Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Onzekerheid en puberteit

Bachbloesem mix 82 helpt om:

  • de overgangsperiode van de puberteit vlot door te komen
  • de weg te vinden in je leven
  • een gevoel van eigenwaarde te creëren
  • emotionele stabiliteit te geven
  • rust en kalmte te brengen in het gemoed
Meer info

De woorden onzekerheid en puberteit rijmen niet alleen op elkaar, ze zijn ook nog eens nauw aan elkaar verbonden. Want als er iets kenmerkend is in de puberteit, dan is het wel het gevoel van onzekerheid. Zowel bij de puber zelf als bij de ouders zijn er in deze fase veel twijfels.

Onzekerheid in de puberteit bij de puber zelf

Een puber beleeft heel wat onzekerheid in de puberteit. Het is net die onzekerheid die het gedrag van een puber zo moeilijk maken voor de anderen. Maar hoe komt het dat een puber zo te kampen heeft met onzekerheid?

In deze fase van het leven komen er heel wat nieuwe dingen. Je wordt groter en je kan meer dingen aan. Je staat eigenlijk voor de poort van de volwassen wereld waar heel wat meer en andere dingen te beleven zijn dan in de wereld van het kind zijn. Die nieuwe dingen lijken interessant, maar tegelijk zorgen ze ook voor onrust. Zo moet je keuzes maken op schools niveau, het eerste vriendje of vriendinnetje komt in je leven, je lichaam verandert, je krijgt een mening op de maatschappij. Tegelijk heb je ook meer en meer het gevoel dat je perfect moet zijn tegenover de anderen. Dit vergroot alleen maar de twijfel. Logisch dus dat je met jezelf geen blijf weet en dat je wel eens durft te revolteren.

Onzekerheid in de puberteit bij de ouders

Ook ouders worden met onzekerheid geconfronteerd in de puberteit. Zij zien hun (brave) kind veranderen in een heuse rebel. Niet zelden komen ouders dan met vragen of dat nu het resultaat is van de opvoeding die zij gegeven hebben. En die onzekerheid groeit nog meer als zij merken dat hun zoon/dochter meer en meer afstand neemt. De zo geliefde knuffel van het kind wordt een taboe. De puber gaat niet meer met jou mee naar gelegenheden waar die vroeger wel mee ging. Het lijkt wel alsof je puber beschaamd is in jou. Hoe stoer de puber ook lijkt, bedenk als ouder altijd dat die dat eigenlijk helemaal niet is. Anderzijds mag je die zwakheid niet gaan gebruiken om te proberen de puber op het rechte pad te houden. Leg je er als ouder bij neer dat een puber alles altijd beter weet. Dit is niet gemakkelijk, maar je kan het vergelijken met de fase waarin je kind leerde stappen. Jij zag het ook aankomen dat je kindje ging vallen, maar door het te laten vallen leerde het hoe het in het vervolg veiliger kon stappen. Zo is het ook met pubers. Ze begaan misstappen die jij als ouder van ver ziet aankomen. Maar er energie insteken om hen te behoeden van die misstappen is verloren energie. Ze gaan goede raad toch naast zich neerleggen en als ze zelf van hun fouten leren, gaan ze dit veel langer met zich meedragen.

Onzekerheid in de puberteit: hulp!

Er is heel wat goede raad waarbij men probeert de onzekerheid in de puberteit aan te pakken. Maar uiteindelijk sta je er toch alleen voor. Een heel goed hulpmiddel, zowel voor de puber als voor de ouders, vind je bij Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die negatieve emoties ombuigen naar de positieve tegenpool. En dit gebeurt op een compleet natuurlijke manier, zonder enige vorm van bijwerkingen. De enige voorwaarde om succes te kennen met deze Bachbloesems, is dat je samenwerkt met een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom die er van op de hoogte is welke remedie (of mix van remedies) best bij jou past.

Delen
Bachbloesem Mix 82: Puberteit

Bachbloesem mix 82 helpt om:

  • de overgangsperiode van de puberteit vlot door te komen
  • de weg te vinden in je leven
  • een gevoel van eigenwaarde te creëren
  • emotionele stabiliteit te geven
  • rust en kalmte te brengen in het gemoed
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 82

Andere artikelen


Hoe overleef ik de puberteit?

Hoe overleef ik de puberteit?

Hoe overleef ik de puberteit, is een vraag die vele ouders en pubers zich al eens zullen stellen. Lees enkele tips over wat je in deze periode kan doen.

Lees het volledig artikel

Veranderingen in de puberteit

Veranderingen in de puberteit

Er treden heel wat veranderingen op in de puberteit. Lees hoe meisjes en jongens veranderen, maar ook hoe alles verandert voor de omgeving van de puber.

Lees het volledig artikel

Gedrag in de puberteit

Gedrag in de puberteit

Het gedrag in de puberteit is niet meteen de aangenaamste fase in de opvoeding. Lees welk gedrag typisch is en ontdek dat ook deze fase voorbij gaat.

Lees het volledig artikel

Wat is puberteit?

Wat is puberteit?

De puberteit is niet de meest aangename periode voor de jongere en/of de ouders. Ontdek wat er verandert in de puberteit en lees hoe je er kan mee omgaan.

Lees het volledig artikel

de weg vinden - tieners

De weg vinden: tieners komen de toekomst onder ogen

Het is waar dat jonge mensen nu meer druk ervaren dan op eender welk ander moment in de geschiedenis. Lees hier 6 voorname oorzaken van druk bij tieners.

Lees het volledig artikel

tips puberteit

10 tips voor ouders met pubers in huis

Je overleefde de babyjaren en de verschrikkelijke driftbuien van jouw peuter. Dus waarom doet het woord ‘puber’ je dan zo schrikken?

Lees het volledig artikel

Pubergedrag

Pubergedrag

Het gedrag dat zich in de puberteit manifesteert, kan voor heel wat heisa zorgen. Lees hoe je met het gedrag van pubers op een positieve manier kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....