Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Tips om snel zwanger te worden

Tips om snel zwanger te worden : zeker doen!

Regelmatig geslachtsgemeenschap hebben.

Al je frequent vrijt met elkaar, twee tot drie keer per week, is de kans vrij groot dat je ook op de vruchtbaarste periode van de vrouw geslachtsgemeenschap zal hebben. Als zwanger worden het doel is dan kan je als jong koppel niet te frequent sex hebben. Voor de meeste koppels is dat voldoende om zwanger te worden.


Heb dagelijks gemeenschap tijdens de periode van de eisprong.

Vooraleer de paar dagen voor de vermoedelijke eisprong zijn belangrijk als men zwanger wil worden. In die periode dagelijks sex hebben verhoogt de kans op zwangerschap. Ook al is de hoeveelheid sperma minder door de frequente ejaculaties, toch zal dat geen invloed hebben op het zwanger worden.

Hou er een gezonde levensstijl op na.

Let op je voeding, eet gezond, doe aan sport, hou je gewicht onder controle en vermijd zoveel mogelijk stress. Deze goede gewoontes zullen je helpen bij het zwanger worden en ook zijdens de zwangerschap.

Overweeg een planning wanneer je wil zwanger worden.

Als je over een minder goed gezondheid beschikt is het best om er iets aan te doen vooraleer te starten met het proberen zwanger te geraken. Als je gezondheid niet goed is is de kans op moeilijk zwanger worden en een slechte zwangerschap groter dan als je in goede gezondheid verkeert.

Neem je vitaminen.

Foliumzuur of vitamine B9 speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van de baby. Indien men foliumzuur of vitamine B9 neemt vanaf de eerste maand voor de bevruchting en blijft doornemen gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap wordt de kans om een kindje met spina bifida vermindert met 70%.

Bachbloesems kunnen een goede ondersteuning bieden bij koppels die moeilijk zwanger worden.

Snel zwanger worden tips : zeker niet doen !

Roken 

Ken vermindert de afscheiding van slijm in de vagina. Dit zorgt ervoor dat het sperma minder kans maakt om tot bij het eitje te geraken en zo ookk de kans op het zwanger worden. Roken verhoogt ook de kans op een miskraam. Het snijdt de toevoer van lucht en voedingsstoffen af. Het beste is te stoppen met roken als je echt zwanger wil worden.

Alcohol

Niks van alcohol mag gedronken worden tijdens de zwangerschap of als je wil zwanger worden.

Let op met bepaalde medicatie.

Bepaalde medicijnen die vrij te koop zijn in de apotheek kunnen het zwanger worden tegenwerken. Vraag daarom steeds advies aan je apotheker of dokter.

 


 

Delen

Andere artikelen


Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden, dat is een vraag die de meeste koppels stellen eenmaal beslist om aan kinderen te beginnen. Ongeveer 85% van de koppels worden gemakkelijk zwanger. Tijdens de periode van je leven dat je geen kinderen wenst of niet wil zwanger worden weet je dat sex zonder voorbehoedsmiddelen kan leiden tot een ongewenste zwangerschap. Je wordt echter niet zo gemakkelijk zwanger, vooral niet als je 35 jaar en ouder bent.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden en rond welke periode?

Zwanger worden en rond welke periode?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om zwanger te worden, ben je onmiddellijk bezig met de vraag rond welke periode zal het gebeuren?

Lees het volledig artikel

Snel zwanger worden : is je lichaam er wel klaar voor?

Snel zwanger worden : is je lichaam er wel klaar voor?

Als je wil snel zwanger worden heb je je er waarschijnlijk al emotioneel op voorbereid. Maar is je lichaam al voldoende voorbereid op een komende zwangerschap? Als je een gezonde zwangerschap wenst is het van volgende zaken te overlopen en pas dan beslist of het moment rijp is om zwanger te worden.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Als je het zwanger worden hebt uitgesteld tot je 45 bent, omwille van je relatie of omwille van het werk, kan je op een bepaald moment schrikken dat je de veertig al gepasseerd bent en nog geen kinderen hebt. Het is niet te ontkennen dat je kansen om zwanger te worden veel kleiner zijn dan een paar jaren geleden. Na de 45 jaar zijn de kansen heel klein om op een natuurlijk manier zwanger te worden. Toch worden er nog veel vrouwen zwanger die ouder zijn dan veertig jaar, al of niet met kunstmatige bevruchtingstechnieken.

Lees het volledig artikel

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Gemakkelijk zwanger worden : bepaalde koppels blijken zwanger te worden gewoon door erover te spreken. Voor ander koppels is zwanger worden niet zo gemakkelijk en moeten ze heel veel geduld oefenen. Hieronder vindt je basisinformatie over hoe zwanger te worden.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 35 jaar : wat zijn mijn kansen?

Zwanger worden 35 jaar : wat zijn mijn kansen?

Zwanger worden op 35 of ouder is meer en meer een tendens in onze maatschappij. De meeste mensen studeren nu langer en genieten nadien nog van hun vrijheid en maken verre reizen. Op een bepaald moment wil men dan toch zwanger worden maar is men meestal al de 35 jaar voorbij.
Men maakt zich dan zorgen of men wel niet te oud is om nog zwanger te worden. 35 jaar, is dat niet te oud? Zal ik nog wel een gezonde baby op de wereld zetten?

Lees het volledig artikel

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier en zwanger worden, hoe pak je dit aan?

De schildklier kan het zwanger worden bemoeilijken. Vooral een te langzaam werkende schildklier (hypothyreoïdie) maakt dat het zwanger worden een moeilijke opdracht wordt die ....

Lees het volledig artikel

Zwanger worden op je veertigste, risicovol?

Zwanger worden op je veertigste, risicovol?

Zwanger worden op je veertigste, het komt meer en meer voor! De leeftijdsgrens van een eerste zwangerschap verhoogt elk jaar.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden op 20 jaar of ouder, wat kan er helpen

Zwanger worden op 20 jaar of ouder, wat kan er helpen

Als je wil zwanger worden en je bent in de 20 dan heb je het voordeel van de tijd en het voordeel van de goede fysiologie van je lichaam. Normaal mag zwanger worden geen probleem zijn want je lichaam is in een heel vruchtbare periode en meestal zal het zwanger worden van een tweede kindje ook geen probleem vormen.

Lees het volledig artikel

Hoe zwanger worden met epilepsie?

Hoe zwanger worden met epilepsie?

Jaren geleden was het niet evident voor vrouwen met epilepsie om zwanger te worden. Op vandaag is daar al heel wat verandering in gekomen. Moeilijk zwanger worden behoort tot het verleden en meer dan 90% van de zwangere vrouwen die epilepsie hebben zetten gewone baby’s op de wereld.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....