iets anders!

Wanneer je begint te verlangen naar een snack, doe dan iets om jezelf af te leiden. Neem een bad, ga wandelen, lees een boek of haal wat strijk in.
Het maakt niet uit wat je doet. Zolang je iets doet dat je gedachtenpatroon verstoort, zal het verlangen verdwijnen.

9. Houd een eetdagboek bij

Het is algemeen geweten dat het bijhouden van je calorieopname ervoor zorgt dat je bewuster bent van wat je eet, waardoor je minder gaat eten. Houd dus een eetdagboek bij, en houd bij wat je dagelijks eet inclusief snacks.

10. Zorg dat je minder makkelijk kan snoepen

Verstop je snacks of snoep zodat je ze niet zo snel kan nemen. Verdeel snacks en stop ze in doosjes van een portie of zakjes zodat je bewust moeite moet doen om iets te openen als je ervan wil eten. Door dit te doen zal je ‘Snackcidenten’  vermijden zoals een hele doos chocolade in een keer naar binnen spelen.

Jezelf ontzeggen

Als laatste; ontzeg jezelf niet alles. Als je de hele week flink bent geweest en hebt kunnen vermijden van ongezond te snoepen, beloon jezelf dan in het weekend met een reepje chocolade of een klein zakje van je lievelingschips.
Als je alle vorm van snoepen bant, zal je veel sneller vallen voor de verleiding en een grote zak snoep of grote chocoladereep vreten. Verbied jezelf niets; maar zet limieten. Iedereen verdient het om af en toe eens verwend te worden!


Bronnen:

https://www.bbc.co.uk/food/articles/resist_food_cravings

https://www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/enjoy-food/eating-with-diabetes/food-psychology/emotional-eating-and-feasting

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324474


Marie Pure

Andere artikelen


langer-werken

Langer werken… maar hoe? Steeds meer langdurig ziek...

Het gespreksonderwerp dat de laatste tijd op de werkvloer heel vaak wordt aangesneden, is ongetwijfeld de pensioenleeftijd die behoorlijk is opgetrokken. Dat we langer moeten werken, daar is quasi iedereen van overtuigd. Maar of we het zien zitten om langer te werken op de manier zoals we nu bezig zijn, is een ander paar mouwen.

Lees het volledig artikel

overgewicht

Behoort overgewicht tot het verleden?

Overgewicht is zowat één van de grootste problemen van de Westerse samenleving. Maar, er zou een inspuiting op komst zijn die er voor kan zorgen dat de zin in eten kan verminderd worden.

Lees het volledig artikel

Omgaan met een narcistische pervert

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Lees het volledig artikel

onbereikbaar

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Lees het volledig artikel

Loslaten een gids voor nabestaanden

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

Hoe gewicht verliezen zonder diëten

Hoe gewicht verliezen zonder diëten

Het is ongezond om obsessief bezig te zijn met hoe we eruit zien, en calorieën tellen is zeker niet voor iedereen, maar als je tegelijk gewicht wil verliezen én je houdt erg van eten, is er dan iets dat je kan doen om gewicht te verliezen terwijl je eet? Wij denken van wel. 

Lees het volledig artikel

Feit of fictie Is het echt gezond

Feit of fictie? Is het echt gezond?

Er zijn te veel tegenstrijdige berichten rond gezondheidsadvies. Het zorgt voor te veel verwarring. Het ene jaar is boter slecht voor je, en margarine beter. Het jaar erop is het omgekeerd. Het ene artikel spreekt over een te zware belasting van je gewrichten bij het joggen; het andere artikel zegt dat het goed voor je is omdat het je botten versterkt.

Lees het volledig artikel

hapje-voor-het-slapengaan

Een hapje voor het slapengaan?

Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2025 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....