Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Hoe word je meer zelfverzekerd?

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Iedereen heeft iets wat men beter kan en iets wat men minder goed kan. Als de balans zwaar doorhelt naar het minder goed kunnen, kan men zich afvragen hoe men meer zelfverzekerd kan worden.

Hoe word je meer zelfverzekerd? Waarom?

Zolang men tevreden is met zichzelf, is er niet meteen een reden om op zoek te gaan naar manieren hoe men meer zelfverzekerd kan worden. Toch is het aangewezen om zich eens te bezinnen of men wel écht tevreden is met zichzelf. Heel wat mensen beweren voldoende zelfverzekerd te zijn, maar diep in zichzelf zouden zij toch willen dat zij iets meer vertrouwen in zichzelf hadden.

Voldoende zelfverzekerd zijn, heeft zo zijn voordelen. Niet alleen op het gebied van je carrière, maar ook in het privéleven kom je beter vooruit als je zelfverzekerd bent.

Tips hoe je meer zelfverzekerd kan worden

Er zijn enkele zaken die je helemaal zelf kan doen en je zal vaststellen hoe je meer zelfverzekerd wordt:

 1. Speel toneel. Nee, je hoeft niet noodzakelijk het podium op te kruipen, maar met “speel toneel” wordt bedoeld dat je moet doen alsof je zelfverzekerd bent. Mensen die een zelfzekere houding aannemen (rechtop lopen, glimlach, netjes verzorgd voorkomen), worden veel vlugger ernstig genomen. Men moet wel opletten dat de balans niet overhelt naar de omgekeerde kant en dat men geen arrogantie gaat uitstralen.
 2. Laat je niet te vlug kelderen. Je toont met je lichaam een zelfzekere houding, maar zorg er dan ook voor dat je niet meteen als een geslagen hond in elkaar krimpt als iemand kritiek heeft of iets negatiefs zegt.
 3. Probeer je voor te bereiden. Als je weet met welke mensen je contact gaat hebben, dan is het goed dat je een aantal zaken op voorhand bekijkt. Wil je bijvoorbeeld een loonsverhoging lospeuteren bij je baas, zet dan voor jezelf eerst de argumenten op een rijtje waarmee je die loonsverhoging kan motiveren.
 4. Houd contact met de spiegel. Je moet deze niet gaan knuffelen, maar bekijk jezelf regelmatig in de spiegel. Spreek dan tegen jezelf en overtuig jezelf dat je meer kan dan wat je denkt. Door ’s morgens in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen “wat zie je er weer uit”, kruip je reeds op voorhand in de duistere gangen van onzekerheid. Ok, je mag misschien niet liegen, maar je kan net zo goed tegen jezelf zeggen dat je jezelf eens gaat opsmukken zodat je er gaat uitzien als een vedette.

Hoe word je meer zelfzeker: Bachbloesems

In de zoektocht hoe je meer zelfzeker kan worden, is het goed om ook eens stil te staan bij externe hulp. Je kan jezelf laten begeleiden om meer zelfzeker te worden. Maar hier kijken nogal wat mensen tegen op. Je zou jezelf ook heel goed kunnen behelpen met Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die een negatief gevoel (onzekerheid) ombuigen naar de positieve tegenpool. Bachbloesems zijn compleet onschadelijk en mogen in combinatie met om het even welk geneesmiddel of therapie gebruikt worden. Je doet er wel goed aan om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te raadplegen. Alleen iemand met voldoende kennis van Bachbloesems kan voor jou de meest geschikte remedie (vaak een mix van meerdere Bachbloesems) samenstellen.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Sociale faalangst

Sociale faalangst

Sociale faalangst kan je serieuze parten spelen bij bv. tijdens een gesprek, bij het ontmoeten van onbekenden, bij het toespreken van een groep of bij het opgeven van je bestelling bij de slager of bakker. Deze faalangst blokkeert je helemaal.

Lees het volledig artikel

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst heeft te maken met het leren. De taak bij deze faalangst is de leeropdracht die de leraar aan leerlingen geeft. In feite begint het reeds wanneer een leraar...

Lees het volledig artikel

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Doe deze korte test om na te gaan of jij problemen hebt met je zelfvertrouwen. Aan hoeveel van deze voorbeelden moet jij toegeven?

Lees het volledig artikel

Faalangst:de gevolgen

Faalangst:de gevolgen

Faalangst kan ontaarden in sociaal isolement en depressie. Dit terwijl vroegtijdig herkennen en juist behandelen van faalangst, deze vervelende gevolgen kunnen voorkomen. Bachbloesems zijn een eerste goede stap!

Lees het volledig artikel

Laag zelfbeeld

Laag zelfbeeld

Een laag zelfbeeld bepaalt heel vaak hoe iemand door het leven gaat. Lees waar een laag zelfbeeld vandaan komt en hoe je er iets kan tegen doen.

Lees het volledig artikel

Te assertief of niet assertief genoeg

Ben je te assertief of niet assertief genoeg? Doe de test!

Er is een dunne lijn tussen te assertief en niet assertief genoeg, en in dit artikel bekijken we het probleem eens.

Lees het volledig artikel

Behandeling van faalangst

Behandeling van faalangst

Er zijn verschillende vormen van behandelingen om angst om te falen aan te pakken.
De meest toegepaste therapievormen voor faalangst zijn rationeel emotieve therapie, hypnotherapie en EMDR therapie.

Lees het volledig artikel

Therapie antwoord op faalangst

Therapie antwoord op faalangst

Faalangst betekent een chronisch gebrek aan vertrouwen en therapie kan je daar vanaf helpen. Welke therapieen bestaan er tegen faalangst? En waarom blijkt de natuurlijke remedie Bachbloesems zo succesvol?

Lees het volledig artikel

Faalangst bij het praktijkexamen rijvaardigheid

Faalangst bij het praktijkexamen rijvaardigheid

Wanneer faalangst je praktijkexamen rijvaardigheid in de weg staat, zijn er een aantal oplossingen voor handen. Zo is er een aangepast praktijkexamen voor mensen met faalangst. Je kan ook de natuurlijke remedie Bachbloesems als hulpmiddel gebruiken.

Lees het volledig artikel

Gebruik van Bachbloesems bij faalangst

Gebruik van Bachbloesems bij faalangst

Onder faalangst kan erg geleden worden, vandaar dat personen met faalangst baat kunnen hebben bij het gebruik van verschillende soorten Bachbloesems.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....