Kunnen we Bachbloesems vergelijken met kruidentincturen?

Kunnen we Bachbloesems vergelijken met kruidentincturen?

Er is heel wat verwarring rond wat Bachbloesems nu juist zijn en hoe ze gemaakt worden. Misschien is het goed eens op te maken vanwaar Bachbloesems juist komen.

Bachbloesems zijn ontdekt door Dr. Edward Bach die leefde in Engeland van 1885 tot 1935. In zijn korte leven is hij voortdurend op zoek geweest naar middelen om de mens op een zachte en onschadelijke manier te helpen. Eerst studeerde hij af als arts en is zich daarna verder gaan specialiseren in bacteriologie, immunologie en homeopathie. Toch was hij niet tevreden en trok de natuur in op zoek naar de juiste geneeswijze. Deze vond hij in de vorm van bloesems. Hij stelde vast bloesems van bepaalde planten van een hogere orde helende eigenschappen hebben. Ze hebben de energie in zich om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld angst in moed.

Nu moest hij een systeem zien te vinden om die energie uit die bloesems te halen. Toevallig, op één van zijn ochtendwandelingen door de natuur, zag hij een dauwdruppel reflecteren in de vroege ochtendzon. Hij nam de dauwdruppel op zijn vinger en likte die op. Toen ervaarde hij dat de energie van die bloesems in de dauwdruppels gedrongen was. Zo ontdekte hij de manier om de energie uit de bloesem te halen.

In het begin ging hij van de ene bloesems naar de andere om overal de dauwdruppels te verzamelen. Dit was echter heel tijdrovend en na een tijdje zocht hij een meer economische oplossing. Toen probeerde hij de zonnemethode uit en zag dat deze evengoed werkte. De zonnemethode bestaat eruit om de bloesems te plukken en in een schaal met water te leggen en gedurende drie uur bloot te stellen aan de zon. Daarna worden de bloesems uit het water gehaald en wordt dit water aangelengd met een even grote hoeveelheid alcohol. Op deze manier wordt de energie van de bloesems vastgehouden.

Een tweede methode die Dr. Edward Bach ontdekte was de kookmethode. Daarbij gaat men de bloesems in een pot met water leggen en een half uur laten koken op een vuur. Als de bloesems eruit gehaald zijn en het water afgekoeld wordt er terug een even grote hoeveelheid alcohol toegevoegd om de energie van de bloesems vast te houden. Dit vormt dan de basis om de voorraad flesjes te maken.

Dr. Bach heeft mooi neergeschreven welke bloesems met de kookmethode en welke bloesems met de zonnemethode bereid worden. Op vandaag wordt deze bereiding nog altijd toegepast door het Bach Centre in Engeland. Daar worden ook nog de meeste bomen en planten gebruikt die Dr. Bach zelf uitgekozen had om zijn bereiding te maken.

Het maken van de Bachbloesems is dus een ander manier dan de manier waarop kruiden tincturen gemaakt worden. Het gaat hier vooral om de energetische kracht van de bloesems en niet om de materiële substantie van de plant.

Indien je wil weten wat de bloesems allemaal kunnen doen en voor welke problemen je ze kan gebruiken klik dan op “bloesems”.


Marie Pure

Andere artikelen


Hoe was het leven van Dr. Edward Bach?

Hoe was het leven van Dr. Edward Bach?

We hebben allemaal al wel eens horen spreken over Dr. Edward Bach, de grondlegger van de Bachbloesemtherapie. Hier kan je meer lezen over zijn leven en over hoe zijn methode tot stand kwam!

Lees het volledig artikel

Kunnen Bach remedies ook gebruikt worden bij kinderen?

Kunnen Bach remedies ook gebruikt worden bij kinderen?

Bachbloesemtherapie heeft de naam om voor iedereen geschikt te zijn, aangezien het 100% veilig is. Is deze methode dan ook geschikt voor kinderen?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems en bachbloesemtherapie

Bachbloesems en bachbloesemtherapie

In de bachbloesemtherapie wordt het woord "bloesem" heel frequent gebruikt. Laten we van naderbij bekijken wat hier precies mee bedoeld wordt.

Lees het volledig artikel

Zit er alcohol in de Bachbloesems?

Zit er alcohol in de Bachbloesems?

De Bachbloesem druppeltjes die je kan innemen, bestaan uiteraard niet voor de volle 100% uit bloesems. Velen vragen zich af of al de rest dan alcohol is en of het wel zo veilig is om deze in te nemen. Lees er hier alles over!

Lees het volledig artikel

Bach remedies bij dieren

Bach remedies bij dieren

De laatste jaren is er een tendens om de Bach remedies toe te passen bij dieren. Dierenartsen en dierenverzorgers behalen heel goede resultaten bij dieren. In feite zijn de resultaten dikwijls beter dan bij de mensen.

Lees het volledig artikel

Wat verstaat men onder Bach remedies?

Wat verstaat men onder Bach remedies?

Iedereen kent de term "Bach remedie". Echter, het is niet altijd duidelijk wat hieronder verstaan wordt. Lees er meer over in dit artikel.

Lees het volledig artikel

Bach remedies innemen : hoe lang?

Bach remedies innemen : hoe lang?

Hoe lang de Bach remedies moeten genomen worden is een vraag die heel veel gesteld wordt en waar er geen exact antwoord kan op gegeven worden. Bachbloesemtherapie is geen exacte wetenschap omdat we werken met mensen en met emoties.

Lees het volledig artikel

Bachbloesemtherapie : wat is dat?

Bachbloesemtherapie : wat is dat?

We kennen allemaal het woord "bachbloesemtherapie". Echter, slechts weinigen weten wat deze term juist inhoudt. Ontdek hier meer!

Lees het volledig artikel

de smaak van Bach remedies

de smaak van Bach remedies

Het hoofdbestanddeel van de Bach remedies is water. Dit wil zeggen dat de Bach remedies een neutrale smaak hebben. Het is niet zoals bepaalde kruidenpreparaten die een sterke en soms zeer onaangename smaak hebben. Vooral bij kinderen maar ook bij volwassenen kan dat een reden zijn om ze met niet of met tegenzin te nemen.

Lees het volledig artikel

infographic

Bachbloesems infographic

Wat zijn Bachbloesems? Hoe gebruik je Bachbloesems? En door wie worden ze vooral gebruikt? Een antwoord op deze en andere vragen vind je in deze infographic.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....