Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Hoe word je meer zelfverzekerd?

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Iedereen heeft iets wat men beter kan en iets wat men minder goed kan. Als de balans zwaar doorhelt naar het minder goed kunnen, kan men zich afvragen hoe men meer zelfverzekerd kan worden.

Hoe word je meer zelfverzekerd? Waarom?

Zolang men tevreden is met zichzelf, is er niet meteen een reden om op zoek te gaan naar manieren hoe men meer zelfverzekerd kan worden. Toch is het aangewezen om zich eens te bezinnen of men wel écht tevreden is met zichzelf. Heel wat mensen beweren voldoende zelfverzekerd te zijn, maar diep in zichzelf zouden zij toch willen dat zij iets meer vertrouwen in zichzelf hadden.

Voldoende zelfverzekerd zijn, heeft zo zijn voordelen. Niet alleen op het gebied van je carrière, maar ook in het privéleven kom je beter vooruit als je zelfverzekerd bent.

Tips hoe je meer zelfverzekerd kan worden

Er zijn enkele zaken die je helemaal zelf kan doen en je zal vaststellen hoe je meer zelfverzekerd wordt:

 1. Speel toneel. Nee, je hoeft niet noodzakelijk het podium op te kruipen, maar met “speel toneel” wordt bedoeld dat je moet doen alsof je zelfverzekerd bent. Mensen die een zelfzekere houding aannemen (rechtop lopen, glimlach, netjes verzorgd voorkomen), worden veel vlugger ernstig genomen. Men moet wel opletten dat de balans niet overhelt naar de omgekeerde kant en dat men geen arrogantie gaat uitstralen.
 2. Laat je niet te vlug kelderen. Je toont met je lichaam een zelfzekere houding, maar zorg er dan ook voor dat je niet meteen als een geslagen hond in elkaar krimpt als iemand kritiek heeft of iets negatiefs zegt.
 3. Probeer je voor te bereiden. Als je weet met welke mensen je contact gaat hebben, dan is het goed dat je een aantal zaken op voorhand bekijkt. Wil je bijvoorbeeld een loonsverhoging lospeuteren bij je baas, zet dan voor jezelf eerst de argumenten op een rijtje waarmee je die loonsverhoging kan motiveren.
 4. Houd contact met de spiegel. Je moet deze niet gaan knuffelen, maar bekijk jezelf regelmatig in de spiegel. Spreek dan tegen jezelf en overtuig jezelf dat je meer kan dan wat je denkt. Door ’s morgens in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen “wat zie je er weer uit”, kruip je reeds op voorhand in de duistere gangen van onzekerheid. Ok, je mag misschien niet liegen, maar je kan net zo goed tegen jezelf zeggen dat je jezelf eens gaat opsmukken zodat je er gaat uitzien als een vedette.

Hoe word je meer zelfzeker: Bachbloesems

In de zoektocht hoe je meer zelfzeker kan worden, is het goed om ook eens stil te staan bij externe hulp. Je kan jezelf laten begeleiden om meer zelfzeker te worden. Maar hier kijken nogal wat mensen tegen op. Je zou jezelf ook heel goed kunnen behelpen met Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die een negatief gevoel (onzekerheid) ombuigen naar de positieve tegenpool. Bachbloesems zijn compleet onschadelijk en mogen in combinatie met om het even welk geneesmiddel of therapie gebruikt worden. Je doet er wel goed aan om een ervaren bloesemtherapeut zoals Tom te raadplegen. Alleen iemand met voldoende kennis van Bachbloesems kan voor jou de meest geschikte remedie (vaak een mix van meerdere Bachbloesems) samenstellen.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • minder bang zijn om te falen
 • niet zo snel te panikeren
 • meer te geloven in jezelf
 • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Faalangst overwinnen

Faalangst overwinnen

Faalangst overwinnen is geen gemakkelijke taak maar het kan. Je kan om te beginnen een aantal regels volgen waardoor je angst om te falen kan worden verminderd.

Lees het volledig artikel

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen

Faalangst bij leerlingen betekent meestal angst bij het leveren van een (leer)prestatie. Meestal kan een deskundig oog de symptomen van faalangst bij leerlingen herkennen. 

Lees het volledig artikel

Faalangst en de rol van je huisarts

Faalangst en de rol van je huisarts

De huisarts kan je helpen met je faalangst. Daarnaast raden wij aan Bachbloesems te proberen: deze geheel natuurlijke remedie boekt veel succes bij het bouwen aan meer zelfvertrouwen en rust en kalmte.

Lees het volledig artikel

Een aantal oorzaken van faalangst

Een aantal oorzaken van faalangst

Iets over faalangst om de oorzaken beter te begrijpen. Alvorens iets te weten te komen over een aantal oorzaken van faalangst, is het nodig om te weten wanneer er sprake van faal ...

Lees het volledig artikel

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Doe deze korte test om na te gaan of jij problemen hebt met je zelfvertrouwen. Aan hoeveel van deze voorbeelden moet jij toegeven?

Lees het volledig artikel

Gemakkelijker gezegd dan gedaan: omgaan met faalangst

Gemakkelijker gezegd dan gedaan: omgaan met faalangst

Moeten omgaan met faalangst… het zal je maar overkomen. Faalangst is de onterechte angst voor situaties die men normaal gezien perfect moet aan kunnen, en het is heus geen sinecure als je daar moet mee omgaan.   

Lees het volledig artikel

Hulp bij faalangst

Hulp bij faalangst

Eens de examenperiode er aan komt, gaan heel wat studenten op zoek naar hulp omwille van faalangst. De gedachte aan het examen doet het angstzweet uitbarsten. Soms kan dit positief werken, maar voor veel studenten is dit een serieuze hinderpaal.  

Lees het volledig artikel

Faalangst een symptoom van ADHD

Faalangst een symptoom van ADHD

ADHD leidt vaak tot faalangst. ADHD is ook een gedragsstoornis waaronder de concentratie sterk lijdt. Wat is ADHD precies? Waarom leidt het tot faalangst in gevallen?

Lees het volledig artikel

Kenmerken van faalangst

Kenmerken van faalangst

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je faalangst kan herkennen. Deze kenmerken zijn zowel lichamelijk als psychisch.
Faalangst blijft een vreemde zaak maar is ook het minst besproken probleem onder de mensen. Denk hierbij maar aan het onderwijs waar alles gebaseerd is op taal en rekenen, pestgedrag,etc., het enige wat ontbreekt is het leren omgaan met faalangst.
De oorzaak is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat niemand graag spreekt over iets wat je niet durft. Je denkt dat je alles moet kunnen en bang en verdrietig zijn, is voor een stuk taboe. Het is dus zeker hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Lees het volledig artikel

Faalangst:de gevolgen

Faalangst:de gevolgen

Faalangst kan ontaarden in sociaal isolement en depressie. Dit terwijl vroegtijdig herkennen en juist behandelen van faalangst, deze vervelende gevolgen kunnen voorkomen. Bachbloesems zijn een eerste goede stap!

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....