Bachbloesem Mimulus of Maskerbloem: uitleg en toepassingen

Bachbloesem Mimulus of Maskerbloem: uitleg en toepassingen
Bachbloesem mimulus

Wie heeft baat bij het gebruik van de Bachbloesem Mimulus of Maskerbloem?

Ben jij zo iemand die snel bang is? Heb je snel angst voor bekende dingen? Ben je gemakkelijk in verlegenheid te brengen? Ben je bang voor bepaalde mensen of bepaalde situaties?

Laat je van deze angsten niets merken aan anderen, probeer je hen te verbergen en draag je je leed in stilte, maar beroof je je leven zo van een heleboel vreugde? De Bachbloesem Mimulus kan u de moed geven om het leven weer in eigen hand te nemen en leert u om anderen met de warmst mogelijke vormen van uw medeleven tegemoet te treden. 

Mimulus: een klein bloempje tegen grote angsten

Je bent niet alleen! Vele mensen zijn bang voor allerhande reële dingen die we dagdagelijks kunnen tegenkomen, zoals bijvoorbeeld ziekte, pijn, ongelukken, armoede, etc.  Het gaat telkens om een te benoemen angst, iets reëels, iets concreets. De patiënt in kwestie weet dat de dood, een ernstige ziekte, een vliegtuigreis of een tripje naar een grootwarenhuis ongelooflijke angsten teweeg zullen brengen. De angst om griep te krijgen, de angst om bedrogen te worden, de problemen die sommige mensen ondervinden als ze de lift moeten nemen of als ze een examen gaan afleggen – in al deze gevallen kan een klein bloempje, de Mimulus, een grote steun betekenen! Als we er namelijk zo mee blijven doorlopen, gaat de angst op een gegeven moment als het ware het hele leven beheersen. Deze mensen ontzeggen zich erg veel, en op de leuke momenten is er altijd wel iets wat opnieuw angst gaat veroorzaken.

Het Mimulus type

In dit geval spreken we van het zogenaamde “Mimulus-type”. Dit zijn mensen die bang zijn voor makkelijk benoembare dingen. Het gaat meestal om eerder verlegen, introverte mensen die in gezelschap vaak stil zijn en zich wat op de achtergrond houden. In vele gevallen hebben ze snel last van blozende wangen of beginnen ze te stotteren.

Bachbloesem Mimulus is geschikt voor verlegen, timide kinderen die bang zijn voor dieren, bang zijn voor het donker, bang zijn voor de tandarts, etc. Alle mogelijke, denkbare, concrete angsten kunnen grotendeels worden opgelost door het gebruik van deze Mimulus.  Deze zal er namelijk voor zorgen dat de patiënt in kwestie bepaalde moeilijkheden makkelijker kan overwinnen. Zo zullen deze mensen weer kunnen genieten van het leven, terwijl ze hun emoties volledig onder controle kunnen houden.

Mimulus of Maskerbloem is een van de bekendste en vaakst gebruikte remedies, omdat het gebruikt worden bij angsten die zo ongelooflijk menselijk zijn waardoor iedereen zich er in herkent – maar als deze angsten te lang duren kunnen ze ons te veel in bezit nemen, onze vitaliteit en levensvreugde ondermijnen. Vaak praten we er niet graag over, maar diep in ons blijft deze angst steeds voelbaar. Maskerbloem zal deze angst verzachten en ons uitnodigen om zelf contact te nemen met onze omgeving.




Bachbloesem nr 20 Maskerbloem of Mimulus

Bachbloesem Maskerbloem helpt bij:

  • concrete, benoembare en alledaagse bange gedachten
  • bang zijn voor bekende zaken (zoals voor de tandarts, ziek worden, autorijden, …)
  • verlegenheid en schaamte
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mimulus
Marie Pure

Andere artikelen


Bachbloesem crab apple of wilde appel

Bachbloesem Crab Apple of Wilde Appel: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Crab Apple of Appel gaat je jezelf weer leren waarderen zoals je bent, ook met je onvolmaaktheden.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem aspen of ratelpopulier

Bachbloesem Aspen of Ratelpopulier of Esp: uitleg en toepassingen

Bachbloesem Aspen: jouw remedie voor onverklaarbare angsten!

Lees het volledig artikel

Bachbloesem rock water of bronwater

Bachbloesem Rock Water of Bronwater: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Rock Water of Bronwater gaat je zachter laten worden voor jezelf en minder doen lijden onder je hoog gestelde idealen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem wild oat of ruwe dravik

Bachbloesem Wild Oat of Ruwe Dravik: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Wild Oat helpt je de juiste keuzes te maken wat betreft je te volgen levenspad.

Lees het volledig artikel

38 Bachbloesems

Soorten Bachbloesems

Dr. Bach heeft 38 verschillende soorten Bachbloesems ontdekt. Iedere Bachbloesem werkt op een specifieke emotie of gemoedstoestand. Ze worden ingedeeld in 7 verschillende groepen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem sweet chestnut of tamme kastanje

Bachbloesem Sweet Chestnut of Tamme Kastanje: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Sweet Chestnut of Tamme Kastanje helpt je als je met je rug tegen de muur staat, totaal wanhopig bent en geen uitweg meer ziet.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem willow of wilg

Bachbloesem Willow of Wilg: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Willow of Wilg gaat je opnieuw rust geven en je laten inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je lot en niet iemand anders

Lees het volledig artikel

Bachbloesem cherry plum of kerspruim

Bachbloesem Cherry Plum of Kerspruim: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Cherry Plum of Kerspruim is uitermate geschikt voor mensen die bang zijn om hun zelfcontrole te verliezen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem elm of veldiep

Bachbloesem Elm of Veldiep: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem Elm of Veldiep gaat je weer vertrouwen en zelfzekerheid geven, vooral bij momenten als je teveel hooi op je vork genomen hebt.

Lees het volledig artikel

Bachbloesem white chestnut of paardekastanje

Bachbloesem White Chestnut of Paardekastanje: uitleg en toepassingen

De Bachbloesem White Chestnut of Paardekastanje helpt de rondmalende gedachten stil te leggen en stopt het gepieker.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....