Bachbloesems zijn extracten van bloesems geplukt van bomen, struiken en planten. Om de energie uit de bloesems te halen gebruikte Dr. Bach geen alcohol. Hij gebruikte water en het zonlicht. De bereidingswijze was heel eenvoudig en iedereen kon die uitvoeren. Het de intentie van Dr. Bach dat iedereen is staat moest zijn zichzelf te helpen en aldus maakte hij er geen geheim over hoe de Bachbloesems gemaakt werden. Hij plukte de bloesems van de planten op het moment dat ze in volle bloei stonden en plaatste die in kommetje met water. Dat liet hij ze gedurende drie uur bloot staan aan de zon. Dat was voldoende tijd om de energie uit de bloesems in het water te laten trekken. Dus tot hiertoe kwam er nog altijd geen alcohol aan te pas.
Ook bij de andere bereidingswijze, de kookmethode, komt er geen alcohol aan te pas. Ook daar werden de bloesems op hun hoogtepunt van bloei geplukt in een kommetje gedaan. In plaats van ze echter bloot te stellen aan de zon zette hij ze op een vuur en liet ze gedurende een half uur koken. Dit was voldoende om de energie van de bloesems in het water te transformeren.
Nu moest Dr. Edward Bach nog een manier vinden om de energie van deze bloesems vast te houden in het water. Daarvoor gebruikte hij brandy. De brandy werd dus uitsluitend gebruikt om de energie vast te houden van de bloesems waardoor de werking van de bloesems gegarandeerd blijft ongeacht hoe oud ze ook zijn. Op vandaag staan er nog altijd bloesem extracten die Dr. Bach gemaakt heeft tijdens zijn leven in het Bach Center in Engeland. De werking van die bloesems is nog altijd intact.
De hoeveelheid alcohol die echter in een Bachbloesem samenstelling zit is echter te verwaarlozen. Het gaat hooguit over twee tot veertien druppeltjes alcohol op een totaliteit van 30 ml water.
Toch kunnen bepaalde mensen er een bezwaar tegen hebben om ook maar de minste hoeveelheid alcohol tot zich te nemen, al spreken wie hier slechts over een aantal druppeltjes. De oplossing daartoe is dat men de Bachbloesem samenstelling gaat verwarmen zodat de brandy verdampt. De werking van de bloesems blijft intact maar de samenstelling zal wel slechts beperkt houdbaar zijn. Deze methode is dus aangewezen als men de Bachbloesems onmiddellijk inneemt. De houdbaarheid is ongeveer een drietal weken.
Iedereen weet wel in grote lijnen wat Bachbloesems zijn en wat ze doen: deze natuurlijke producten werken in op diverse emoties. Hoe dit alles precies in zijn werk gaat, kan je hier lezen.
Lees het volledig artikelBachbloesems kan men zeker met elkaar mengen om op die manier de meest geschikte remedie te bekomen. Eigenlijk wou dokter Bach, de uitvinder van de Bachbloesems, niets liever dan dat mensen zelf met Bachbloesems zouden experimenteren. Ook al was hij zelf een dokter, toch vond hij dat mensen zouden moeten kunnen zelf Bachbloesems maken.
Lees hier meer informatie over hoe Chestnut Bud kan helpen bij drukke kinderen met concentratietekort en lees waarom een mix van Bachbloesems belangrijk is.
Lees het volledig artikelZoals de naam al doet vermoeden, baseert de bachbloesemtherapie zich op het bestaan van diverse bloesems. Laten we van naderbij bekijken hoe deze methode precies tot stand komt.
Lees het volledig artikelDr Edward Bach werd geboren in het Engeland van 1886. Toen hij zestien was, verliet hij de school, vastbesloten om ooit arts te worden.
Lees het volledig artikelBachbloesems bestaan in verschillende vormen: in druppels, in de vorm van een zalfje, zelfs als een pilletje. Hoe en hoe vaak je de remedie moet innemen, kan je hier ontdekken.
Lees het volledig artikelVaak gestelde vragen over hoe je het meeste uit je Bachbloesemkuur haalt. Er wordt aangeraden om een Bachbloesemkuur drie maanden te nemen. Kom hier meer te weten.
Lees het volledig artikelDe Bachbloesems gebruikt in de Bachbloesemtherapie werken op de emotionele, psychische kant van de mens. Bachbloesems zijn in staat om vervelende gevoelens en emoties waar we allemaal wel eens last van hebben terug in evenwicht te brengen. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn angst, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, depressie, schuldgevoelens, verdriet, ….
Lees het volledig artikelIn de bachbloesemtherapie wordt het woord "bloesem" heel frequent gebruikt. Laten we van naderbij bekijken wat hier precies mee bedoeld wordt.
Lees het volledig artikelIn de bachbloesemtherapie spreekt men telkens van Bachbloesems. In feite zijn Bachbloesems niks anders dan de bloemen die groeien aan de bomen, struiken en planten en deze worden gebruikt worden in de bachbloesemtherapie ontwikkelt door Dr. Edward Bach.
Lees het volledig artikelBen je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.