Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Positieduizeligheid

Wat is positieduizeligheid?

Duizeligheid kan heel vaak te maken hebben met de positie waarin men zich bevindt. Men spreekt dan ook van positieduizeligheid. Met een geleerde medische term wordt er gesproken over Benigne paroxismale duizeligheid, of kortweg BPPD.

Hoe dan ook is deze vorm van duizeligheid een goedaardige zaak. Er is geen enkele reden om verontrust te zijn, wat natuurlijk niet verhindert dat deze vorm van duizeligheid wel behoorlijke vervelend kan zijn. Typerend voor deze duizeligheid is dat men kortstondig draaierig is na het uitvoeren van een plotse beweging zoals het plots overeind komen na het liggen. Af en toe komt er ook misselijkheid voor bij deze vorm van duizeligheid. Het vreemde aan deze duizeligheid is dat door bewegingen met het hoofd uit te voeren, de duizeligheid afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

De oorzaak van deze vorm van duizeligheid kan enerzijds een hoofdletsel zijn dat men heeft opgelopen. Bij oudere mensen wordt BPPD vaak veroorzaakt door problemen met het evenwichtssysteem in het binnenoor. In heel veel gevallen, vindt men de echte oorzaak niet.

Hoe omgaan met positieduizeligheid?

Een echte degelijke behandeling om duizeligheid door verandering van positie aan te pakken, is er (nog) niet. Doorgaans is er geen behandeling nodig, omdat de duizeligheid uiteindelijk steeds vanzelf verdwijnt. In tegenstelling tot wat men zou kunnen vermoeden, is het af te raden om te gaan rusten.

Als de klachten dermate hinderlijk zijn, gaat men best bij een arts om raad. Een huisarts zal doorgaans doorverwijzen naar een keel-, neus- en oorarts. Deze kan bepaalde bewegingsoefeningen voorstellen om BPPD te behandelen. Medicatie gebruiken is hier vrij zinloos.

Een vrij recente manier van behandelen is de Epley methode. Hierbij doet een therapeut een aantal handelingen met uw hoofd. Deze methode lijkt heel vaak erg positieve resultaten te geven bij mensen met BPPD.

Zijn Bachbloesems zinvol bij positieduizeligheid?

Wat kunnen Bachbloesems betekenen bij positieduizeligheid? Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten die heel veel negatieve emoties kunnen ombuigen naar hun positieve tegenpool. Aangezien het hier om volledig natuurlijke zaken gaat, moet men geen schrik hebben van bijwerkingen. Bachbloesems kunnen compleet veilig gebruikt worden door iedereen, op welke leeftijd of in welke situatie men zich ook bevindt.

Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om meerdere problemen en klachten aan te pakken in zijn totaliteit. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Duizeligheid door griep.

Duizeligheid door griep

Iedereen heeft wel eens het gevoel van duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door een griep. Duizeligheid houdt in dat je het gevoel hebt dat de omgeving rondom jou aan het bewegen is

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door nekhernia?

Duizeligheid door nekhernia?

Door een nekhernia kan er duizeligheid veroorzaakt worden. Lees hoe je met die duizeligheid en de pijn van de hernia kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Acute duizeligheid

Acute duizeligheid

Duizeligheid komt meestal in een acute vorm op. Van het ene moment op het andere voelt men zich duizelig worden en zo rap als de duizeligheid op kwam, zo vlug is ze ook weer verdwenen.

Lees het volledig artikel

Wat met de combinatie van duizeligheid en braken?

Angst voor duizeligheid met braken

Duizeligheid op zich is geen aangenaam gevoel, maar als het in combinatie met braken voorkomt, dan ontstaat er bij veel mensen paniek. Duizeligheid kan men bestempelen als het gevoel dat de band met de omgeving verstoord is.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen oorpijn en duizeligheid?

Oorpijn en duizeligheid

Sommige vormen van oorpijn kunnen duizeligheid veroorzaken, zoals een binnenoorontsteking. Lees welke soorten oorontsteking er zijn en hoe ze ontstaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheidsklachten.

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn op zich niet gevaarlijk. Doorgaans duren de klachten ook nooit lang. Toch kunnen klachten die met duizeligheid gepaard gaan, behoorlijk hinderlijk zijn.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij ouderen

Duizeligheid bij ouderen

Onder duizeligheid bij ouderen verstaat men voornamelijk het lichte gevoel dat ouderen in hun hoofd hebben of ook over het onzekere gevoel dat zij hebben bij het rechtstaan.

Lees het volledig artikel

Last van duizelingen.

Last van duizelingen?

De vraag waar duizelingen vandaan komen, is niet zomaar in één, twee, drie op te lossen. Duizelingen ontstaan als de informatie over de omgeving op een foute manier naar de hersenen wordt doorgegeven.

Lees het volledig artikel

Wat is duizeligheid en wat zijn de oplossingen?

Ik heb last van duizeligheid

Je hebt last van duizeligheid als je een gevoel hebt van niet stabiel te zijn en/of lichthoofdig te zijn. Het is iets wat het merendeel der mensen wel eens ervaart en doorgaans is duizeligheid iets wat van korte duur is.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....