Ogen en spanningshoofdpijn

Ogen en spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn en de ogen: vreemde combinatie?

Spanningshoofdpijn kan heel wat met de ogen te maken hebben. Zo is het niet abnormaal dat iemand met spanningshoofdpijn ook vermoeide ogen heeft.
Spanningshoofdpijn hoeft niet noodzakelijk hoofdpijn te zijn die ontstaat door spanningen in het leven zoals stress, drukke agenda, vermoeidheid. Deze factoren dragen bij tot de kans om spanningshoofdpijn te hebben. Maar eigenlijk is spanningshoofdpijn een vorm van hoofdpijn die ontstaat door spanningen in bepaalde spieren. Het gaat dan voornamelijk over spieren in het achterhoofd en in de nek.

Hoe hebben de ogen met spanningshoofdpijn te maken?

Wie last heeft van spanningshoofdpijn zal niet meteen aan de ogen gaan denken. Men gaat er dus van uit dat bij spanningshoofdpijn een zenuw gekneld geraakt door de nekspieren. Hierdoor ontstaat een soort pijn in het hoofd die men dus spanningshoofdpijn noemt. De pijn wordt door patiënten vaak omschreven als een soort band die rond het hoofd altijd maar heviger wordt aangetrokken.
De ogen delen echter ook in de klappen bij spanningshoofdpijn. Net omwille van die hoofdpijn heeft men dan vermoeide ogen. Op de ogen is er meer druk dan normaal, zodat men niet goed tegen fel licht kan. In een aantal situaties kan de hoofdpijn, gekoppeld aan de last met de ogen er toe bijdragen dat een aantal activiteiten af te raden zijn. Hierbij wordt in de plaats gedacht aan het besturen van voertuigen. Ook denkwerk zal moeilijker verlopen aangezien de spanningshoofdpijn er voor zorgt dat men zich heel moeilijk kan concentreren.

Wat doe je tegen pijn in de ogen en spanningshoofdpijn?

Een automatische reactie van veel patiënten met spanningshoofdpijn en pijn in de ogen, is het nemen van een pijnstiller. Dit is trouwens niet alleen een automatische reactie van heel wat patiënten, maar ook van hulpverleners.
Pijnstillers kunnen inderdaad de pijn verzachten bij spanningshoofdpijn, maar men mag niet uit het oog verliezen (sorry voor de woordkeuze) dat deze pijnstillers slechts tijdelijk mogen zijn. Eerst en vooral werken heel wat pijnstillers verslavend en bovendien kan overvloedig gebruik van pijnstillers net opnieuw hoofdpijn veroorzaken.
Door middel van massages kan men ook de pijn verzachten. Heel wat van die massages kan men zelf aanleren. Men kan ook opteren voor het gebruik van Bachbloesems. Deze kunnen perfect in combinatie gebruikt worden met andere behandelingen, aangezien zij daar geen enkele invloed op hebben. Er is een speciale mix van Bachbloesems samengesteld, Bachbloesem mix 43. Deze is samengesteld om mensen met spanningshoofdpijn te helpen.

Delen


Bachbloesem Mix 43: Spanningen in het hoofd

Bachbloesem mix 43 helpt om:

  • meer stressbestendig te zijn
  • minder te piekeren
  • innerlijk rustiger te worden
  • beter te slapen
  • neerslachtige gevoelens tegen te gaan
  • minder gevoelig te zijn
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 43
Marie Pure