Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Vestibulitis: één van de vormen van duizeligheid

Duizeligheid kan op ontelbare manieren veroorzaakt worden, waarvan vestibulitis er eentje is. Duizeligheid is iets wat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Voor de ene is duizeligheid hetzelfde als zwart zien voor de ogen, voor de andere is duizeligheid eerder zich licht voelen in het hoofd en nog iemand anders zal duizeligheid omschrijven als het gevoel van op een kermismolen te zitten.

Discussie is niet nodig, want iedereen heeft gelijk. Duizeligheid kan op zoveel verschillende manieren optreden als er mensen zijn. Een omschrijving van de term duizeligheid is dan ook niet eenvoudig. Algemeen stelt men dat men bij duizeligheid in een verstoorde relatie tot de ruimtelijke omgeving zit.

Vestibulitis: duizeligheid met een draaierig gevoel

Als men last heeft van duizeligheid waarbij men het gevoel heeft op een kermismolen te zitten, dan is de kans groot dat de oorzaak vestibulitis is. Vestibulitis is een medische term voor een binnenoorontsteking. Aangezien het evenwichtsorgaan zich in het binnenoor bevindt, is het perfect mogelijk dat men na een oorontsteking last heeft van duizeligheid. Een andere oorzaak naast vestibulitis zou vertigo kunnen zijn. Dit is dan weer een ziekte van het binnenoor. Bij vertigo zijn oorsteentjes los gekomen (ook door een ontsteking of door een trauma) en aangezien die niet meer op de juiste plaats zitten, heeft men last van duizeligheid. Ten slotte wordt duizeligheid met een draaierig gevoel ook nog als typisch kenmerk van de ziekte van Ménière genoemd. In dat geval gaat de duizeligheid meestal gepaard met oorsuizingen. Een heel zeldzame keer vindt duizeligheid met een draaierig gevoel zijn oorsprong in een ziekte van het centraal zenuwstelsel.

Vestibulitis: wat kan je tegen de duizeligheid doen?

Als je iets tegen duizeligheid wilt ondernemen, of de oorzaak nu ligt bij vestibulitis of bij iets anders, dan is de eerste taak het opsporen van de oorzaak. Deze eerste taak is meteen ook de moeilijkste. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken van duizeligheid dat het een hele klus is om de juiste oorzaak op te sporen. Men kan die oorzaak opsporen in samenspraak met een arts, maar net zo goed kan men zelf op zoek gaan naar de oorzaak. Uiteindelijk bent u de persoon die het beste weet wat er zich in uw lichaam afspeelt. Bij het uitzoeken van de oorzaak mag men niet nalaten om de geestelijke gemoedstoestand te onderzoeken.

Heel vaak ligt een negatief gevoel zoals vermoeidheid, depressie, angst of stress aan de basis van duizeligheid. Om die negatieve emoties aan te pakken, zijn Bachbloesems de uitgelezen producten. Bachbloesems zijn volkomen natuurlijke producten die geen enkele bijwerking kunnen geven. Zij zorgen er voor dat negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Duizeligheid door griep.

Duizeligheid door griep

Iedereen heeft wel eens het gevoel van duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door een griep. Duizeligheid houdt in dat je het gevoel hebt dat de omgeving rondom jou aan het bewegen is

Lees het volledig artikel

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

De ogen spelen een belangrijke rol als mensen last hebben van duizeligheid. Lees hoe je ogen een invloed op je evenwicht kunnen hebben.

Lees het volledig artikel

 Aanvallen van duizeligheid

Aanvallen van duizeligheid

De oorzaak dat iemand last heeft van aanvallen van duizeligheid is enorm moeilijk te vinden. Het mag echter een geruststelling heten dat duizeligheid weliswaar beangstigend kan zijn, toch is er zelden iets ernstigs aan de hand.

Lees het volledig artikel

Hoe kan je duizeligheid best behandelen?

Bestaat een behandeling tegen duizeligheid?

Er bestaat niet één of andere behandeling die men kan benoemen als zijnde de ideale behandeling tegen duizeligheid. De reden hiervoor is dat duizeligheid op zich geen aandoening is, maar een symptoom.

Lees het volledig artikel

Wat te doen bij duizeligheid veroorzaakt door de positie?

Positieduizeligheid

Duizeligheid wordt vaak veroorzaakt door de positie te veranderen. Hoe kan je met deze duizeligheid omgaan en kunnen Bachbloesems hier een uitkomst bieden?

Lees het volledig artikel

Wat te doen bij duizeligheid rond de menstruatie?

Duizeligheid tijdens de menstruatie

Duizeligheid kan op heel wat momenten voorkomen, waaronder de menstruatie. Zowel voor, tijdens als na de menstruatie is het mogelijk dat vrouwen last hebben van onder andere duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij het opstaan.

Duizeligheid bij het opstaan

De vorm van duizeligheid die het meest voorkomt, is de duizeligheid die men voelt als men plots gaat opstaan. Hier is een vrij logische verklaring voor, maar als de duizeligheid heel vaak voorkomt tijdens het opstaan of langer dan enkele seconden duurt, dan is het goed om te laten nagaan wat er aan de hand is.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bachbloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

Iets doen tegen duizeligheid

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Wie regelmatig last heeft van duizeligheid zoekt naar middeltjes om hier iets tegen te doen. Lees welke tips je kan volgen om minder last te hebben.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....