Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat te doen tegen onzekerheid?

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Voor sommige mensen is het heel belangrijk dat zij weten wat er te doen is tegen onzekerheid. Onzeker zijn is tot op zekere hoogte erg nuttig, maar als men overdreven onzeker is, kan het heel hinderlijk zijn. Het zijn net deze mensen die op zoek gaan naar wat zij tegen onzekerheid kunnen doen.

Wat te doen tegen onzekerheid: je uiterlijk

Als men probeert na te gaan wat iemand kan tegen onzekerheid, dan komt men vaak tot de vaststelling dat een te laag zelfbeeld aan de oorzaak ligt. Vooral mensen die zich niet goed in hun vel voelen, die problemen hebben met hun uiterlijk en die heel sterk bezig zijn met wat anderen denken, maken kans om problemen te krijgen met onzekerheid.

In eerste instantie kan men stellen dat mensen die onzeker zijn over hun lichaam, ook onzekerheid vertonen op andere vlakken. Het is verbluffend hoe onzekerheid over het uiterlijk een invloed heeft op het gevoel van mensen. Het punt is echter dat er doorgaans maar één persoon is die zich druk maakt over je lichaam en dat ben jij zelf.

Net zo goed zijn er heel wat mensen die onzekerheid aan de dag leggen door voortdurend te denken aan datgene wat anderen wel eens zouden kunnen denken. Mensen zijn heel gevoelig voor wat anderen over hen vinden. Maar daar staat tegenover dat je de gedachtengang van anderen niet kan beïnvloeden. Als anderen dus negatief over jou denken, dan zegt dat misschien meer over die andere personen dan over jou.

Ten slotte is er de kledij die sterk bepalend is als het op onzekerheid aan komt. Door je op te kleden en verzorgd voor de dag te komen, is de kans groot dat je minder problemen met onzekerheid zal meemaken.

Wat te doen tegen onzekerheid: je vaardigheden

Zowat alle mensen, zowel mensen die problemen hebben met onzekerheid als anderen, geloven niet in zichzelf als het gaat over de dingen die zij al dan niet goed kunnen.

Het helpt nochtans heel sterk om je onzekerheid aan banden te leggen als je er van uit gaat dat je heel wat in je mars hebt. Het is overigens niet slecht om een lijstje te maken van de dingen waar je goed in bent. Door dit lijstje regelmatig te raadplegen en door je activiteiten af te stemmen op je vaardigheden, maak je een grote kans om zekerder te worden van jezelf. De adder die hier onder het gras schuilt, is dat mensen met een grote onzekerheid niet meteen in staat zijn om hun vaardigheden op te sommen. Het is om die reden niet slecht dat je een vriend(in) jouw vaardigheden laat opsommen.

Wat te doen tegen onzekerheid: Bachbloesems

Als je wat wilt doen tegen je onzekerheid, dan kunnen Bachbloesems daar iets in betekenen. Bachbloesems zijn gemaakt om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Aangezien onzekerheid een negatief gevoel is, kan je meer zelfvertrouwen kweken met behulp van Bachbloesems.

Bachbloesems kunnen je geen schade toebrengen. Toch is het aan te raden om Bachbloesems te kopen bij Tom, een ervaren bloesemtherapeut. Alleen iemand met ervaring en kennis kan een remedie voor jouw problematiek op maat samenstellen.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Hoe je zelfvertrouwen vergroten?

Hoe je zelfvertrouwen vergroten?

Hoe moet je een laag zelfvertrouwen gaan vergroten? Lees of dit mogelijk is en ontdek hoe je kan werken aan het opkrikken van je zelfvertrouwen.

Lees het volledig artikel

Faalangst voorkomen

Faalangst voorkomen

Eigenlijk kan men faalangst moeilijk of niet voorkomen. Men kan pas vaststellen dat iemand faalangst heeft als die er al is. Op die manier is voorkomen dus eigenlijk een beetje voorbarig.  

Lees het volledig artikel

Omgaan met faalangst

Omgaan met faalangst

Omgaan met faalangst en je vrees overwinnen: dit doe je met Bachbloesem mix 44! Vraag Bachbloesem expert en psycholoog Tom om persoonlijk advies!

Lees het volledig artikel

Wat kenmerkend is voor faalangst

Wat kenmerkend is voor faalangst

Velen denken dat het aantal personen met faalangst gering is, omdat niemand er behoefte aan heeft over zijn pijnlijke ervaringen hieromtrent te praten. Doordat er weinig over...

Lees het volledig artikel

Test of je faalangst hebt

Test of je faalangst hebt

Als je overweegt om een test uit te voeren om na te gaan of je al dan niet faalangst hebt, dan is dat waarschijnlijk omdat je nare ervaringen hebt (gehad) op momenten dat je iets moet presteren.  

Lees het volledig artikel

Hulp bij faalangst

Hulp bij faalangst

Eens de examenperiode er aan komt, gaan heel wat studenten op zoek naar hulp omwille van faalangst. De gedachte aan het examen doet het angstzweet uitbarsten. Soms kan dit positief werken, maar voor veel studenten is dit een serieuze hinderpaal.  

Lees het volledig artikel

Sociale faalangst

Sociale faalangst

Sociale faalangst kan je serieuze parten spelen bij bv. tijdens een gesprek, bij het ontmoeten van onbekenden, bij het toespreken van een groep of bij het opgeven van je bestelling bij de slager of bakker. Deze faalangst blokkeert je helemaal.

Lees het volledig artikel

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst, ook bij volwassenen

Faalangst komt niet alleen bij kinderen voor, ook volwassenen hebben er veel last van. Er is sprake van angst om te falen wanneer je irrationeel bang bent om te falen, of als je blokkeert ten gevolge van je angst...

Lees het volledig artikel

Faalangst en medicatie

Faalangst en medicatie

Medicatie kan helpen faalangst onder controle te krijgen. Niet alle medicatie zijn echter effectief bij faalangst. De meeste medicatie zien op paniekaanvallen, depressiviteit en angststoornissen.

Lees het volledig artikel

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen krijgen in jezelf is niet evident voor mensen die veel twijfelen. Ontdek enkele mogelijkheden om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....