Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Wat doe je tegen duizeligheid?

Wat te doen tegen duizeligheid: wat is het?

Alvorens men kan stellen wat men tegen duizeligheid kan doen, is het goed te weten wat duizeligheid in principe is. Het beste nieuws is ongetwijfeld dat duizeligheid in regel iets onschuldig is en dat het van korte duur is. Algemeen kan men duizeligheid omschrijven als het gevoel dat de ruimtelijke omgeving verstoord is.

Er zijn meerdere soorten duizeligheid. Het meest gekend is de draaiduizeligheid, waarbij het lijkt dat ofwel de omgeving aan het bewegen is ofwel dat je zelf aan het bewegen bent terwijl dit niet zo is. Daarnaast kan duizeligheid ook optreden als een licht gevoel dat men in het hoofd heeft waarbij men klam aanvoelt en men heeft het gevoel bijna flauw te vallen. Vooral bij ouderen kan men ook bewegingsonzekerheid hebben, waarbij men zich niet zeker voelt op de benen.

Wat te doen tegen duizeligheid?

Wat valt er nu te doen tegen duizeligheid? Ook al is duizeligheid op zich ongevaarlijk, toch kan het behoorlijk hinderlijk zijn als men er regelmatig last van heeft. Indien men vaak geplaagd wordt door duizeligheid, dan kan men een aantal zaken ondernemen, zodat de duizeligheid op zijn minst beperkt wordt:

  • Wees zuinig met het gebruiken van alcohol.
  • Vermijd het roken.
  • Doe aan sport, maar dan liefst niet aan sporten die explosieve inspanningen vragen. Dit zijn korte en  intensieve inspanningen.
  • Vermijd omgevingen waar het heel druk is en waar er veel lawaai is.
  • Eet regelmatig en gebruik als tussendoortjes gezonde zaken zoals fruit.
  • Neem op tijd rust en ontspanning.

Deze dingen zijn geen garantie op het wegnemen van de duizeligheid, maar aangezien deze factoren niet naleven toch duizeligheid in de hand kan werken, is het aan te raden om deze raadgevingen op te volgen.

Wat te doen tegen duizeligheid? Voorkomen is beter dan genezen.

Nog belangrijk dan te weten wat men moet doen tegen duizeligheid, is te weten hoe men duizeligheid kan voorkomen. Een aantal vormen van duizeligheid zijn mits enkele eenvoudige zaken gemakkelijk te vermijden. Zo is het rustig recht staan na dat men gelegen heeft of voorgebogen heeft gestaan, heel belangrijk. Als men zich vaak duizelig voelt door het uitvoeren van bepaalde bewegingen, dan kan men via enkele oefeningen het evenwichtsorgaan trainen om zo de duizeligheid te voorkomen. Men gaat in dat geval de duizeligheid eigenlijk uitlokken in de hoop dat het evenwichtsorgaan de houding leert aanvaarden die duizeligheid uitlokt.

Ten slotte kan men ook gebruik maken van Bachbloesems. Deze volledig natuurlijke producten zijn ongevaarlijk om te gebruiken. Vooral bij duizeligheid veroorzaakt door stress of hyperventilatie kunnen Bachbloesems zeer efficiënt helpen. Er bestaan 38 soorten Bachbloesems. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Bachbloesems hebben geen bijwerkingen en mogen vrij gebruikt worden op alle leeftijden door alle mensen. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Wat moet je weten over stress en duizeligheid?

Duizeligheid door stress

Duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door stress, kan soms beangstigend zijn, maar is meestal niet ernstig. Net zoals stress komt een probleem met het binnenoor ook heel vaak voor als vorm van stress.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid en een lage bloeddruk?

Duizeligheid door een te lage bloeddruk

Als patiënten klagen over duizeligheid, dan is de oorzaak heel vaak een bloeddruk die aan de lage kant is. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je hebt een tijd gezeten of gelegen en plots sta je recht en wordt het eventjes zwart voor de ogen.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Duizeligheid die gepaard gaat met een draaierig gevoel wordt vaak door vestibulitis veroorzaakt. Lees meer over wat het is en wat je er kan aan doen.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door het evenwichtsorgaan?

Duizeligheid veroorzaakt door het evenwichtsorg

Duizeligheid kan zeker veroorzaakt worden door het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan bevindt zich hoofdzakelijk in het oor. Dit evenwichtsorgaan verzamelt alle informatie over beweging en evenwicht en wordt samen met het slakkenhuis het labyrint genoemd.

Lees het volledig artikel

Signalen en oorzaken voor duizeligheid na een inspanning.

Duizeligheid na een inspanning

Duizeligheid is een fenomeen waar men doorgaans niet ongerust over hoeft te zijn, maar als duizeligheid optreedt na een zware inspanning, is er toch reden tot enige ongerustheid.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Wat is duizeligheid en wat zijn de oplossingen?

Ik heb last van duizeligheid

Je hebt last van duizeligheid als je een gevoel hebt van niet stabiel te zijn en/of lichthoofdig te zijn. Het is iets wat het merendeel der mensen wel eens ervaart en doorgaans is duizeligheid iets wat van korte duur is.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen bij duizeligheid in de ochtend?

Duizeligheid in de ochtend

Als duizeligheid in de ochtend optreedt, dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Zeker in combinatie met misselijkheid en overgeven, is de kans bestaande dat je zwanger bent.

Lees het volledig artikel

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Duizeligheid kan men soms aanpakken door oefeningen te doen. Lees iets meer over deze oefeningen hoe deze bijdragen om van de duizeligheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....