Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Positieduizeligheid

Wat is positieduizeligheid?

Duizeligheid kan heel vaak te maken hebben met de positie waarin men zich bevindt. Men spreekt dan ook van positieduizeligheid. Met een geleerde medische term wordt er gesproken over Benigne paroxismale duizeligheid, of kortweg BPPD.

Hoe dan ook is deze vorm van duizeligheid een goedaardige zaak. Er is geen enkele reden om verontrust te zijn, wat natuurlijk niet verhindert dat deze vorm van duizeligheid wel behoorlijke vervelend kan zijn. Typerend voor deze duizeligheid is dat men kortstondig draaierig is na het uitvoeren van een plotse beweging zoals het plots overeind komen na het liggen. Af en toe komt er ook misselijkheid voor bij deze vorm van duizeligheid. Het vreemde aan deze duizeligheid is dat door bewegingen met het hoofd uit te voeren, de duizeligheid afneemt of zelfs helemaal verdwijnt.

De oorzaak van deze vorm van duizeligheid kan enerzijds een hoofdletsel zijn dat men heeft opgelopen. Bij oudere mensen wordt BPPD vaak veroorzaakt door problemen met het evenwichtssysteem in het binnenoor. In heel veel gevallen, vindt men de echte oorzaak niet.

Hoe omgaan met positieduizeligheid?

Een echte degelijke behandeling om duizeligheid door verandering van positie aan te pakken, is er (nog) niet. Doorgaans is er geen behandeling nodig, omdat de duizeligheid uiteindelijk steeds vanzelf verdwijnt. In tegenstelling tot wat men zou kunnen vermoeden, is het af te raden om te gaan rusten.

Als de klachten dermate hinderlijk zijn, gaat men best bij een arts om raad. Een huisarts zal doorgaans doorverwijzen naar een keel-, neus- en oorarts. Deze kan bepaalde bewegingsoefeningen voorstellen om BPPD te behandelen. Medicatie gebruiken is hier vrij zinloos.

Een vrij recente manier van behandelen is de Epley methode. Hierbij doet een therapeut een aantal handelingen met uw hoofd. Deze methode lijkt heel vaak erg positieve resultaten te geven bij mensen met BPPD.

Zijn Bachbloesems zinvol bij positieduizeligheid?

Wat kunnen Bachbloesems betekenen bij positieduizeligheid? Bachbloesems zijn volledig natuurlijke producten die heel veel negatieve emoties kunnen ombuigen naar hun positieve tegenpool. Aangezien het hier om volledig natuurlijke zaken gaat, moet men geen schrik hebben van bijwerkingen. Bachbloesems kunnen compleet veilig gebruikt worden door iedereen, op welke leeftijd of in welke situatie men zich ook bevindt.

Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om meerdere problemen en klachten aan te pakken in zijn totaliteit. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Wat te doen bij duizeligheid rond de menstruatie?

Duizeligheid tijdens de menstruatie

Duizeligheid kan op heel wat momenten voorkomen, waaronder de menstruatie. Zowel voor, tijdens als na de menstruatie is het mogelijk dat vrouwen last hebben van onder andere duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen oorpijn en duizeligheid?

Oorpijn en duizeligheid

Sommige vormen van oorpijn kunnen duizeligheid veroorzaken, zoals een binnenoorontsteking. Lees welke soorten oorontsteking er zijn en hoe ze ontstaan.

Lees het volledig artikel

De combinatie moeheid en duizeligheid?

Duizeligheid en moeheid

Duizeligheid komt meestal voor in combinatie met iets anders, zoals moeheid. Duizeligheid houdt in dat men draaierig is of ook dat men zich licht in het hoofd voelt.

Lees het volledig artikel

Wat moet je weten over stress en duizeligheid?

Duizeligheid door stress

Duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door stress, kan soms beangstigend zijn, maar is meestal niet ernstig. Net zoals stress komt een probleem met het binnenoor ook heel vaak voor als vorm van stress.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid en een lage bloeddruk?

Duizeligheid door een te lage bloeddruk

Als patiënten klagen over duizeligheid, dan is de oorzaak heel vaak een bloeddruk die aan de lage kant is. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je hebt een tijd gezeten of gelegen en plots sta je recht en wordt het eventjes zwart voor de ogen.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door het evenwichtsorgaan?

Duizeligheid veroorzaakt door het evenwichtsorg

Duizeligheid kan zeker veroorzaakt worden door het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan bevindt zich hoofdzakelijk in het oor. Dit evenwichtsorgaan verzamelt alle informatie over beweging en evenwicht en wordt samen met het slakkenhuis het labyrint genoemd.

Lees het volledig artikel

Cervicogene duizeligheid

Cervicogene duizeligheid

Cervicogene duizeligheid is een vorm van duizeligheid die alles met de nek te maken heeft. De oorzaak van deze duizeligheid bevindt zich in de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd. 

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid en misselijk zijn?

Duizelig en misselijk zijn

Duizelig en misselijk tegelijk zijn, is heel erg vervelend. Duizeligheid is iets wat meestal niet op zich alleen voorkomt. Een combinatie van misselijkheid en duizeligheid kan wijzen op ambulante vertigo.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....