Bachbloesemadvies

Bachbloesems – Wat en waarom? Uitleg bij al je vragen

Wat zijn Bachbloesems en wat doen ze

Wat zijn Bachbloesems precies?

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van bloemen of planten. Ze werken positief in op bepaalde negatieve emoties zoals stress, gebrek aan zelfvertrouwen – maar ook neerslachtigheid, angst enzoverder.

Voor eender welke negatieve emotie die je je kan bedenken, is er één Bachbloesem - of meerdere die je kunnen helpen. Meerdere, want je kan ze ook gaan combineren tot een Bachbloesemmix of Bachbloesemsamenstelling.

Hoe werken Bachbloesems?

Bachbloesems gaan negatieve emoties ombuigen in hun positieve pool. Dit betekent zoveel als dat iemand die doorgaans een heel nerveus type is, innerlijke rust kan vinden met Bachbloesems. Geef je snel op? Dan zorgen Bachbloesems voor volharding. Geen vertrouwen in jezelf, anderen of de wereld? Ook daar hebben Bachbloesems een oplossing voor.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Bachbloesems?

En nee, van Bachbloesems word je niet ‘suf’ of ga je geen compleet ander gedrag krijgen. Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en geven geen bijwerkingen De negatieve emoties die worden omgebogen, worden eigenlijk bijgeschaafd. 

Denk maar aan iemand die heel kritisch is. Klinkt als een heel negatieve eigenschap.
Maar eigenlijk kan iemand die kritisch is fouten zien die niemand anders ziet. Dat is positief natuurlijk, en kan je heel goed gebruiken in je job.
Bachbloesems kunnen voorkomen dat je te perfectionistisch wordt en te veel kritiek op je naasten uit bijvoorbeeld. (info: perfectionistisch zijn en kritiek hebben is niet dezelfde Bachbloesem)

Bij wat kunnen Bachbloesems helpen?

Zoals je eerder hebt gelezen werken Bachbloesems op stress, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen en andere negatieve emoties. Maar er zijn nog voorbeelden. Denk maar aan emoties die gepaard gaan bij adhd. Er is een Bachbloesem mix die helpt om je beter te concentreren en minder ‘drukke’ gedachten te hebben.

Er is een Bachbloesem die je helpt als je moeite hebt met kiezen. Er is er ook één als je moeite hebt met nee zeggen. Of er is er één als je te streng bent voor jezelf. Denk aan een negatieve emotie, en er is een Bachbloesem die helpt of meerdere!

Welke Bachbloesems zijn er dan?

Agrimony, Larch, White Chestnut, Star of Bethlehem… We gaan ze hier niet allemaal opnoemen. Maar er zijn in totaal 38 Bachbloesems. In principe zijn er 39, maar nummer 39 is eigenlijk al een combinatie van verschillende Bachbloesems. Je vindt op het internet tal van Bachbloesemlijsten en samenvattingen van de 38 Bachbloesemsoorten. Op onze website hebben we dat uiteraard ook, en je kan die hier vinden: Alle 38 Bachbloesemsoorten.

 Je kan ze ook allemaal bij Mariepure aankopen als Bachbloesem set, en dit aan de voordeligste prijs die je vindt op het internet, inclusief mooi kistje en begeleidend boekje!

Bachbloesem set online kopen

Waarom noemen Bachbloesems eigenlijk zo?

Vanwaar komt de naam Bachbloesems? Het heeft helemaal niets te maken met de componist Bach. Dat grapje hebben we al veel gehoord. De naam komt van Dr. Edward Bach.  Edward Bach is een dokter die geboren werd op het einde van de 19de eeuw en doorheen zijn levenspad de 38 Bachbloesems heeft ontdekt. Zijn ontdekkingen kwamen er, nadat hij niet tevreden was over de klassieke geneeskunde. Een gezonde geest zorgt namelijk voor een gezond lichaam – en medicijnen kunnen niet altijd voor een gezonde geest zorgen.

Welke Bachbloesems moet ik nemen?

Bachbloesems werken niet zoals de medicatie die je kent. Heb je hoofdpijn, dan ga neem je een pijnstiller. Heeft iemand anders hoofdpijn? Dan neemt die persoon vast dezelfde pijnstiller.

Bij Bachbloesems werkt het anders. Bachbloesems zijn eigenlijk afgestemd op hoe jij in elkaar zit. Hoe ziet je karakter eruit? Van welke emoties heb je nu het meest last? Welke zaken vormen nu een hindernis voor jou? Met al deze informatie kan een Bachbloesemtherapeut voor jou een gepaste samenstelling maken.

Het zal je niet verbazen, dat ik Tom Vermeersch, naast psycholoog ook Bachbloesemtherapeut ben. Met mijn meer dan 30 jaar ervaring in de Bachbloesemtherapie heb ik al vele mensen, kinderen én dieren geholpen. Hetzij via een persoonlijke Bachbloesem samenstelling, een ‘standaard’ samenstelling of een begeleide ‘maak je eigen Bachbloesemmix’.

Je mag me altijd contacteren als je erover nadenkt, twijfelt of al denkt te weten welke Bachbloesem bij je past. Ik help je graag gratis verder.

Helpen Bachbloesems altijd?

Nee, Bachbloesems helpen niet altijd. We zijn daar bij Mariepure ook eerlijk in. Er zijn bepaalde specifieke gevallen, zoals puur fysieke klachten, waar Bachbloesems niet bij kunnen helpen. Daar lees je verder in de tekst meer over.

We krijgen vaak de vraag of Bachbloesems geen placebo-effect zijn. En hoewel er verschillende wetenschappelijke studies zijn die beweren van niet (je kan deze informatie vinden op de website van Bach Centre) vertrouwen wij op het feit dat kinderen en dieren – die niet kunnen beseffen dat ze het nemen – ook verbetering is. Hoe kan je spreken van een placebo-effect als je niet weet wat je krijgt?

In 96% van de gevallen waar we hebben gevraagd naar de ervaring is er na de juiste kuur en juiste dosering altijd een ruime verbetering of volledige oplossing. Je kan hier ervaringen met Bachbloesems lezen.

Wanneer helpen Bachbloesems niet?

Fysieke klachten

Bepaalde puur fysieke klachten, zoals ontstoken wonden, gebroken botten of levensbedreigende ziektes zullen niet genezen met Bachbloesems. Ze kunnen je wel begeleiden bij de emoties die je ervaart mochten die klachten er zijn – maar de fysieke klachten genezen doen ze niet.

Foute samenstelling

Er zijn jammer genoeg ook Bachbloesemtherapeuten zonder ervaring of opleiding die Bachbloesems verkopen. Hoewel ze geen bijwerkingen hebben en niet schadelijk zijn – dus op zich is er geen gevaar – kan je ook geen resultaat ervaren als de gekozen Bachbloesem of Bachbloesems gewoon niet de juiste zijn voor jou.

Onjuiste dosering

De dosering is 6 x 4 druppels per dag. Niet 4 x 6 druppels, ook niet 2 x 12 druppels of 1 x 24.
Nee, je moet de druppels zes keer per dag innemen, en dit per 4 druppels. Dit geldt bij volwassenen, kinderen, baby’s & dieren. De frequentie van inname is het belangrijkst – niet het aantal druppels.

Verkeerde verwachtingen

Zoals je eerder hebt gelezen kunnen Bachbloesems niet helpen bij puur fysieke aandoeningen. Als je dus bijvoorbeeld Bachbloesem mix 51 voor ‘afslanken’ bestelt, moet je weten dat deze samenstelling je ondersteunt bij je dieet – niet gewoon vet gaat verbranden. Deze Bachbloesemsamenstelling is heel succesvol als emotionele ondersteuning bij je dieet. Het helpt je bij de verandering van je eetgewoontes en geeft je doorzettingsvermogen om het nieuwe voedingspatroon te integreren in je dagelijkse levensstijl.Bachbloesem mix 51 om af te slanken

Waar moet ik Bachbloesems kopen?

Op mijn website vind je een heel assortiment aan standaard mixen, kan je zelf een Bachbloesemtest doen om de juiste te kiezen voor jou, een familielid of huisdier – of je kan me contacteren, dan maak ik een een Bachbloesem mix op maat voor jou.

Je kan Bachbloesems vinden in natuurwinkels of apotheken. Als je echter goed gelezen hebt, weet je dat je zonder kennis niet zomaar eender welke Bachbloesems kan nemen.  

Apothekers hebben een brede opleiding Pharmacie achter de rug, maar daar is Bachbloesem geen onderdeel van. Natuurwinkels hebben vaak een basiskennis, maar niet die van een echte expert.

Goedkoper dan bij Mariepure? Vaak gaat het ten koste van kwaliteit…
Wel geven wij soms kortingen weg voor onze trouwe klanten, via onze nieuwsbrief.

Nog vragen over Bachbloesems? Twijfels over welke Bachbloesem bij jou past? Of fan van Mariepure en wil je ons graag helpen op één of andere manier met ons Bachbloesemverhaal?
Neem dan vrijblijvend contact op!


Bronnen: 

"Bach-bloesemtherapie theorie en praktijk" - M. Scheffer
"Genezing door bloemen" - Edward Bach
"The Bach Remedies Workbook" - Stefan Ball


Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Bach remedies innemen : hoe lang?

Hoe lang de Bach remedies moeten genomen worden is een vraag die heel veel gesteld wordt en waar er geen exact antwoord kan op gegeven worden. Bachbloesemtherapie is geen exacte wetenschap omdat we werken met mensen en met emoties.

Ook dieren kunnen geholpen worden door de Bach remedies

Niet enkel mensen, maar ook dieren kunnen geholpen worden door bachbloesemtherapie. Lees hier meer over deze ervaringen.

Bachbloesemtherapie werkt met bloesems

Zoals de naam al doet vermoeden, baseert de bachbloesemtherapie zich op het bestaan van diverse bloesems. Laten we van naderbij bekijken hoe deze methode precies tot stand komt.

Wat is het verschil tussen bachbloesemtherapie en homeopathie?

Vaak worden bachbloesemtherapie en homeopathie in één adem genoemd. Echter, het gaat hier over twee heel verschillende zaken. Lees hier meer over beide onderwerpen!

Bachbloesems : bereiding en alcohol

Bachbloesems zijn extracten van bloesems geplukt van bomen, struiken en planten. Om de energie uit de bloesems te halen gebruikte Dr. Bach geen alcohol. Hij gebruikte water en het zonlicht. De bereidingswijze was heel eenvoudig en iedereen kon die uitvoeren. Het de intentie van Dr. Bach dat iedereen is staat moest zijn zichzelf te helpen en aldus maakte hij er geen geheim over hoe de Bachbloesems gemaakt werden. Hij plukte de bloesems van de planten op het moment dat ze in volle bloei stonden en plaatste die in kommetje met water. Dat liet hij ze gedurende drie uur bloot staan aan de zon. Dat was voldoende tijd om de energie uit de bloesems in het water te laten trekken. Dus tot hiertoe kwam er nog altijd geen alcohol aan te pas.

Bach bloesemtherapie

Bij de Bach bloesemtherapie streeft men erna de negatieve gevoelens, die een mens in zich heeft om te zetten naar positieve gevoelens, waardoor men een evenwichtiger beeld van het leven krijgt.

Wat kan men verwachten van de Bach remedies?

Bij de opstart van een nieuwe methode - regulier of niet - is het altijd spannend afwachten wat het effect gaat zijn. Wat kan men verwachten bij het beginnen van een Bach remedie?

Bachbloesems mengen

Bachbloesems kan men zeker met elkaar mengen om op die manier de meest geschikte remedie te bekomen. Eigenlijk wou dokter Bach, de uitvinder van de Bachbloesems, niets liever dan dat mensen zelf met Bachbloesems zouden experimenteren. Ook al was hij zelf een dokter, toch vond hij dat mensen zouden moeten kunnen zelf Bachbloesems maken.

Hoe smaken de Bachbloesem druppeltjes?

De Bachbloesem druppeltjes zien eruit als water, maar dat zijn ze natuurlijk niet. Vele mensen vragen zich dan ook af hoe deze remedie smaakt. Ontdek hier het antwoord!

Is bachbloesemtherapie hetzelfde als homeopathie?

Bachbloesemtherapie en homeopathie hebben bepaalde overeenkomsten maar ook enkele belangrijke verschilpunten.

Bachbloesems – Wat en waarom? Uitleg bij al je vragen

Bachbloesems – Wat en waarom? Uitleg bij al je vragen
Wat zijn Bachbloesems en wat doen ze

Wat zijn Bachbloesems precies?

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van bloemen of planten. Ze werken positief in op bepaalde negatieve emoties zoals stress, gebrek aan zelfvertrouwen – maar ook neerslachtigheid, angst enzoverder.

Voor eender welke negatieve emotie die je je kan bedenken, is er één Bachbloesem - of meerdere die je kunnen helpen. Meerdere, want je kan ze ook gaan combineren tot een Bachbloesemmix of Bachbloesemsamenstelling.

Hoe werken Bachbloesems?

Bachbloesems gaan negatieve emoties ombuigen in hun positieve pool. Dit betekent zoveel als dat iemand die doorgaans een heel nerveus type is, innerlijke rust kan vinden met Bachbloesems. Geef je snel op? Dan zorgen Bachbloesems voor volharding. Geen vertrouwen in jezelf, anderen of de wereld? Ook daar hebben Bachbloesems een oplossing voor.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Bachbloesems?

En nee, van Bachbloesems word je niet ‘suf’ of ga je geen compleet ander gedrag krijgen. Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en geven geen bijwerkingen De negatieve emoties die worden omgebogen, worden eigenlijk bijgeschaafd. 

Denk maar aan iemand die heel kritisch is. Klinkt als een heel negatieve eigenschap.
Maar eigenlijk kan iemand die kritisch is fouten zien die niemand anders ziet. Dat is positief natuurlijk, en kan je heel goed gebruiken in je job.
Bachbloesems kunnen voorkomen dat je te perfectionistisch wordt en te veel kritiek op je naasten uit bijvoorbeeld. (info: perfectionistisch zijn en kritiek hebben is niet dezelfde Bachbloesem)

Bij wat kunnen Bachbloesems helpen?

Zoals je eerder hebt gelezen werken Bachbloesems op stress, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen en andere negatieve emoties. Maar er zijn nog voorbeelden. Denk maar aan emoties die gepaard gaan bij adhd. Er is een Bachbloesem mix die helpt om je beter te concentreren en minder ‘drukke’ gedachten te hebben.

Er is een Bachbloesem die je helpt als je moeite hebt met kiezen. Er is er ook één als je moeite hebt met nee zeggen. Of er is er één als je te streng bent voor jezelf. Denk aan een negatieve emotie, en er is een Bachbloesem die helpt of meerdere!

Welke Bachbloesems zijn er dan?

Agrimony, Larch, White Chestnut, Star of Bethlehem… We gaan ze hier niet allemaal opnoemen. Maar er zijn in totaal 38 Bachbloesems. In principe zijn er 39, maar nummer 39 is eigenlijk al een combinatie van verschillende Bachbloesems. Je vindt op het internet tal van Bachbloesemlijsten en samenvattingen van de 38 Bachbloesemsoorten. Op onze website hebben we dat uiteraard ook, en je kan die hier vinden: Alle 38 Bachbloesemsoorten.

 Je kan ze ook allemaal bij Mariepure aankopen als Bachbloesem set, en dit aan de voordeligste prijs die je vindt op het internet, inclusief mooi kistje en begeleidend boekje!

Bachbloesem set online kopen

Waarom noemen Bachbloesems eigenlijk zo?

Vanwaar komt de naam Bachbloesems? Het heeft helemaal niets te maken met de componist Bach. Dat grapje hebben we al veel gehoord. De naam komt van Dr. Edward Bach.  Edward Bach is een dokter die geboren werd op het einde van de 19de eeuw en doorheen zijn levenspad de 38 Bachbloesems heeft ontdekt. Zijn ontdekkingen kwamen er, nadat hij niet tevreden was over de klassieke geneeskunde. Een gezonde geest zorgt namelijk voor een gezond lichaam – en medicijnen kunnen niet altijd voor een gezonde geest zorgen.

Welke Bachbloesems moet ik nemen?

Bachbloesems werken niet zoals de medicatie die je kent. Heb je hoofdpijn, dan ga neem je een pijnstiller. Heeft iemand anders hoofdpijn? Dan neemt die persoon vast dezelfde pijnstiller.

Bij Bachbloesems werkt het anders. Bachbloesems zijn eigenlijk afgestemd op hoe jij in elkaar zit. Hoe ziet je karakter eruit? Van welke emoties heb je nu het meest last? Welke zaken vormen nu een hindernis voor jou? Met al deze informatie kan een Bachbloesemtherapeut voor jou een gepaste samenstelling maken.

Het zal je niet verbazen, dat ik Tom Vermeersch, naast psycholoog ook Bachbloesemtherapeut ben. Met mijn meer dan 30 jaar ervaring in de Bachbloesemtherapie heb ik al vele mensen, kinderen én dieren geholpen. Hetzij via een persoonlijke Bachbloesem samenstelling, een ‘standaard’ samenstelling of een begeleide ‘maak je eigen Bachbloesemmix’.

Je mag me altijd contacteren als je erover nadenkt, twijfelt of al denkt te weten welke Bachbloesem bij je past. Ik help je graag gratis verder.

Helpen Bachbloesems altijd?

Nee, Bachbloesems helpen niet altijd. We zijn daar bij Mariepure ook eerlijk in. Er zijn bepaalde specifieke gevallen, zoals puur fysieke klachten, waar Bachbloesems niet bij kunnen helpen. Daar lees je verder in de tekst meer over.

We krijgen vaak de vraag of Bachbloesems geen placebo-effect zijn. En hoewel er verschillende wetenschappelijke studies zijn die beweren van niet (je kan deze informatie vinden op de website van Bach Centre) vertrouwen wij op het feit dat kinderen en dieren – die niet kunnen beseffen dat ze het nemen – ook verbetering is. Hoe kan je spreken van een placebo-effect als je niet weet wat je krijgt?

In 96% van de gevallen waar we hebben gevraagd naar de ervaring is er na de juiste kuur en juiste dosering altijd een ruime verbetering of volledige oplossing. Je kan hier ervaringen met Bachbloesems lezen.

Wanneer helpen Bachbloesems niet?

Fysieke klachten

Bepaalde puur fysieke klachten, zoals ontstoken wonden, gebroken botten of levensbedreigende ziektes zullen niet genezen met Bachbloesems. Ze kunnen je wel begeleiden bij de emoties die je ervaart mochten die klachten er zijn – maar de fysieke klachten genezen doen ze niet.

Foute samenstelling

Er zijn jammer genoeg ook Bachbloesemtherapeuten zonder ervaring of opleiding die Bachbloesems verkopen. Hoewel ze geen bijwerkingen hebben en niet schadelijk zijn – dus op zich is er geen gevaar – kan je ook geen resultaat ervaren als de gekozen Bachbloesem of Bachbloesems gewoon niet de juiste zijn voor jou.

Onjuiste dosering

De dosering is 6 x 4 druppels per dag. Niet 4 x 6 druppels, ook niet 2 x 12 druppels of 1 x 24.
Nee, je moet de druppels zes keer per dag innemen, en dit per 4 druppels. Dit geldt bij volwassenen, kinderen, baby’s & dieren. De frequentie van inname is het belangrijkst – niet het aantal druppels.

Verkeerde verwachtingen

Zoals je eerder hebt gelezen kunnen Bachbloesems niet helpen bij puur fysieke aandoeningen. Als je dus bijvoorbeeld Bachbloesem mix 51 voor ‘afslanken’ bestelt, moet je weten dat deze samenstelling je ondersteunt bij je dieet – niet gewoon vet gaat verbranden. Deze Bachbloesemsamenstelling is heel succesvol als emotionele ondersteuning bij je dieet. Het helpt je bij de verandering van je eetgewoontes en geeft je doorzettingsvermogen om het nieuwe voedingspatroon te integreren in je dagelijkse levensstijl.Bachbloesem mix 51 om af te slanken

Waar moet ik Bachbloesems kopen?

Op mijn website vind je een heel assortiment aan standaard mixen, kan je zelf een Bachbloesemtest doen om de juiste te kiezen voor jou, een familielid of huisdier – of je kan me contacteren, dan maak ik een een Bachbloesem mix op maat voor jou.

Je kan Bachbloesems vinden in natuurwinkels of apotheken. Als je echter goed gelezen hebt, weet je dat je zonder kennis niet zomaar eender welke Bachbloesems kan nemen.  

Apothekers hebben een brede opleiding Pharmacie achter de rug, maar daar is Bachbloesem geen onderdeel van. Natuurwinkels hebben vaak een basiskennis, maar niet die van een echte expert.

Goedkoper dan bij Mariepure? Vaak gaat het ten koste van kwaliteit…
Wel geven wij soms kortingen weg voor onze trouwe klanten, via onze nieuwsbrief.

Nog vragen over Bachbloesems? Twijfels over welke Bachbloesem bij jou past? Of fan van Mariepure en wil je ons graag helpen op één of andere manier met ons Bachbloesemverhaal?
Neem dan vrijblijvend contact op!


Bronnen: 

"Bach-bloesemtherapie theorie en praktijk" - M. Scheffer
"Genezing door bloemen" - Edward Bach
"The Bach Remedies Workbook" - Stefan BallMarie Pure

Andere artikelen


Bach remedies innemen : hoe lang?

Bach remedies innemen : hoe lang?

Hoe lang de Bach remedies moeten genomen worden is een vraag die heel veel gesteld wordt en waar er geen exact antwoord kan op gegeven worden. Bachbloesemtherapie is geen exacte wetenschap omdat we werken met mensen en met emoties.

Lees het volledig artikel

Ook dieren kunnen geholpen worden door de Bach remedies

Ook dieren kunnen geholpen worden door de Bach remedies

Niet enkel mensen, maar ook dieren kunnen geholpen worden door bachbloesemtherapie. Lees hier meer over deze ervaringen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesemtherapie werkt met bloesems

Bachbloesemtherapie werkt met bloesems

Zoals de naam al doet vermoeden, baseert de bachbloesemtherapie zich op het bestaan van diverse bloesems. Laten we van naderbij bekijken hoe deze methode precies tot stand komt.

Lees het volledig artikel

Wat is het verschil tussen bachbloesemtherapie en homeopathie?

Wat is het verschil tussen bachbloesemtherapie en homeopathie?

Vaak worden bachbloesemtherapie en homeopathie in één adem genoemd. Echter, het gaat hier over twee heel verschillende zaken. Lees hier meer over beide onderwerpen!

Lees het volledig artikel

Bachbloesems : bereiding en alcohol

Bachbloesems : bereiding en alcohol

Bachbloesems zijn extracten van bloesems geplukt van bomen, struiken en planten. Om de energie uit de bloesems te halen gebruikte Dr. Bach geen alcohol. Hij gebruikte water en het zonlicht. De bereidingswijze was heel eenvoudig en iedereen kon die uitvoeren. Het de intentie van Dr. Bach dat iedereen is staat moest zijn zichzelf te helpen en aldus maakte hij er geen geheim over hoe de Bachbloesems gemaakt werden. Hij plukte de bloesems van de planten op het moment dat ze in volle bloei stonden en plaatste die in kommetje met water. Dat liet hij ze gedurende drie uur bloot staan aan de zon. Dat was voldoende tijd om de energie uit de bloesems in het water te laten trekken. Dus tot hiertoe kwam er nog altijd geen alcohol aan te pas.

Lees het volledig artikel

Bach bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie

Bij de Bach bloesemtherapie streeft men erna de negatieve gevoelens, die een mens in zich heeft om te zetten naar positieve gevoelens, waardoor men een evenwichtiger beeld van het leven krijgt.

Lees het volledig artikel

Wat kan men verwachten van de Bach remedies?

Wat kan men verwachten van de Bach remedies?

Bij de opstart van een nieuwe methode - regulier of niet - is het altijd spannend afwachten wat het effect gaat zijn. Wat kan men verwachten bij het beginnen van een Bach remedie?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems mengen

Bachbloesems mengen

Bachbloesems kan men zeker met elkaar mengen om op die manier de meest geschikte remedie te bekomen. Eigenlijk wou dokter Bach, de uitvinder van de Bachbloesems, niets liever dan dat mensen zelf met Bachbloesems zouden experimenteren. Ook al was hij zelf een dokter, toch vond hij dat mensen zouden moeten kunnen zelf Bachbloesems maken.

Lees het volledig artikel

Hoe smaken de Bachbloesem druppeltjes?

Hoe smaken de Bachbloesem druppeltjes?

De Bachbloesem druppeltjes zien eruit als water, maar dat zijn ze natuurlijk niet. Vele mensen vragen zich dan ook af hoe deze remedie smaakt. Ontdek hier het antwoord!

Lees het volledig artikel

Is bachbloesemtherapie hetzelfde als homeopathie?

Is bachbloesemtherapie hetzelfde als homeopathie?

Bachbloesemtherapie en homeopathie hebben bepaalde overeenkomsten maar ook enkele belangrijke verschilpunten.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....