Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat te doen tegen onzekerheid?

Voor sommige mensen is het heel belangrijk dat zij weten wat er te doen is tegen onzekerheid. Onzeker zijn is tot op zekere hoogte erg nuttig, maar als men overdreven onzeker is, kan het heel hinderlijk zijn. Het zijn net deze mensen die op zoek gaan naar wat zij tegen onzekerheid kunnen doen.

Wat te doen tegen onzekerheid: je uiterlijk

Als men probeert na te gaan wat iemand kan tegen onzekerheid, dan komt men vaak tot de vaststelling dat een te laag zelfbeeld aan de oorzaak ligt. Vooral mensen die zich niet goed in hun vel voelen, die problemen hebben met hun uiterlijk en die heel sterk bezig zijn met wat anderen denken, maken kans om problemen te krijgen met onzekerheid.

In eerste instantie kan men stellen dat mensen die onzeker zijn over hun lichaam, ook onzekerheid vertonen op andere vlakken. Het is verbluffend hoe onzekerheid over het uiterlijk een invloed heeft op het gevoel van mensen. Het punt is echter dat er doorgaans maar één persoon is die zich druk maakt over je lichaam en dat ben jij zelf.

Net zo goed zijn er heel wat mensen die onzekerheid aan de dag leggen door voortdurend te denken aan datgene wat anderen wel eens zouden kunnen denken. Mensen zijn heel gevoelig voor wat anderen over hen vinden. Maar daar staat tegenover dat je de gedachtengang van anderen niet kan beïnvloeden. Als anderen dus negatief over jou denken, dan zegt dat misschien meer over die andere personen dan over jou.

Ten slotte is er de kledij die sterk bepalend is als het op onzekerheid aan komt. Door je op te kleden en verzorgd voor de dag te komen, is de kans groot dat je minder problemen met onzekerheid zal meemaken.

Wat te doen tegen onzekerheid: je vaardigheden

Zowat alle mensen, zowel mensen die problemen hebben met onzekerheid als anderen, geloven niet in zichzelf als het gaat over de dingen die zij al dan niet goed kunnen.

Het helpt nochtans heel sterk om je onzekerheid aan banden te leggen als je er van uit gaat dat je heel wat in je mars hebt. Het is overigens niet slecht om een lijstje te maken van de dingen waar je goed in bent. Door dit lijstje regelmatig te raadplegen en door je activiteiten af te stemmen op je vaardigheden, maak je een grote kans om zekerder te worden van jezelf. De adder die hier onder het gras schuilt, is dat mensen met een grote onzekerheid niet meteen in staat zijn om hun vaardigheden op te sommen. Het is om die reden niet slecht dat je een vriend(in) jouw vaardigheden laat opsommen.

Wat te doen tegen onzekerheid: Bachbloesems

Als je wat wilt doen tegen je onzekerheid, dan kunnen Bachbloesems daar iets in betekenen. Bachbloesems zijn gemaakt om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Aangezien onzekerheid een negatief gevoel is, kan je meer zelfvertrouwen kweken met behulp van Bachbloesems.

Bachbloesems kunnen je geen schade toebrengen. Toch is het aan te raden om Bachbloesems te kopen bij Tom, een ervaren bloesemtherapeut. Alleen iemand met ervaring en kennis kan een remedie voor jouw problematiek op maat samenstellen.

Delen

Andere artikelen


Bestaat faalangst ook bij volwassenen?

Bestaat faalangst ook bij volwassenen?

Kan dat, faalangst bij volwassenen? Faalangst wordt normaal gezien in verband gebracht met studenten en in veel mindere mate met volwassenen.  Nochtans kunnen volwassenen ook te kampen hebben met faalangst.   

Lees het volledig artikel

Faalangst bij volwassenen

Faalangst bij volwassenen

Spreekt men over faalangst, dan gaat men maar zelden aan volwassenen denken. Doorgaans gaat men er van uit dat kinderen faalangst kunnen hebben en hierdoor minder presteren op school.  

Lees het volledig artikel

Laag zelfbeeld 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Laag zelfbeeld: 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Je minderwaardigheidscomplex start bij jou, maar jij hebt de meest wonderbaarlijke krachten – je kan namelijk jezelf veranderen. Het is tijd om alleen nog te geven om wat JIJ denkt. Beoordeel jezelf op je eigen normen. Als jij een laag zelfbeeld hebt, hebben we 10 tips om je te behoeden voor een minderwaardigheidscomplex.

Lees het volledig artikel

Is faalangst erfelijk?

Is faalangst erfelijk?

Faalangst kan erfelijk bepaald zijn maar het zijn vooral de omstandigheden waarin iemand opgroeit en de directe omgeving die kinderen faalangstig maken. Vroegtijdige nare ervaringen kunnen ook leiden tot faalangst op latere leeftijd.

Lees het volledig artikel

Faalangst een symptoom van ADHD

Faalangst een symptoom van ADHD

ADHD leidt vaak tot faalangst. ADHD is ook een gedragsstoornis waaronder de concentratie sterk lijdt. Wat is ADHD precies? Waarom leidt het tot faalangst in gevallen?

Lees het volledig artikel

Hoe faalangst overwinnen?

Hoe faalangst overwinnen?

Faalangst is zodanig hinderlijk dat je er goed aan doet om dit te overwinnen. In heel wat organisaties en bedrijven is men zich niet echt bewust van wat het kostenplaatje betekent van faalangst. Nergens kan men in een balans terugvinden wat faalangst heeft gekost, nochtans zijn de cijfers soms duizelingwekkend.

Lees het volledig artikel

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen betekent meestal angst bij het leveren van een (leer)prestatie. Meestal kan een deskundig oog de symptomen van faalangst bij leerlingen herkennen. 

Lees het volledig artikel

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden kan een groot verschil maken tot het geluk in je leven. Wanneer we onszelf accepteren en stoppen met oordelen, voelen we dat andere mensen in ons leven ook veel minder kritisch en beoordelend worden. Dit artikel onderzoekt hoe je het best jezelf kan leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen.

Lees het volledig artikel

Faalangsttraining

Faalangsttraining

Faalangsttraining is er voor mensen die aan faalangst lijden of regelmatig met deze personen te maken hebben. Bijvoorbeeld docenten, vertrouwenspersonen op school of sport trainers.
Wat is faalangst precies? Hoe uit faalangst zich? Wat leer je op faalangsttraining en wat kun je tegen faalangst doen? Bachbloesems kunnen helpen.

Lees het volledig artikel

Faalangst overwinnen

Faalangst overwinnen

Faalangst overwinnen is geen gemakkelijke taak maar het kan. Je kan om te beginnen een aantal regels volgen waardoor je angst om te falen kan worden verminderd.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....