Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Leren loslaten

Gebeurtenissen die een sterke invloed op jou hebben gehad leren loslaten, het lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je geplaagd wordt door angsten of emoties die je maar blijven kwellen, is het verre van eenvoudig om dit alles los te laten. En toch is het aan te raden om dingen te leren loslaten, want krampachtig vasthouden aan negatieve gebeurtenissen is verre van gezond.

Waarom leren loslaten

Gebeurtenissen leren loslaten is niet hetzelfde als niet meer denken aan die gebeurtenissen. In dat laatste geval ga je bepaalde zaken verdringen, en dat is op zijn minst even nadelig als zaken niet kunnen loslaten.

Zaken uit het verleden kunnen een heel zware invloed op iemand hebben. Een scheiding, een overlijden, een ongeval,… het zijn allemaal gebeurtenissen die je niet meteen kan vergeten. De vraag is zelfs of je die dingen ooit kan vergeten. Op zich is dat ook niet nodig, maar het wordt gevaarlijk als je door die gebeurtenissen verbitterd begint te zijn. Dat houdt dan in dat je die dingen geen plaats in je leven hebt kunnen geven. Als je negatieve gebeurtenissen niet leert loslaten, dan heeft dat niet alleen psychische gevolgen, maar men kan er van op aan dat men zich ook fysisch minder goed zal voelen. Niet zelden zijn spijsverteringsklachten een gevolg van bepaalde zaken die men niet heeft kunnen loslaten. Je kan de klachten dan verdringen door iets te nemen, maar aangezien de echte oorzaak (het niet leren loslaten) niet is aangepakt, kan je er van op aan dat de problemen opnieuw de kop zullen opsteken.

Leren loslaten: hoe pak je het aan

Leren loslaten is niet altijd evident. Vaak is er zelfs professionele hulp nodig om los te leren komen van bepaalde gebeurtenissen. Maar vooraleer je professionele hulp inschakelt, kan zelf enkele zaken uitproberen.

  • Vermijd de situaties die je verdrietig of verbitterd maken niet. Hierdoor ga je jezelf bevestigen in het feit dat er iets is gebeurd wat niet juist is.
  • Vermijd wel om je te focussen op de gebeurtenissen die je niet kan los laten. Als je bijvoorbeeld ergens bent waar ook je ex-partner aanwezig is, zit dan niet voortdurend te zoeken wat hij/zij doet.
  • Geniet van je succes. Reed je het kruispunt voorbij waar je ooit een ongeval had zonder angst, dan mag je jezelf gerust belonen.

Leren loslaten met hulpmiddelen

Het meest geschikte hulpmiddel om te leren loslaten zijn ongetwijfeld Bachbloesems. Deze natuurlijke producten zijn samengesteld om negatieve emoties zoals angst, verdriet, boosheid om te buigen naar de positieve tegenpool.

Ga echter niet zomaar de eerste de beste drogisterij binnen om daar om het even welke Bachbloesem aan te schaffen. Leren loslaten is een complex gegeven, en daar is kennis voor nodig om de juiste Bachbloesem te vinden. Het is dus aangewezen om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te contacteren. Die kan op basis van jouw problematiek een remedie samenstellen die als het ware op maat gemaakt is. Om te leren loslaten is er zelfs een mix van Bachbloesems gemaakt, Bachbloesem mix 71. Net zoals alle Bachbloesems is deze compleet veilig om te gebruiken en zijn er totaal geen bijwerkingen.

Delen

Andere artikelen


11 Signalen dat je niet meer gelukkig bent

12 signalen dat je niet meer gelukkig bent

Voel je je verloren of down? Lees hier 12 signalen dat je niet meer gelukkig bent, en dat je je leven moet veranderen.

Lees het volledig artikel

Jezelf zijn

Jezelf zijn

Het is niet altijd eenvoudig om jezelf te zijn. Lees wat het inhoudt om jezelf te zijn en ontdek hoe je er voor kan zorgen dat je meer jezelf bent.

Lees het volledig artikel

Wat te elimineren van je leven om gelukkiger te zijn

Wat te elimineren van je leven om gelukkiger te zijn

Heb jij het doordringende vermoeden dat je alleen gelukkiger zou zijn als X waar was, of als je alleen maar Y kon doen? Wat moet je veranderen in je leven om gelukkiger te zijn?

Lees het volledig artikel

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Ben jij gezond? Doe-het-zelf-test

Gezond blijven terwijl we ouder worden is van vitaal belang. Ben jij gezond? Doe onze doe-het-zelf-test en kijk naar de aandachtspunten. Het is nu tijd voor actie.

Lees het volledig artikel

Hoe je jong kan blijven

Hoe je jong kan blijven

Wil je weten hoe je beter voor jezelf kan zorgen nu je rijper bent? Lees onze top tien tips en ontdek welke jou helpen om jong te blijven!

Lees het volledig artikel

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem vandaag een vliegende nieuwe start. Deze tijd van het jaar voel je je vol energie en je wil onder de zon komen met positiviteit en optimisme. We hebben een hele reeks informatieve artikels die je kunnen helpen dat te doen! Van een gezonde nieuwe start, tot gelukkig zijn, wij kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

7 tips voor een gelukkig nieuwjaar

7 tips om werkelijk een ‘gelukkig’ nieuwjaar te hebben

Wat kan je doen om het nieuwe jaar positief te starten? Hier zijn onze tips om werkelijk een gelukkig nieuwjaar tegemoet te gaan.

Lees het volledig artikel

Start van de lente = nieuwe start

Start van de lente = een nieuwe start

Heb je de indruk dat bij elke lente de tijd gekomen is voor een nieuwe start of een nieuwe ‘jij’? Deze ‘lenteschoonmaak’ waar we allemaal naar verlangen zit diep bij ons allemaal ingeworteld.

Lees het volledig artikel

Hoe leer ik loslaten?

Hoe leer ik loslaten?

Hoe leer ik gebeurtenissen uit het verleden loslaten? Ontdek welke stappen je moet zetten om dit te verwezenlijken en leer het nut van Bachbloesems kennen.

Lees het volledig artikel

12 redenen om nu voor je doel te gaan

12 redenen om nu voor je doel te gaan

Er zal nooit een optimaal moment komen om je doel te verwezenlijken, dus ga er nu voor! Dit zijn de top 12 redenen om nu voor je doel te gaan.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....