Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen hebben in jezelf heeft een positieve invloed op je omgeving. Je toont dat je niet twijfelt aan jezelf en dat je zeker bent van de dingen die je doet. Door minder te twijfelen en vertrouwen hebben in jezelf ga je jezelf lichamelijk ook beter voelen. Maar hoe ga je hier mee om als je geen vertrouwen hebt in jezelf?

Vertrouwen in jezelf: leer het

Mensen die niet voldoende vertrouwen hebben in zichzelf, worden hier dagelijks mee geconfronteerd. In hun relatie volgen zij slaafs en ook op professioneel vlak scoren zij meestal niet hoog. Niet zelden zijn mensen met weinig zelfvertrouwen de dupe van pesterijen. Ook worden vaak te hoge eisen aan hen gesteld omdat zij niet het lef hebben om tegen de mening van anderen in te gaan.

Door niet zeker te zijn van jezelf straal je ook uit dat je niet al te verstandig bent. Kortom, als je met een tekort aan zelfvertrouwen zit, is het heel verstandig om daar iets tegen te doen.

Krijg meer vertrouwen in jezelf

Er zijn een aantal stappen die je kan zetten om meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Een eerste stap is er voor te zorgen dat je fris en verzorgd buiten komt. Je kan op een vrije dag best wel genieten van een dagje ongekamd te lummelen met slobbertrui en versleten joggingbroek. Maar wil je vertrouwen uitstralen naar de anderen, dan moet je er op en top uitzien. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat anderen meer naar jou zullen opkijken, je zal jezelf ook zekerder voelen.

Ook de lichaamshouding verraadt veel van je gevoel. Wie met rechte schouders en het hoofd vooruit wandelt, zal meer zelfvertrouwen uitstralen. Kan het daar nog bij dat je een glimlachje op je gezicht tovert, dan is mag je er zeker van zijn dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt.

Een gezonde geest hoort thuis in een gezond lichaam. Dus gezonde voeding en voldoende beweging zullen je een frisser en prettiger gevoel geven, met als gevolg dat het gemakkelijker zal zijn om je zelfzeker te gedragen.

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is de kans groot dat je hoge eisen aan jezelf stelt. Je kan echter niet alles kunnen. Daarom is het goed dat je voor jezelf een overzicht maakt van de dingen die je goed kan. Door regelmatig dat overzichtje te bekijken, gaat je zelfvertrouwen groeien.

Nog een belangrijk gegeven is dat je niet automatisch mag denken dat je bepaalde zaken niet gaat kunnen. In deze valkuil trappen veel onzekere mensen.

Meer vertrouwen in jezelf met Bachbloesems

Om meer vertrouwen in jezelf te krijgen, kan je perfect gebruik maken van Bachbloesems. Bachbloesems zijn natuurlijke producten (dus zeker geen medicijnen) die negatieve emoties bij mensen ombuigen naar de positieve tegenpool. Aangezien een gebrek aan zelfvertrouwen een negatieve eigenschap is, kunnen hiertegen Bachbloesems worden gebruikt. Het grote voordeel is dat deze helemaal onschadelijk zijn. Het is wel aan te raden om samen te werken met een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom. Hij heeft de nodige kennis om voor jou een remedie op maat van je problematiek samen te stellen.

Delen

Andere artikelen


Behandeling van faalangst

Behandeling van faalangst

Er zijn verschillende vormen van behandelingen om angst om te falen aan te pakken.
De meest toegepaste therapievormen voor faalangst zijn rationeel emotieve therapie, hypnotherapie en EMDR therapie.

Lees het volledig artikel

Doe wat aan faalangst voor het rijexamen

Doe wat aan faalangst voor het rijexamen

Heb je faalangst om je rijexamen af te leggen? Sinds 2010 bestaat er een speciaal, aangepast rijexamen voor personen met faalangst.

Lees het volledig artikel

Omgaan met onzekerheid

Omgaan met onzekerheid

Onzekerheid, laag zelfbeeld, te weinig zelfvertrouwen. Hoe moet je daar mee omgaan? Ontdek hoe je met onzekerheid op een positieve manier kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Wat is sociale faalangst?

Wat is sociale faalangst?

Sociale faalangst ligt aan een onverwerkte emotie. Bachbloesems herstellen je emoties en helpen je van sociale faalangst af! Tom geeft advies op maat  

Lees het volledig artikel

Faalangst voorkomen

Faalangst voorkomen

Eigenlijk kan men faalangst moeilijk of niet voorkomen. Men kan pas vaststellen dat iemand faalangst heeft als die er al is. Op die manier is voorkomen dus eigenlijk een beetje voorbarig.  

Lees het volledig artikel

Recente geschiedenis van faalangst: Bachbloesems helpen!

Recente geschiedenis van faalangst: Bachbloesems helpen!

Wat is de geschiedenis van faalangst? Wat weten we vandaag de dag over deze angstvorm? Dat verklaart direct waarom Bachbloesems zo goed werken bij faalangst.

Lees het volledig artikel

Bestaat faalangst ook bij volwassenen?

Bestaat faalangst ook bij volwassenen?

Kan dat, faalangst bij volwassenen? Faalangst wordt normaal gezien in verband gebracht met studenten en in veel mindere mate met volwassenen.  Nochtans kunnen volwassenen ook te kampen hebben met faalangst.   

Lees het volledig artikel

Faalangst ontspanningsoefeningen

Faalangst ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kunnen helpen wanneer je faalangst opspeelt. Zij zijn een manier om met faalangst om te gaan, meer niet.
Wanneer we de oorzaken van faalangst in kaart trachten te brengen, blijken onverwerkte emoties beslissend te zijn. Om van faalangst af te komen kun je daarom Bachbloesems gebruiken. B

Lees het volledig artikel

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Meer zelfvertrouwen krijgen is geen evidente zaak. Lees enkele tips die je kunnen helpen om je zelfvertrouwen tot een hoger niveau te tillen.

Lees het volledig artikel

Positieve faalangst

Positieve faalangst

Positieve faalangst heeft obsessief gedrag als kenmerk. Bachbloesems en cognitieve gedragstherapie helpen en gaan goed samen: neem contact op met Tom!  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....