Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Hoe een verkoudheid voor duizeligheid kan zorgen

Duizeligheid en verkoudheid: geen noodzakelijke combinatie

Een duizeligheid en een verkoudheid gaan niet noodzakelijk samen. Toch gebeurt het dat mensen met een verkoudheid last hebben van duizeligheid. Het is in die omstandigheden niet de verkoudheid op zich die voor duizeligheid zorgt, maar de symptomen van de verkoudheid.

Een verkoudheid is een virale infectie van de bovenste luchtwegen. Het wordt gekenmerkt door hoesten, niezen, een lopende neus. Het aantal mensen dat nog nooit een verkoudheid had, is op één hand te tellen. Op zich is een verkoudheid ook niet iets ernstigs. Ten minste als men het goed verzorgt. Een niet verzorgde verkoudheid kan uitmonden tot ernstigere aandoeningen van de luchtwegen.

Af en toe klagen mensen die last hebben van een verkoudheid over duizeligheid. De reden hiervoor is vaak te vinden in het omgaan met de symptomen van de verkoudheid.

De tekenen van een verkoudheid zorgen voor duizeligheid

Als iemand last heeft van een verkoudheid is er niet meteen een reden om aan te nemen dat die persoon ook last zal hebben van duizeligheid. Door het hoesten of niezen zal men niet meteen duizelig worden. Echter, een verkoudheid gaat vaak gepaard met hoofdpijn, waardoor men vermoeid wordt. En deze vermoeidheid kan wel aanleiding zijn voor duizeligheid. Ook de gekende hoofdpijn, spierpijnen en koorts die met een verkoudheid gepaard gaan kunnen aanleiding zijn tot duizeligheid. Niet deze elementen op zich, maar wel het feit dat men vaak pijnstillers gaat gebruiken om deze te bestrijden. Vaak hebben pijnstillers als bijwerking dat zij duizeligheid veroorzaken.

Duizeligheid bij een verkoudheid hoeft dus helemaal geen reden te zijn om ongerust te worden.

Hoe omgaan met duizeligheid en een verkoudheid?

Als men een verkoudheid, en meteen ook aanvallen van duizeligheid, wilt voorkomen, dan moet men een aantal zaken in acht nemen. Eigenlijk is de allerbelangrijkste regel om een verkoudheid te voorkomen het regelmatig wassen van de handen. Vooral in de winterperiode moeten mensen alert zijn om heel regelmatig hun handen te wassen. Daarnaast zorgt men er best voor dat men voldoende uitgerust is, geregeld vitaminen gebruikt en vermijdt om vaak van warmte naar koude en omgekeerd te gaan.

Aangezien er honderden virussen bestaan die een verkoudheid kunnen veroorzaken, is er niet meteen één bepaald medicijn tegen verkoudheid. Doorgaans werkt men met hoestsiroop (die ook al duizeligheid kan veroorzaken) en pijnstillers en/of koortswerende middelen. Toch mag men de traditionele grog (een mengsel van warme wijn en/of rum, kruidnagel, sap van vruchten en suiker) niet onderschatten. Als door de grog duizeligheid ontstaat, is de kans groot dat dit te wijten is aan de hoeveelheid wijn of rum.

Delen

Andere artikelen


Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Duizeligheid kan men soms aanpakken door oefeningen te doen. Lees iets meer over deze oefeningen hoe deze bijdragen om van de duizeligheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen duizeligheid en oorsuizingen?

Duizeligheid en oorsuizingen: Ménière?

Duizeligheid en oorsuizingen zijn samen met een verminderd gehoor de drie typische kenmerken voor de ziekte van Ménière. Deze ziekte is eerder zeldzaam en goedaardig.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid en misselijk zijn?

Duizelig en misselijk zijn

Duizelig en misselijk tegelijk zijn, is heel erg vervelend. Duizeligheid is iets wat meestal niet op zich alleen voorkomt. Een combinatie van misselijkheid en duizeligheid kan wijzen op ambulante vertigo.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid en misselijkheid.

Duizeligheid en misselijkheid

Duizeligheid en misselijkheid komen regelmatig samen voor. De manier waarop beiden in combinatie voorkomen, helpt de arts om te bepalen welk probleem je eigenlijk hebt en natuurlijk ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen bij duizeligheid in de ochtend?

Duizeligheid in de ochtend

Als duizeligheid in de ochtend optreedt, dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Zeker in combinatie met misselijkheid en overgeven, is de kans bestaande dat je zwanger bent.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Last van langdurige duizeligheid?

Als duizeligheid langdurig wordt

Duizeligheid is in principe iets wat niet langdurig is. Een aanval van duizeligheid duurt hooguit enkele seconden. Doorgaans is duizeligheid een reactie van het lichaam dat zich aan het aanpassen is aan een veranderde situatie.

Lees het volledig artikel

Heb je last van vermoeidheid en duizeligheid?

Duizeligheid in relatie tot vermoeidheid

Duizeligheid kan meerdere oorzaken hebben, maar als er al één oorzaak is die heel zwaar kan doorwegen dan is het wel vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij het opstaan.

Duizeligheid bij het opstaan

De vorm van duizeligheid die het meest voorkomt, is de duizeligheid die men voelt als men plots gaat opstaan. Hier is een vrij logische verklaring voor, maar als de duizeligheid heel vaak voorkomt tijdens het opstaan of langer dan enkele seconden duurt, dan is het goed om te laten nagaan wat er aan de hand is.

Lees het volledig artikel

Duizeligheidsklachten.

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn op zich niet gevaarlijk. Doorgaans duren de klachten ook nooit lang. Toch kunnen klachten die met duizeligheid gepaard gaan, behoorlijk hinderlijk zijn.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....