Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Zelfvertrouwen krijgen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen, want een vreemde persoon aanspreken durf je niet. Zie je mensen lachen, dan denk je meteen dat het om jou gaat. Je haat het om in de belangstelling te staan. Je bent verlegen, bang om fouten te maken en je kan jezelf geen houding aannemen als iemand negatief over je oordeelt. Dat zijn inderdaad de typische situaties die iemand met een beperkte hoeveelheid zelfvertrouwen sterk hinderen.

Waarom meer zelfvertrouwen krijgen?

Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, dan is dat omdat je door je twijfels niet verderop geraakt. Dit kan zowel op beroepsvlak als op familiaal vlak zijn. Als er een gebrek is aan zelfvertrouwen, dan wek je de indruk bij anderen dat men jou niet ernstig moet nemen.

Je zal maar zelden mensen met een laag zelfvertrouwen vinden in een kaderfunctie. De reden is heel eenvoudig. Je durft geen beslissingen nemen, en als je al eens iets beslist dan voel je jezelf daar onbehaaglijk bij. Want o jee als die beslissing later niet de juiste blijkt te zijn. Of wat ga je doen als iemand negatieve commentaar heeft op je beslissing? En zelfs als men positieve commentaar geeft, voel je jezelf ook ongemakkelijk.

Een gebrek aan zelfvertrouwen is niet alleen op psychisch vlak zwaar om dragen. Als je niets onderneemt tegen je te lage zelfbeeld, dan ga je er ook fysiek door in de problemen komen. Je durft bijvoorbeeld geen taken weigeren wat er voor zorgt dat je gestresseerd en oververmoeid geraakt. Kortom, het is een noodzaak om aan je zelfvertrouwen te werken als je voelt dat je te sterk twijfelt aan jezelf.

Hoe kan je meer zelfvertrouwen krijgen?

Meer zelfvertrouwen krijgen, begint bij jezelf. Het is belangrijk om niet zomaar lukraak dingen te gaan uitproberen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Want je kan er van op aan dat, als deze zaken niet lukken, je zelfvertrouwen nog dieper de grond is ingeboord.

Het is een goed idee om voor jezelf eens te noteren wat je sterke en je zwakke punten zijn. Op die manier ga je anders naar jezelf kijken en dat is een noodzakelijke eerste stap op weg naar meer zelfvertrouwen.

Je houding en uitstraling naar de buitenwereld toe draagt ook heel wat bij in je zelfvertrouwen. Zonder te overdrijven is het goed om met opgeheven hoofd door het leven te gaan. Eveneens is het belangrijk om de schouders niet te laten doorhangen. Oefen deze houding gerust voor de spiegel. Verder is het altijd mooi meegenomen als je netjes gekleed voor de dag komt. Dit vergemakkelijkt het fier zijn op jezelf.

Als je met iemand aan het praten bent, maak dan regelmatig oogcontact. Ook hier geldt dat je niet mag overdrijven, want anders komt dit te opdringerig over.

Meer zelfvertrouwen: een werk van lange adem

De tips die je hier leest, zijn maar een greep uit een groot aanbod van zaken die je kan doen om meer zelfvertrouwen te krijgen. De groei naar meer zelfvertrouwen, is er één die lang duurt. Besef dat er momenten zullen komen waarbij je terugvalt. Het is belangrijk om dan niet de moed op te geven. Alleen door vol te houden, ga je ervaren dat je zekerder van jezelf wordt.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Een psycholoog helpt bij faalangst

Een psycholoog helpt bij faalangst

Psycholoog en Bachbloesem expert Tom helpt je van faalangst af! Jezelf begeleiden met Bachbloesems: dit doe je in samen met psycholoog Tom!  

Lees het volledig artikel

Faalangst meer dan onzekerheid

Faalangst meer dan onzekerheid

Faalangst is ultieme onzekerheid en te wijten aan verstoorde emoties. Faalangst pak je aan met Bachbloesems! Expert en psycholoog Tom geeft advies-op-maat!

Lees het volledig artikel

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid: dat lijkt een paradox. Waarom zou iemand met uitstekende leerkwaliteiten en vaardigheden, last hebben van faalangst?

Lees het volledig artikel

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden kan een groot verschil maken tot het geluk in je leven. Wanneer we onszelf accepteren en stoppen met oordelen, voelen we dat andere mensen in ons leven ook veel minder kritisch en beoordelend worden. Dit artikel onderzoekt hoe je het best jezelf kan leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen.

Lees het volledig artikel

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst komt niet alleen bij kinderen voor, ook volwassenen hebben er veel last van. Er is sprake van angst om te falen wanneer je irrationeel bang bent om te falen, of als je blokkeert ten gevolge van je angst...

Lees het volledig artikel

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen betekent meestal angst bij het leveren van een (leer)prestatie. Meestal kan een deskundig oog de symptomen van faalangst bij leerlingen herkennen. 

Lees het volledig artikel

Faalangst aanpakken

Faalangst aanpakken

Om faalangst te kunnen aanpakken moet je weten wat er mis is. Faalangst kan verschillende oorzaken hebben maar vaak is het terug te voeren op een onverwerkte emotie. 

Lees het volledig artikel

Faalangst een symptoom van ADHD

Faalangst een symptoom van ADHD

ADHD leidt vaak tot faalangst. ADHD is ook een gedragsstoornis waaronder de concentratie sterk lijdt. Wat is ADHD precies? Waarom leidt het tot faalangst in gevallen?

Lees het volledig artikel

Gedragstherapie tegen faalangst

Gedragstherapie tegen faalangst

Gedragstherapie was tot voor kort het antwoord op faalangst. Steeds meer mensen passen de natuurlijke remedie Bachbloesems toe om faalangst of paniekaanvallen tegen te gaan.

Lees het volledig artikel

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst heeft te maken met het leren. De taak bij deze faalangst is de leeropdracht die de leraar aan leerlingen geeft. In feite begint het reeds wanneer een leraar...

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....