Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Zwanger worden? Wat zijn de symptomen?

Je wilt zwanger worden maar wat zijn de symptomen? Je voelt wel wat veranderingen in je lichaam maar wijst dit op een zwangerschap? Enkel wanneer je menstruatie wegblijft, kan je al meer weten maar er zijn ook symptomen waardoor je het vroeger te weten komt.

 

Wat zijn de symptomen als je zwanger bent?

Er zijn negen belangrijke zwangerschapsverschijnselen waardoor je heel vlug te weten kan komen dat je zwanger bent:

1. Een vergroot borstvolume: je borsten zijn gespannen en opgezwollen ( toch wel zeer snel na de conceptie). Je kan dit als pijnlijke borsten aanvoelen maar dit is een typische zwangerschapskwaal. Ook je tepels worden meer gevoeliger en je tepelhof verkleurt.  Het is nu vooral raadzaam om nu een stevige (sport) bh te kopen om je borsten te ondersteunen omdat ze geen spieren hebben.

2. Extreme vermoeidheid: de eerste weken van je zwangerschap kunnen je enorm moe en futloos maken. Je merkt dit vaak al een week voor je over tijd bent. Je hebt goed geslapen, niets inspannends gedaan en toch voelt het alsof je al dagen je bed niet hebt gezien. Het enige waar je zin in hebt is slapen, slapen, slapen. Wanneer je zwanger bent ondergaat je lichaam enorm veel metabolische veranderingen. In een supertempo ontwikkelt de foetus zich en dat vergt enorm veel van je lichaam. In de eerste weken van je zwangerschap gebeurt er nu meer dan in de resterende zwangerschapsmaanden. Laat die vermoeidheid vooral toe want het heeft zijn reden ( de enorme ontwikkeling van je kindje).

3. Ochtendmisselijkheid: ongetwijfeld het meest gekende zwangerschapskwaaltje. Dit komt meestal al naar boven een week voor je over tijd bent. Je staat ’s morgens op en binnen de minuut ben je zo misselijk als een hond. Soms kan je daarbij ook last hebben van branderig maagzuur en overgeven. De misselijkheid kan echter op ieder moment van de dag voorkomen en ook de hele dag blijven duren, de naam ochtendmisselijkheid is daarom nogal misleidend. Meestal is het een tijdelijk kwaaltje tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

4. Veelvuldig plassen: wanneer je één à twee weken overtijd bent, kan je vaker naar het toilet moeten. Dit komt door de gedeeltelijk door de hormoonveranderingen en door het feit dat je baarmoeder die groter wordt, ook meer druk op je blaas gaat zetten.

5. Gebrek aan eetlust: je eetlust kan op een heel laag pitje staan tijdens het begin van je zwangerschap. Er zijn momenten dat je zelfs niks binnen krijgt. De oplossing hiervoor is bouillon waar je meestal wel van opkikkert.

6. Meer eetlust: je kan natuurlijk ook juist meer eetlust hebben en trek in dingen krijgen die je zelfs ervoor niet lustte. Sommige produkten die je wel lustte, kunnen nu op je lijst “ steken tegen” staan.

7. Onuitstaanbare geuren: naast eten kunnen ook sterke geuren je misselijk maken zoals gekruid eten, parfum, douchegel. Probeer daarom deze geuren wat te vermijden.

8. Emotieschommelingen: in deze periode ben je erg gevoelig, prikkelbaar, beroerd, het huilen staat je nader dan het lachen. Voel je tranen opkomen, laat ze dan gerust lopen want dit kan heel ontspannend werken.

9. Moeilijke stoelgang: al vroeg in de zwangerschap kan je last krijgen van je darmen en van obstipatie. De extra hormonen die nu vrijkomen gaan er immers voor zorgen dat je ingewanden ontspannen waardoor ze minder goed gaan werken.

 

Algemeen.

Elke vrouw die zwanger wilt worden of het is, is anders. Sommigen gaan veel zwangerschapssymptomen ondervinden terwijl andere dames niet het minste last hebben.

 

Delen

Andere artikelen


Hoe zwanger worden met epilepsie?

Hoe zwanger worden met epilepsie?

Jaren geleden was het niet evident voor vrouwen met epilepsie om zwanger te worden. Op vandaag is daar al heel wat verandering in gekomen. Moeilijk zwanger worden behoort tot het verleden en meer dan 90% van de zwangere vrouwen die epilepsie hebben zetten gewone baby’s op de wereld.

Lees het volledig artikel

Tot welke leeftijd kan je zwanger worden?

Tot welke leeftijd kan je zwanger worden?

Zwanger worden op oudere leeftijd houdt zeker risico’s in. Je mag het zeker als een gezondheidsrisico beschouwen en ook zo behandelen en er speciale maatregelen voor nemen. 

Lees het volledig artikel

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid of menstruatie is inderdaad mogelijk.

Lees het volledig artikel

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Gemakkelijk zwanger worden : bepaalde koppels blijken zwanger te worden gewoon door erover te spreken. Voor ander koppels is zwanger worden niet zo gemakkelijk en moeten ze heel veel geduld oefenen. Hieronder vindt je basisinformatie over hoe zwanger te worden.

Lees het volledig artikel

Kan je zwanger worden als je diabetes hebt?

Kan je zwanger worden als je diabetes hebt?

Je wil zwanger worden maar je hebt diabetes, kan ik wel zwanger worden en zo ja zal de baby wel gezond zijn? Het goede nieuws is dat een vrouw met diabetes evenveel kans heeft op een gezonde baby als iemand zonder suikerziekte op voorwaarde dat ze haar bloedsuikerspiegel voor en tijdens de zwangerschap goed onder controle heeft.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 35 jaar : wat zijn mijn kansen?

Zwanger worden 35 jaar : wat zijn mijn kansen?

Zwanger worden op 35 of ouder is meer en meer een tendens in onze maatschappij. De meeste mensen studeren nu langer en genieten nadien nog van hun vrijheid en maken verre reizen. Op een bepaald moment wil men dan toch zwanger worden maar is men meestal al de 35 jaar voorbij.
Men maakt zich dan zorgen of men wel niet te oud is om nog zwanger te worden. 35 jaar, is dat niet te oud? Zal ik nog wel een gezonde baby op de wereld zetten?

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 30 jaar : hoe groot zijn mijn kansen

Zwanger worden 30 jaar : hoe groot zijn mijn kansen

Zwanger worden vanaf je 30 lijkt voor vele koppels de ideale periode. Er is reeds wat stabiliteit in de relatie en op werkvlak wat voor een gezonde basis kan dienen om een gezin te stichten. Normaal heb je als koppels kunnen genieten van nog geen kinderen te hebben en zo voldoende vrije tijd en ontspanning samen kunnen doorbrengen hebben. De batterijen zijn opgeladen om aan het groots avontuur te beginnen : zwanger worden!

Lees het volledig artikel

Zwanger worden: de statistieken!

Zwanger worden: de statistieken!

Wanneer je kinderwens een feit wordt en je er voor wilt gaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden en na negen maanden die pracht van een baby in je armen sluiten. 

Lees het volledig artikel

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Je anticonceptiemiddel achterwege laten voor of tijdens het zwanger willen worden, is niet altijd een garantie om zwanger te geraken.

Lees het volledig artikel

Moeilijk zwanger worden: wat kan er helpen?

Moeilijk zwanger worden : wat kan er helpen?

Vrouwen die moeilijk zwanger worden zitten met allerlei vragen. Bepaalde hebben het echt moeilijk als ze bij mensen zijn die zwanger zijn of reeds kinderen hebben. Hoe hard je het hen ook gunt toch is het moeilijk om niet een klein beetje jaloers te zijn op hen. Vragen als “waarom zij en ik niet?” of “waarom verdienen zij dat en ik niet?” spoken door je hoofd. 

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....