Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Liefde loslaten

Een liefde loslaten is verre van gemakkelijk. Er is enerzijds je gevoel dat je in de richting van die liefde drijft, en anderzijds is er je verstand dat je leert dat je beter de onmogelijke liefde gaat loslaten.

Liefde loslaten: wanneer gebeurt het?

Als iemand problemen heeft met het loslaten van een liefde, dan heeft dit met heel pijnlijke emoties te maken. Het feit dat je de liefde moet loslaten, toont aan dat de relatie beëindigd is. Heb je de relatie zelf beëindigd, dan is de kans groot dat je de voorbije liefde vrij vlot zal kunnen loslaten. Let wel op, dit is geen zekerheid. Net zo goed zijn er mensen die een bepaalde relatie tot een einde brengen en daar heel veel problemen mee hebben.

Je kan stellen dat het loslaten van een liefde zo iets is als het afkicken van een verslaving. Dit kan je niet van de ene dag op de andere, en de kans dat je vaak tegen de vlakte zal gaan, is heel groot.

Tips om een liefde los te laten

Een liefde loslaten gaat minder moeilijk als je rekening houdt met enkele zaken. Dit is geen garantie dat je een voorbije liefde gemakkelijk zal verwerken, maar je kan er wel minder hinder van hebben.

Eerst en vooral komt het er op aan om niet meer te denken aan de ex-partner. Van zodra je voelt dat je gedachten in de richting van die persoon afdwalen, probeer dan te gaan denken aan iets wat je zelf aangenaam vindt.

Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk leuke dingen te doen met vrienden en/of familie. Dit lijkt enerzijds op een vlucht, maar anderzijds zorgt dit er voor dat je niet aan de voorbije relatie gaat denken.

Zo wat het moeilijkste van al is om de ex-partner af te wijzen. Het is logisch dat je nog verlangt naar hem/haar; maar toch is het belangrijk om elke toenadering af te wijzen. Doe je dit niet, dan dreig je verstrengeld te geraken in een spel van aantrekken en afstoten. Om dit te verwezenlijken, is het goed om zoveel mogelijk situaties te vermijden waar je elkaar zou kunnen tegenkomen. Uiteraard mag je die afzondering niet blijven aanhouden.

Als je met deze tips rekening houdt, dan is de kans groot dat je verlangens naar de ex-partner zullen verminderen.

Tips om een liefde los te laten: wilskracht

Als er iets belangrijk is om een liefde los te kunnen laten, dan is het zeker wel wilskracht. Net zoals doorzettingsvermogen belangrijk is bij het afkicken van een verslaving, is dit ook noodzakelijk bij het loslaten van een liefde.

Die wilskracht is niet aan iedereen gegeven. Voor sommige mensen is dit zelfs heel moeilijk. Een gebrek aan wilskracht is een negatieve emotie. Deze kan je probleemloos ombuigen naar de positieve tegenpool (zelfverzekerd zijn). Dit doe je met behulp van Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten waarvan het gebruik risicoloos is. Je doet er wel goed aan om Tom, een ervaren bloesemtherapeut te raadplegen. Hij kan op basis van jouw problemen een remedie op maat samenstellen.

Delen

Andere artikelen


Ongelukkig in een relatie

Ongelukkig in een relatie

Ongelukkig zijn in een relatie is een vicieuze cirkel die niet gemakkelijk te doorbreken is. Lees hoe dit komt en ontdek wat je hier tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Onzeker zijn in een relatie

Onzeker zijn in een relatie

Onzeker zijn is geen goede basis voor een standvastige relatie. Lees hoe de onzekerheid kan ontstaan en op welke manier je er best mee omgaat.

Lees het volledig artikel

Niet gelukkig in een relatie

Niet gelukkig in een relatie

Er zijn meer mensen ongelukkig in hun relatie dan je zou vermoeden. Lees hier hoe je het ongelukkig zijn in een relatie kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Hoe laat ik mijn ex los?

Hoe laat ik mijn ex los?

De juiste manier vinden om je ex los te laten, is niet altijd eenvoudig. Lees hoe moeilijk het kan zijn maar ook hoe je over deze problemen heen geraakt.

Lees het volledig artikel

Onzekerheid in de relatie

Onzekerheid in de relatie

Onzekerheid kan in een relatie voor problemen zorgen. Lees wat de oorzaken van onzekerheid in een relatie zijn en wat je er tegen kan ondernemen.

Lees het volledig artikel

Relatieproblemen

Oorzaken van relatieproblemen

In een relatie kunnen steeds problemen ontstaan. Lees wat de oorzaken van deze problemen kunnen zijn en ontdek hoe je deze problemen kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Omgaan met jaloezie

Omgaan met jaloezie

Als jaloezie te grote proporties aanneemt, dan moet je ingrijpen. Lees hoe je op een correcte manier met jaloezie kan leren omgaan.

Lees het volledig artikel

Tips voor een goede relatie

Tips voor een goede relatie

Een goede relatie behouden is niet altijd evident. Ontdek enkele realistische tips die je kan hanteren om je relatie in optima forma te behouden.

Lees het volledig artikel

Jaloezie in een relatie

Jaloezie in een relatie

Jaloezie in een relatie kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Lees hoe je met die jaloezie kan omgaan en wat je er tegen kan ondernemen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....