Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hoe een verkoudheid voor duizeligheid kan zorgen

Duizeligheid en verkoudheid: geen noodzakelijke combinatie

Een duizeligheid en een verkoudheid gaan niet noodzakelijk samen. Toch gebeurt het dat mensen met een verkoudheid last hebben van duizeligheid. Het is in die omstandigheden niet de verkoudheid op zich die voor duizeligheid zorgt, maar de symptomen van de verkoudheid.

Een verkoudheid is een virale infectie van de bovenste luchtwegen. Het wordt gekenmerkt door hoesten, niezen, een lopende neus. Het aantal mensen dat nog nooit een verkoudheid had, is op één hand te tellen. Op zich is een verkoudheid ook niet iets ernstigs. Ten minste als men het goed verzorgt. Een niet verzorgde verkoudheid kan uitmonden tot ernstigere aandoeningen van de luchtwegen.

Af en toe klagen mensen die last hebben van een verkoudheid over duizeligheid. De reden hiervoor is vaak te vinden in het omgaan met de symptomen van de verkoudheid.

De tekenen van een verkoudheid zorgen voor duizeligheid

Als iemand last heeft van een verkoudheid is er niet meteen een reden om aan te nemen dat die persoon ook last zal hebben van duizeligheid. Door het hoesten of niezen zal men niet meteen duizelig worden. Echter, een verkoudheid gaat vaak gepaard met hoofdpijn, waardoor men vermoeid wordt. En deze vermoeidheid kan wel aanleiding zijn voor duizeligheid. Ook de gekende hoofdpijn, spierpijnen en koorts die met een verkoudheid gepaard gaan kunnen aanleiding zijn tot duizeligheid. Niet deze elementen op zich, maar wel het feit dat men vaak pijnstillers gaat gebruiken om deze te bestrijden. Vaak hebben pijnstillers als bijwerking dat zij duizeligheid veroorzaken.

Duizeligheid bij een verkoudheid hoeft dus helemaal geen reden te zijn om ongerust te worden.

Hoe omgaan met duizeligheid en een verkoudheid?

Als men een verkoudheid, en meteen ook aanvallen van duizeligheid, wilt voorkomen, dan moet men een aantal zaken in acht nemen. Eigenlijk is de allerbelangrijkste regel om een verkoudheid te voorkomen het regelmatig wassen van de handen. Vooral in de winterperiode moeten mensen alert zijn om heel regelmatig hun handen te wassen. Daarnaast zorgt men er best voor dat men voldoende uitgerust is, geregeld vitaminen gebruikt en vermijdt om vaak van warmte naar koude en omgekeerd te gaan.

Aangezien er honderden virussen bestaan die een verkoudheid kunnen veroorzaken, is er niet meteen één bepaald medicijn tegen verkoudheid. Doorgaans werkt men met hoestsiroop (die ook al duizeligheid kan veroorzaken) en pijnstillers en/of koortswerende middelen. Toch mag men de traditionele grog (een mengsel van warme wijn en/of rum, kruidnagel, sap van vruchten en suiker) niet onderschatten. Als door de grog duizeligheid ontstaat, is de kans groot dat dit te wijten is aan de hoeveelheid wijn of rum.

Delen

Andere artikelen


Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bachbloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

Acute duizeligheid

Acute duizeligheid

Duizeligheid komt meestal in een acute vorm op. Van het ene moment op het andere voelt men zich duizelig worden en zo rap als de duizeligheid op kwam, zo vlug is ze ook weer verdwenen.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij een kind en verband met bloeddruk?

Duizeligheid bij een kind

Ook al komt duizeligheid meer voor op oudere leeftijd, toch kan men stellen dat ook een kind er last van kan hebben. Eigenlijk is duizeligheid niet leeftijdgebonden, maar men merkt dat ouderen regelmatiger klachten hebben omtrent duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door nekklachten?

Heb je last van duizeligheid door nekklachten?

Nekklachten kunnen duizeligheid veroorzaken. Nekklachten ontstaan vaak na een ongeval of door stress. Hier bieden Bachbloesems uitkomst.

Lees het volledig artikel

Heb je ook last van duizeligheid na inspanningen?

Duizeligheid na zware inspanningen

Duizeligheid kan na het leveren van zware inspanningen voorkomen en is op zich niet abnormaal.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door het evenwichtsorgaan?

Duizeligheid veroorzaakt door het evenwichtsorg

Duizeligheid kan zeker veroorzaakt worden door het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan bevindt zich hoofdzakelijk in het oor. Dit evenwichtsorgaan verzamelt alle informatie over beweging en evenwicht en wordt samen met het slakkenhuis het labyrint genoemd.

Lees het volledig artikel

Oorzaken en oplossingen bij duizeligheid in je hoofd.

Duizeligheid in je hoofd

Als iemand last heeft van duizeligheid, dan is er doorgaans iets aan de hand in het hoofd. Dit hoeft niet meteen een reden tot ongerustheid te zijn, aangezien de meeste vormen van duizeligheid compleet onschuldig zijn.

Lees het volledig artikel

Hoe ga je om met plotselinge duizeligheid?

Plotselinge duizeligheid

Duizeligheid ontstaat meestal plotseling en is meestal onschuldig. Toch doe je er goed aan om na te gaan of  je niet best iets onderneemt hiertegen.

Lees het volledig artikel

Last van langdurige duizeligheid?

Als duizeligheid langdurig wordt

Duizeligheid is in principe iets wat niet langdurig is. Een aanval van duizeligheid duurt hooguit enkele seconden. Doorgaans is duizeligheid een reactie van het lichaam dat zich aan het aanpassen is aan een veranderde situatie.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....