Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Verlatingsangst

Bezorgd om je kinderen die terug naar school gaan?

Bezorgd om je kinderen die terug naar school gaan?

Ben jij bezorgd om je kinderen die terug naar school gaan? Dat is niet uitzonderlijk! Ontdek hier wat je kan doen om je angstgevoelens te verlichten.

Lees het volledig artikel

Hoe omgaan met een partner met verlatingsangst?

Hoe omgaan met je partner bij verlatingsangst?

Je hebt vast al van verlatingsangst gehoord. Wellicht bij dieren of kinderen, maar wist je ook dat volwassenen hier last van kunnen hebben?

Lees het volledig artikel

20 tips voor ouders met kinderen met verlatingsangst

20 tips voor ouders van kinderen met verlatingsangst

Als je je zorgen maakt over de verlatingsangst van je kind, dan kan je hier enkele tips lezen die je kunnen helpen om de situatie te verlichten. Onthoud dat volhouden en geduld de sleutels tot succes zijn.

Lees het volledig artikel

Wat is verlatingsangst?

Verlatingsangst: wat is dat?

Het woord verlatingsangst is, zoals men kan raden, de schrik om door iets of iemand verlaten te worden. Verlatingsangst mag niet verward worden met bindingsangst, al hebben beide angsten veel met elkaar gemeen.

Lees het volledig artikel

Is verlatingsangst iets typisch vrouwelijk?

Is verlatingsangst iets voor de vrouw?

Verlatingsangst is iets wat zowel bij een man als bij een vrouw kan voorkomen. Maar het blijkt echter dat vooral een vrouw last kan hebben van verlatingsangst. Dat meer vrouwen dan mannen te kampen hebben met verlatingsangst, kan ook gelegen zijn aan het feit dat mannen minder hun emoties tonen dan vrouwen.

Lees het volledig artikel

Tips om met verlatingsangst om te gaan

Verlatingsangst in je relatie: tips om er mee om te gaan

Als je ervaart dat één van de partners in een relatie verlatingsangst heeft, dan ga je al snel op zoek naar enkele tips om hier mee om te gaan. Want verlatingsangst kan in een relatie zo’n domper zetten dat een relatie er stuk door kan gaan.

Lees het volledig artikel

Therapie bij verlatingsangst

Therapie volgen bij verlatingsangst

Verlatingsangst komt voor als iemand extreem veel schrik heeft om een dierbare te verliezen, en kan vaak alleen verholpen worden met behulp van therapie.

Lees het volledig artikel

Herkennen en omgaan met symptomen van verlatingsangst.

Verlatingsangst: symptomen die een relatie ondermijnen

Verlatingsangst brengt enkele symptomen mee die voor een relatie nefast zijn. Een goede relatie vereist een vorm van vrijheid, en dat is nu net wat bij verlatingsangst ontbreekt.

Lees het volledig artikel

Hoe kan je omgaan met verlatingsangst in een relatie?

Een relatie en verlatingsangst: slechte combinatie

Als één van de partners in een relatie verlatingsangst heeft, dan is dit niet meteen een goede combinatie. Bij verlatingsangst in een relatie lukt het één van de partners niet om te leven zonder de ander, ook al weet men dat het slechts tijdelijk is.

Lees het volledig artikel

Verlatingsangst overwinnen? Lees hoe!

Verlatingsangst overwinnen

Verlatingsangst is een angststoornis die dermate zwaar kan doorwegen dat men middeltjes zoekt om deze angst te overwinnen. Het is echter niet gemakkelijk om te bepalen wanneer verlatingsangst als storend element gaat werken.

Lees het volledig artikel

1 2 > >>

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....