Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Waarom iets doen tegen duizeligheid?

Duizeligheid is bijna steeds iets ongevaarlijk, zodat men zich kan afvragen of het wel nodig is om er iets tegen te doen. Het antwoord hierop is uiteraard ja. Enerzijds omwille van het feit dat duizeligheid heel vervelend kan zijn. Anderzijds omwille van het feit dat de duizeligheid op zich niet ongevaarlijk is, maar de oorzaken van de duizeligheid zijn vaak minder onschuldig.

Het is nochtans niet eenvoudig om iets te ondernemen tegen duizeligheid. Het belangrijkste is dat men de oorzaak vindt van de duizeligheid. Enkel dan kan men passend ingrijpen en de nodige acties ondernemen om én de oorzaak en de duizeligheid weg te nemen.

Tips om te doen tegen duizeligheid

Door het in acht nemen van een aantal tips, kan men tegen duizeligheid heel wat ondernemen op eigen houtje.

  • Drink voldoende water.
  • Eet liever meermaals een kleine portie dan één maal een grote portie.
  • Zorg voor een goede en voor voldoende rust.
  • Kom langzaam recht als je langere tijd gezeten of gelegen hebt.
  • Ga regelmatig buiten om zuurstof op te doen.
  • Wees kritisch tegenover de medicatie die je gebruikt. Controleer steeds de bijsluiter om te zien of de medicatie geen duizeligheid opwekt.
  • Als je een lage bloeddruk hebt, moet je de richtlijnen in verband met het gebruik van zout niet in acht nemen.
  • Zorg er voor dat je druivensuiker bij je hebt als je duizeligheid veroorzaakt wordt door een lage bloedsuikerspiegel.
  • Als blijkt dat je bloedarmoede hebt, eet dan regelmatig rood vlees.
  • Leg je hoofd op twee hoofdkussens zodat het wat hoger ligt.

Bedenkingen bij de tips tegen duizeligheid

De tips die hier vermeld worden tegen duizeligheid zijn weliswaar handige tips om de duizeligheid te verminderen, maar dat betekent niet dat deze tips de weg naar genezing zijn. Heb je regelmatig last van duizeligheid, dan is het zeker aan te raden om dit met een arts te bespreken. Deze tips uitproberen zijn op zich zonder risico, maar als je geen resultaat boekt, is het aan te raden om verder onderzoek te laten doorgaan.

Het is ook zinvol om eens na te gaan of duizeligheid niet veroorzaakt is door een negatieve emotie. Angsten, stress, depressies, verdriet,… kunnen ook aan de basis van duizeligheid liggen. In deze gevallen is het gebruik van Bachbloesems sterk aan te raden, aangezien deze negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten en daarom veilig om te gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen en zij hebben geen invloed op medicatie die men zou nemen.

Ik maak persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Heb je ook last van duizeligheid na inspanningen?

Duizeligheid na zware inspanningen

Duizeligheid kan na het leveren van zware inspanningen voorkomen en is op zich niet abnormaal.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid bij het bukken?

Duizeligheid bij het bukken

Duizeligheid is een vervelende zaak, die niet alleen voorkomt bij het bukken. Men kan ook last hebben van duizeligheid als men gewoon recht staat of zelfs als men in bed ligt.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij het opstaan.

Duizeligheid bij het opstaan

De vorm van duizeligheid die het meest voorkomt, is de duizeligheid die men voelt als men plots gaat opstaan. Hier is een vrij logische verklaring voor, maar als de duizeligheid heel vaak voorkomt tijdens het opstaan of langer dan enkele seconden duurt, dan is het goed om te laten nagaan wat er aan de hand is.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid en hoofdpijn

Duizeligheid en hoofdpijn

Duizeligheid en hoofdpijn worden vaak in één adem genoemd worden. Het koppel duizeligheid en hoofdpijn, krijgt er echter vaak ook een derde en zelfs vierde partner bij in de vorm van misselijkheid en/of vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Wat is cervicale duizeligheid en hoe ga je er mee om?

Cervicale duizeligheid

Duizeligheid, of het nu cervicale duizeligheid of een andere vorm van duizeligheid is, is een gevoel dat zeer vervelend is voor wie het moet ondergaan.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door een virus?

Kan duizeligheid door een virus veroorzaakt worden?

Als het evenwichtsorgaan aangetast is door een virus, dan kan er duizeligheid ontstaan. Het virus op zich veroorzaakt niet de duizeligheid maar wel het evenwichtsorgaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij een kind en verband met bloeddruk?

Duizeligheid bij een kind

Ook al komt duizeligheid meer voor op oudere leeftijd, toch kan men stellen dat ook een kind er last van kan hebben. Eigenlijk is duizeligheid niet leeftijdgebonden, maar men merkt dat ouderen regelmatiger klachten hebben omtrent duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Wat is duizeligheid en wat zijn de oplossingen?

Ik heb last van duizeligheid

Je hebt last van duizeligheid als je een gevoel hebt van niet stabiel te zijn en/of lichthoofdig te zijn. Het is iets wat het merendeel der mensen wel eens ervaart en doorgaans is duizeligheid iets wat van korte duur is.

Lees het volledig artikel

Wat te doen bij duizeligheid tijdens het liggen?

Duizeligheid tijdens het liggen

Bij duizeligheid is het vaak een automatische reactie dat mensen gaan liggen. Dit is een zeer logische reactie en vaak ook een goede reactie. Heel wat vreemder wordt het als men een gevoel van duizeligheid krijgt tijdens het liggen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....