Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Vestibulitis: één van de vormen van duizeligheid

Duizeligheid kan op ontelbare manieren veroorzaakt worden, waarvan vestibulitis er eentje is. Duizeligheid is iets wat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Voor de ene is duizeligheid hetzelfde als zwart zien voor de ogen, voor de andere is duizeligheid eerder zich licht voelen in het hoofd en nog iemand anders zal duizeligheid omschrijven als het gevoel van op een kermismolen te zitten.

Discussie is niet nodig, want iedereen heeft gelijk. Duizeligheid kan op zoveel verschillende manieren optreden als er mensen zijn. Een omschrijving van de term duizeligheid is dan ook niet eenvoudig. Algemeen stelt men dat men bij duizeligheid in een verstoorde relatie tot de ruimtelijke omgeving zit.

Vestibulitis: duizeligheid met een draaierig gevoel

Als men last heeft van duizeligheid waarbij men het gevoel heeft op een kermismolen te zitten, dan is de kans groot dat de oorzaak vestibulitis is. Vestibulitis is een medische term voor een binnenoorontsteking. Aangezien het evenwichtsorgaan zich in het binnenoor bevindt, is het perfect mogelijk dat men na een oorontsteking last heeft van duizeligheid. Een andere oorzaak naast vestibulitis zou vertigo kunnen zijn. Dit is dan weer een ziekte van het binnenoor. Bij vertigo zijn oorsteentjes los gekomen (ook door een ontsteking of door een trauma) en aangezien die niet meer op de juiste plaats zitten, heeft men last van duizeligheid. Ten slotte wordt duizeligheid met een draaierig gevoel ook nog als typisch kenmerk van de ziekte van Ménière genoemd. In dat geval gaat de duizeligheid meestal gepaard met oorsuizingen. Een heel zeldzame keer vindt duizeligheid met een draaierig gevoel zijn oorsprong in een ziekte van het centraal zenuwstelsel.

Vestibulitis: wat kan je tegen de duizeligheid doen?

Als je iets tegen duizeligheid wilt ondernemen, of de oorzaak nu ligt bij vestibulitis of bij iets anders, dan is de eerste taak het opsporen van de oorzaak. Deze eerste taak is meteen ook de moeilijkste. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken van duizeligheid dat het een hele klus is om de juiste oorzaak op te sporen. Men kan die oorzaak opsporen in samenspraak met een arts, maar net zo goed kan men zelf op zoek gaan naar de oorzaak. Uiteindelijk bent u de persoon die het beste weet wat er zich in uw lichaam afspeelt. Bij het uitzoeken van de oorzaak mag men niet nalaten om de geestelijke gemoedstoestand te onderzoeken.

Heel vaak ligt een negatief gevoel zoals vermoeidheid, depressie, angst of stress aan de basis van duizeligheid. Om die negatieve emoties aan te pakken, zijn Bachbloesems de uitgelezen producten. Bachbloesems zijn volkomen natuurlijke producten die geen enkele bijwerking kunnen geven. Zij zorgen er voor dat negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Heb je last van vermoeidheid en duizeligheid?

Duizeligheid in relatie tot vermoeidheid

Duizeligheid kan meerdere oorzaken hebben, maar als er al één oorzaak is die heel zwaar kan doorwegen dan is het wel vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door griep.

Duizeligheid door griep

Iedereen heeft wel eens het gevoel van duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door een griep. Duizeligheid houdt in dat je het gevoel hebt dat de omgeving rondom jou aan het bewegen is

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid bij het bukken?

Duizeligheid bij het bukken

Duizeligheid is een vervelende zaak, die niet alleen voorkomt bij het bukken. Men kan ook last hebben van duizeligheid als men gewoon recht staat of zelfs als men in bed ligt.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

De juiste oorzaken van duizeligheid vinden, is geen gemakkelijke taak. Leer de meest voorkomende oorzaken kennen en maak kennis met tips tegen duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Hoe kan verkoudheid voor duizeligheid zorgen?

Hoe een verkoudheid voor duizeligheid kan zorgen

Duizeligheid is niet noodzakelijk verbonden met een verkoudheid, maar het komt vaak samen voor. Lees de redenen waarom deze combinatie soms ontstaat.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid tijdens de overgang?

Duizeligheid tijdens de overgang

De overgang is niet meteen de meest fraaie periode in het leven van vrouwen, onder andere omwille van de duizeligheid die er dan vaak voorkomt.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen tegen duizeligheid die in de nek ontstaat?

Duizeligheid van uit de nek: cervicogene duizeligheid

Duizeligheid die in de nek ontstaat noemt men ook cervicogene duizeligheid. Deze wordt veroorzaakt door de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd.

Lees het volledig artikel

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

De ogen spelen een belangrijke rol als mensen last hebben van duizeligheid. Lees hoe je ogen een invloed op je evenwicht kunnen hebben.

Lees het volledig artikel

Iets doen tegen duizeligheid

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Wie regelmatig last heeft van duizeligheid zoekt naar middeltjes om hier iets tegen te doen. Lees welke tips je kan volgen om minder last te hebben.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bachbloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....