Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Gameverslaving en behandeling

Vroeger werden vaak kaartspelletjes of gezelschapspelletjes gespeeld. Tussen het avondmaal en bedtijd een spelletje spelen, daar zat over het algemeen weinig gevaar in. Echter worden deze gezellige spelletjes tegenwoordig weinig of nooit meer gespeeld. De spelconsoles zoals de Playstation of de Wii zijn nu helemaal in. Leuk zou je denken… Doch kunnen deze spelconsoles voor serieuze problemen zorgen! Een gameverslaving is namelijk geen lachertje en er een behandeling voor vinden is vaak ook moeilijk. Bachbloesems kunnen een goede ondersteuning bieden bij het stoppen of verminderen van gamen.

Hoe kan je een gameverslaving behandelen?

Een gameverslaving kan veel gevolgen met zich meebrengen:

 • Slaaptekort omwille van het constant verder willen spelen.
 • Een ongezond eet- en voedingspatroon omdat een maaltijd overslaan weleens gebeurt als het spel moet uitgespeeld worden binnen een bepaalde tijd.
 • Antisociaal gedrag komt vaak voor omdat men zich gaat afsluiten van de buitenwereld om te kunnen gamen.
 • Andere verslavingen treden ook vaak op zoals suiker, cafeïne, nicotine, alcohol, speed, wiet, cocaïne e.d.
 • Het kost veel geld als je mee wilt zijn met de nieuwste spellen of snufjes.
 • Verantwoordelijkheden zoals taken voor school of belangrijke afspraken worden opzij geschoven om te kunnen verder gamen.

Als één van bovenstaande zaken optreedt mag je zeggen dat het hoog tijd is om naar een behandeling te zoeken. Er bestaan verschillende centra om een gameverslaving te behandelen. Ook kunnen Bachbloesems een perfecte ondersteunende werking hebben bij het verminderen of stoppen met gamen.

Gameverslaving? Zoek hulp!

Iemand die aan een gameverslaving lijdt, heeft hulp nodig, zoveel is duidelijk. Er zijn veel zaken die verstoord kunnen zijn en het is belangrijk dat het volledige lichaam de nodige hulp krijgt. Dat betekent dat zowel de psychische toestand als de lichamelijke conditie hulp moeten krijgen. Daarnaast is het sociale leven van mensen met een gameverslaving vaak nul. Een beetje hulp om zich te socialiseren is hier dus ook meer dan welkom.

Men hoeft uiteraard niet onmiddellijk professioneel te zoeken. Er bestaan een aantal manieren  om jezelf te helpen :

 • Stel een wekker in om te stoppen met gamen
 • Bepaal minstens 1 dag in de week waarop je niet gaat gamen (en maak tijd vrij om ondertussen vrienden en/of familie op te zoeken die je al een tijdje niet meer ‘live’ hebt gezien)
 • Zoek naast het gamen een nieuwe hobby of cursus om je zinnen op te zetten (sport is ook altijd goed om je conditie terug op peil te brengen)
 • Durf over je gamegedrag te praten met iemand, zodat deze persoon je eventueel ook in de gaten kan houden als je opnieuw in je oude gewoontes valt. Op die manier kan die persoon op tijd aan de bel trekken
 • Vergeet niet dat school en/of werk belangrijker is. Zet deze verantwoordelijkheden niet achter het gamen op je dagelijkse to-do-lijst, maar ervoor.

Indien de tips die hierboven staan niet meer helpen, dan mag men toch wel uitgaan van een gameverslaving en is professionele hulp aangeraden.

Delen

Andere artikelen


Ben jij gameverslaafd? Doe de test!

Ben jij gameverslaafd? Doe de test!

Ben jij gameverslaafd of ken jij iemand die dat is? Wanneer gaat gamen écht te ver? Klik hier en doe de test!

Lees het volledig artikel

tips om je gameverslaving te overwinnen

Tips om je gameverslaving te overwinnen

Ok, je houdt van gamen. Video games of online spelletjes spelen, je houdt er van om een tegenstander te verslaan, problemen op te lossen, de meeste ‘kills’ te hebben. Dat is niet echteen probleem, toch?

Lees het volledig artikel

Internetverslaving

Internetverslaving

Een internetverslaving komt steeds vaker voor. Het begint allemaal heel onschuldig, maar voor men het weet wil men enkel nog zoveel mogelijk online zijn.

Lees het volledig artikel

Kenmerken van een gameverslaving

Kenmerken van een gameverslaving

Een gameverslaving kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Aarzel niet te lang en trek op tijd aan de bel wanneer de eerste kenmerken verschijnen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....