Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Leren loslaten

Gebeurtenissen die een sterke invloed op jou hebben gehad leren loslaten, het lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je geplaagd wordt door angsten of emoties die je maar blijven kwellen, is het verre van eenvoudig om dit alles los te laten. En toch is het aan te raden om dingen te leren loslaten, want krampachtig vasthouden aan negatieve gebeurtenissen is verre van gezond.

Waarom leren loslaten

Gebeurtenissen leren loslaten is niet hetzelfde als niet meer denken aan die gebeurtenissen. In dat laatste geval ga je bepaalde zaken verdringen, en dat is op zijn minst even nadelig als zaken niet kunnen loslaten.

Zaken uit het verleden kunnen een heel zware invloed op iemand hebben. Een scheiding, een overlijden, een ongeval,… het zijn allemaal gebeurtenissen die je niet meteen kan vergeten. De vraag is zelfs of je die dingen ooit kan vergeten. Op zich is dat ook niet nodig, maar het wordt gevaarlijk als je door die gebeurtenissen verbitterd begint te zijn. Dat houdt dan in dat je die dingen geen plaats in je leven hebt kunnen geven. Als je negatieve gebeurtenissen niet leert loslaten, dan heeft dat niet alleen psychische gevolgen, maar men kan er van op aan dat men zich ook fysisch minder goed zal voelen. Niet zelden zijn spijsverteringsklachten een gevolg van bepaalde zaken die men niet heeft kunnen loslaten. Je kan de klachten dan verdringen door iets te nemen, maar aangezien de echte oorzaak (het niet leren loslaten) niet is aangepakt, kan je er van op aan dat de problemen opnieuw de kop zullen opsteken.

Leren loslaten: hoe pak je het aan

Leren loslaten is niet altijd evident. Vaak is er zelfs professionele hulp nodig om los te leren komen van bepaalde gebeurtenissen. Maar vooraleer je professionele hulp inschakelt, kan zelf enkele zaken uitproberen.

  • Vermijd de situaties die je verdrietig of verbitterd maken niet. Hierdoor ga je jezelf bevestigen in het feit dat er iets is gebeurd wat niet juist is.
  • Vermijd wel om je te focussen op de gebeurtenissen die je niet kan los laten. Als je bijvoorbeeld ergens bent waar ook je ex-partner aanwezig is, zit dan niet voortdurend te zoeken wat hij/zij doet.
  • Geniet van je succes. Reed je het kruispunt voorbij waar je ooit een ongeval had zonder angst, dan mag je jezelf gerust belonen.

Leren loslaten met hulpmiddelen

Het meest geschikte hulpmiddel om te leren loslaten zijn ongetwijfeld Bachbloesems. Deze natuurlijke producten zijn samengesteld om negatieve emoties zoals angst, verdriet, boosheid om te buigen naar de positieve tegenpool.

Ga echter niet zomaar de eerste de beste drogisterij binnen om daar om het even welke Bachbloesem aan te schaffen. Leren loslaten is een complex gegeven, en daar is kennis voor nodig om de juiste Bachbloesem te vinden. Het is dus aangewezen om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te contacteren. Die kan op basis van jouw problematiek een remedie samenstellen die als het ware op maat gemaakt is. Om te leren loslaten is er zelfs een mix van Bachbloesems gemaakt, Bachbloesem mix 71. Net zoals alle Bachbloesems is deze compleet veilig om te gebruiken en zijn er totaal geen bijwerkingen.

Delen

Andere artikelen


Negativiteit uit je leven bannen start vandaag

Negativiteit uit je leven bannen: start vandaag

Haalt het leven je naar beneden? Negativiteit kan je vooruitzicht verpesten en je productiviteit stoppen. Wat dacht je van negativiteit uit je leven bannen? Start vandaag.

Lees het volledig artikel

Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig?

Hoe je gelukkig wordt, is een heel persoonlijke aangelegenheid. Ontdek de factoren die van invloed zijn bij het gelukkig worden.

Lees het volledig artikel

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Gezond blijven terwijl we ouder worden is van vitaal belang. Ben jij gezond? Doe onze doe-het-zelf-test en kijk naar de aandachtspunten. Het is nu tijd voor actie.

Lees het volledig artikel

saboteer jij je eigen geluk

Saboteer jij je eigen geluk?

We saboteren vaak ons eigen geluk en in dit artikel bekijken we eens hoe je dat precies doet.

Lees het volledig artikel

6 manieren om wat zon in je leven te brengen

6 manieren om wat zon in je leven te brengen

Laat je gemoed niet afhangen van het weer en creëer wat zon in je leven met de volgende tips.

Lees het volledig artikel

Is eenzaamheid een ziekte

Is eenzaamheid een ziekte?

Is eenzaamheid een ziekte? Eenzaamheid wordt erkend als een voorbode of oorzaak van een zwakke fysieke en mentale gezondheid en wordt zelfs omschreven als een ‘verborgen killer’ vooral onder de oudere mensen. Eenzaamheid is een complexe menselijke emotie, uniek van persoon tot persoon. Herken je dit probleem? Lees verder.

Lees het volledig artikel

Verloren in het leven

Wat te doen als je je verloren voelt in het leven

Je verloren voelen in het leven kan heel pijnlijk zijn. Op welk vlak dat je je ook verloren voelt; in je relatie, op het werk, of ergens anders, dit is een periode van verandering, dus gebruik het in jouw voordeel.

Lees het volledig artikel

Last van uitstelgedrag? Stel het niet uit en doe er iets aan!

Last van uitstelgedrag? Stel het niet uit en doe er iets aan!

Naarmate je takenlijst langer en langer wordt, zal ook je stressgehalte stijgen en zal je je ongelukkiger voelen! Pak daarom je uitstelgedrag vandaag nog aan met deze 7 tips.

Lees het volledig artikel

7 tips voor een gelukkig nieuwjaar

7 tips om werkelijk een ‘gelukkig’ nieuwjaar te hebben

Wat kan je doen om het nieuwe jaar positief te starten? Hier zijn onze tips om werkelijk een gelukkig nieuwjaar tegemoet te gaan.

Lees het volledig artikel

omgaan met negatieve mensen

Hoe omgaan met negatieve mensen

Is er iemand die je naar beneden haalt met zijn/haar negativiteit? Lees onze tips om te leren omgaan met negatieve mensen en zelf een positief persoon te zijn.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....