Wie een hond heeft als huisdier, weet dat het niet altijd even makkelijk is om die alleen te laten. Bij sommige hondenrassen is dit meer een probleem dan bij de ander.
Maar hoe kan je je hond leren alleen te zijn? Dat hangt natuurlijk van verschillende factoren af.
Sowieso is een hond een gezelschapsdier en is het niet de bedoeling om je hond altijd alleen te laten. Toch moet je in staat zijn om een hond op een werkdag alleen thuis te laten.
Volg deze stappen en je zal geen problemen meer ondervinden om je hond alleen te laten.
Het eerste jaar van zijn leven is cruciaal voor een hond. Het is daarom belangrijk om het je hond zo vroeg mogelijk in zijn leven gewoon te maken dat hij soms eens alleen zal zijn.
Eens je hond dit al kent, kan je beginnen met het huis te verlaten terwijl je hond nog thuis is.
Het is in elk geval cruciaal dat je deze stappen geleidelijk onderneemt. Je kan je hond niet van de ene dag op de andere aan zijn lot overlaten. Begin bij een paar minuten, een uur, een paar uur en daarna kan je je hond eens een halve tot hele dag alleen laten.
Als je stappen overslaat, is de kans groot dat je terug naar af moet omdat je hond bang is geworden door je langdurige afwezigheid.
Natuurlijk zijn de meeste honden liefst in de buurt van hun baasje, maar hoe kan je negatief gedrag van je hond opsporen zonder dat je zelf thuis bent?
Heb je al deze stappen ondernomen en merk je dat je je hond nog altijd niet alleen kan laten? Dan kan je een dierenarts of gedragstherapeut raadplegen. Ook Bachbloesems kunnen ondersteuning bieden om je hond alleen te laten. Neem contact op voor meer info.
Heeft jouw hond last van wagenziekte? Elke hond moet wel eens mee met de wagen. Hoe kan je wagenziekte bij honden oplossen, zonder gebruik te maken van medicijnen? Hoe kan je een autorit voor je hond aangenaam maken, en voorkomen dat je hond wagenziek wordt?
Huisdieren hebben heeft wat nadelen, maar natuurlijk zijn er ook veel voordelen aan een huisdier hebben. Wat is er zo leuk aan een huisdier?
Communiceren met dieren verloopt voornamelijk via lichaamstaal. Lees hoe je dieren kan helpen als zij aangeven dat ze zich niet lekker voelen.
Honden voeren communicatie via hun lichaam. Leer wat de lichaamstaal van honden betekent, en ontdek het belang om die lichaamstaal te kennen.
Bachbloesems zijn niet alleen zeer goed geschikt voor mensen, maar ook voor dieren. Als een dier één of ander probleem heeft, dan ga je uiteraard best eerst naar de dierenarts.
Lees het volledig artikelEr is al heel wat onderzoek gedaan naar emoties bij dieren. Lees over welke emoties dieren beschikken en hoe het met die emoties fout kan lopen.
Homeopathie kan heel effectief werken voor katten. Inmiddels bestaan er diverse homeopathische middelen die erg doeltreffend werken op zowel fysieke als mentale klachten bij katten. Lees hier dit artikel om meer te weten te komen.
Jawel, ook voor honden kunnen Bachbloesems soms een grote hulp zijn. Iedere hond kan immers met emotionele problemen te maken krijgen.
Lees het volledig artikelOok een kat of poes kan zich wel eens niet lekker in zijn velletje voelen en hebben ook hun ups- en downs. Je kan hen hierbij helpen met de bachbloesemremedies.
Lees het volledig artikelKattengedrag begrijpen vergt heel wat kennis. Lees hoe je kattengedrag kan begrijpen en waarom het belangrijk is dat je het gedrag van je kat kent.