Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Positieduizeligheid

Wat is positieduizeligheid?

Duizeligheid kan heel vaak te maken hebben met de positie waarin men zich bevindt. Men spreekt dan ook van positieduizeligheid. Met een geleerde medische term wordt er gesproken over Benigne paroxismale duizeligheid, of kortweg BPPD.

Hoe dan ook is deze vorm van duizeligheid een goedaardige zaak. Er is geen enkele reden om verontrust te zijn, wat natuurlijk niet verhindert dat deze vorm van duizeligheid wel behoorlijke vervelend kan zijn. Typerend voor deze duizeligheid is dat men kortstondig draaierig is na het uitvoeren van een plotse beweging zoals het plots overeind komen na het liggen. Af en toe komt er ook misselijkheid voor bij deze vorm van duizeligheid. Het vreemde aan deze duizeligheid is dat door bewegingen met het hoofd uit te voeren, de duizeligheid afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

De oorzaak van deze vorm van duizeligheid kan enerzijds een hoofdletsel zijn dat men heeft opgelopen. Bij oudere mensen wordt BPPD vaak veroorzaakt door problemen met het evenwichtssysteem in het binnenoor. In heel veel gevallen, vindt men de echte oorzaak niet.

Hoe omgaan met positieduizeligheid?

Een echte degelijke behandeling om duizeligheid door verandering van positie aan te pakken, is er (nog) niet. Doorgaans is er geen behandeling nodig, omdat de duizeligheid uiteindelijk steeds vanzelf verdwijnt. In tegenstelling tot wat men zou kunnen vermoeden, is het af te raden om te gaan rusten.

Als de klachten dermate hinderlijk zijn, gaat men best bij een arts om raad. Een huisarts zal doorgaans doorverwijzen naar een keel-, neus- en oorarts. Deze kan bepaalde bewegingsoefeningen voorstellen om BPPD te behandelen. Medicatie gebruiken is hier vrij zinloos.

Een vrij recente manier van behandelen is de Epley methode. Hierbij doet een therapeut een aantal handelingen met uw hoofd. Deze methode lijkt heel vaak erg positieve resultaten te geven bij mensen met BPPD.

Zijn Bachbloesems zinvol bij positieduizeligheid?

Wat kunnen Bachbloesems betekenen bij positieduizeligheid? Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten die heel veel negatieve emoties kunnen ombuigen naar hun positieve tegenpool. Aangezien het hier om volledig natuurlijke zaken gaat, moet men geen schrik hebben van bijwerkingen. Bachbloesems kunnen compleet veilig gebruikt worden door iedereen, op welke leeftijd of in welke situatie men zich ook bevindt.

Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om meerdere problemen en klachten aan te pakken in zijn totaliteit. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Hoge bloeddruk en duizeligheid

Duizeligheid en een hoge bloeddruk

Duizeligheid kan honderden oorzaken hebben, zoals een hoge bloeddruk. Doorgaans zijn aanvallen van duizeligheid op zich ongevaarlijk. Dat neemt niet weg dat het wel behoorlijk vervelend kan zijn.

Lees het volledig artikel

Last van duizelingen.

Last van duizelingen?

De vraag waar duizelingen vandaan komen, is niet zomaar in één, twee, drie op te lossen. Duizelingen ontstaan als de informatie over de omgeving op een foute manier naar de hersenen wordt doorgegeven.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bachbloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen bij duizeligheid in de ochtend?

Duizeligheid in de ochtend

Als duizeligheid in de ochtend optreedt, dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Zeker in combinatie met misselijkheid en overgeven, is de kans bestaande dat je zwanger bent.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de symptomen van duizeligheid?

Wat zijn de symptomen van duizeligheid?

Duizeligheid gaat gepaard met een reeks symptomen die behoorlijk lastig kunnen zijn. Daarom is het goed om te leren hoe je met die symptomen kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid, wat is dat?

Duizeligheid

Omschrijven wat duizeligheid precies is, is verre van eenvoudig. Duizeligheid kan zowel oorzaak als gevolg zijn, het komt bij allerlei aandoeningen voor, het is meestal niet echt ernstig en doorgaans is het zo weer over. 

Lees het volledig artikel

Signalen en oorzaken voor duizeligheid na een inspanning.

Duizeligheid na een inspanning

Duizeligheid is een fenomeen waar men doorgaans niet ongerust over hoeft te zijn, maar als duizeligheid optreedt na een zware inspanning, is er toch reden tot enige ongerustheid.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij ouderen

Duizeligheid bij ouderen

Onder duizeligheid bij ouderen verstaat men voornamelijk het lichte gevoel dat ouderen in hun hoofd hebben of ook over het onzekere gevoel dat zij hebben bij het rechtstaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij een kind en verband met bloeddruk?

Duizeligheid bij een kind

Ook al komt duizeligheid meer voor op oudere leeftijd, toch kan men stellen dat ook een kind er last van kan hebben. Eigenlijk is duizeligheid niet leeftijdgebonden, maar men merkt dat ouderen regelmatiger klachten hebben omtrent duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....