Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hoe kan ik gemakkelijk zwanger worden?

Gemakkelijk zwanger worden : bepaalde koppels blijken zwanger te worden gewoon door erover te spreken. Voor ander koppels is zwanger worden niet zo gemakkelijk en moeten ze heel veel geduld oefenen. Hieronder vindt je basisinformatie over hoe zwanger te worden.


Gemakkelijk zwanger worden : de basis inzichten

Zwanger worden heeft te maken met een serie van gebeurtenissen. Ieder maand stimuleren hormonen je eierstok om een eicel los te laten. Dat gebeurt meestal rond de veertiende dag van de menstruele cyclus. De timing kan echter verschillen van persoon tot persoon en van maand tot maand. Eenmaal de eisprong is gebeurd daalt de eicel in de eileider. Dat is het moment dat je kan zwanger worden. Het eitje blijft 24 uur vruchtbaar. Gezien sperma twee tot drie dagen overleeft is het best om regelmatig sex te hebben in de periode van de ovulatie. Als de eicel bevrucht wordt gaat ze verder naar de baarmoeder en kapselt zich in de baarmoederwand. Dat ben je zwanger en stopt de menstruatie. Als de eicel niet bevrucht wordt breekt ze af en krijg je je maanstonden.

 

Gemakkelijk zwanger worden : wanneer ben je het meest vruchtbaar?

Begrijpen wanneer de ovulatie begint is één ding, het toepassen in de praktijk om zo snel mogelijk zwanger te worden is een ander ding. Het beste is een kalender bij de hand te nemen. Kijk eerst hoeveel dagen jouw cyclus heeft. Als je een regelmatige cyclus hebt van 28 dagen dan gebeurt de eisprong de veertiende dag na de start van je laatste menstruatie.

De kalendermethode is gemakkelijk en kan gewoon op wat papier gevolgd worden. Heb je echter een onregelmatige cyclus dan is het moeilijk om via de kalendermethode het geschikte moment te vinden om zwanger te worden.

De vaginale uitscheiding kan een ander hulpmiddel zijn om te bepalen wanneer de ovulatie gebeurt en wanneer dus de grootste kans is om zwanger te worden. Juist voor de eisprong kan je een verhoging vaststellen van de vaginale uitscheiding. Het is een witte, heldere vloeistof die doet denken aan eiwit. Na de ovulatie wordt de vloeistof dikker en donkerder van kleur. Het voordeel van deze methode is het een betrouwbare en accurate methode is om de periode te bepalen wanneer je gemakkelijk zwanger kan worden. Gewone observatie van de vaginale afscheiding is voldoende om het beste moment te bepalen waarop je zwanger kan worden. Het nadeel is dat het een subjectieve beoordeling is die niet altijd even betrouwbaar kan zijn.

Een ander methode die veel toegepast wordt om te bepalen wanneer je best zwanger kan worden is de temperatuur methode. Het moment van ovulatie heeft een significante verhoging van de lichaamstemperatuur. Deze verhoging kan variëren van 0,5 tot 1,6 graden Celsius. De eisprong heeft plaats gevonden als de verhoging van de temperatuur gedurende drie dagen aanhoudt. Het beste moment om zwanger te worden is twee tot drie dagen voor de temperatuur is gestegen. De basis van vergelijking is je lichaamstemperatuur bij volledig rust. Je neemt best je temperatuur steeds op hetzelfde moment, bijvoorbeeld ’s morgens bij het opstaan. Je houdt dan op papier dagelijks je lichaamstemperatuur bij en je zal vlug terugkerende patronen herkennen in de temperatuurscurve. Het voordeel is dat het een simpele en goedkope methode is. Je hebt enkel een thermometer nodig en een blaadje papier. Het is een goede manier om te zien hoe regelmatig je bent en wat het beste tijdstip is om zwanger te worden. Het nadeel is dat het niet altijd mogelijk is om je lichaamstemperatuur ieder dag op hetzelfde moment te nemen, voorla niet als je onregelmatige werkuren hebt. Bij bepaalde vrouwen is de verhoging slechts heel minimaal en is het moeilijk af te leiden wanneer de vruchtbaarste periode is om zwanger te worden.

Er bestaan ook ovulatie kits die aan de hand van de urine kunne bepalen wanneer de eisprong gebeurt. Dat wordt gedaan door de hormonen te meten die aanwezig zijn in de urine. Het is een heel betrouwbare methode maar een vrije dure.

Wil echt vlot en gemakkelijk zwanger geraken probeer dan eens de Bachbloesem mix 69 zwanger worden.
 

Delen

Andere artikelen


De temperatuurmethode gebruiken om zwanger te worden!

De temperatuurmethode gebruiken om zwanger te worden!

Zwanger worden is niet altijd een evidente zaak. Vaak kunnen er verschillende cyclussen voorbijgaan zonder dat je zwanger wordt. 

Lees het volledig artikel

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Zwanger worden 45 jaar : wat zijn de kansen

Als je het zwanger worden hebt uitgesteld tot je 45 bent, omwille van je relatie of omwille van het werk, kan je op een bepaald moment schrikken dat je de veertig al gepasseerd bent en nog geen kinderen hebt. Het is niet te ontkennen dat je kansen om zwanger te worden veel kleiner zijn dan een paar jaren geleden. Na de 45 jaar zijn de kansen heel klein om op een natuurlijk manier zwanger te worden. Toch worden er nog veel vrouwen zwanger die ouder zijn dan veertig jaar, al of niet met kunstmatige bevruchtingstechnieken.

Lees het volledig artikel

Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden

Hoe snel zwanger worden, dat is een vraag die de meeste koppels stellen eenmaal beslist om aan kinderen te beginnen. Ongeveer 85% van de koppels worden gemakkelijk zwanger. Tijdens de periode van je leven dat je geen kinderen wenst of niet wil zwanger worden weet je dat sex zonder voorbehoedsmiddelen kan leiden tot een ongewenste zwangerschap. Je wordt echter niet zo gemakkelijk zwanger, vooral niet als je 35 jaar en ouder bent.

Lees het volledig artikel

Hoe zwanger worden met epilepsie?

Hoe zwanger worden met epilepsie?

Jaren geleden was het niet evident voor vrouwen met epilepsie om zwanger te worden. Op vandaag is daar al heel wat verandering in gekomen. Moeilijk zwanger worden behoort tot het verleden en meer dan 90% van de zwangere vrouwen die epilepsie hebben zetten gewone baby’s op de wereld.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden op je veertigste, risicovol?

Zwanger worden op je veertigste, risicovol?

Zwanger worden op je veertigste, het komt meer en meer voor! De leeftijdsgrens van een eerste zwangerschap verhoogt elk jaar.

Lees het volledig artikel

Kan je zwanger worden als je diabetes hebt?

Kan je zwanger worden als je diabetes hebt?

Je wil zwanger worden maar je hebt diabetes, kan ik wel zwanger worden en zo ja zal de baby wel gezond zijn? Het goede nieuws is dat een vrouw met diabetes evenveel kans heeft op een gezonde baby als iemand zonder suikerziekte op voorwaarde dat ze haar bloedsuikerspiegel voor en tijdens de zwangerschap goed onder controle heeft.

Lees het volledig artikel

Snel zwanger worden : is je lichaam er wel klaar voor?

Snel zwanger worden : is je lichaam er wel klaar voor?

Als je wil snel zwanger worden heb je je er waarschijnlijk al emotioneel op voorbereid. Maar is je lichaam al voldoende voorbereid op een komende zwangerschap? Als je een gezonde zwangerschap wenst is het van volgende zaken te overlopen en pas dan beslist of het moment rijp is om zwanger te worden.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden: de statistieken!

Zwanger worden: de statistieken!

Wanneer je kinderwens een feit wordt en je er voor wilt gaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden en na negen maanden die pracht van een baby in je armen sluiten. 

Lees het volledig artikel

Zwanger worden op 20 jaar of ouder, wat kan er helpen

Zwanger worden op 20 jaar of ouder, wat kan er helpen

Als je wil zwanger worden en je bent in de 20 dan heb je het voordeel van de tijd en het voordeel van de goede fysiologie van je lichaam. Normaal mag zwanger worden geen probleem zijn want je lichaam is in een heel vruchtbare periode en meestal zal het zwanger worden van een tweede kindje ook geen probleem vormen.

Lees het volledig artikel

Zwanger worden? Wat zijn de symptomen?

Zwanger worden? Wat zijn de symptomen?

Je wilt zwanger worden maar wat zijn de symptomen? Je voelt wel wat veranderingen in je lichaam maar wijst dit op een zwangerschap?

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....