Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Cursus zelfvertrouwen

In een cursus rond zelfvertrouwen leer je uiteraard hoe je je zelfbeeld kan opkrikken. Wanneer het je parten speelt dat je zelfvertrouwen laag is, kan je via dergelijke cursus bouwen aan een opwaardering van dat zelfbeeld.

Cursus zelfvertrouwen: voor wie

Een cursus zelfvertrouwen is vooral geschikt voor mensen die kampen met twijfels rondom zichzelf. Iedereen gaat wel eens twijfelen, maar dat is natuurlijk niet altijd een reden om een cursus rond zelfvertrouwen te gaan volgen. Het is vooral wanneer je zo vaak twijfelt dat het je hindert in je beroepsleven, je privéleven of in allebei.

Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben hier doorgaans niet zelf om gevraagd. De ene persoon wordt wel met meer zelfvertrouwen geboren dan de andere, maar heel wat factoren in het leven zorgen er voor dat dit zelfvertrouwen groeit of net niet groeit. Deze factoren zijn onder andere de kritieken die men al van kindsbeen af krijgt. Hoort men constant negatieve kritiek, dan is de kans groot dat je geen groot zelfbeeld zal hebben. Ook het meemaken van succes en/of tegenslagen draagt er toe bij of je zelfvertrouwen kan groeien of niet.

Cursus zelfvertrouwen: wat houdt het in?

Je kan een cursus zelfvertrouwen op verschillende manieren volgen. Voor heel wat mensen is het een drempel om dergelijke cursus in groep te volgen. Zij opteren er dan voor om zich via internet in te schrijven voor zo’n cursus. Op die manier kunnen zij in de beslotenheid van hun huiskamer deze lessen volgen. Het gevaar dat hierin schuilt is dat je niet op regelmatige basis met je cursus bezig bent.

Als men het eng vindt om een cursus in groep te volgen die begeleid wordt door een lesgever, dan moet men beseffen dat dit enge gevoel vast en zeker bij elke cursist aanwezig is. Een goede lesgever zal er alles aan doen om van bij het begin iedereen op zijn gemak te stellen.

In de cursus zal men vooral op zoek gaan naar het inzicht in het eigen kunnen. Je leert beseffen wat je kernkwaliteiten zijn, je competenties en jouw normen. Maar net zo goed leer je wat je valkuilen zijn die er keer op keer voor zorgen dat je zelfvertrouwen afneemt. Het is zeker geen graven in het verleden en oprakelen van oude trauma’s.

Cursus zelfvertrouwen: heeft het zin?

Doorgaans zijn deelnemers aan een cursus om meer zelfvertrouwen te krijgen enthousiast over de resultaten. Je moet echter wel beseffen dat de cursus op zich je niet zal helpen. Je wordt zeker en vast geconfronteerd met enkele werkpunten.
Het deelnemen aan een cursus voor meer zelfvertrouwen kan je probleemloos combineren met het gebruik van Bachbloesems. Dat zijn natuurlijke producten die negatieve emoties ombuigen naar de positieve tegenpool. Een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom kan voor jou een ideale mix maken die kan beschouwd worden als maatwerk.

Delen

Andere artikelen


Hebben faalangst en erectiestoornissen iets met elkaar te maken?

Hebben faalangst en erectiestoornissen iets met elkaar te maken?

Kan faalangst een erectiestoornis veroorzaken? Een erectiestoornis kan meerdere oorzaken hebben, waar faalangst één van is. Als je telkens opnieuw problemen hebt met een erectie op het moment dat je geestelijk wel zin hebt om te vrijen, dan is de kans heel groot dat je een erectiestoornis hebt.  

Lees het volledig artikel

Faalangst en de rol van je huisarts

Faalangst en de rol van je huisarts

De huisarts kan je helpen met je faalangst. Daarnaast raden wij aan Bachbloesems te proberen: deze geheel natuurlijke remedie boekt veel succes bij het bouwen aan meer zelfvertrouwen en rust en kalmte.

Lees het volledig artikel

Assertief communiceren

Assertief communiceren

Assertief communiceren is niet aan iedereen gegeven. Lees enkele tips hoe je in communicatie assertief kan overkomen en welke valkuilen je moet vermijden.

Lees het volledig artikel

Wat te doen tegen onzekerheid?

Wat te doen tegen onzekerheid?

Wat kan je doen tegen onzekerheid? Lees waar mensen vaak onzeker over zijn en wat ze kunnen ondernemen om van die onzekerheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen: hoe ontstaat het

Het is niet eenvoudig om te leven met een gebrek aan zelfvertrouwen. Lees hoe dit je kan hinderen en ontdek ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Faalangst volgens Ilse Dewitte

Faalangst volgens Ilse Dewitte

Faalangst is volgens Ilse Dewitte alle reacties tezamen op een situatie waarin een kind denkt te moeten presteren en er een kans op mislukken bestaat. Er is angst voor negatieve kritiek wanneer iets niet lukt of wanneer het kind denkt dat iets niet lukt.

Lees het volledig artikel

Faalangst onderzoek

Faalangst onderzoek

Er is een wetenschappelijk onderzoek dat faalangst vast kan stellen. Faalangst is een van de facetten waarop het onderzoek zich richt. De diagnose faalangst vaststellen is namelijk niet eenvoudig en kan worden verward met andere emotionele stoornissen.

Lees het volledig artikel

Faalangst op de middelbare school

Faalangst op de middelbare school

Op de middelbare school komt faalangst voor bij 10% van de studenten. Faalangst bij een examen is angst om kennis en vaardigheden te demonstreren. Op een examen worden kennis en/of vaardigheden getest en iemand met cognitieve faalangst klapt op dat moment dicht, raakt in paniek of krijgt een black-out.

Lees het volledig artikel

Hoe geef ik mijn kind zelfvertrouwen?

Hoe geef ik mijn kind zelfvertrouwen?

Ouders vinden het heel belangrijk dat zij hun kind voldoende zelfvertrouwen geven. Ontdek enkele tips die je hierbij passend kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Soorten faalangst

Soorten faalangst

Als men over faalangst spreekt, dan is dit een overkoepelende term voor verschillende soorten van faalangst. Men kan faalangst eerst en vooral onderverdelen in positieve en negatieve faalangst  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....