Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Verwerken van verdriet

Helaas komt het in ieder leven voor: een moment waarop je één of ander verdriet moet proberen verwerken. Soms moet men een aangrijpende gebeurtenis verwerken, soms gaat het over iets eenvoudigs. Maar hoe kan je nu het beste verdriet verwerken?

Verwerken van verdriet: wat is het?

Hoe je verdriet kan verwerken, hangt voor een groot stuk af over welke vorm van verdriet men het heeft. Verdriet is hoe dan ook een emotie, een gevoel. Het kan een gevoel zijn dat je krijgt bij het zien van bepaalde beelden. Het kan om een gevoel gaan dat bij je opkomt als je iets ruikt, als je iets hoort, als je iets ziet. Kortom, wat verdriet bij je veroorzaakt kan heel uiteenlopend zijn. En net het feit van dat uiteenlopend zijn, zorgt ervoor dat het niet eenduidig te stellen is hoe je verdriet kan verwerken.

Daarnaast is er ook nog het gegeven dat verdriet zich op verschillende manieren kan uiten. De ene persoon gaat zitten huilen, iemand anders wordt chagrijnig. De ene persoon sluit zich af, iemand anders komt heel emotioneel uit de hoek. Kortom, het is niet te voorspellen hoe iemand op verdriet zal reageren.

Hoe kan je verdriet verwerken?

Verdriet verwerken is niet iets wat je van de ene dag op de andere doet. Het begrip verdriet is overigens zo algemeen dat men maar moeilijk kan stellen hoe je deze emotie kan aanpakken. Sommige vormen van verdriet kan je best op je eentje verwerken, andere vormen zijn zo ingrijpend dat er professionele hulp nodig is.

Het kan vreemd lijken, maar het is bij het omgaan met verdriet belangrijk dat je dat verdriet een plaats geeft in je leven. Voel je van jezelf dat je in een verwerkingsfase zit, voorzie dan dagelijks enkele momenten waarop je tijd maakt voor je verdriet. Jezelf ertoe dwingen om niet aan je verdriet te denken, zorgt hoe dan ook voor opgekropte frustratie. Enkele momenten per dag je verdriet toelaten en nagaan wat de oorzaak is en hoe je verder kan, zorgt voor ademruimte.

Verwerken van verdriet: de hulp van Bachbloesems

Kunnen Bachbloesems helpen bij het verwerken van verdriet? Uiteraard! Bachbloesems zijn er net op gericht om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Verdriet is hoe dan ook een negatieve emotie. Er zijn meerdere bloesems die er voor zorgen dat verdriet kan omgebogen worden naar een gevoel van gelukkig en tevreden zijn. Het grote voordeel van de Bachbloesems is dat deze compleet veilig zijn om te gebruiken en geen enkele bijwerking hebben. De keerzijde van de medaille is dat niemand een risico loopt door jou Bachbloesems te geven. Al drink je een bloesemremedie die helemaal niets te maken heeft met je problematiek, je zal er geen hinder van ondervinden. Dit is wel veilig, maar het helpt je natuurlijk niet. Daarom wordt het aanbevolen om Bachbloesems te kopen bij iemand die er voldoende ervaring mee heeft. Die kan dan op basis van jouw problemen een remedie samenstellen die als het ware op maat is gemaakt.

Delen

Andere artikelen


Rouwverwerking via therapie

Rouwverwerking via therapie

Rouwverwerking kan je niet op eigen houtje tot een goed einde brengen. Lees hoe therapie helpt in de rouwverwerking en ontdek de rol van Bachbloesems.

Lees het volledig artikel

Rouwverwerking na verlies van de partner

Rouwverwerking na verlies van de partner

Na het verlies van een partner komt men in een langdurig proces van rouwverwerking. Lees hoe dit proces verloopt en hoe lang dit kan duren.

Lees het volledig artikel

Omgaan met verlies

Omgaan met verlies

Omgaan met verlies van een dierbare heeft een grote impact. Je gevoelens een plaats geven en steun krijgen uit je omgeving kunnen helpen bij rouw en verlies.

Lees het volledig artikel

Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Als de rouwverwerking moeizaam verloopt, kan men rouwbegeleiding inschakelen. Lees wat dit betekent en aan welke noden dit beantwoordt.

Lees het volledig artikel

Rouwverwerking bij kinderen

Rouwverwerking bij kinderen

Rouwverwerking verloopt bij kinderen anders dan bij volwassenen. Ontdek hoe kinderen verschillend rouwen afhankelijk van hun leeftijd.

Lees het volledig artikel

Het overlijden van een moeder of vader

Het overlijden van een moeder of vader

Een moeder of vader verliezen door overlijden, is zwaar om dragen. Lees hoe je hier kan mee omgaan op praktisch en vooral op emotioneel vlak.

Lees het volledig artikel

Verliesverwerking

Verliesverwerking

Verliesverwerking is een zware periode in het leven. Ontdek wat rouw en verliesverwerking kan inhouden en welke fasen er in deze verwerking zijn.

Lees het volledig artikel

Een rouwproces doormaken

Een rouwproces doormaken

Een rouwproces doormaken is geen eenvoudige zaak. Lees hoe mensen een rouwproces kunnen doormaken en het overlijden van een dierbare verwerken.

Lees het volledig artikel

Is je huisdier overleden?

Is je huisdier overleden?

Rouwen om je overleden huisdier is niet gemakkelijk. Durf je emoties loslaten en praat met mensen uit je omgeving.

Lees het volledig artikel

Rouwverwerking: een proces in verschillende fasen

Rouwverwerking: een proces in verschillende fasen

Rouwverwerking verloopt bij iedereen anders. Lees welke vijf fasen er zijn in het rouwproces en hoe je rouwende mensen efficiënt kan helpen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....