Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Waarom iets doen tegen duizeligheid?

Duizeligheid is bijna steeds iets ongevaarlijk, zodat men zich kan afvragen of het wel nodig is om er iets tegen te doen. Het antwoord hierop is uiteraard ja. Enerzijds omwille van het feit dat duizeligheid heel vervelend kan zijn. Anderzijds omwille van het feit dat de duizeligheid op zich niet ongevaarlijk is, maar de oorzaken van de duizeligheid zijn vaak minder onschuldig.

Het is nochtans niet eenvoudig om iets te ondernemen tegen duizeligheid. Het belangrijkste is dat men de oorzaak vindt van de duizeligheid. Enkel dan kan men passend ingrijpen en de nodige acties ondernemen om én de oorzaak en de duizeligheid weg te nemen.

Tips om te doen tegen duizeligheid

Door het in acht nemen van een aantal tips, kan men tegen duizeligheid heel wat ondernemen op eigen houtje.

  • Drink voldoende water.
  • Eet liever meermaals een kleine portie dan één maal een grote portie.
  • Zorg voor een goede en voor voldoende rust.
  • Kom langzaam recht als je langere tijd gezeten of gelegen hebt.
  • Ga regelmatig buiten om zuurstof op te doen.
  • Wees kritisch tegenover de medicatie die je gebruikt. Controleer steeds de bijsluiter om te zien of de medicatie geen duizeligheid opwekt.
  • Als je een lage bloeddruk hebt, moet je de richtlijnen in verband met het gebruik van zout niet in acht nemen.
  • Zorg er voor dat je druivensuiker bij je hebt als je duizeligheid veroorzaakt wordt door een lage bloedsuikerspiegel.
  • Als blijkt dat je bloedarmoede hebt, eet dan regelmatig rood vlees.
  • Leg je hoofd op twee hoofdkussens zodat het wat hoger ligt.

Bedenkingen bij de tips tegen duizeligheid

De tips die hier vermeld worden tegen duizeligheid zijn weliswaar handige tips om de duizeligheid te verminderen, maar dat betekent niet dat deze tips de weg naar genezing zijn. Heb je regelmatig last van duizeligheid, dan is het zeker aan te raden om dit met een arts te bespreken. Deze tips uitproberen zijn op zich zonder risico, maar als je geen resultaat boekt, is het aan te raden om verder onderzoek te laten doorgaan.

Het is ook zinvol om eens na te gaan of duizeligheid niet veroorzaakt is door een negatieve emotie. Angsten, stress, depressies, verdriet,… kunnen ook aan de basis van duizeligheid liggen. In deze gevallen is het gebruik van Bachbloesems sterk aan te raden, aangezien deze negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten en daarom veilig om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen en zij hebben geen invloed op medicatie die men zou nemen.

Ik maak persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Duizeligheid die gepaard gaat met een draaierig gevoel wordt vaak door vestibulitis veroorzaakt. Lees meer over wat het is en wat je er kan aan doen.

Lees het volledig artikel

Is vertigo hetzelfde als duizeligheid?

Is vertigo hetzelfde als duizeligheid?

Vertigo is één van de vormen van duizeligheid. Lees hoe deze vorm veroorzaakt wordt en ook hoe je met Bachbloesems de klachten kan verminderen.

Lees het volledig artikel

Hoe kan verkoudheid voor duizeligheid zorgen?

Hoe een verkoudheid voor duizeligheid kan zorgen

Duizeligheid is niet noodzakelijk verbonden met een verkoudheid, maar het komt vaak samen voor. Lees de redenen waarom deze combinatie soms ontstaat.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij een kind en verband met bloeddruk?

Duizeligheid bij een kind

Ook al komt duizeligheid meer voor op oudere leeftijd, toch kan men stellen dat ook een kind er last van kan hebben. Eigenlijk is duizeligheid niet leeftijdgebonden, maar men merkt dat ouderen regelmatiger klachten hebben omtrent duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Acute duizeligheid

Acute duizeligheid

Duizeligheid komt meestal in een acute vorm op. Van het ene moment op het andere voelt men zich duizelig worden en zo rap als de duizeligheid op kwam, zo vlug is ze ook weer verdwenen.

Lees het volledig artikel

Wat moet je weten over stress en duizeligheid?

Duizeligheid door stress

Duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door stress, kan soms beangstigend zijn, maar is meestal niet ernstig. Net zoals stress komt een probleem met het binnenoor ook heel vaak voor als vorm van stress.

Lees het volledig artikel

De combinatie moeheid en duizeligheid?

Duizeligheid en moeheid

Duizeligheid komt meestal voor in combinatie met iets anders, zoals moeheid. Duizeligheid houdt in dat men draaierig is of ook dat men zich licht in het hoofd voelt.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn gaan hand in hand.

Duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn

Je zou ze bijna de drie musketiers kunnen noemen: duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Zo vaak zijn ze samen, komt de ene opdagen, dan zie je vast en zeker ook de andere.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid tijdens de overgang?

Duizeligheid tijdens de overgang

De overgang is niet meteen de meest fraaie periode in het leven van vrouwen, onder andere omwille van de duizeligheid die er dan vaak voorkomt.

Lees het volledig artikel

 Aanvallen van duizeligheid

Aanvallen van duizeligheid

De oorzaak dat iemand last heeft van aanvallen van duizeligheid is enorm moeilijk te vinden. Het mag echter een geruststelling heten dat duizeligheid weliswaar beangstigend kan zijn, toch is er zelden iets ernstigs aan de hand.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....