Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat te doen tegen onzekerheid?

Voor sommige mensen is het heel belangrijk dat zij weten wat er te doen is tegen onzekerheid. Onzeker zijn is tot op zekere hoogte erg nuttig, maar als men overdreven onzeker is, kan het heel hinderlijk zijn. Het zijn net deze mensen die op zoek gaan naar wat zij tegen onzekerheid kunnen doen.

Wat te doen tegen onzekerheid: je uiterlijk

Als men probeert na te gaan wat iemand kan tegen onzekerheid, dan komt men vaak tot de vaststelling dat een te laag zelfbeeld aan de oorzaak ligt. Vooral mensen die zich niet goed in hun vel voelen, die problemen hebben met hun uiterlijk en die heel sterk bezig zijn met wat anderen denken, maken kans om problemen te krijgen met onzekerheid.

In eerste instantie kan men stellen dat mensen die onzeker zijn over hun lichaam, ook onzekerheid vertonen op andere vlakken. Het is verbluffend hoe onzekerheid over het uiterlijk een invloed heeft op het gevoel van mensen. Het punt is echter dat er doorgaans maar één persoon is die zich druk maakt over je lichaam en dat ben jij zelf.

Net zo goed zijn er heel wat mensen die onzekerheid aan de dag leggen door voortdurend te denken aan datgene wat anderen wel eens zouden kunnen denken. Mensen zijn heel gevoelig voor wat anderen over hen vinden. Maar daar staat tegenover dat je de gedachtengang van anderen niet kan beïnvloeden. Als anderen dus negatief over jou denken, dan zegt dat misschien meer over die andere personen dan over jou.

Ten slotte is er de kledij die sterk bepalend is als het op onzekerheid aan komt. Door je op te kleden en verzorgd voor de dag te komen, is de kans groot dat je minder problemen met onzekerheid zal meemaken.

Wat te doen tegen onzekerheid: je vaardigheden

Zowat alle mensen, zowel mensen die problemen hebben met onzekerheid als anderen, geloven niet in zichzelf als het gaat over de dingen die zij al dan niet goed kunnen.

Het helpt nochtans heel sterk om je onzekerheid aan banden te leggen als je er van uit gaat dat je heel wat in je mars hebt. Het is overigens niet slecht om een lijstje te maken van de dingen waar je goed in bent. Door dit lijstje regelmatig te raadplegen en door je activiteiten af te stemmen op je vaardigheden, maak je een grote kans om zekerder te worden van jezelf. De adder die hier onder het gras schuilt, is dat mensen met een grote onzekerheid niet meteen in staat zijn om hun vaardigheden op te sommen. Het is om die reden niet slecht dat je een vriend(in) jouw vaardigheden laat opsommen.

Wat te doen tegen onzekerheid: Bachbloesems

Als je wat wilt doen tegen je onzekerheid, dan kunnen Bachbloesems daar iets in betekenen. Bachbloesems zijn gemaakt om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Aangezien onzekerheid een negatief gevoel is, kan je meer zelfvertrouwen kweken met behulp van Bachbloesems.

Bachbloesems kunnen je geen schade toebrengen. Toch is het aan te raden om Bachbloesems te kopen bij Tom, een ervaren bloesemtherapeut. Alleen iemand met ervaring en kennis kan een remedie voor jouw problematiek op maat samenstellen.

Delen

Andere artikelen


Te assertief of niet assertief genoeg

Ben je te assertief of niet assertief genoeg? Doe de test!

Er is een dunne lijn tussen te assertief en niet assertief genoeg, en in dit artikel bekijken we het probleem eens.

Lees het volledig artikel

Faalangst in de klas

Faalangst in de klas

Faalangst in de klas ontstaat meestal in de onderbouw van de basisschool. Het accent wordt verlegd van spelen naar leren en dat heeft op sommige kinderen een grote impact.  

Lees het volledig artikel

Tips tegen onzekerheid

Tips tegen onzekerheid

Tips tegen onzekerheid kunnen je helpen om steviger in je schoenen te staan. Lees enkele belangrijke tips en ontdek het nut van Bachbloesems.

Lees het volledig artikel

Hoe geef ik mijn kind zelfvertrouwen?

Hoe geef ik mijn kind zelfvertrouwen?

Ouders vinden het heel belangrijk dat zij hun kind voldoende zelfvertrouwen geven. Ontdek enkele tips die je hierbij passend kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst heeft te maken met het leren. De taak bij deze faalangst is de leeropdracht die de leraar aan leerlingen geeft. In feite begint het reeds wanneer een leraar...

Lees het volledig artikel

Symptomen van faalangst

Symptomen van faalangst

Symptomen van faalangst zijn symptomen die optreden als men abnormaal veel schrik heeft van nieuwe dingen. Een beetje angst en stress bij nieuwe zaken en/of andere zaken, is heel normaal en zelfs aangewezen.  

Lees het volledig artikel

Perfectionistische faalangst

Perfectionistische faalangst

Perfectionistische faalangst is een gedragsmatige vorm van faalangst, waarbij te hard gewerkt wordt. Vaak niet herkend als faalangst: vraag Tom om advies!  

Lees het volledig artikel

Faalangst: welke methode helpt?

Faalangst: welke methode helpt?

Welke methode bestrijdt faalangst het effectiefst? Hangt het af van de faalangstvorm? En waarom blijken de natuurlijke remedie Bachbloesems zo succesvol?

Lees het volledig artikel

Faalangst wegens negatief zelfbeeld

Faalangst wegens negatief zelfbeeld

In de meeste gevallen treedt faalangst op wegens een negatief zelfbeeld. Angst om te falen omdat je jezelf als minderwaardig ziet ten opzichte van anderen. Wanneer je uiterst weinig vertrouwen in jezelf hebt en negatief denkt over je capaciteiten, durf je geen acties te ondernemen.

Lees het volledig artikel

Faalangst en de rol van leerkracht

Faalangst en de rol van leerkracht

Leerkrachten spelen een belangrijke rol bij faalangst vroegtijdig signaleren. Cognitieve faalangst is angst om kennis en vaardigheden te demonstreren.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....