Deze site maakt gebruik van cookies. Ok

Vermoeidheid en koorts

Vermoeidheid en koorts

Veelvoorkomende oorzaken van vermoeidheid en koorts

Er zijn heel wat oorzaken die vermoeidheid en koorts kunnen teweeg brengen. De meeste van deze oorzaken komen ook heel veel voor, waardoor een diagnose meestal relatief gemakkelijk te stellen is.
De meest voorkomende oorzaak van vermoeidheid en koorts is een infectie. Een infectie is meestal van voorbijgaande aard, dus raad de huisarts meestal veel rust aan. Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer de vermoeidheid en de koorts blijven aanhouden. Dit wordt vanzelfsprekend veroorzaakt door de onderliggende infectie die zich nog steeds in het lichaam bevindt. Wanneer een infectie gedurende geruime tijd gaat aanhouden, kan de huisarts medicatie voorschrijven om de infectie te behandelen. Natuurlijk is ook veel afhankelijk van de soort infectie, en hierdoor kunnen bij bepaalde infecties meteen medicatie worden voorgeschreven.

Een tweede veelvoorkomende oorzaak van vermoeidheid en koorts is inwendige spanning en stress. Natuurlijk kan je van een beetje stress en spanning geen koorts krijgen, maar dit kan wel gebeuren wanneer spanning ongewone proporties gaat aannemen. Het lichaam krijgt dan niet voldoende tijd om zichzelf te herstellen en zal koorts maken om duidelijk te maken dat er iets verkeerd gaat. Om vermoeidheid en koorts in dit geval te behandelen, moet de patiënt vooral veel rusten.

Minder bekende oorzaken van vermoeidheid en koorts

Vermoeidheid en koorts kunnen ook worden veroorzaakt door aandoeningen die niet zo bekend zijn. Dit is meestal omdat dergelijke aandoeningen niet zoveel voorkomen. Een voorbeeld van een aandoening die vermoeidheid en koorts veroorzaakt, en niet heel bekend is, is Q koorts.
Q koorts is een aandoening die je kunt vergelijken met een griep. Hier wordt de aandoening echter veroorzaakt door een bacterie met de naam Coxiella burnetii. Q koorts is echter geen ziekte die door mensen kan worden overgedragen, maar wel door dieren. De voornaamste symptomen van Q koorts zijn extreme vermoeidheid en hoge koorts. De behandeling van Q koorts gebeurt meestaql door middel van een antibioticum.

Koorts zelf kan ook vermoeidheid gaan veroorzaken. Wanneer we last hebben van koorts, wordt dit veroorzaakt door een onderliggende infectie of probleem in ons lichaam. Om beter te kunnen genezen, zal het lichaam koorts gaan maken. Bij koorts komt ook vermoeidheid, omdat het hier gaat om een afweerreactie van het lichaam. Het lichaam moet dus werken om de infectie te bestrijden, waarvoor energie is vereist. Als je last hebt van koorts, is het belangrijk de onderliggende oorzaak te vinden. Wanneer de oorzaak is gevonden en je blijvend last hebt van koorts, probeer dan voldoende te drinken en te rusten. Wanneer je dit doet heb je meer kans om de vermoeidheid bij koorts tegen te gaan, maar ook om het genezen te bevorderen.

 

Delen


Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bachbloesem mix 47 biedt ondersteuning om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 47
Marie Pure

Andere artikelen


ik ben zo moe

Ik ben zo moe...

Ik ben zo moe... Hoe vaak horen we dit zinnetje niet zeggen? Mensen voelen zich vaak enorm moe, zonder dat er enige aanwijzing voor is. Hoe komt het toch dat mensen dikwijls zo moe zijn?

Lees het volledig artikel

Tips voor meer energie

Tips voor meer energie

Tips voor meer energie kan iedereen wel gebruiken. Leer enkele tips voor meer energie kennen maar ontdek ook enkele valstrikken die averechts werken.

Lees het volledig artikel

wat je ken eten als energiebooster

Wat je kan eten als energiebooster

Wat je kan eten als energiebooster. Ga de strijd aan met vermoeidheid met deze energieboostende soorten voedsel.

Lees het volledig artikel

10 manieren om je energie te boosten

10 manieren om je energie te boosten!

Voel je je moe, gestresseerd? Lijd je aan vermoeidheid? Zoek je naar energieboosters, dan kan je hier onze tips vinden: 10 manieren om je energie te boosten.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na griep

Vermoeidheid na griep

Vele mensen die last hebben gehad van de griep, hebben enige tijd na de griep last van vermoeidheid. Een griep kan zeer lastig zijn voor het lichaam, dus is de aanwezigheid van deze symptomen niet echt vreemd.  

Lees het volledig artikel

Hoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid

Hoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid

Een groot deel patiënten krijgt tegenwoordig te maken met gecombineerde klachten zoals: hoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid. Er zijn ook heel wat aandoeningen met dergelijke klachten, maar jammer genoeg worden deze klachten vaak niet echt serieus genomen. De patiënt moet tegenwoordig echt met de vuist op tafel slaan om grondige onderzoeken voor deze symptomen te krijgen.  

Lees het volledig artikel

Multiple Sclerose en vermoeidheid

Multiple Sclerose en vermoeidheid

Vermoeidheid is verder een veelvoorkomende klacht bij Multiple Sclerose. Het verschil tussen gewone vermoeidheid en vermoeidheid bij Multiple Sclerose is echter groot. De vermoeidheid bij Multiple Sclerose kan namelijk zeer ongewone proporties gaan aannemen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door allergie

Vermoeidheid door allergie

Een allergie kan dus vermoeidheid veroorzaken. Maar hoe komt dit nu precies? Wel, wanneer je last hebt van een allergie, treden allerlei symptomen op die je doen denken aan een verkoudheid, astma aanval of griep.  

Lees het volledig artikel

Bètablokkers en vermoeidheid

Bètablokkers en vermoeidheid

Hoewel de moderne farmaceutische industrie beweert dat bètablokkers geen vermoeidheid kunnen veroorzaken, zijn er toch al heel wat gevallen bekend die wel dit negatieve effect hebben ondervonden door het gebruik van deze bètablokkers.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na een operatie

Vermoeidheid na een operatie

Vele mensen ondervinden last van vermoeidheid na een operatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig is dit soort vermoeidheid van voorbijgaande aard. Wanneer de vermoeidheid na een operatie te intens of te lang aanhoudt, loop je best even langs bij de huisarts.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....