Bachbloesems – Wat en waarom? Uitleg bij al je vragen

Bachbloesems – Wat en waarom? Uitleg bij al je vragen
Wat zijn Bachbloesems en wat doen ze

Wat zijn Bachbloesems precies?

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van bloemen of planten. Ze werken positief in op bepaalde negatieve emoties zoals stress, gebrek aan zelfvertrouwen – maar ook neerslachtigheid, angst enzoverder.

Voor eender welke negatieve emotie die je je kan bedenken, is er één Bachbloesem - of meerdere die je kunnen helpen. Meerdere, want je kan ze ook gaan combineren tot een Bachbloesemmix of Bachbloesemsamenstelling.

Hoe werken Bachbloesems?

Bachbloesems gaan negatieve emoties ombuigen in hun positieve pool. Dit betekent zoveel als dat iemand die doorgaans een heel nerveus type is, innerlijke rust kan vinden met Bachbloesems. Geef je snel op? Dan zorgen Bachbloesems voor volharding. Geen vertrouwen in jezelf, anderen of de wereld? Ook daar hebben Bachbloesems een oplossing voor.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Bachbloesems?

En nee, van Bachbloesems word je niet ‘suf’ of ga je geen compleet ander gedrag krijgen. Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en geven geen bijwerkingen De negatieve emoties die worden omgebogen, worden eigenlijk bijgeschaafd. 

Denk maar aan iemand die heel kritisch is. Klinkt als een heel negatieve eigenschap.
Maar eigenlijk kan iemand die kritisch is fouten zien die niemand anders ziet. Dat is positief natuurlijk, en kan je heel goed gebruiken in je job.
Bachbloesems kunnen voorkomen dat je te perfectionistisch wordt en te veel kritiek op je naasten uit bijvoorbeeld. (info: perfectionistisch zijn en kritiek hebben is niet dezelfde Bachbloesem)

Bij wat kunnen Bachbloesems helpen?

Zoals je eerder hebt gelezen werken Bachbloesems op stress, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen en andere negatieve emoties. Maar er zijn nog voorbeelden. Denk maar aan emoties die gepaard gaan bij adhd. Er is een Bachbloesem mix die helpt om je beter te concentreren en minder ‘drukke’ gedachten te hebben.

Er is een Bachbloesem die je helpt als je moeite hebt met kiezen. Er is er ook één als je moeite hebt met nee zeggen. Of er is er één als je te streng bent voor jezelf. Denk aan een negatieve emotie, en er is een Bachbloesem die helpt of meerdere!

Welke Bachbloesems zijn er dan?

Agrimony, Larch, White Chestnut, Star of Bethlehem… We gaan ze hier niet allemaal opnoemen. Maar er zijn in totaal 38 Bachbloesems. In principe zijn er 39, maar nummer 39 is eigenlijk al een combinatie van verschillende Bachbloesems. Je vindt op het internet tal van Bachbloesemlijsten en samenvattingen van de 38 Bachbloesemsoorten. Op onze website hebben we dat uiteraard ook, en je kan die hier vinden: Alle 38 Bachbloesemsoorten.

 Je kan ze ook allemaal bij Mariepure aankopen als Bachbloesem set, en dit aan de voordeligste prijs die je vindt op het internet, inclusief mooi kistje en begeleidend boekje!

Bachbloesem set online kopen

Waarom noemen Bachbloesems eigenlijk zo?

Vanwaar komt de naam Bachbloesems? Het heeft helemaal niets te maken met de componist Bach. Dat grapje hebben we al veel gehoord. De naam komt van Dr. Edward Bach.  Edward Bach is een dokter die geboren werd op het einde van de 19de eeuw en doorheen zijn levenspad de 38 Bachbloesems heeft ontdekt. Zijn ontdekkingen kwamen er, nadat hij niet tevreden was over de klassieke geneeskunde. Een gezonde geest zorgt namelijk voor een gezond lichaam – en medicijnen kunnen niet altijd voor een gezonde geest zorgen.

Welke Bachbloesems moet ik nemen?

Bachbloesems werken niet zoals de medicatie die je kent. Heb je hoofdpijn, dan ga neem je een pijnstiller. Heeft iemand anders hoofdpijn? Dan neemt die persoon vast dezelfde pijnstiller.

Bij Bachbloesems werkt het anders. Bachbloesems zijn eigenlijk afgestemd op hoe jij in elkaar zit. Hoe ziet je karakter eruit? Van welke emoties heb je nu het meest last? Welke zaken vormen nu een hindernis voor jou? Met al deze informatie kan een Bachbloesemtherapeut voor jou een gepaste samenstelling maken.

Het zal je niet verbazen, dat ik Tom Vermeersch, naast psycholoog ook Bachbloesemtherapeut ben. Met mijn meer dan 30 jaar ervaring in de Bachbloesemtherapie heb ik al vele mensen, kinderen én dieren geholpen. Hetzij via een persoonlijke Bachbloesem samenstelling, een ‘standaard’ samenstelling of een begeleide ‘maak je eigen Bachbloesemmix’.

Je mag me altijd contacteren als je erover nadenkt, twijfelt of al denkt te weten welke Bachbloesem bij je past. Ik help je graag gratis verder.

Helpen Bachbloesems altijd?

Nee, Bachbloesems helpen niet altijd. We zijn daar bij Mariepure ook eerlijk in. Er zijn bepaalde specifieke gevallen, zoals puur fysieke klachten, waar Bachbloesems niet bij kunnen helpen. Daar lees je verder in de tekst meer over.

We krijgen vaak de vraag of Bachbloesems geen placebo-effect zijn. En hoewel er verschillende wetenschappelijke studies zijn die beweren van niet (je kan deze informatie vinden op de website van Bach Centre) vertrouwen wij op het feit dat kinderen en dieren – die niet kunnen beseffen dat ze het nemen – ook verbetering is. Hoe kan je spreken van een placebo-effect als je niet weet wat je krijgt?

In 96% van de gevallen waar we hebben gevraagd naar de ervaring is er na de juiste kuur en juiste dosering altijd een ruime verbetering of volledige oplossing. Je kan hier ervaringen met Bachbloesems lezen.

Wanneer helpen Bachbloesems niet?

Fysieke klachten

Bepaalde puur fysieke klachten, zoals ontstoken wonden, gebroken botten of levensbedreigende ziektes zullen niet genezen met Bachbloesems. Ze kunnen je wel begeleiden bij de emoties die je ervaart mochten die klachten er zijn – maar de fysieke klachten genezen doen ze niet.

Foute samenstelling

Er zijn jammer genoeg ook Bachbloesemtherapeuten zonder ervaring of opleiding die Bachbloesems verkopen. Hoewel ze geen bijwerkingen hebben en niet schadelijk zijn – dus op zich is er geen gevaar – kan je ook geen resultaat ervaren als de gekozen Bachbloesem of Bachbloesems gewoon niet de juiste zijn voor jou.

Onjuiste dosering

De dosering is 6 x 4 druppels per dag. Niet 4 x 6 druppels, ook niet 2 x 12 druppels of 1 x 24.
Nee, je moet de druppels zes keer per dag innemen, en dit per 4 druppels. Dit geldt bij volwassenen, kinderen, baby’s & dieren. De frequentie van inname is het belangrijkst – niet het aantal druppels.

Verkeerde verwachtingen

Zoals je eerder hebt gelezen kunnen Bachbloesems niet helpen bij puur fysieke aandoeningen. Als je dus bijvoorbeeld Bachbloesem mix 51 voor ‘afslanken’ bestelt, moet je weten dat deze samenstelling je ondersteunt bij je dieet – niet gewoon vet gaat verbranden. Deze Bachbloesemsamenstelling is heel succesvol als emotionele ondersteuning bij je dieet. Het helpt je bij de verandering van je eetgewoontes en geeft je doorzettingsvermogen om het nieuwe voedingspatroon te integreren in je dagelijkse levensstijl.Bachbloesem mix 51 om af te slanken

Waar moet ik Bachbloesems kopen?

Op mijn website vind je een heel assortiment aan standaard mixen, kan je zelf een Bachbloesemtest doen om de juiste te kiezen voor jou, een familielid of huisdier – of je kan me contacteren, dan maak ik een een Bachbloesem mix op maat voor jou.

Je kan Bachbloesems vinden in natuurwinkels of apotheken. Als je echter goed gelezen hebt, weet je dat je zonder kennis niet zomaar eender welke Bachbloesems kan nemen.  

Apothekers hebben een brede opleiding Pharmacie achter de rug, maar daar is Bachbloesem geen onderdeel van. Natuurwinkels hebben vaak een basiskennis, maar niet die van een echte expert.

Goedkoper dan bij Mariepure? Vaak gaat het ten koste van kwaliteit…
Wel geven wij soms kortingen weg voor onze trouwe klanten, via onze nieuwsbrief.

Nog vragen over Bachbloesems? Twijfels over welke Bachbloesem bij jou past? Of fan van Mariepure en wil je ons graag helpen op één of andere manier met ons Bachbloesemverhaal?
Neem dan vrijblijvend contact op!


Bronnen: 

"Bach-bloesemtherapie theorie en praktijk" - M. Scheffer
"Genezing door bloemen" - Edward Bach
"The Bach Remedies Workbook" - Stefan BallMarie Pure

Andere artikelen


De Bach remedies, een gebruiksaanwijzing

De Bach remedies, een gebruiksaanwijzing

De Bachbloesems zijn erg eenvoudig in gebruik. Hieronder kan je een kleine gebruiksaanwijzing vinden.

Lees het volledig artikel

Dr. Edward Bach

Het leven van Dr. Bach in een notendop

Dr Edward Bach werd geboren in het Engeland van 1886. Toen hij zestien was, verliet hij de school, vastbesloten om ooit arts te worden.

Lees het volledig artikel

infographic

Bachbloesems infographic

Wat zijn Bachbloesems? Hoe gebruik je Bachbloesems? En door wie worden ze vooral gebruikt? Een antwoord op deze en andere vragen vind je in deze infographic.

Lees het volledig artikel

Bach remedies bij dieren

Bach remedies bij dieren

De laatste jaren is er een tendens om de Bach remedies toe te passen bij dieren. Dierenartsen en dierenverzorgers behalen heel goede resultaten bij dieren. In feite zijn de resultaten dikwijls beter dan bij de mensen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems mengen

Bachbloesems mengen

Bachbloesems kan men zeker met elkaar mengen om op die manier de meest geschikte remedie te bekomen. Eigenlijk wou dokter Bach, de uitvinder van de Bachbloesems, niets liever dan dat mensen zelf met Bachbloesems zouden experimenteren. Ook al was hij zelf een dokter, toch vond hij dat mensen zouden moeten kunnen zelf Bachbloesems maken.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems bij bachbloesemtherapie

Bachbloesems bij bachbloesemtherapie

De Bachbloesems die gebruikt worden in de bachbloesemtherapie zijn afkomstig van planten, struiken en bomen die Dr. Edward Bach hoofdzakelijk gevonden heeft in Engeland. Slechts twee Bachbloesems heeft hij gevonden in andere landen namelijk de Bachbloesem van olijf en deze van wijnstok.

Lees het volledig artikel

De Bachbloesem remedies

De Bachbloesem remedies

Bachbloesem Remedies zijn het resultaat van het puike werk van Dr. Bach, die de Bachbloesems één voor één selecteerde voor het ontwikkelen voor een nieuwe, .....

Lees het volledig artikel

Welke bloesems gebruikt men in de bachbloesemtherapie?

Welke bloesems gebruikt men in de bachbloesemtherapie?

Er zijn ontelbare verschillende bloesems. Echter, de bachbloesemtherapie gebruikt deze lang niet allemaal. Welke gebruiken ze en waarom net deze?

Lees het volledig artikel

Bij elke emotie hoort een specifieke Bach remedie

Bij elke emotie hoort een specifieke Bach remedie

Bachbloesems werken in op onze emoties. Voor elke emotie, kunnen we dan ook een specifieke (combinatie van) Bachbloesem(s) innemen. Lees hier meer over dit onderwerp.

Lees het volledig artikel

Bachbloesemtherapie werkt met bloesems

Bachbloesemtherapie werkt met bloesems

Zoals de naam al doet vermoeden, baseert de bachbloesemtherapie zich op het bestaan van diverse bloesems. Laten we van naderbij bekijken hoe deze methode precies tot stand komt.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....