Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Hoe word je meer zelfverzekerd?

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Iedereen heeft iets wat men beter kan en iets wat men minder goed kan. Als de balans zwaar doorhelt naar het minder goed kunnen, kan men zich afvragen hoe men meer zelfverzekerd kan worden.

Hoe word je meer zelfverzekerd? Waarom?

Zolang men tevreden is met zichzelf, is er niet meteen een reden om op zoek te gaan naar manieren hoe men meer zelfverzekerd kan worden. Toch is het aangewezen om zich eens te bezinnen of men wel écht tevreden is met zichzelf. Heel wat mensen beweren voldoende zelfverzekerd te zijn, maar diep in zichzelf zouden zij toch willen dat zij iets meer vertrouwen in zichzelf hadden.

Voldoende zelfverzekerd zijn, heeft zo zijn voordelen. Niet alleen op het gebied van je carrière, maar ook in het privéleven kom je beter vooruit als je zelfverzekerd bent.

Tips hoe je meer zelfverzekerd kan worden

Er zijn enkele zaken die je helemaal zelf kan doen en je zal vaststellen hoe je meer zelfverzekerd wordt:

 1. Speel toneel. Nee, je hoeft niet noodzakelijk het podium op te kruipen, maar met “speel toneel” wordt bedoeld dat je moet doen alsof je zelfverzekerd bent. Mensen die een zelfzekere houding aannemen (rechtop lopen, glimlach, netjes verzorgd voorkomen), worden veel vlugger ernstig genomen. Men moet wel opletten dat de balans niet overhelt naar de omgekeerde kant en dat men geen arrogantie gaat uitstralen.
 2. Laat je niet te vlug kelderen. Je toont met je lichaam een zelfzekere houding, maar zorg er dan ook voor dat je niet meteen als een geslagen hond in elkaar krimpt als iemand kritiek heeft of iets negatiefs zegt.
 3. Probeer je voor te bereiden. Als je weet met welke mensen je contact gaat hebben, dan is het goed dat je een aantal zaken op voorhand bekijkt. Wil je bijvoorbeeld een loonsverhoging lospeuteren bij je baas, zet dan voor jezelf eerst de argumenten op een rijtje waarmee je die loonsverhoging kan motiveren.
 4. Houd contact met de spiegel. Je moet deze niet gaan knuffelen, maar bekijk jezelf regelmatig in de spiegel. Spreek dan tegen jezelf en overtuig jezelf dat je meer kan dan wat je denkt. Door ’s morgens in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen “wat zie je er weer uit”, kruip je reeds op voorhand in de duistere gangen van onzekerheid. Ok, je mag misschien niet liegen, maar je kan net zo goed tegen jezelf zeggen dat je jezelf eens gaat opsmukken zodat je er gaat uitzien als een vedette.

Hoe word je meer zelfzeker: Bachbloesems

In de zoektocht hoe je meer zelfzeker kan worden, is het goed om ook eens stil te staan bij externe hulp. Je kan jezelf laten begeleiden om meer zelfzeker te worden. Maar hier kijken nogal wat mensen tegen op. Je zou jezelf ook heel goed kunnen behelpen met Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die een negatief gevoel (onzekerheid) ombuigen naar de positieve tegenpool. Bachbloesems zijn compleet onschadelijk en mogen in combinatie met om het even welk geneesmiddel of therapie gebruikt worden. Je doet er wel goed aan om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te raadplegen. Alleen iemand met voldoende kennis van Bachbloesems kan voor jou de meest geschikte remedie (vaak een mix van meerdere Bachbloesems) samenstellen.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Een moeilijke cocktail: perfectionisme en faalangst

Een moeilijke cocktail: perfectionisme en faalangst

Perfectionisme kan al gauw aanleiding geven tot faalangst omdat iemand die perfectionistisch is, heel veel schrik heeft om bepaalde dingen fout te doen. Als het resultaat  van ...

Lees het volledig artikel

Faalangst voorkomen

Faalangst voorkomen

Eigenlijk kan men faalangst moeilijk of niet voorkomen. Men kan pas vaststellen dat iemand faalangst heeft als die er al is. Op die manier is voorkomen dus eigenlijk een beetje voorbarig.  

Lees het volledig artikel

Faalangst vraagt om begeleiding

Faalangst vraagt om begeleiding

Faalangst kun je op verschillende manieren begeleiden. Faalangst is een sterk ongeloof in eigen kunnen. 

Lees het volledig artikel

Gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen: hoe ontstaat het

Het is niet eenvoudig om te leven met een gebrek aan zelfvertrouwen. Lees hoe dit je kan hinderen en ontdek ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Faalangst tijdens het presenteren

Faalangst tijdens het presenteren

Niet iedereen is er even tuk op om iets te presenteren, zeker niet als men problemen heeft met faalangst. Nochtans gebeurt het regelmatig dat men op het werk of tijdens het studeren iets moet presenteren aan de anderen.   

Lees het volledig artikel

Hoe faalangst overwinnen?

Hoe faalangst overwinnen?

Faalangst is zodanig hinderlijk dat je er goed aan doet om dit te overwinnen. In heel wat organisaties en bedrijven is men zich niet echt bewust van wat het kostenplaatje betekent van faalangst. Nergens kan men in een balans terugvinden wat faalangst heeft gekost, nochtans zijn de cijfers soms duizelingwekkend.

Lees het volledig artikel

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen in jezelf

Vertrouwen krijgen in jezelf is niet evident voor mensen die veel twijfelen. Ontdek enkele mogelijkheden om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Lees het volledig artikel

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid: dat lijkt een paradox. Waarom zou iemand met uitstekende leerkwaliteiten en vaardigheden, last hebben van faalangst?

Lees het volledig artikel

Cognitieve faalangst, het overkomt volwassenen en kinderen

Cognitieve faalangst, het overkomt volwassenen en kinderen

Cognitieve faalangst treedt op als je moet laten zien aan anderen wat je kent en/of wat je weet. Als je weet dat er een examen op komst is, zowel mondeling als schriftelijk, dan loopt het fout.

Lees het volledig artikel

Faalangst bij kinderen

Faalangst bij kinderen

Faalangst komt voor bij 10 tot 13 procent van de kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar. Ook hebben meisjes er iets meer “last” van dan jongens. Erfelijke-, opvoedings- en omgevingsfactoren – zoals de school zelf – spelen een rol.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....