Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Waarom iets doen tegen duizeligheid?

Duizeligheid is bijna steeds iets ongevaarlijk, zodat men zich kan afvragen of het wel nodig is om er iets tegen te doen. Het antwoord hierop is uiteraard ja. Enerzijds omwille van het feit dat duizeligheid heel vervelend kan zijn. Anderzijds omwille van het feit dat de duizeligheid op zich niet ongevaarlijk is, maar de oorzaken van de duizeligheid zijn vaak minder onschuldig.

Het is nochtans niet eenvoudig om iets te ondernemen tegen duizeligheid. Het belangrijkste is dat men de oorzaak vindt van de duizeligheid. Enkel dan kan men passend ingrijpen en de nodige acties ondernemen om én de oorzaak en de duizeligheid weg te nemen.

Tips om te doen tegen duizeligheid

Door het in acht nemen van een aantal tips, kan men tegen duizeligheid heel wat ondernemen op eigen houtje.

  • Drink voldoende water.
  • Eet liever meermaals een kleine portie dan één maal een grote portie.
  • Zorg voor een goede en voor voldoende rust.
  • Kom langzaam recht als je langere tijd gezeten of gelegen hebt.
  • Ga regelmatig buiten om zuurstof op te doen.
  • Wees kritisch tegenover de medicatie die je gebruikt. Controleer steeds de bijsluiter om te zien of de medicatie geen duizeligheid opwekt.
  • Als je een lage bloeddruk hebt, moet je de richtlijnen in verband met het gebruik van zout niet in acht nemen.
  • Zorg er voor dat je druivensuiker bij je hebt als je duizeligheid veroorzaakt wordt door een lage bloedsuikerspiegel.
  • Als blijkt dat je bloedarmoede hebt, eet dan regelmatig rood vlees.
  • Leg je hoofd op twee hoofdkussens zodat het wat hoger ligt.

Bedenkingen bij de tips tegen duizeligheid

De tips die hier vermeld worden tegen duizeligheid zijn weliswaar handige tips om de duizeligheid te verminderen, maar dat betekent niet dat deze tips de weg naar genezing zijn. Heb je regelmatig last van duizeligheid, dan is het zeker aan te raden om dit met een arts te bespreken. Deze tips uitproberen zijn op zich zonder risico, maar als je geen resultaat boekt, is het aan te raden om verder onderzoek te laten doorgaan.

Het is ook zinvol om eens na te gaan of duizeligheid niet veroorzaakt is door een negatieve emotie. Angsten, stress, depressies, verdriet,… kunnen ook aan de basis van duizeligheid liggen. In deze gevallen is het gebruik van Bachbloesems sterk aan te raden, aangezien deze negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten en daarom veilig om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen en zij hebben geen invloed op medicatie die men zou nemen.

Ik maak persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Wat is het verband met duizeligheid en zweten?

Duizeligheid en zweten

Duizeligheid komt heel vaak voor in combinatie met zweten, maar zeker niet altijd. Bij duizeligheid ervaart men dat ofwel de wereld rondom aan het bewegen is, ofwel dat men zelf aan het bewegen is terwijl men stil zit of staat.

Lees het volledig artikel

Hoe kan je duizeligheid best behandelen?

Bestaat een behandeling tegen duizeligheid?

Er bestaat niet één of andere behandeling die men kan benoemen als zijnde de ideale behandeling tegen duizeligheid. De reden hiervoor is dat duizeligheid op zich geen aandoening is, maar een symptoom.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen duizeligheid en oorsuizingen?

Duizeligheid en oorsuizingen: Ménière?

Duizeligheid en oorsuizingen zijn samen met een verminderd gehoor de drie typische kenmerken voor de ziekte van Ménière. Deze ziekte is eerder zeldzaam en goedaardig.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid en een lage bloeddruk?

Duizeligheid door een te lage bloeddruk

Als patiënten klagen over duizeligheid, dan is de oorzaak heel vaak een bloeddruk die aan de lage kant is. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je hebt een tijd gezeten of gelegen en plots sta je recht en wordt het eventjes zwart voor de ogen.

Lees het volledig artikel

Oorzaken en oplossingen bij duizeligheid in je hoofd.

Duizeligheid in je hoofd

Als iemand last heeft van duizeligheid, dan is er doorgaans iets aan de hand in het hoofd. Dit hoeft niet meteen een reden tot ongerustheid te zijn, aangezien de meeste vormen van duizeligheid compleet onschuldig zijn.

Lees het volledig artikel

Acute duizeligheid

Acute duizeligheid

Duizeligheid komt meestal in een acute vorm op. Van het ene moment op het andere voelt men zich duizelig worden en zo rap als de duizeligheid op kwam, zo vlug is ze ook weer verdwenen.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Duizeligheid kan men soms aanpakken door oefeningen te doen. Lees iets meer over deze oefeningen hoe deze bijdragen om van de duizeligheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door nekklachten?

Heb je last van duizeligheid door nekklachten?

Nekklachten kunnen duizeligheid veroorzaken. Nekklachten ontstaan vaak na een ongeval of door stress. Hier bieden Bachbloesems uitkomst.

Lees het volledig artikel

Wat is positieafhankelijke duizeligheid?

Wat is positieafhankelijke duizeligheid?

Positieafhankelijke duizeligheid of BPPD is nauw verbonden met los gekomen oorsteentjes. Lees wat je tegen dit vervelende fenomeen kan doen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....