Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Emotionele blokkades

Emotionele blokkades zijn negatieve emoties die ieder van ons wel eens meemaakt. Niet altijd zijn die negatieve emoties even zwaar geladen. De negatieve gevoelens die men ervaart als de buurman op zondag zijn gras maait, is niet te vergelijken met de negatieve emoties die ontstaan na een scheiding, een ontslag, een sterfgeval, een ongeval,…

Emotionele blokkades groeien langzaam

Mensen zijn zich vaak niet bewust dat zij een emotionele blokkade hebben, laat staan dat ze beseffen dat die blokkade hen hindert. Men kan dit vergelijken met steeds minder goed horen. Je voelt zelf niet aan dat je altijd maar slechter hoort, maar je omgeving merkt het wel op. Als je na verloop van tijd op aanraden van je omgeving toch eens je oren laat uitspuiten, dan sta je nadien verbaasd over hoe goed je hoort. Sommige artsen gaan hun patiënten zelfs verwittigen dat zij na de behandeling best eerst de autoradio uitschakelen, alvorens het voertuig te starten. Doet men dit niet, dan schrikt men vaak van hoe luid deze radio wel stond.

Met emotionele blokkades is het vaak net zo. Er gebeurt iets waar je jezelf aan ergert. Ga je dit niet op de juiste manier verwerken of volledig verwerken, dan kan je er donder op zeggen dat het negatieve gevoel niet zal overgaan. Je leert er wel mee leven, net zoals je met het verminderde gehoor kon leven. Maar ooit komt het moment dat de emotie er uit moet.

Emotionele blokkades aanpakken

Wil je emotionele blokkades aanpakken dan is de kans op slagen afhankelijk van hoe diep de blokkade geworteld zit. Uiteraard heeft ook de ernst van de negatieve emotie heel wat te maken met de snelheid en het gemak waarmee de blokkade kan aangepakt worden. Toch is het zo dat in heel wat gevallen professionele hulp zal nodig zijn om verlost te geraken. In eerste instantie staan mensen hier eerder weigerachtig tegenover. Maar elke persoon die volhardt in de therapie en verlost geraakt van negatieve onverwerkte emoties, bekent dat men zich stukken beter voelt. Het is alsof men het leven zonder de geblokkeerde emotie niet meer kende en men ervaart een immense vrijheid.

Emotionele blokkades en medicatie

Is het nodig om medicatie te gebruiken om een emotionele blokkade op te lossen? Medicatie kan een ondersteuning zijn om de negatieve emoties te verwerken, maar het is nooit een oplossing op zich. De medicatie zal je helpen om de negatieve gevoelens te onderdrukken; maar daarmee is ze natuurlijk niet verwerkt.

Helemaal anders is het met Bachbloesems. Dokter Edward Bach vond in het begin van vorige eeuw Bachbloesems uit met als bedoeling negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Er is dus zeker geen sprake van onderdrukking van emoties. Bachbloesems mag men zeker niet beschouwen als medicijnen. Het zijn compleet natuurlijke producten die helemaal geen bijwerkingen hebben en op een volledig veilige manier kunnen gebruikt worden.

Delen

Andere artikelen


Onverwerkte emoties verwerken

Onverwerkte emoties verwerken

Onverwerkte emoties die men niet kan verwerken veroorzaken een blokkade. Lees waarom je deze emoties moet proberen verwerken en hoe dat kan.

Lees het volledig artikel

Onverwerkte emoties aanpakken

Onverwerkte emoties

Onverwerkte emoties kunnen ons leven sterk beïnvloeden. Lees hoe onverwerkte emoties een invloed kunnen hebben en wat je er tegen kan doen. 

Lees het volledig artikel

Hoe emoties herkennen?

Emoties herkennen

Er zijn tal van emoties die ons dagelijks overvallen. Meestal dringen we die emoties weg, want het uiten van emoties is niet altijd iets waar de omgeving blij mee is.

Lees het volledig artikel

omgaan met emoties

Omgaan met emoties

Sommige mensen uiten heel spontaan hun emoties en in sommige situaties is het niet gemakkelijk om daar correct mee om te gaan. Want hoe gedraag je jezelf tegenover iemand die binnen de kortste keren uit zijn vel springt van woede? 

Lees het volledig artikel

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties?

Opgekropte emoties kunnen een vat buskruit vormen. Lees hoe deze emoties je gezondheid kunnen ondermijnen en op welke manier je deze kan loslaten.

Lees het volledig artikel

Emotionele problemen?

Emotionele problemen

Onderzoek heeft aangetoond dat steeds meer mensen geconfronteerd worden met emotionele problemen. Wat eveneens in dit onderzoek verrassend was, was de vaststelling dat deze problemen niet meer uitzonderlijk zijn bij jongere mensen.

Lees het volledig artikel

Snel emotioneel worden

Snel emotioneel worden

Wat kunnen mensen doen als zij hinder hebben van snel emotioneel worden? Lees welke mogelijkheden men heeft om de emoties de baas te blijven. 

Lees het volledig artikel

Emotionele stress?

Stress en/of emotionele stress

Stress en/of emotionele stress: het is algemeen bekend. Lees hoe emotionele stress ontstaat en wat je kan ondernemen als je van deze stress af wilt.

Lees het volledig artikel

Emoties onderdrukken, is dit ok?

Emoties onderdrukken, is dit ok?

Alhoewel we vaak emoties onderdrukken, doen we hier toch niet verstandig mee. Lees waarom emoties onderdrukken niet goed is en wat je wel kan doen. 

Lees het volledig artikel

Je emoties beheersen

Emoties beheersen

Iedereen had wel al eens een moment waarop men zijn emoties niet kon beheersen. En iedereen heeft wel al ervaren dat je nadien bij jezelf denkt: zo had ik niet mogen reageren.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....