Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Gelukkig zijn, kan je dat leren?

Gelukkig zijn, kan je dat leren? Moet je afwachten tot het geluk tot bij jou komt? Of moet je net op zoek gaan naar geluk? En wat de ene mens gelukkig maakt, is voor de andere mens totaal niet aan de orde. Gelukkig zijn is bijgevolg een complexe zaak.

Gelukkig zijn: wat houdt het in?

Gelukkig zijn is een begrip dat heel ruim kan gezien worden. Voor de ene persoon is gelukkig zijn over heel veel geld beschikken. Iemand anders gaat pas gelukkig zijn als hij/zij een bepaald voorwerp heeft. Nog iemand anders bestempelt het gevoel gelukkig zijn als evenwaardig met gezond zijn. Kortom, iedereen omschrijft gelukkig zijn op een andere manier. Toch kan men min of meer stellen dat gelukkig zijn inhoudt dat men zowel mentaal als fysisch in evenwicht is. Dit is een heel ruime opvatting, waarbij je kan stellen dat je gezond moet zijn, maar ook dat het op het sociale vlak voor de wind moet gaan. Wie met andere woorden gezond is en veel vrienden of vriendinnen heeft, zou je kunnen bestempelen als iemand die gelukkig is.

Gelukkig zijn: tips

Is gelukkig zijn een soort van noodlot waar je moet op wachten, of kan je zelf enkele zaken in het werk stellen om gelukkig(er) te worden? Uiteraard kan je gelukkig zijn niet forceren. Toch zijn er een aantal factoren die gelukkig zijn bevorderen en die je gedeeltelijk zelf in handen hebt.

In eerste instantie is het nodig om van jezelf te houden. Van jezelf houden wilt niet zeggen dat je een bepaalde vorm van narcisme moet aannemen (waarbij je jezelf heel hoog inschat). Het houdt wel in dat je respect hebt voor je eigen lichaam.

Dat respect heeft dan weer een gevolg. Wie het eigen lichaam respecteert, gaat gezond eten en drinken om te vermijden dat men ziek zou worden.

Naast gezond leven is het ook nodig dat men sociale relaties heeft. Een mens is geen solitair dier maar een kuddedier. Wij hebben anderen nodig. Stevig gefundeerde sociale relaties zorgen er voor dat men zich beter voelt. Een sterke sociale relatie kan een liefdesrelatie zijn, maar dat hoeft niet noodzakelijk. Het is echter wel zo dat samenleven met iemand waar je verliefd op bent een grotere kans geeft op gelukkig zijn.

Is ook het werk een belangrijke factor om gelukkig te zijn? Het leven is uiteraard een pak gemakkelijker als er geen financiële zorgen zijn. Een goede job hebben, kan bijgevolg bijdragen om gelukkig te zijn. Toch moet men hier voorzichtig mee omspringen, want net zo goed kan die goede job je ongelukkig maken. Stel dat je zo gesteld bent op je job dat je geen tijd meer hebt voor je partner, dan is het maar al te duidelijk dat je door die job ongelukkig kan worden (als je partner je verlaat bijvoorbeeld omdat die te weinig aandacht krijgt).

Gelukkig zijn met pillen of supplementen?

Gelukkig zijn is iets wat iedereen nastreeft. Mensen die op geld belust zijn, snappen dat maar al te goed. Om die reden maken zij maar al te graag reclame met bepaalde pilletjes of supplementen die je gelukkiger zouden moeten maken.

Echter, om gelukkig te zijn moet je zeker geen pil of een supplement te gaan gebruiken. Als er al iets zou zijn wat je zou kunnen helpen dan zijn het Bachbloesems. Deze natuurlijke producten zijn gemaakt om negatieve emoties om te buigen tot positieve emoties. Als één of andere negatieve emotie jouw geluk in de weg staat, dan kunnen Bachbloesems deze neutraliseren zodat je jezelf beter en gelukkiger gaat voelen.

Echter, ga niet zomaar de eerste de beste drogisterij binnen om Bachbloesems te kopen. Je doet er heel goed aan om je problematiek te bespreken met iemand die ervaring heeft met Bachbloesems zoals Tom. Op basis van je problemen kan die een mix van Bachbloesems maken die op jouw maat is gemaakt.

Delen

Andere artikelen


Moet jij je zorgen maken? 4 vragen

Moet jij je zorgen maken? 4 vragen

Vermoei jij jezelf met zorgen en heb je moeite om rust in je hoofd te brengen? Wat kan je er aan doen? Voor een snelle oplossing, kan je jezelf deze 4 vragen stellen.

Lees het volledig artikel

Verloren in het leven

Wat te doen als je je verloren voelt in het leven

Je verloren voelen in het leven kan heel pijnlijk zijn. Op welk vlak dat je je ook verloren voelt; in je relatie, op het werk, of ergens anders, dit is een periode van verandering, dus gebruik het in jouw voordeel.

Lees het volledig artikel

Je malende gedachten temmen

Je malende gedachten temmen

Is het mogelijk om innerlijke rust te vinden wanneer je steeds malende gedachten hebt? Oefening baart kunst. Probeer onze tips om je malende gedachten te temmen. 

Lees het volledig artikel

Hoe je jong kan blijven

Hoe je jong kan blijven

Wil je weten hoe je beter voor jezelf kan zorgen nu je rijper bent? Lees onze top tien tips en ontdek welke jou helpen om jong te blijven!

Lees het volledig artikel

10-tips-om-de-dagelijkse-sleur-te-doorbreken

10 tips om de dagelijkse sleur te doorbreken

Is je leven alledaags en een echte sleur geworden? Doorbreek je monotoon leven met deze 10 tips om de dagelijkse sleur te doorbreken en je leven meer mening te geven. 

Lees het volledig artikel

Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn met jezelf

Als je niet gelukkig kan zijn met jezelf, dan is dat vaak te wijten aan een laag zelfbeeld. Lees hoe het komt dat je niet gelukkig bent met jezelf.

Lees het volledig artikel

omgaan met negatieve mensen

Hoe omgaan met negatieve mensen

Is er iemand die je naar beneden haalt met zijn/haar negativiteit? Lees onze tips om te leren omgaan met negatieve mensen en zelf een positief persoon te zijn.

Lees het volledig artikel

Hoe word je gelukkig?

Hoe word je gelukkig?

Hoe je gelukkig wordt, is een heel persoonlijke aangelegenheid. Ontdek de factoren die van invloed zijn bij het gelukkig worden.

Lees het volledig artikel

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem deze lente een vliegende nieuwe start

Neem vandaag een vliegende nieuwe start. Deze tijd van het jaar voel je je vol energie en je wil onder de zon komen met positiviteit en optimisme. We hebben een hele reeks informatieve artikels die je kunnen helpen dat te doen! Van een gezonde nieuwe start, tot gelukkig zijn, wij kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Jezelf zijn

Jezelf zijn

Het is niet altijd eenvoudig om jezelf te zijn. Lees wat het inhoudt om jezelf te zijn en ontdek hoe je er voor kan zorgen dat je meer jezelf bent.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....