Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Onzekerheid in de relatie

Eén van de functies van een relatie is geborgenheid en zekerheid bieden. Nochtans kampen heel wat mensen met onzekerheid in een relatie. De veilige haven die een relatie zou moeten zijn is in dat geval niet meteen de plaats van liefde en warmte die je zou verwachten.

Onzekerheid in een relatie: een teken aan de wand?

Hoe vreemd het ook mag klinken, onzekerheid in een relatie zegt niets over de kwaliteit van de relatie. Het is echter wel zo dat onzekerheid voor problemen kan zorgen in de relatie als deze onzekerheid niet op een efficiënte manier wordt aangepakt.

Doorgaans ontstaat onzekerheid niet in het begin van een relatie. Veel hangt af van het verleden. Wie net uit een relatie komt waarin men fel werd bedrogen, zal bij de start van een nieuwe relatie heel wantrouwig zijn. Dit wantrouwen is een te verklaren vorm van onzekerheid en zou logischerwijze moeten voorbijgaan.

De meest voorkomende oorzaken van onzekerheid in een relatie zijn jaloezie en ontevredenheid. Een bepaalde vorm van jaloezie is gezond en kan zelfs leuk zijn. Maar als deze jaloezie er toe leidt dat één van de partners zich niet zeker meer voelt, dan is er sprake van een probleem. Ook ontevredenheid in een relatie kan leiden tot onzekerheid. Je bent ontevreden omdat bepaalde verwachtingen die je had omtrent je partner niet worden ingelost. Zo geraak je meer onzeker en vrees je dat je nog ontgoochelingen over hem/haar zal krijgen.

Hoe pak je onzekerheid in een relatie aan?

De oplossing om onzekerheid in een relatie aan te pakken, is zo eenvoudig als ze moeilijk is: communicatie. Spreek met elkaar, leg aan elkaar uit waar je mee kampt en/of wat je dwars zit. Het lijkt inderdaad eenvoudig. Maar omwille van de lieve vrede en uit schrik dat er een escalatie zou komen, vermijdt men vaak deze gesprekken.

Als je als partners er toch toe komt om over je onzekerheid te praten, dan is niet alleen het praten maar ook het correct luisteren van groot belang. Tegen een onzekere partner gaan vertellen dat die zich helemaal geen zorgen hoeft te maken, brengt geen zoden aan de dijk. Daarmee zijn de onzekere gevoelens nooit opgelost. Rationeel zal je partner wel beseffen dat er hoogstwaarschijnlijk niets is, maar het rationele spreekt nooit met het gevoel; waardoor die boodschap dus niet overkomt.

Naast communicatie is het ook verstandig dat je bij jezelf op zoek gaat waar je onzekerheid vandaan komt. Maar al te vaak is een gebeurtenis uit het verleden de oorzaak van je onzekerheid, en daar kan je huidige partner niets aan doen.

Onzekerheid in een relatie: help jezelf

Wie kampt met onzekerheid in een relatie, zal vaak ook op andere vlakken onzeker zijn. Merk je dat je heel vaak twijfelt en over heel veel zaken onzeker bent, dan kunnen deze negatieve gevoelens een enorme invloed op je hebben. Niet alleen psychisch, maar ook fysisch ervaar je hier problemen van. Een uitstekend en gezond middel om je te helpen, zijn Bachbloesems. Deze natuurlijke producten zorgen er voor dat negatieve emoties ombuigen naar de positieve tegenpool. Ook al zijn Bachbloesems compleet veilig om te gebruiken, toch raadpleeg je best een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom. Hij kan een perfecte mix van Bachbloesems samenstellen die op jouw maat gemaakt zijn.

Delen

Andere artikelen


Liefde loslaten

Liefde loslaten

Een voorbije liefde loslaten is geen eenvoudige zaak. Lees welke moeilijkheden er kunnen ontstaan en ontdek enkele tips die je kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Omgaan met jaloezie

Omgaan met jaloezie

Als jaloezie te grote proporties aanneemt, dan moet je ingrijpen. Lees hoe je op een correcte manier met jaloezie kan leren omgaan.

Lees het volledig artikel

Tips voor een goede relatie

Tips voor een goede relatie

Een goede relatie behouden is niet altijd evident. Ontdek enkele realistische tips die je kan hanteren om je relatie in optima forma te behouden.

Lees het volledig artikel

Ongelukkig in een relatie

Ongelukkig in een relatie

Ongelukkig zijn in een relatie is een vicieuze cirkel die niet gemakkelijk te doorbreken is. Lees hoe dit komt en ontdek wat je hier tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Niet gelukkig in een relatie

Niet gelukkig in een relatie

Er zijn meer mensen ongelukkig in hun relatie dan je zou vermoeden. Lees hier hoe je het ongelukkig zijn in een relatie kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Jaloezie in een relatie

Jaloezie in een relatie

Jaloezie in een relatie kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Lees hoe je met die jaloezie kan omgaan en wat je er tegen kan ondernemen.

Lees het volledig artikel

Onzeker zijn in een relatie

Onzeker zijn in een relatie

Onzeker zijn is geen goede basis voor een standvastige relatie. Lees hoe de onzekerheid kan ontstaan en op welke manier je er best mee omgaat.

Lees het volledig artikel

Relatieproblemen

Oorzaken van relatieproblemen

In een relatie kunnen steeds problemen ontstaan. Lees wat de oorzaken van deze problemen kunnen zijn en ontdek hoe je deze problemen kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Hoe laat ik mijn ex los?

Hoe laat ik mijn ex los?

De juiste manier vinden om je ex los te laten, is niet altijd eenvoudig. Lees hoe moeilijk het kan zijn maar ook hoe je over deze problemen heen geraakt.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....