Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Leren loslaten

Gebeurtenissen die een sterke invloed op jou hebben gehad leren loslaten, het lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je geplaagd wordt door angsten of emoties die je maar blijven kwellen, is het verre van eenvoudig om dit alles los te laten. En toch is het aan te raden om dingen te leren loslaten, want krampachtig vasthouden aan negatieve gebeurtenissen is verre van gezond.

Waarom leren loslaten

Gebeurtenissen leren loslaten is niet hetzelfde als niet meer denken aan die gebeurtenissen. In dat laatste geval ga je bepaalde zaken verdringen, en dat is op zijn minst even nadelig als zaken niet kunnen loslaten.

Zaken uit het verleden kunnen een heel zware invloed op iemand hebben. Een scheiding, een overlijden, een ongeval,… het zijn allemaal gebeurtenissen die je niet meteen kan vergeten. De vraag is zelfs of je die dingen ooit kan vergeten. Op zich is dat ook niet nodig, maar het wordt gevaarlijk als je door die gebeurtenissen verbitterd begint te zijn. Dat houdt dan in dat je die dingen geen plaats in je leven hebt kunnen geven. Als je negatieve gebeurtenissen niet leert loslaten, dan heeft dat niet alleen psychische gevolgen, maar men kan er van op aan dat men zich ook fysisch minder goed zal voelen. Niet zelden zijn spijsverteringsklachten een gevolg van bepaalde zaken die men niet heeft kunnen loslaten. Je kan de klachten dan verdringen door iets te nemen, maar aangezien de echte oorzaak (het niet leren loslaten) niet is aangepakt, kan je er van op aan dat de problemen opnieuw de kop zullen opsteken.

Leren loslaten: hoe pak je het aan

Leren loslaten is niet altijd evident. Vaak is er zelfs professionele hulp nodig om los te leren komen van bepaalde gebeurtenissen. Maar vooraleer je professionele hulp inschakelt, kan zelf enkele zaken uitproberen.

  • Vermijd de situaties die je verdrietig of verbitterd maken niet. Hierdoor ga je jezelf bevestigen in het feit dat er iets is gebeurd wat niet juist is.
  • Vermijd wel om je te focussen op de gebeurtenissen die je niet kan los laten. Als je bijvoorbeeld ergens bent waar ook je ex-partner aanwezig is, zit dan niet voortdurend te zoeken wat hij/zij doet.
  • Geniet van je succes. Reed je het kruispunt voorbij waar je ooit een ongeval had zonder angst, dan mag je jezelf gerust belonen.

Leren loslaten met hulpmiddelen

Het meest geschikte hulpmiddel om te leren loslaten zijn ongetwijfeld Bachbloesems. Deze natuurlijke producten zijn samengesteld om negatieve emoties zoals angst, verdriet, boosheid om te buigen naar de positieve tegenpool.

Ga echter niet zomaar de eerste de beste drogisterij binnen om daar om het even welke Bachbloesem aan te schaffen. Leren loslaten is een complex gegeven, en daar is kennis voor nodig om de juiste Bachbloesem te vinden. Het is dus aangewezen om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te contacteren. Die kan op basis van jouw problematiek een remedie samenstellen die als het ware op maat gemaakt is. Om te leren loslaten is er zelfs een mix van Bachbloesems gemaakt, Bachbloesem mix 71. Net zoals alle Bachbloesems is deze compleet veilig om te gebruiken en zijn er totaal geen bijwerkingen.

Delen

Andere artikelen


Omgaan met levensveranderingen

Omgaan met levensveranderingen

Moeite bij grote veranderingen in het leven? Lees dan ons artikel en ontdek de tekens van grote levensveranderingen en hoe je ermee om kan gaan.

Lees het volledig artikel

Hoe word ik gelukkig?

Hoe word ik gelukkig?

Hoe word ik gelukkig, een vraag die mensen bezig houdt. Lees enkele tips hoe je gelukkig(er) kan worden en ontdek een trucje voor als het eens niet meezit.

Lees het volledig artikel

Verloren in het leven

Wat te doen als je je verloren voelt in het leven

Je verloren voelen in het leven kan heel pijnlijk zijn. Op welk vlak dat je je ook verloren voelt; in je relatie, op het werk, of ergens anders, dit is een periode van verandering, dus gebruik het in jouw voordeel.

Lees het volledig artikel

7 tips voor een gelukkig nieuwjaar

7 tips om werkelijk een ‘gelukkig’ nieuwjaar te hebben

Wat kan je doen om het nieuwe jaar positief te starten? Hier zijn onze tips om werkelijk een gelukkig nieuwjaar tegemoet te gaan.

Lees het volledig artikel

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Gezond blijven terwijl we ouder worden is van vitaal belang. Ben jij gezond? Doe onze doe-het-zelf-test en kijk naar de aandachtspunten. Het is nu tijd voor actie.

Lees het volledig artikel

Minder hebben en doen, en toch van het leven genieten Hoe

Minder hebben en doen, en toch van het leven genieten: Hoe?

Hoe kan je minder doen en hebben, en toch meer van het leven genieten? Heb je ooit al eens gedacht aan een manier waarop je minder kan doen met je leven en er toch meer van kan genieten?

Lees het volledig artikel

Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig?

Hoe je gelukkig wordt, is een heel persoonlijke aangelegenheid. Ontdek de factoren die van invloed zijn bij het gelukkig worden.

Lees het volledig artikel

Gelukkig zijn, kan je dat leren?

Gelukkig zijn, kan je dat leren?

Wie streeft het niet na om gelukkig te zijn? Lees wat gelukkig zijn eigenlijk betekent en hoe je jezelf kan helpen om het geluk gemakkelijker te vinden. 

Lees het volledig artikel

10-tips-om-de-dagelijkse-sleur-te-doorbreken

10 tips om de dagelijkse sleur te doorbreken

Is je leven alledaags en een echte sleur geworden? Doorbreek je monotoon leven met deze 10 tips om de dagelijkse sleur te doorbreken en je leven meer mening te geven. 

Lees het volledig artikel

Gelukkig zijn op jezelf

Gelukkig zijn op jezelf

Voel jij je ooit eenzaam? Denk je dat het mogelijk is om gelukkig te zijn op jezelf? Gelukkig zijn op jezelf is perfect haalbaar. Hier vind je een lijstje terug met nuttige tips die ‘alleen zijn’ omdraaien tot een positieve zaak. Lees ons advies hier.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....