Welke bloesems gebruikt men in de bachbloesemtherapie?

Welke bloesems gebruikt men in de bachbloesemtherapie?

De bloesems die gebruikt worden zijn afkomstig van planten, struiken en bomen die Dr. Edward Bach hoofdzakelijk gevonden heeft in Engeland. Slechts twee bloesems heeft hij gevonden in andere landen namelijk deze van olijf en deze van wijnstok.

Hier volgt de uitleg van Dr. Bach zelf : “Bepaalde specifieke bloesems van planten, struiken en bomen van een hogere orde, bezitten door hun trillingsgetal het vermogen om onze menselijke vibraties te versnellen en onze kanalen voor de boodschappen uit ons spirituele zelf open te stellen. De bloesems overstromen onze persoonlijkheid met de deugden die wij nodig hebben en daardoor de gebreken weg te spoelen die onze aandoening veroorzaken. Evenals mooie muziek en andere grootse inspirerende dingen zijn deze bloesems ertoe in staat onze hele persoonlijkheid naar een hoger plan te tillen en ons nader te brengen tot onze ziel. “

Enkele voorbeelden van bloesems van planten zijn de gentiaan, maskerbloem en de ijzerhard. Bloesems van struiken zijn onder andere de haagbeuk en gaspeldoorn. En van de bomen worden bijvoorbeeld de bloesems gebruikt van de beuk en de tamme kastanje.

In totaal zijn er 39 Bachbloesems waarvan er 38 gemaakt zijn van echte bloesems van planten, bomen of struiken. Er is één Bach remedie die niet gemaakt is van bloesems, namelijk bronwater. Daarvoor heeft men gebruik gemaakt van water uit een natuurlijke bron.

Ieder bloesems werkt op een specifieke gemoedstoestand. Meestal wordt er een combinatie van Bachbloesems genomen om tot een gewenst resultaat te komen. Maximum 6 mogen met elkaar gecombineerd worden. Door mijn kennis en ervaring heb ik een aantal standaard combinaties samengesteld. Deze combinaties zijn specifiek gericht op een bepaalde problematiek. Doordat iedere mens anders is en anders reageert is de beste samenstelling altijd een samenstelling op maat. Deze combinatie richt zich op de emoties en gemoedstoestanden die op dat moment voor u belangrijk zijn.
 

Een overzicht van de standaard samenstelling vind je als je klikt op "Bachbloesems".


Marie Pure

Andere artikelen


Wat verstaat men onder Bach remedies?

Wat verstaat men onder Bach remedies?

Iedereen kent de term "Bach remedie". Echter, het is niet altijd duidelijk wat hieronder verstaan wordt. Lees er meer over in dit artikel.

Lees het volledig artikel

Bach remedies bij dieren

Bach remedies bij dieren

De laatste jaren is er een tendens om de Bach remedies toe te passen bij dieren. Dierenartsen en dierenverzorgers behalen heel goede resultaten bij dieren. In feite zijn de resultaten dikwijls beter dan bij de mensen.

Lees het volledig artikel

Hoelang blijft mijn Bachbloesem flesje goed

Hoelang blijft mijn Bachbloesem flesje goed?

In de reguliere geneeskunde is het zeer belangrijk om naar de vervaldatum van de gebruikte producten te kijken - deze verliezen immers na verloop van tijd hun werking. Hier kan je ontdekken hoe dit precies in zijn werk gaat bij de Bachbloesems.

Lees het volledig artikel

Hoe neem ik mijn Bach remedies best?

Hoe neem ik mijn Bach remedies best?

Bachbloesems bestaan in verschillende vormen: in druppels, in de vorm van een zalfje, zelfs als een pilletje. Hoe en hoe vaak je de remedie moet innemen, kan je hier ontdekken.

Lees het volledig artikel

Wat kan je allemaal doen met Bachbloesems

Wat kan je allemaal doen met Bachbloesems?

We kennen allemaal het woord "Bachbloesemtherapie". Echter, voor velen is het onduidelijk welke kanten je met deze methode allemaal uit kan. Kom hier meer te weten!

Lees het volledig artikel

Wie was Dr Edward Bach

Wie was Dr Edward Bach

Dr. Edward Bach (1886-1936) was als arts zijn tijd ver vooruit. Gedurende zijn korte loopbaan maakte hij de overgang van orthodoxe geneeskunde naar het ontwikkelen van een natuurlijke vorm van geneeskunde voor het behandelen van de emotionele en geestelijke gezondheid.

Lees het volledig artikel

De bereiding en het gebruik van de Bach remedies

De bereiding en het gebruik van de Bach remedies

De Bachbloesems die wij kopen zitten kant en klaar voor gebruik in een flesje. Hoe worden deze bloesems nu eigenlijk bereid? En hoe dien ik ze te gebruiken? Lees hier meer!

Lees het volledig artikel

Gebruik van Bach remedies bij kinderen

Gebruik van Bach remedies bij kinderen

Bach remedies zijn ontdekt door Dr. Edward Bach die leefde van 1885 tot 1935. Hij was een arts en homeopaat die zijn op zoek was naar een complete zachte geneeswijze die iedereen kon toepassen. Het was daarom ook een noodzaak voor hem dat ze volledig onschadelijk was en dat iedereen van baby tot oudere er gebruik kon van maken zonder enig risico.

Lees het volledig artikel

Wat kan men verwachten van de Bach remedies?

Wat kan men verwachten van de Bach remedies?

Bij de opstart van een nieuwe methode - regulier of niet - is het altijd spannend afwachten wat het effect gaat zijn. Wat kan men verwachten bij het beginnen van een Bach remedie?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems : bereiding en alcohol

Bachbloesems : bereiding en alcohol

Bachbloesems zijn extracten van bloesems geplukt van bomen, struiken en planten. Om de energie uit de bloesems te halen gebruikte Dr. Bach geen alcohol. Hij gebruikte water en het zonlicht. De bereidingswijze was heel eenvoudig en iedereen kon die uitvoeren. Het de intentie van Dr. Bach dat iedereen is staat moest zijn zichzelf te helpen en aldus maakte hij er geen geheim over hoe de Bachbloesems gemaakt werden. Hij plukte de bloesems van de planten op het moment dat ze in volle bloei stonden en plaatste die in kommetje met water. Dat liet hij ze gedurende drie uur bloot staan aan de zon. Dat was voldoende tijd om de energie uit de bloesems in het water te laten trekken. Dus tot hiertoe kwam er nog altijd geen alcohol aan te pas.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....