Deze site maakt gebruik van cookies. Ok

Duizeligheid van uit de nek: cervicogene duizeligheid

Duizeligheid van uit de nek: cervicogene duizeligheid

Wat is duizeligheid die in de nek ontstaat?

Duizeligheid die in de nek ontstaat noemt men ook cervicogene duizeligheid. Deze wordt veroorzaakt door de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd. Deze duizeligheid kan ontstaan na een ongeval waarbij de nek gekwetst werd, maar ook door artrose of spierspanningen. 

Bij deze duizeligheid heeft men de indruk dat de grond aan het bewegen is. Hierdoor voelt men zich niet veilig op de benen wegens schrik om te vallen. De duizeligheid gaat gepaard met nekpijn. Men kan het hoofd onvoldoende bewegen en de spieren in de nek voelen stijf aan. De mogelijkheden qua beweging geraken door deze vorm van duizeligheid beperkt.

Hoe ontstaat duizeligheid in de nek?

De eigenlijke oorzaak van duizeligheid die in de nek ontstaat kan uit drie zaken bestaan. Er is de mogelijkheid van artrose, waarbij we merken dat deze vorm van duizeligheid eerder bij oudere mensen voorkomt. Een andere mogelijkheid is dat er in het verleden een trauma was, waarbij de wervels in de nek beschadigd werden of waarbij deze verschoven. Vooral na een whiplash kan dergelijke vorm van duizeligheid ontstaan. Spanningen in de nekspieren, voornamelijk ten gevolge van stress, kunnen eveneens zorgen voor cervicogene duizeligheid. 

Typerend is dat de oorzaken vaak reeds enige tijd aanwezig zijn alvorens de duizeligheid optreedt. Zo is een whiplash bijvoorbeeld al vaak genezen alvorens de klachten omtrent de duizeligheid ontstaan. 

Hoe omgaan met duizeligheid die in de nek ontstaat?

Er bestaat geen medicatie om duizeligheid die in de nek ontstaat aan te pakken. Men kan wel in behandeling gaan bij een chiropractor die de nek zodanig zal manipuleren dat de wervels opnieuw een goede positie aannemen. 

Er wordt aangeraden om stress zoveel mogelijk te vermijden. De reden hiervoor is dat stress vaak aan de basis ligt van spierspanningen in de nek. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan om stress te vermijden. Soms ligt de druk zodanig zwaar, dat stress helemaal niet kan vermeden worden. 

Om beter met stress te leren omgaan, kan men gebruik maken van Bachbloesems. Bachbloesems zijn honderd procent natuurlijke producten die er op gericht zijn om negatieve emoties (zoals stress bijvoorbeeld) om te buigen naar hun positieve tegenpool. Het grote voordeel van Bachbloesems is dat deze vlug werkzaam zijn, compleet veilig om te gebruiken en geen bijwerkingen hebben. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bachbloesems om meerdere problemen en klachten aan te pakken in zijn totaliteit. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bachbloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen
Marie Pure

Andere artikelen


Heb je last van vermoeidheid en duizeligheid?

Duizeligheid in relatie tot vermoeidheid

Duizeligheid kan meerdere oorzaken hebben, maar als er al één oorzaak is die heel zwaar kan doorwegen dan is het wel vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....