Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Hoe je zelfvertrouwen vergroten?

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Meer info

Je zelfvertrouwen vergroten is iets waar je jezelf terecht van afvraagt hoe je dat moet aanpakken. Vele mensen gaan er van uit dat zij geboren zijn met een laag zelfvertrouwen en dan maar op die manier verder moeten leven. Dit klopt echter niet helemaal.

Hoe zelfvertrouwen vergroten: voor wie?

Voor welke mensen is het belangrijk dat zij op zoek gaan naar mogelijkheden hoe zij hun zelfvertrouwen kunnen vergroten?

Iedereen kent wel de term assertief zijn. Assertieve mensen hebben steeds een gepast antwoord klaar, laten niet op hun kap zitten en verkondigen hun mening met de grootste flair. Naast het begrip assertiviteit is er ook de term subassertief. Mensen die subassertief zijn, zijn verlegen mensen. Zij durven niet opkomen voor hun standpunt, ze gaan er van uit dat anderen het beter weten en voelen zich zelfs minderwaardig. Vraag je die mensen iets, dan kan je er van op aan dat ze nooit neen zullen zeggen. Omgekeerd durven ze zelf meestal niet om hulp vragen als het voor hen even te moeilijk wordt.

Krijgen deze mensen al eens een complimentje, dan weten zij eigenlijk ook niet hoe ze daar moeten mee omgaan. Het zijn vooral de anderen die het goed moeten hebben en zichzelf cijferen ze liefst zoveel mogelijk weg.

Het is net voor deze mensen dat het goed is dat zij op zoek gaan naar mogelijkheden om het zelfvertrouwen te vergroten.

Hoe je zelfvertrouwen vergroten: kan dat wel?

Mensen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen en zich afvragen hoe zij dit zouden kunnen vergroten, gaan er maar al te vaak van uit dat dit niet mogelijk is. Men denkt dat een gebrek aan zelfvertrouwen een aangeboren zaak is. En als het in je genen zit, zo redeneert men, dan is daar niets tegen te doen. Dit is echter maar voor een gedeelte juist. De hoeveelheid zelfvertrouwen die je hebt, is voor een stuk aangeboren. Maar dat houdt niet in dat je er niet kan aan werken om dit zelfvertrouwen op te krikken. Daarnaast zijn er een aantal oorzaken die een verminderd zelfvertrouwen in de hand werken. In de kinderjaren veel negatieve commentaar krijgen, verwachtingen omtrent je persoon die veel te hoog gegrepen zijn en mislukkingen in het leven zijn allemaal zaken die er toe bijdragen dat je zelfvertrouwen maar zus en zo is.

Mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen hebben de neiging om zich daar bij neer te leggen. Zij zijn ten slotte niet van het type dat zich gaat verzetten tegen de gangbare dingen. Maar toch is het mogelijk om dit lage zelfvertrouwen op een hoger niveau te brengen.

Hoe je zelfvertrouwen vergroten: tips

De voornaamste factor die bepaalt hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten, ben jij zelf. Om meer zelfvertrouwen te krijgen, moet je in de eerste plaats aan jezelf werken. Dit kan door bijvoorbeeld je uitstraling naar buiten toe te brengen op een hoger niveau. Dat kan met behulp van bijvoorbeeld andere kledij, maar vooral een andere lichaamshouding kan hierin een grote rol spelen. Besef dat het werken aan een groter zelfvertrouwen een werk van lange adem is; maar hoe vaker je uit een dal moet klimmen, hoe sterker je wordt.

Delen
Bachbloesem Mix 44: Gebrek aan zelfvertrouwen

Bachbloesem mix 44 helpt om:

  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • minder bang zijn om te falen
  • niet zo snel te panikeren
  • meer te geloven in jezelf
  • kalmer en rustiger te worden
Klik hier en ontdek Bachbloesem Mix 44

Andere artikelen


Tips bij faalangst

Tips bij faalangst

Wanneer je geplaagd wordt door faalangst, kan je zeker een aantal tips gebruiken om deze angst zoveel mogelijk te minimaliseren. De meest gegeven tips bij faalangst...

Lees het volledig artikel

Laag zelfbeeld 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Laag zelfbeeld: 10 tips tegen een minderwaardigheidscomplex

Je minderwaardigheidscomplex start bij jou, maar jij hebt de meest wonderbaarlijke krachten – je kan namelijk jezelf veranderen. Het is tijd om alleen nog te geven om wat JIJ denkt. Beoordeel jezelf op je eigen normen. Als jij een laag zelfbeeld hebt, hebben we 10 tips om je te behoeden voor een minderwaardigheidscomplex.

Lees het volledig artikel

Tips voor mensen met faalangst

Tips voor mensen met faalangst

Mensen met faalangst kunnen best wel wat tips gebruiken om met dit probleem om te gaan. Maar wat is faalangst eigenlijk? Het woord zegt het min of meer zelf.  

Lees het volledig artikel

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid

Faalangst en hoogbegaafdheid: dat lijkt een paradox. Waarom zou iemand met uitstekende leerkwaliteiten en vaardigheden, last hebben van faalangst?

Lees het volledig artikel

Faalangst: Wat is dat eigenlijk?

Wat is faalangst?

Faalangst kent meerdere verschijningsvormen en dat is wat faalangst herkennen lastig maakt. Met een Bachbloesem mix-op-maat breng Tom je er bovenop!  

Lees het volledig artikel

32 tips om assertiever te zijn

32 tips om assertiever te zijn

Het is niet makkelijk assertief te zijn, vooral als je van nature uit introvert bent. Toch kan je wat vaardigheden aanleren. Dit zijn onze 32 tips om assertiever te zijn.

Lees het volledig artikel

Faalangst en de rol van je huisarts

Faalangst en de rol van je huisarts

De huisarts kan je helpen met je faalangst. Daarnaast raden wij aan Bachbloesems te proberen: deze geheel natuurlijke remedie boekt veel succes bij het bouwen aan meer zelfvertrouwen en rust en kalmte.

Lees het volledig artikel

Faalangst een symptoom van ADHD

Faalangst een symptoom van ADHD

ADHD leidt vaak tot faalangst. ADHD is ook een gedragsstoornis waaronder de concentratie sterk lijdt. Wat is ADHD precies? Waarom leidt het tot faalangst in gevallen?

Lees het volledig artikel

Faalangst bij het solliciteren

Faalangst bij het solliciteren

Als er nu een moment is waarop je faalangst kan missen als kiespijn, dan is het tijdens het solliciteren. Nochtans hebben heel wat mensen met faalangst tijdens een sollicitatiegesprek met faalangst te maken.  

Lees het volledig artikel

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Kom te weten of jij een laag zelfbeeld hebt

Doe deze korte test om na te gaan of jij problemen hebt met je zelfvertrouwen. Aan hoeveel van deze voorbeelden moet jij toegeven?

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....