Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Emotionele blokkades

Emotionele blokkades zijn negatieve emoties die ieder van ons wel eens meemaakt. Niet altijd zijn die negatieve emoties even zwaar geladen. De negatieve gevoelens die men ervaart als de buurman op zondag zijn gras maait, is niet te vergelijken met de negatieve emoties die ontstaan na een scheiding, een ontslag, een sterfgeval, een ongeval,…

Emotionele blokkades groeien langzaam

Mensen zijn zich vaak niet bewust dat zij een emotionele blokkade hebben, laat staan dat ze beseffen dat die blokkade hen hindert. Men kan dit vergelijken met steeds minder goed horen. Je voelt zelf niet aan dat je altijd maar slechter hoort, maar je omgeving merkt het wel op. Als je na verloop van tijd op aanraden van je omgeving toch eens je oren laat uitspuiten, dan sta je nadien verbaasd over hoe goed je hoort. Sommige artsen gaan hun patiënten zelfs verwittigen dat zij na de behandeling best eerst de autoradio uitschakelen, alvorens het voertuig te starten. Doet men dit niet, dan schrikt men vaak van hoe luid deze radio wel stond.

Met emotionele blokkades is het vaak net zo. Er gebeurt iets waar je jezelf aan ergert. Ga je dit niet op de juiste manier verwerken of volledig verwerken, dan kan je er donder op zeggen dat het negatieve gevoel niet zal overgaan. Je leert er wel mee leven, net zoals je met het verminderde gehoor kon leven. Maar ooit komt het moment dat de emotie er uit moet.

Emotionele blokkades aanpakken

Wil je emotionele blokkades aanpakken dan is de kans op slagen afhankelijk van hoe diep de blokkade geworteld zit. Uiteraard heeft ook de ernst van de negatieve emotie heel wat te maken met de snelheid en het gemak waarmee de blokkade kan aangepakt worden. Toch is het zo dat in heel wat gevallen professionele hulp zal nodig zijn om verlost te geraken. In eerste instantie staan mensen hier eerder weigerachtig tegenover. Maar elke persoon die volhardt in de therapie en verlost geraakt van negatieve onverwerkte emoties, bekent dat men zich stukken beter voelt. Het is alsof men het leven zonder de geblokkeerde emotie niet meer kende en men ervaart een immense vrijheid.

Emotionele blokkades en medicatie

Is het nodig om medicatie te gebruiken om een emotionele blokkade op te lossen? Medicatie kan een ondersteuning zijn om de negatieve emoties te verwerken, maar het is nooit een oplossing op zich. De medicatie zal je helpen om de negatieve gevoelens te onderdrukken; maar daarmee is ze natuurlijk niet verwerkt.

Helemaal anders is het met Bachbloesems. Dokter Edward Bach vond in het begin van vorige eeuw Bachbloesems uit met als bedoeling negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Er is dus zeker geen sprake van onderdrukking van emoties. Bachbloesems mag men zeker niet beschouwen als medicijnen. Het zijn compleet natuurlijke producten die helemaal geen bijwerkingen hebben en op een volledig veilige manier kunnen gebruikt worden.

Delen

Andere artikelen


Emotionele kwetsbaarheid

Emotionele kwetsbaarheid

Mensen die hun emoties niet durven tonen, voelen zich emotioneel kwetsbaar. Ontdek hoe je deze emotionele kwetsbaarheid efficiënt kan aanpakken.

Lees het volledig artikel

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties kunnen een vat buskruit vormen. Lees hoe deze emoties je gezondheid kunnen ondermijnen en op welke manier je deze kan loslaten.

Lees het volledig artikel

Je emoties beheersen

Emoties beheersen

Iedereen had wel al eens een moment waarop men zijn emoties niet kon beheersen. En iedereen heeft wel al ervaren dat je nadien bij jezelf denkt: zo had ik niet mogen reageren.

Lees het volledig artikel

Emotionele stress?

Stress en/of emotionele stress

Stress en/of emotionele stress: het is algemeen bekend. Lees hoe emotionele stress ontstaat en wat je kan ondernemen als je van deze stress af wilt.

Lees het volledig artikel

Emotionele klachten?

Emotionele klachten

Emotionele klachten zijn klachten waarvoor je niet de apotheek binnen stapt om er een kant en klaar pilletje voor af te halen.

Lees het volledig artikel

Welke verschillende emoties zijn er?

Welke verschillende emoties zijn er?

Bij emoties denken we vaak aan negatieve zaken zoals angst, verdriet of woede, maar er zijn heel wat verschillende vormen van emoties. Een emotie hoeft zeker niet altijd negatief te zijn.

Lees het volledig artikel

emoties loslaten

Emoties loslaten, hoe doe je dat?

Emoties loslaten kan een behoorlijk zware klus zijn. Lees waarom dit belangrijk is en ontdek tips om emoties beter te kunnen loslaten. 

Lees het volledig artikel

Emoties onderdrukken, is dit ok?

Emoties onderdrukken, is dit ok?

Alhoewel we vaak emoties onderdrukken, doen we hier toch niet verstandig mee. Lees waarom emoties onderdrukken niet goed is en wat je wel kan doen. 

Lees het volledig artikel

Psychische blokkade? Pak het aan!

Psychische blokkade

Een psychische blokkade geeft een pak negatieve emoties. Lees hoe een psychische blokkade tot uiting komt en hoe men er iets aan kan doen. 

Lees het volledig artikel

Hulp bij emotionele schade

Hulp bij emotionele schade

Emotionele schade oplopen houdt in dat deze schade moet hersteld worden. Lees wat emotionele schade kan aanrichten en hoe je deze kan aanpakken. 

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....