Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Zwanger worden 35 jaar : wat zijn mijn kansen?

Bachbloesem mix 69 helpt om:

 • je geduld niet te verliezen en kalm te blijven
 • erin te blijven geloven
 • niet jaloers te worden op anderen
 • de moed niet te verliezen als het weer niet gelukt is
 • niet verbitterd te geraken
 • goed gezind te blijven
 • prikkelbaarheid weg te nemen
Meer info

Zwanger worden op 35 of ouder is meer en meer een tendens in onze maatschappij. De meeste mensen studeren nu langer en genieten nadien nog van hun vrijheid en maken verre reizen. Op een bepaald moment wil men dan toch zwanger worden maar is men meestal al de 35 jaar voorbij.
Men maakt zich dan zorgen of men wel niet te oud is om nog zwanger te worden. 35 jaar, is dat niet te oud? Zal ik nog wel een gezonde baby op de wereld zetten?
De biologische klok kan niet worden teruggedraaid dat is een feit. Het is wel zo dat iemand van 35 jaar of ouder even gezonde baby’s ter wereld kan brengen als iemand van 25 jaar. Het is belangrijk dat men alert is voor problemen die meer voorkomen als men ouder is dan 35 jaar en wil zwanger worden.

Zwanger worden na 35 : mogelijke problemen

. Het kan langer duren eer men effectief zwanger geraakt. Als je geboren wordt heb je een bepaalde hoeveelheid eicellen ter beschikking en deze worden niet meer aangevuld. Eenmaal de dertig gepasseerd hebben de eicellen de neiging om aan kwaliteit in te boeten. Ook gebeurt er niet iedere maand nog een eisprong, ook al heb je nog maandelijks je menstruatie. Dat wil echter niet zeggen dat je niet meer zwanger kan worden. Het zwanger worden zal meer moeten worden gepland en de timing goed opgevolgd.

Een grotere kans om meerlingen te krijgen. De hormonale veranderingen die optreden na de dertig zorgen ervoor dat de eierstok dikwijls meer dan één eitje loslaat bij de ovulatie. Dit verhoogt uiteraard de kans op een tweeling als men op dat moment wil zwanger worden. Omgekeerd worden er soms bepaalde medicijnen genomen om de eisprong te stimuleren. Geen eisprong meer hebben is namelijk een veel voorkomend probleem bij vrouwen ouder dan 35 jaar. Deze medicijnen verhogen dan wel de kans op een meerling.

De kans op zwangerschapsdiabetes is groter. Procentueel ziet men meer zwangerschapsdiabetes voorkomen bij oudere vrouwen die zwanger worden. Erg is dat niet, meestal verdwijnt dat spontaan na de bevalling. Ook tijdens de zwangerschap kan deze diabetes verdwijnen indien goed op zijn voeding let en voldoende lichaamsbeweging neemt.

• Moeilijker bevalling. Eenmaal men zwanger geworden is is de kans op hoge bloeddruk, diabetes en placenta previa groter bij vrouwen boven de 35. Dit zorgt ervoor dat de bevalling een stuk zwaarder kan zijn dan normaal. Dikwijls bevallen oudere vrouwen via een keizersnede, zeker als het gaat over tweelingen of meerlingen.

• De kans op chromosomale afwijkingen bij de baby. Bij het willen zwanger worden moet men rekening houden dat de kans op chromosomale afwijkingen bij de baby, zoals bijvoorbeeld het syndroom van Down, groter is.

• Verhoogde kans op een miskraam. Niet alleen het zwanger worden is moeilijker maar eenmaal zwanger is de kans op een miskraam groter dan bij een jongere zwanger vrouw.


Zwanger worden 35 jaar : volgende zaken kunnen de vermelde risico’s  verminderen.

. Maak een afspraak met je dokter. Zwanger worden wordt best op voorhand gepland. De reden daartoe is dat het lichaam niet in optimale conditie is waardoor zwanger worden moeilijker verloopt. Daarom is het best met een dokter eens een volledige body check te doen en te zien waar er eventueel moet aan bijgeschaafd worden. Bepaalde voedingsgewoonten zullen misschien moeten aangepast worden of meer lichaamsbeweging kan aangeraden worden. In ieder geval is dit een belangrijke voorbereiding bij het zwanger worden en geeft op zich ook een goede kans op een vlotte zwangerschap.

. Ga regelmatig naar de dokter tijdens de zwangerschap. Eenmaal zwanger geworden si het belangrijk om op regelmatige basis een bezoek te brengen aan de gaenycoloog. Zo kan men de toestand van de baby en jezelf nauw opvolgen en snel ingrijpen indien dit nodig zou blijken. Vermeld ook tijdens zo’n bezoek alle zaken die je opgevallen zijn ook al denk je dat het domme dingen zijn die onbelangrijk zijn.

. Eet gezond. Het zwanger worden wordt bevordert als men gezond is van lichaam en geest. Daarom is het goed om reeds een tijdje voordat van zwanger worden sprake is gezonde voedingsgewoonten eigen maakt. Vermijd alcohol, koffie en tabak. Eet veel groenten en fruit en vermijd suikers. Probeer deze goede voeding ook door te zetten tijdens de zwangerschap. Dit zal de baby zeker ten goede komen.

. Hou de gewichtstoename onder controle. Als je erop waakt dat je niet teveel verzwaart tijdens de zwangerschap zal dat ten goede komen aan de baby en zal je nadien gemakkelijker je juiste gewicht terug hebben. Na het zwanger worden is een gewichtstoename van 10 tot 15 kilogram normaal. Uiteraard zal dat meer zijn indien het gaat om een meerling.

. Blijf aan lichaamsbeweging doen. Als je wil zwanger worden is een goed fysieke conditie belangrijk. Ook als je zwanger bent is het aangewezen om verder aan sport te doen, tenzij natuurlijk dat je op doktersbevel plat moet liggen. Lichaamsbeweging versterkt de spieren en kan zorgen dat de bevalling vrij vlot verloopt.

. Vermijd volledig alcohol, tabak en drugs. Zelfs een klein beetje alcohol kan de ontwikkeling van de foetus beïnvloeden. Roken daarentegen verhoogt de kans op een miskraam, problemen met de placenta en het risico op een laag geboortegewicht. Drugs komen rechtstreeks in de bloedbaan en worden zo overgedragen op de baby. Na de geboorte kan er dan spraken zijn van ontwenningsverschijnselen.

. Als je fysisch in orde bent en je geraakt moeilijk zwanger dan kunnen bachbloesems helpen bij het zwanger worden. 

Delen
Bachbloesem Mix 69: Zwanger Worden

Bachbloesem mix 69 helpt om:

 • je geduld niet te verliezen en kalm te blijven
 • erin te blijven geloven
 • niet jaloers te worden op anderen
 • de moed niet te verliezen als het weer niet gelukt is
 • niet verbitterd te geraken
 • goed gezind te blijven
 • prikkelbaarheid weg te nemen
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 69

Andere artikelen


Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid? Is het mogelijk?

Zwanger worden tijdens je ongesteldheid of menstruatie is inderdaad mogelijk.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden: de statistieken!

Zwanger worden: de statistieken!

Wanneer je kinderwens een feit wordt en je er voor wilt gaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden en na negen maanden die pracht van een baby in je armen sluiten. 

Lees het volledig artikel

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier kan het zwanger worden bemoeilijken. Vooral een te langzaam werkende schildklier (hypothyreoïdie) maakt dat het zwanger worden een moeilijke opdracht wordt die ....

Lees het volledig artikel

Zwanger worden met een chronische aandoening : kan dat?

Zwanger worden met een chronische aandoening : kan dat?

Wil je graag zwanger worden maar heb je te kampen met een chronische ziekte of probleem? Dan is het best om je vooraf een aantal vragen te stellen en zo de voor- en nadelen af te wegen van de eventuele zwangerschap.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden en overgewicht, kleine kans op zwangerschap!

Zwanger worden en overgewicht, kleine kans op zwangerschap!

Bij overgewicht kan het moeilijk zijn om zwanger te worden. Je gewicht kan immers een rol spelen bij vruchtbaarheidsproblemen.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden en rond welke periode?

Zwanger worden en rond welke periode?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om zwanger te worden, ben je onmiddellijk bezig met de vraag rond welke periode zal het gebeuren?

Lees het volledig artikel

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Het zwanger worden kan je stimuleren!

Je anticonceptiemiddel achterwege laten voor of tijdens het zwanger willen worden, is niet altijd een garantie om zwanger te geraken.

Lees het volledig artikel

Moeilijk zwanger worden: wat kan er helpen?

Moeilijk zwanger worden : wat kan er helpen?

Vrouwen die moeilijk zwanger worden zitten met allerlei vragen. Bepaalde hebben het echt moeilijk als ze bij mensen zijn die zwanger zijn of reeds kinderen hebben. Hoe hard je het hen ook gunt toch is het moeilijk om niet een klein beetje jaloers te zijn op hen. Vragen als “waarom zij en ik niet?” of “waarom verdienen zij dat en ik niet?” spoken door je hoofd. 

Lees het volledig artikel

Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden, dat is een vraag die de meeste koppels stellen eenmaal beslist om aan kinderen te beginnen. Ongeveer 85% van de koppels worden gemakkelijk zwanger. Tijdens de periode van je leven dat je geen kinderen wenst of niet wil zwanger worden weet je dat sex zonder voorbehoedsmiddelen kan leiden tot een ongewenste zwangerschap. Je wordt echter niet zo gemakkelijk zwanger, vooral niet als je 35 jaar en ouder bent.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Als je het zwanger worden hebt uitgesteld tot je 45 bent, omwille van je relatie of omwille van het werk, kan je op een bepaald moment schrikken dat je de veertig al gepasseerd bent en nog geen kinderen hebt. Het is niet te ontkennen dat je kansen om zwanger te worden veel kleiner zijn dan een paar jaren geleden. Na de 45 jaar zijn de kansen heel klein om op een natuurlijk manier zwanger te worden. Toch worden er nog veel vrouwen zwanger die ouder zijn dan veertig jaar, al of niet met kunstmatige bevruchtingstechnieken.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....