Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Positieduizeligheid

Wat is positieduizeligheid?

Duizeligheid kan heel vaak te maken hebben met de positie waarin men zich bevindt. Men spreekt dan ook van positieduizeligheid. Met een geleerde medische term wordt er gesproken over Benigne paroxismale duizeligheid, of kortweg BPPD.

Hoe dan ook is deze vorm van duizeligheid een goedaardige zaak. Er is geen enkele reden om verontrust te zijn, wat natuurlijk niet verhindert dat deze vorm van duizeligheid wel behoorlijke vervelend kan zijn. Typerend voor deze duizeligheid is dat men kortstondig draaierig is na het uitvoeren van een plotse beweging zoals het plots overeind komen na het liggen. Af en toe komt er ook misselijkheid voor bij deze vorm van duizeligheid. Het vreemde aan deze duizeligheid is dat door bewegingen met het hoofd uit te voeren, de duizeligheid afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

De oorzaak van deze vorm van duizeligheid kan enerzijds een hoofdletsel zijn dat men heeft opgelopen. Bij oudere mensen wordt BPPD vaak veroorzaakt door problemen met het evenwichtssysteem in het binnenoor. In heel veel gevallen, vindt men de echte oorzaak niet.

Hoe omgaan met positieduizeligheid?

Een echte degelijke behandeling om duizeligheid door verandering van positie aan te pakken, is er (nog) niet. Doorgaans is er geen behandeling nodig, omdat de duizeligheid uiteindelijk steeds vanzelf verdwijnt. In tegenstelling tot wat men zou kunnen vermoeden, is het af te raden om te gaan rusten.

Als de klachten dermate hinderlijk zijn, gaat men best bij een arts om raad. Een huisarts zal doorgaans doorverwijzen naar een keel-, neus- en oorarts. Deze kan bepaalde bewegingsoefeningen voorstellen om BPPD te behandelen. Medicatie gebruiken is hier vrij zinloos.

Een vrij recente manier van behandelen is de Epley methode. Hierbij doet een therapeut een aantal handelingen met uw hoofd. Deze methode lijkt heel vaak erg positieve resultaten te geven bij mensen met BPPD.

Zijn Bachbloesems zinvol bij positieduizeligheid?

Wat kunnen Bachbloesems betekenen bij positieduizeligheid? Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten die heel veel negatieve emoties kunnen ombuigen naar hun positieve tegenpool. Aangezien het hier om volledig natuurlijke zaken gaat, moet men geen schrik hebben van bijwerkingen. Bachbloesems kunnen compleet veilig gebruikt worden door iedereen, op welke leeftijd of in welke situatie men zich ook bevindt.

Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om meerdere problemen en klachten aan te pakken in zijn totaliteit. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Duizeligheidsklachten.

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn op zich niet gevaarlijk. Doorgaans duren de klachten ook nooit lang. Toch kunnen klachten die met duizeligheid gepaard gaan, behoorlijk hinderlijk zijn.

Lees het volledig artikel

Lichte vorm van duizeligheid?

Lichte duizeligheid

Duizeligheid kan zowel in een lichte vorm als in een extreme vorm voorkomen. In welke vorm duizeligheid ook optreedt, het is en blijft een vervelende zaak die vaak belet om normaal te functioneren.

Lees het volledig artikel

Hoe kan je duizeligheid best behandelen?

Bestaat een behandeling tegen duizeligheid?

Er bestaat niet één of andere behandeling die men kan benoemen als zijnde de ideale behandeling tegen duizeligheid. De reden hiervoor is dat duizeligheid op zich geen aandoening is, maar een symptoom.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband van duizeligheid en misselijk zijn?

Duizeligheid en misselijk zijn

Als men last heeft van duizeligheid en tegelijkertijd is men misselijk, dan is de kans groot dat men last heeft van ambulante vertigo. Men kan deze term vertalen als continu duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bachbloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

 Aanvallen van duizeligheid

Aanvallen van duizeligheid

De oorzaak dat iemand last heeft van aanvallen van duizeligheid is enorm moeilijk te vinden. Het mag echter een geruststelling heten dat duizeligheid weliswaar beangstigend kan zijn, toch is er zelden iets ernstigs aan de hand.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de symptomen van duizeligheid?

Wat zijn de symptomen van duizeligheid?

Duizeligheid gaat gepaard met een reeks symptomen die behoorlijk lastig kunnen zijn. Daarom is het goed om te leren hoe je met die symptomen kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid en misselijkheid.

Duizeligheid en misselijkheid

Duizeligheid en misselijkheid komen regelmatig samen voor. De manier waarop beiden in combinatie voorkomen, helpt de arts om te bepalen welk probleem je eigenlijk hebt en natuurlijk ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid tijdens de overgang?

Duizeligheid tijdens de overgang

De overgang is niet meteen de meest fraaie periode in het leven van vrouwen, onder andere omwille van de duizeligheid die er dan vaak voorkomt.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband met duizeligheid en zweten?

Duizeligheid en zweten

Duizeligheid komt heel vaak voor in combinatie met zweten, maar zeker niet altijd. Bij duizeligheid ervaart men dat ofwel de wereld rondom aan het bewegen is, ofwel dat men zelf aan het bewegen is terwijl men stil zit of staat.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....