Bachbloesemadvies

Bachbloesem Mix 41

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
Gratis verzending vanaf € 30.00

Inclusief BTW

Herstel de vonk in je liefdesleven

Herstel de vonk in je liefdesleven

Onderzoek uitgevoerd in een aantal universiteiten in het Verenigd koninkrijk hebben bevonden dat als je je brein scherp wil houden in je later leven, het belangrijk is meer seks te hebben. De resultaten van het onderzoek gaven aan dat regelmatige seks de woordenschat en het visuele bewustzijn verbeteren. Volgens een studie aan het Trinity College in Dublin zijn koppels die seks in het later leven blijven hebben: veel positiever over ouder worden, genoten ze van een betere gezondheid met minder kwalen over de lange termijn en waren ze minder vatbaar voor depressie.

Daarbij kan een gezond seksleven: de gezondheid van het hart verbeteren, zorgen voor een lagere bloeddruk en feelgood hormonen vrijlaten – die ageren als een natuurlijke pijnstiller. Een studie, uitgevoerd door het Royal Edinburgh Hospital heeft bevonden dat mensen van middelbare leeftijd die regelmatig seks hadden er gemiddeld vijf tot zeven jaar jonger uitzagen dan zij die nog amper seks hadden.

Het éprobleem is, vele mensen zien een achteruitgang in hun liefdesleven naarmate ze ouder worden. Dit begint vaak rond de leeftijd van dertig, dus wanneer de druk van je werk – en gezinsleven zorgt  voor vermoeidheid en stress. Dit zorgt ervoor dat je verlangens voor nachtelijke activiteiten uitdoven.

Dus hoe kan je de vonk in je liefdesleven terugbrengen? Hier zijn twintig tips om je te helpen!

20 tips om de vonk terug in je liefdesleven te brengen

  1. Ga de fysieke kant op. Aanraken, knuffelen, strelen, wrijven, handjes vasthouden, massages geven of voetje wrijven. Al deze dingen laten het hormoon oxytocine vrij, wat helpt om je close te voelen met je partner.

  2. Blijf glimlachen! Je glimlach hielp waarschijnlijk om je partner aan te trekken in de eerste plaats. En daarbij, je glimlacht naar anderen dus waarom zou je niet lachen naar je partner?

  3. Voel jij je goed? Hoe beter je je voelt over jezelf, hoe groter de kans dat het je kan schelen wat anderen van je denken, en je zal een bron van aantrekkingskracht zijn. Iedereen die zich goed voelt over zijn lichaam heeft een grotere kans om zich volledig te willen gooien in een intieme relatie. Soms laat het je partner goed voelen wetende dat je moeite hebt gedaan voor hen.

  4. Neem een geïnteresseerde en interessante houding aan. Je partner moet aanvoelen dat je geïnteresseerd bent in hem of haar, en omgekeerd. Luister naar wat ze zeggen, en houd lang genoeg vol zodat hij of zij jou ook op dezelfde manier behandelt. Wederzijds respect kan van groot belang zijn om je met elkaar te verbonden te voelen.

  5. Wees respectvol. Relatieproblemen starten altijd met kritiek, minachting, defensief zijn, en ontwijkend zijn. In plaats daarvan, wees respectvol en communiceer openlijk. Zorg ervoor dat al je gesprekken constructief zijn.

  6. Als je een fout maakt, excuseer jezelf dan! Laat dingen niet sudderen, ga niet in je defensieve modus. Een simpele verontschuldiging zal wrok voorkomen. Geef je fout toe en ga verder. Het zal je partner helpen zich closer met je te voelen. Houd geen scores bij, je moet de dingen kunnen laten varen!

  7. Vergeet perfectionisme. Het bestaat niet. Noch jij noch je partner kunnen perfect zijn. Het is niet alles-of-niets, het is niet zwart of wit. Ergens in de schaduwen en de grijze zone is er geluk. Stop met veroordelen, begin met accepteren.

  8. Single? Begin een nieuwe relatie. De natuurlijke cyclus van relaties betekent dat je meer seks zal hebben in het begin ervan dan ietsje later in de relatie. Als je ongelukkig was in je laatste relatie, zoek dan iemand nieuw om jezelf aan te koppelen.

  9. Erken je krachten. Je bent ondertussen misschien al wat op leeftijd. Je kan zelfverzekerd zijn en bepaalde obsessies die je vroeger had, laten varen. Je weet dat je je van die kleine zaken niets meer moet aantrekken.

  10. Vraag je partner wat jij wil. Jij weet wat je leuk vindt dus vraag het gewoon!

  11. Zorg ervoor dat geslachtsgemeenschap niet pijnlijk wordt als je ouder wordt. Als jij of je partner lijden aan vaginale droogheid, kan je vragen naar een vitamine E crème die kan helpen.

  12. Zorg voor voldoende slaap. Vermoeidheid en geïrriteerdheid zijn redenen waarom velen van ons een verminderde libido of erectiestoornissen hebben. Een goede nachtrust kan echt helpen. Een verslag uit de VS in het gezondheidsmagazine Menopause bestudeerde meer dan 93.000 vrouwen tussen de 50 en de 79 jaar oud, en heeft bevonden dat minder dan vijf uren slaap per nacht geassocieerd wordt met een minder bevredigend seksleven. Magnesium, gekend als ‘de verdoving uit de natuur’ kan voor betere slaap zorgen. Voedsel rijk aan magnesium zijn vis, groene bladgroentes en pompoen- en zonnebloempitten.

  13. Heb je je dieet al eens goed bekeken? Goede vetten die je consumeert in eieren, noten en vette vis zijn belangrijk om een laag libido te overwinnen. Voedsel rijk aan zink, zoals spinazie, rundsvlees en kidneybonen, zijn ook belangrijk voor de productie van sekshormonen.

  14. Beweging kan je libido ook boosten en helpen om stress te verbannen, wat betekent dat je vaker in de mood zal zijn voor seks.

  15. Wees trouw aan jezelf. Laat jezelf niet in de wind slaan, ondermijnd, verwaarloosd of genegeerd worden door je partner.

  16. Verleg je grenzen een beetje. Ook al heb je niet echt zin in seks, maar ben je toch bereid om ervoor te gaan, dan kan je het eigenlijk nog best leuk vinden. Probeer niet in de val te lopen door geen moeite te doen. Seks is gewoon een andere manier van bewegen!

  17. Heb plezier. Is je leven steeds gewoner aan het worden, dan is het geen wonder dat de vlam gedoofd is. Wanneer was de laatste keer dat je het leuk had? Ga eens naar de film, of de dierentuin. Probeer eens een nieuw restaurant of een sportles. Zet het op je kalender. Probeer iets nieuw en positief. Het kan een saaie relatie nieuw leven inblazen.

  18. Verwelkom je partner als die thuiskomt. Het doet er niet toe van waar je partner komt, zij het Timboektoe of gewoon even boodschappen doen, als jij en je partner terug samenkomen toon dan dat je daar plezier van hebt! Een simpele ‘hallo’ kan al voldoende zijn, maar beter nog, ga naar ze toe om ze te groeten, geef een knuffel en een kus, vraag je partner naar zijn of haar dag. Roep niet gewoon ‘hoi’ zonder te stoppen waar je mee bezig bent.

  19. Flirt. Weet je zelf wel nog hoe je moet flirten? De kans bestaat dat, als je in een relatie zit die al een tijdje blijft duren, je al lang niet meer geflirt hebt. Probeer het eens. Het is nu even belangrijk als vroeger. Concentreer je erop te tonen dat je je partner aantrekkelijk vindt.

  20. Maak het meer sexy door een erotisch boek te lezen of samen naar een seksueel getinte film te kijken om in de mood te komen. Bespreek momenten waarin je het meest opgewonden bent geweest, of de beste seks die je samen hebt gehad. Creëer een fantasie waarin je je samen kan laten gaan.

De beste tip? Leven met hoop. Alle relaties hebben hun ups & downs, en met een beetje moeite, energie en liefde van jouw kant, overleef je de slechtste periodes.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Scheiden doet lijden?

Wat doet een scheiding met kinderen en wat zijn de precieze gevolgen voor kinderen? Voor een kind verandert er na een scheiding plots veel. Wat zijn de gevolgen voor kinderen van gescheiden ouders?

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Het mysterie van de buikomtrek

Er is de laatste tijd nogal wat te doen over de buikomtrek. Daar waar vroeger de BMI-index zowat de gezondheidsbarometer was, lijkt dit plotseling veranderd te zijn. Momenteel moet die BMI blijkbaar de duimen leggen tegenover de buikomtrek. Maar gaat het hier nu om een nieuwe hype, of is die omtrek plots zo belangrijk?

Verwacht jij te veel van anderen?

Verwacht jij meer van anderen dan dat ze geven? Tekens dat je te veel vraagt – en hoe je dat patroon doorbreekt.

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang. Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.

Herstel de vonk in je liefdesleven

Herstel de vonk in je liefdesleven
Herstel de vonk in je liefdesleven

Onderzoek uitgevoerd in een aantal universiteiten in het Verenigd koninkrijk hebben bevonden dat als je je brein scherp wil houden in je later leven, het belangrijk is meer seks te hebben. De resultaten van het onderzoek gaven aan dat regelmatige seks de woordenschat en het visuele bewustzijn verbeteren. Volgens een studie aan het Trinity College in Dublin zijn koppels die seks in het later leven blijven hebben: veel positiever over ouder worden, genoten ze van een betere gezondheid met minder kwalen over de lange termijn en waren ze minder vatbaar voor depressie.

Daarbij kan een gezond seksleven: de gezondheid van het hart verbeteren, zorgen voor een lagere bloeddruk en feelgood hormonen vrijlaten – die ageren als een natuurlijke pijnstiller. Een studie, uitgevoerd door het Royal Edinburgh Hospital heeft bevonden dat mensen van middelbare leeftijd die regelmatig seks hadden er gemiddeld vijf tot zeven jaar jonger uitzagen dan zij die nog amper seks hadden.

Het éprobleem is, vele mensen zien een achteruitgang in hun liefdesleven naarmate ze ouder worden. Dit begint vaak rond de leeftijd van dertig, dus wanneer de druk van je werk – en gezinsleven zorgt  voor vermoeidheid en stress. Dit zorgt ervoor dat je verlangens voor nachtelijke activiteiten uitdoven.

Dus hoe kan je de vonk in je liefdesleven terugbrengen? Hier zijn twintig tips om je te helpen!

20 tips om de vonk terug in je liefdesleven te brengen

  1. Ga de fysieke kant op. Aanraken, knuffelen, strelen, wrijven, handjes vasthouden, massages geven of voetje wrijven. Al deze dingen laten het hormoon oxytocine vrij, wat helpt om je close te voelen met je partner.

  2. Blijf glimlachen! Je glimlach hielp waarschijnlijk om je partner aan te trekken in de eerste plaats. En daarbij, je glimlacht naar anderen dus waarom zou je niet lachen naar je partner?

  3. Voel jij je goed? Hoe beter je je voelt over jezelf, hoe groter de kans dat het je kan schelen wat anderen van je denken, en je zal een bron van aantrekkingskracht zijn. Iedereen die zich goed voelt over zijn lichaam heeft een grotere kans om zich volledig te willen gooien in een intieme relatie. Soms laat het je partner goed voelen wetende dat je moeite hebt gedaan voor hen.

  4. Neem een geïnteresseerde en interessante houding aan. Je partner moet aanvoelen dat je geïnteresseerd bent in hem of haar, en omgekeerd. Luister naar wat ze zeggen, en houd lang genoeg vol zodat hij of zij jou ook op dezelfde manier behandelt. Wederzijds respect kan van groot belang zijn om je met elkaar te verbonden te voelen.

  5. Wees respectvol. Relatieproblemen starten altijd met kritiek, minachting, defensief zijn, en ontwijkend zijn. In plaats daarvan, wees respectvol en communiceer openlijk. Zorg ervoor dat al je gesprekken constructief zijn.

  6. Als je een fout maakt, excuseer jezelf dan! Laat dingen niet sudderen, ga niet in je defensieve modus. Een simpele verontschuldiging zal wrok voorkomen. Geef je fout toe en ga verder. Het zal je partner helpen zich closer met je te voelen. Houd geen scores bij, je moet de dingen kunnen laten varen!

  7. Vergeet perfectionisme. Het bestaat niet. Noch jij noch je partner kunnen perfect zijn. Het is niet alles-of-niets, het is niet zwart of wit. Ergens in de schaduwen en de grijze zone is er geluk. Stop met veroordelen, begin met accepteren.

  8. Single? Begin een nieuwe relatie. De natuurlijke cyclus van relaties betekent dat je meer seks zal hebben in het begin ervan dan ietsje later in de relatie. Als je ongelukkig was in je laatste relatie, zoek dan iemand nieuw om jezelf aan te koppelen.

  9. Erken je krachten. Je bent ondertussen misschien al wat op leeftijd. Je kan zelfverzekerd zijn en bepaalde obsessies die je vroeger had, laten varen. Je weet dat je je van die kleine zaken niets meer moet aantrekken.

  10. Vraag je partner wat jij wil. Jij weet wat je leuk vindt dus vraag het gewoon!

  11. Zorg ervoor dat geslachtsgemeenschap niet pijnlijk wordt als je ouder wordt. Als jij of je partner lijden aan vaginale droogheid, kan je vragen naar een vitamine E crème die kan helpen.

  12. Zorg voor voldoende slaap. Vermoeidheid en geïrriteerdheid zijn redenen waarom velen van ons een verminderde libido of erectiestoornissen hebben. Een goede nachtrust kan echt helpen. Een verslag uit de VS in het gezondheidsmagazine Menopause bestudeerde meer dan 93.000 vrouwen tussen de 50 en de 79 jaar oud, en heeft bevonden dat minder dan vijf uren slaap per nacht geassocieerd wordt met een minder bevredigend seksleven. Magnesium, gekend als ‘de verdoving uit de natuur’ kan voor betere slaap zorgen. Voedsel rijk aan magnesium zijn vis, groene bladgroentes en pompoen- en zonnebloempitten.

  13. Heb je je dieet al eens goed bekeken? Goede vetten die je consumeert in eieren, noten en vette vis zijn belangrijk om een laag libido te overwinnen. Voedsel rijk aan zink, zoals spinazie, rundsvlees en kidneybonen, zijn ook belangrijk voor de productie van sekshormonen.

  14. Beweging kan je libido ook boosten en helpen om stress te verbannen, wat betekent dat je vaker in de mood zal zijn voor seks.

  15. Wees trouw aan jezelf. Laat jezelf niet in de wind slaan, ondermijnd, verwaarloosd of genegeerd worden door je partner.

  16. Verleg je grenzen een beetje. Ook al heb je niet echt zin in seks, maar ben je toch bereid om ervoor te gaan, dan kan je het eigenlijk nog best leuk vinden. Probeer niet in de val te lopen door geen moeite te doen. Seks is gewoon een andere manier van bewegen!

  17. Heb plezier. Is je leven steeds gewoner aan het worden, dan is het geen wonder dat de vlam gedoofd is. Wanneer was de laatste keer dat je het leuk had? Ga eens naar de film, of de dierentuin. Probeer eens een nieuw restaurant of een sportles. Zet het op je kalender. Probeer iets nieuw en positief. Het kan een saaie relatie nieuw leven inblazen.

  18. Verwelkom je partner als die thuiskomt. Het doet er niet toe van waar je partner komt, zij het Timboektoe of gewoon even boodschappen doen, als jij en je partner terug samenkomen toon dan dat je daar plezier van hebt! Een simpele ‘hallo’ kan al voldoende zijn, maar beter nog, ga naar ze toe om ze te groeten, geef een knuffel en een kus, vraag je partner naar zijn of haar dag. Roep niet gewoon ‘hoi’ zonder te stoppen waar je mee bezig bent.

  19. Flirt. Weet je zelf wel nog hoe je moet flirten? De kans bestaat dat, als je in een relatie zit die al een tijdje blijft duren, je al lang niet meer geflirt hebt. Probeer het eens. Het is nu even belangrijk als vroeger. Concentreer je erop te tonen dat je je partner aantrekkelijk vindt.

  20. Maak het meer sexy door een erotisch boek te lezen of samen naar een seksueel getinte film te kijken om in de mood te komen. Bespreek momenten waarin je het meest opgewonden bent geweest, of de beste seks die je samen hebt gehad. Creëer een fantasie waarin je je samen kan laten gaan.

De beste tip? Leven met hoop. Alle relaties hebben hun ups & downs, en met een beetje moeite, energie en liefde van jouw kant, overleef je de slechtste periodes.




Bachbloesem Mix 41: Libido

Bachbloesem mix 41 helpt om:

  • je libido te verhogen
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
  • neerslachtigheid en bange gevoelens te overwinnen
  • stress te verminderen
  • emotionele schok door nare ervaringen te verwerken
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 41
Marie Pure

Andere artikelen


Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

Verwacht jij te veel van anderen Doe de test!

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Lees het volledig artikel

shutterstock_90897806

Scheiden doet lijden?

Wat doet een scheiding met kinderen en wat zijn de precieze gevolgen voor kinderen? Voor een kind verandert er na een scheiding plots veel. Wat zijn de gevolgen voor kinderen van gescheiden ouders?

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

buikomtrek

Het mysterie van de buikomtrek

Er is de laatste tijd nogal wat te doen over de buikomtrek. Daar waar vroeger de BMI-index zowat de gezondheidsbarometer was, lijkt dit plotseling veranderd te zijn. Momenteel moet die BMI blijkbaar de duimen leggen tegenover de buikomtrek. Maar gaat het hier nu om een nieuwe hype, of is die omtrek plots zo belangrijk?

Lees het volledig artikel

Verwacht jij te veel van anderen

Verwacht jij te veel van anderen?

Verwacht jij meer van anderen dan dat ze geven? Tekens dat je te veel vraagt – en hoe je dat patroon doorbreekt.

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

goede voornemens

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang. Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Lees het volledig artikel

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Lees het volledig artikel

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....