Marie Pure gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bachbloesemadvies.be voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.Meer weten

Hoe een verkoudheid voor duizeligheid kan zorgen

Duizeligheid en verkoudheid: geen noodzakelijke combinatie

Een duizeligheid en een verkoudheid gaan niet noodzakelijk samen. Toch gebeurt het dat mensen met een verkoudheid last hebben van duizeligheid. Het is in die omstandigheden niet de verkoudheid op zich die voor duizeligheid zorgt, maar de symptomen van de verkoudheid.

Een verkoudheid is een virale infectie van de bovenste luchtwegen. Het wordt gekenmerkt door hoesten, niezen, een lopende neus. Het aantal mensen dat nog nooit een verkoudheid had, is op één hand te tellen. Op zich is een verkoudheid ook niet iets ernstigs. Ten minste als men het goed verzorgt. Een niet verzorgde verkoudheid kan uitmonden tot ernstigere aandoeningen van de luchtwegen.

Af en toe klagen mensen die last hebben van een verkoudheid over duizeligheid. De reden hiervoor is vaak te vinden in het omgaan met de symptomen van de verkoudheid.

De tekenen van een verkoudheid zorgen voor duizeligheid

Als iemand last heeft van een verkoudheid is er niet meteen een reden om aan te nemen dat die persoon ook last zal hebben van duizeligheid. Door het hoesten of niezen zal men niet meteen duizelig worden. Echter, een verkoudheid gaat vaak gepaard met hoofdpijn, waardoor men vermoeid wordt. En deze vermoeidheid kan wel aanleiding zijn voor duizeligheid. Ook de gekende hoofdpijn, spierpijnen en koorts die met een verkoudheid gepaard gaan kunnen aanleiding zijn tot duizeligheid. Niet deze elementen op zich, maar wel het feit dat men vaak pijnstillers gaat gebruiken om deze te bestrijden. Vaak hebben pijnstillers als bijwerking dat zij duizeligheid veroorzaken.

Duizeligheid bij een verkoudheid hoeft dus helemaal geen reden te zijn om ongerust te worden.

Hoe omgaan met duizeligheid en een verkoudheid?

Als men een verkoudheid, en meteen ook aanvallen van duizeligheid, wilt voorkomen, dan moet men een aantal zaken in acht nemen. Eigenlijk is de allerbelangrijkste regel om een verkoudheid te voorkomen het regelmatig wassen van de handen. Vooral in de winterperiode moeten mensen alert zijn om heel regelmatig hun handen te wassen. Daarnaast zorgt men er best voor dat men voldoende uitgerust is, geregeld vitaminen gebruikt en vermijdt om vaak van warmte naar koude en omgekeerd te gaan.

Aangezien er honderden virussen bestaan die een verkoudheid kunnen veroorzaken, is er niet meteen één bepaald medicijn tegen verkoudheid. Doorgaans werkt men met hoestsiroop (die ook al duizeligheid kan veroorzaken) en pijnstillers en/of koortswerende middelen. Toch mag men de traditionele grog (een mengsel van warme wijn en/of rum, kruidnagel, sap van vruchten en suiker) niet onderschatten. Als door de grog duizeligheid ontstaat, is de kans groot dat dit te wijten is aan de hoeveelheid wijn of rum.

Delen

Andere artikelen


 Aanvallen van duizeligheid

Aanvallen van duizeligheid

De oorzaak dat iemand last heeft van aanvallen van duizeligheid is enorm moeilijk te vinden. Het mag echter een geruststelling heten dat duizeligheid weliswaar beangstigend kan zijn, toch is er zelden iets ernstigs aan de hand.

Lees het volledig artikel

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Duizeligheid kan men soms aanpakken door oefeningen te doen. Lees iets meer over deze oefeningen hoe deze bijdragen om van de duizeligheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid bij het bukken?

Duizeligheid bij het bukken

Duizeligheid is een vervelende zaak, die niet alleen voorkomt bij het bukken. Men kan ook last hebben van duizeligheid als men gewoon recht staat of zelfs als men in bed ligt.

Lees het volledig artikel

Acute duizeligheid

Acute duizeligheid

Duizeligheid komt meestal in een acute vorm op. Van het ene moment op het andere voelt men zich duizelig worden en zo rap als de duizeligheid op kwam, zo vlug is ze ook weer verdwenen.

Lees het volledig artikel

Is vertigo hetzelfde als duizeligheid?

Is vertigo hetzelfde als duizeligheid?

Vertigo is één van de vormen van duizeligheid. Lees hoe deze vorm veroorzaakt wordt en ook hoe je met Bachbloesems de klachten kan verminderen.

Lees het volledig artikel

Wat doe je best bij constante duizeligheid?

Constante duizeligheid

Iedereen heeft wel eens een moment waarop men zich duizelig voelt, maar soms kan die duizeligheid constant aanwezig zijn. Je af en toe duizelig voelen, is niets abnormaals.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oplossingen bij chronische duizeligheid?

De wereld op zijn kop: chronische duizeligheid

Voor mensen die last hebben van chronische duizeligheid staat de wereld letterlijk op zijn kop. Zij zien de omgeving voortdurend in beweging en voelen zich licht of ijl in het hoofd.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen tegen duizeligheid die in de nek ontstaat?

Duizeligheid van uit de nek: cervicogene duizeligheid

Duizeligheid die in de nek ontstaat noemt men ook cervicogene duizeligheid. Deze wordt veroorzaakt door de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid tijdens de zwangerschap?

Duizeligheid tijdens de zwangerschap

Heel wat vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van duizeligheid. Hierbij voelen zij zich vooral licht in het hoofd. In tegenstelling tot ochtendmisselijkheid, dat ook een typisch fenomeen is bij de zwangerschap, gaat de duizeligheid niet over naarmate de zwangerschap volgt.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband van duizeligheid en misselijk zijn?

Duizeligheid en misselijk zijn

Als men last heeft van duizeligheid en tegelijkertijd is men misselijk, dan is de kans groot dat men last heeft van ambulante vertigo. Men kan deze term vertalen als continu duizelig zijn.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....