Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Psychische blokkade

Een psychische blokkade ontstaat na een trauma. Met een trauma wordt een gebeurtenis bedoeld die een zware (negatieve) invloed heeft op het slachtoffer.

Het ontstaan van een psychische blokkade

Een trauma meemaken, hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je een psychische blokkade zal krijgen. Een psychische blokkade houdt in dat het trauma niet of slechts gedeeltelijk verwerkt is.

Als een trauma niet goed wordt verwerkt, dan ontstaat er iets als “men leert er mee leven”. Nochtans betekent dit net zo veel als het onderdrukken van het trauma. En zoiets onderdrukken heeft steevast tot gevolg dat het negatieve ooit naar buiten moet. Dat is typerend voor mensen met een psychische blokkade: ze zijn vaak vlug nerveus, geïrriteerd, bang. Meestal heeft men zelf niet door dat er een probleem is, en duurt het tot men van buiten af signalen geeft alvorens men ingrijpt.

Hoe herken je een psychische blokkade?

Een psychische blokkade is doorgaans de aanleiding voor enkele lichamelijke klachten. Men spreekt in dat verband ook van stress gerelateerde klachten.

Typische voorbeelden zijn problemen met spieren en gewrichten. Men voelt een vorm van stijfheid in de spieren, vaak ter hoogte van rug en/of de hals. Ook spijsverteringsklachten zijn vaak verbonden met een psychische blokkade.

Daarnaast kan men dan stellen dat al deze klachten in combinatie met zich psychisch niet lekker voelen er toe leiden dat men in een depressie terecht komt. De klachten die inherent zijn aan een psychische blokkade kunnen enkel opgelost worden door de blokkade op te heffen. Helaas gebeurt dit vaak enkel en alleen met behulp van anti depressiva. Deze kunnen weliswaar een vorm van ondersteuning bieden, maar men moet er zich heel goed van bewust zijn dat deze medicijnen de blokkade niet zullen aanpakken. Om te komen tot een blijvende duurzame oplossing, moet er vaak professionele hulp ingeschakeld worden.

Psychische blokkade oplossen

Een psychische blokkade oplossen, is niet een werkje dat in één adem gebeurt. Hier moet men de nodige tijd voor nemen. Helaas gaan heel wat mensen afhaken omdat men vindt dat het allemaal wat te lang duurt. Op dat moment kunnen Bachbloesems heel wat hulp bieden. Met Bachbloesems zal men de blokkade op zich niet oplossen, maar men wordt wel weerbaarder om de therapie te blijven volgen. Overigens gaan Bachbloesems de typisch negatieve gevoelens die gepaard gaan met een psychische blokkade ombuigen naar de negatieve tegenpool. Mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met angsten, zullen zich moediger voelen met Bachbloesems. Mensen die een laag zelfbeeld hebben, kunnen met Bachbloesems meer zelfvertrouwen krijgen.

Aarzel niet om contact op te nemen om de meest passende remedie te verkrijgen die het best past bij jouw problemen.

Delen

Andere artikelen


Emotionele stress?

Stress en/of emotionele stress

Stress en/of emotionele stress: het is algemeen bekend. Lees hoe emotionele stress ontstaat en wat je kan ondernemen als je van deze stress af wilt.

Lees het volledig artikel

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties kunnen een vat buskruit vormen. Lees hoe deze emoties je gezondheid kunnen ondermijnen en op welke manier je deze kan loslaten.

Lees het volledig artikel

Snel emotioneel worden

Snel emotioneel worden

Wat kunnen mensen doen als zij hinder hebben van snel emotioneel worden? Lees welke mogelijkheden men heeft om de emoties de baas te blijven. 

Lees het volledig artikel

omgaan met emoties

Omgaan met emoties

Sommige mensen uiten heel spontaan hun emoties en in sommige situaties is het niet gemakkelijk om daar correct mee om te gaan. Want hoe gedraag je jezelf tegenover iemand die binnen de kortste keren uit zijn vel springt van woede? 

Lees het volledig artikel

Onverwerkte emoties verwerken

Onverwerkte emoties verwerken

Onverwerkte emoties die men niet kan verwerken veroorzaken een blokkade. Lees waarom je deze emoties moet proberen verwerken en hoe dat kan.

Lees het volledig artikel

Onverwerkte emoties aanpakken

Onverwerkte emoties

Onverwerkte emoties kunnen ons leven sterk beïnvloeden. Lees hoe onverwerkte emoties een invloed kunnen hebben en wat je er tegen kan doen. 

Lees het volledig artikel

Emotionele klachten?

Emotionele klachten

Emotionele klachten zijn klachten waarvoor je niet de apotheek binnen stapt om er een kant en klaar pilletje voor af te halen.

Lees het volledig artikel

Hoe emoties herkennen?

Emoties herkennen

Er zijn tal van emoties die ons dagelijks overvallen. Meestal dringen we die emoties weg, want het uiten van emoties is niet altijd iets waar de omgeving blij mee is.

Lees het volledig artikel

Emotionele kwetsbaarheid

Emotionele kwetsbaarheid

Mensen die hun emoties niet durven tonen, voelen zich emotioneel kwetsbaar. Ontdek hoe je deze emotionele kwetsbaarheid efficiënt kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Emoties verwerken, hoe?

Emoties verwerken

Alle emoties, hoe klein ook, probeert men best te verwerken. Ontdek waarom dit zo belangrijk is en hoe je negatieve emoties kan verwerken.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....