Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Hoe word je meer zelfverzekerd?

Iedereen heeft iets wat men beter kan en iets wat men minder goed kan. Als de balans zwaar doorhelt naar het minder goed kunnen, kan men zich afvragen hoe men meer zelfverzekerd kan worden.

Hoe word je meer zelfverzekerd? Waarom?

Zolang men tevreden is met zichzelf, is er niet meteen een reden om op zoek te gaan naar manieren hoe men meer zelfverzekerd kan worden. Toch is het aangewezen om zich eens te bezinnen of men wel écht tevreden is met zichzelf. Heel wat mensen beweren voldoende zelfverzekerd te zijn, maar diep in zichzelf zouden zij toch willen dat zij iets meer vertrouwen in zichzelf hadden.

Voldoende zelfverzekerd zijn, heeft zo zijn voordelen. Niet alleen op het gebied van je carrière, maar ook in het privéleven kom je beter vooruit als je zelfverzekerd bent.

Tips hoe je meer zelfverzekerd kan worden

Er zijn enkele zaken die je helemaal zelf kan doen en je zal vaststellen hoe je meer zelfverzekerd wordt:

  1. Speel toneel. Nee, je hoeft niet noodzakelijk het podium op te kruipen, maar met “speel toneel” wordt bedoeld dat je moet doen alsof je zelfverzekerd bent. Mensen die een zelfzekere houding aannemen (rechtop lopen, glimlach, netjes verzorgd voorkomen), worden veel vlugger ernstig genomen. Men moet wel opletten dat de balans niet overhelt naar de omgekeerde kant en dat men geen arrogantie gaat uitstralen.
  2. Laat je niet te vlug kelderen. Je toont met je lichaam een zelfzekere houding, maar zorg er dan ook voor dat je niet meteen als een geslagen hond in elkaar krimpt als iemand kritiek heeft of iets negatiefs zegt.
  3. Probeer je voor te bereiden. Als je weet met welke mensen je contact gaat hebben, dan is het goed dat je een aantal zaken op voorhand bekijkt. Wil je bijvoorbeeld een loonsverhoging lospeuteren bij je baas, zet dan voor jezelf eerst de argumenten op een rijtje waarmee je die loonsverhoging kan motiveren.
  4. Houd contact met de spiegel. Je moet deze niet gaan knuffelen, maar bekijk jezelf regelmatig in de spiegel. Spreek dan tegen jezelf en overtuig jezelf dat je meer kan dan wat je denkt. Door ’s morgens in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen “wat zie je er weer uit”, kruip je reeds op voorhand in de duistere gangen van onzekerheid. Ok, je mag misschien niet liegen, maar je kan net zo goed tegen jezelf zeggen dat je jezelf eens gaat opsmukken zodat je er gaat uitzien als een vedette.

Hoe word je meer zelfzeker: Bachbloesems

In de zoektocht hoe je meer zelfzeker kan worden, is het goed om ook eens stil te staan bij externe hulp. Je kan jezelf laten begeleiden om meer zelfzeker te worden. Maar hier kijken nogal wat mensen tegen op. Je zou jezelf ook heel goed kunnen behelpen met Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die een negatief gevoel (onzekerheid) ombuigen naar de positieve tegenpool. Bachbloesems zijn compleet onschadelijk en mogen in combinatie met om het even welk geneesmiddel of therapie gebruikt worden. Je doet er wel goed aan om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te raadplegen. Alleen iemand met voldoende kennis van Bachbloesems kan voor jou de meest geschikte remedie (vaak een mix van meerdere Bachbloesems) samenstellen.

Delen

Andere artikelen


Sociale faalangst

Sociale faalangst

Sociale faalangst kan je serieuze parten spelen bij bv. tijdens een gesprek, bij het ontmoeten van onbekenden, bij het toespreken van een groep of bij het opgeven van je bestelling bij de slager of bakker. Deze faalangst blokkeert je helemaal.

Lees het volledig artikel

Zelfvertrouwen test

Zelfvertrouwen test

Als je test hoe het met je zelfvertrouwen is gesteld, dan is de kans groot dat je zwak scoort. Lees hoe je jezelf kan testen en wat je dan kan ondernemen.

Lees het volledig artikel

Positieve faalangst

Positieve faalangst

Positieve faalangst heeft obsessief gedrag als kenmerk. Bachbloesems en cognitieve gedragstherapie helpen en gaan goed samen: neem contact op met Tom!  

Lees het volledig artikel

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Meer zelfvertrouwen krijgen is geen evidente zaak. Lees enkele tips die je kunnen helpen om je zelfvertrouwen tot een hoger niveau te tillen.

Lees het volledig artikel

Zelfvertrouwen krijgen

Zelfvertrouwen krijgen

Meer zelfvertrouwen krijgen, is voor sommige mensen een waar verlangen. Lees waarom je meer zelfvertrouwen moet krijgen en hoe je dat kan doen.

Lees het volledig artikel

Faalangst meer dan onzekerheid

Faalangst meer dan onzekerheid

Faalangst is ultieme onzekerheid en te wijten aan verstoorde emoties. Faalangst pak je aan met Bachbloesems! Expert en psycholoog Tom geeft advies-op-maat!

Lees het volledig artikel

Faalangst kenmerken: er is meer dan het oog ziet

Faalangst kenmerken: er is meer dan het oog ziet

Faalangst heeft zowel visuele kenmerken als gedragskenmerken. Soms is het lastig om faalangst te herkennen. Wat is faalangst precies? Wat zijn de kenmerken en waarom blijken Bachbloesems zo effectief bij het verhelpen van faalangst?

Lees het volledig artikel

Negatieve faalangst

Negatieve faalangst

Faalangst kan zowel een negatieve als een positieve kant hebben. Ook al doet de term het niet meteen vermoeden dat een bepaalde vorm van angst positief zou kunnen zijn, toch is een beetje faalangst soms net goed.  

Lees het volledig artikel

Faalangst overwinnen in enkele stappen

Faalangst overwinnen in enkele stappen

Momenten van angst en/of stress betekenen niet noodzakelijk dat je faalangst zal moeten gaan overwinnen. Zowel angst als stress zijn heel normaal en levensnoodzakelijk.

Lees het volledig artikel

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen

Jezelf leren aanvaarden kan een groot verschil maken tot het geluk in je leven. Wanneer we onszelf accepteren en stoppen met oordelen, voelen we dat andere mensen in ons leven ook veel minder kritisch en beoordelend worden. Dit artikel onderzoekt hoe je het best jezelf kan leren aanvaarden in 10 makkelijke stappen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....